8 typer av huskyhundraser

Typer av Husky

Huskyn går ursprungligen tillbaka till den släddragande brukshunden i de norra regionerna. I enlighet med den rena definitionen av Husky, bara santnästa hundarhar sammanställts i listan nedan — med ett undantag. Vi har tagit med Miniature Husky eftersom den har för avsikt att spegla sin större kusin Siberian Husky, bara i en mindre version. Hur många typer av huskyraser finns det? Tja, vi diskuterar våra 8 favorittyper av Husky-hundar här. Fortsätt läsa för att lära dig mer om dem!Avdelare 2

De 8 typerna av huskyhundraser

1. Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Bildkredit: Alaskan Malamute, Pixabay

Står mellan 23 och 26 tum vid axeln, Malamuten kommer att väga mellan 75 och 100 pund. Med sina bruna ögon och breda huvud kan de vara aggressiva mot andra djur. Detta gäller inte för människor. De har en hög intelligensnivå och kan vara ganska envisa. Förstagångshundägaren bör förmedla denna, eftersom Malamute kommer att behöva en självsäker ägare med erfarenhet av hundhantering.


2. Siberian Husky

siberian husky i snö

Bild från PixabayOm du behöver en vakthund är den här inte för dig.sibirierär mycket tillgivna för både människor och djur. Mindre än Malamute, de varierar i vikt mellan 35 och 60 pounds. med en höjd vid axlarna mellan 20 och 23 tum. De har ett mindre huvud, en närmare inställning av öron och ögon, och kan ha en varierande ögonfärg. Deras ögon kan vara bruna eller blå och de kan till och med ha en av varje. De ylar snarare än skäller och är kända för att vara sång. Envis läggning är normen och det kommer att krävas en erfaren förare för att träna en sibirisk.

  • Vill du ha en Husky utan storlek? Kolla in Pomsky-rasen här.

3. Samojed

samojed

Bild av coolcoolleah från Pixabay

Kallas ibland för Samojed husky , detta är en felaktig skildring. DeSamojedär en egen ras men mycket lik Siberian Husky till växten. Stående ungefär på samma höjd vid axlarna, de är lite mindre till växten, i genomsnitt inte mer än 55 pund. Renrasiga samojeder kommer bara att vara vita eller krämfärgade och aggression är mycket sällsynt. De är karakteristiskt unika eftersom de har en brukshund och ett familjehundbeteende samtidigt. De behöver konsekvent träning och träning, annars kan de utveckla dåliga beteenden.


4.Labrador Husky

husky labrador mix

Bild av nfkennedy från Pixabay

Bli inte förvirrad av namnet på denna ras. De är inte en korsning mellan retriever och en Husky; de är en helt egen ras. Delabrador retrieverhar ärvt några drag av sin avlägsna kusin, vargen, vilket ger den det mest vargliknande utseendet av alla husky. De är medelstora till stora med ett mycket jämnt temperament. Deras bytesdrift är stark, så introduktionen av andra husdjur måste göras med försiktighet. De är benägna att få vissa hälsoproblem som inkluderar höftledsdysplasi.


5. Miniatyr Husky

miniatyr husky

Bildkredit: Wikimedia

Stående på en maximal höjd av 16 tum vid axeln och når en maximal vikt på 35 pund, är den här lilla killen uppfödd för att se ut som en sibirisk. De är kärleksfulla och lojala familjehundar men mindre aktiva än de större raserna av husky. Miniatyrerna har en mängd olika färger på sin päls. De kan vara svarta och vita, gråa och vita eller röda och vita. Piebald är också en möjlighet för pälsfärg. Precis som sin sibiriska kusin har även miniatyrerna en envis strimma.


6. Grönlandshund

grönlandshundar

Bild av Thomas Ritter från Pixabay

Med en stark flockmentalitet måste dessa hundar hållas i grupper om två eller fler. Hanarna är något större med en höjd som toppar ut vid 27 tum vid axeln, medan honorna kan vara så små som 20 tum vid axeln. Vikten på både hanen och honan kommer i allmänhet att falla mellan 66 och 71 pund. Pälsfärger av svart, vit, grå eller fläckig vit kan hittas inom denna ras. De binder sig väl till sina ägare och gör det bra i familjemiljöer. Viljastarka och envisa Grönland kräver en ägare som är erfaren och villig att vara alfahunden.


7. Alaskan Husky

Alaskan Husky

Bild av Paul Brennan från Pixabay

Med en vikt på mellan 35 och 50 pund, är dessa Huskies längre än sina sibiriska kusiner. Den smala ramen gör dem snabbare än sina motsvarigheter av samma storlek, samtidigt som de behåller en liknande styrka. Varierande i färg, de tenderar att ha bruna ögon med en atletisk kropp och allmänna vargliknande drag. Denna fantastiska sällskapshund bedöms enbart på deras förmåga snarare än deras genetik.

    Behöver du hjälp med att hitta en borste till din Husky? Klicka här för att se våra recensioner!

8. Chinook Dog

Vuxen Chinook-hund

Bild: Pikrepo

Denna sällsynta rasav en slädhund utvecklades i New Hampshire. Hanar är de större och varierar i höjd vid axeln mellan 23 och 27 tum. Honan kommer i några centimeter kortare och de faller båda i ett viktintervall på 55 till 90 pund. Underbart uppfödda med ett fantastiskt temperament kan de beskrivas som värdiga och intelligenta, samt lugna och vänliga. Vitt, fawn, svart och tan, såväl som grått, tan och buff, är regnbågens pälsfärger som finns hos denna ras.

Avdelare 2

Översikt över huskyrasen

Husky är inte för nybörjare hundägare. Det finns konsekventa egenskaper och specifik omsorg inom rasen. Träning måste vara en prioritet för att säkerställa god hälsa och välbefinnande. Arbetarklasshundar behöver ett jobb för mental stimulans och fysisk kondition. Det är inte på något sätt dessa lägenhetshundar. Anses vara en av de svårare hundarna att träna, envishet finns hos alla raser . Man måste etablera sig som alfahunden inom din familjeenhet (eller flock).

Grooming och medvetenhet om varmare väder är avgörande för en frisk husky. De har alla en underull för att hålla värmen och de fäller alla två gånger om året. Uppfödda för att arbeta med andra hundar, dra slädar, de gillar inte att vara ensamma länge. En veckovis, om inte daglig, tidsförpliktelse måste göras med dessa raser. Kom ihåg att du kanske inte har dem hela ditt liv men de har dig för deras. När du inleder ett förhållande med en Husky är kunskap nyckeln till framgång, både för dig och din hund.

Många människor har också frågat om skillnaden mellan malamute och siberian husky. För en jämförelse rekommenderar vi denna resurs .


Utvald bild: Konstantin Zaykov, Shutterstock

Innehåll