8 Yorkie-frisyrer och groomingstilar 2022

Välj Namnet På Husdjuret







Yorkshireterriern är en mycket eftertraktad ras, känd för sina långa lockar och djärva personligheter. Även känd som Yorkies, var dessa små terrier ursprungligen uppfödda för att jaga små byten på de minsta platser. De utvecklades i slutet av 19thårhundradet och fortfarande bär med sig sina jaktinstinkter, även om de nu är uppfödda som hushundar för sällskap. Yorkies är otroligt populära hundar med en lång historia, så det är ingen överraskning att de är rankade i topp 15 över de mest populära hundraserna. Även om de kanske inte väger mer än 7 pund totalt, har Yorkies enorma personligheter och är inte rädda för att visa det.



Avdelare 8

Yorkie kappa typ

Yorkshireterrier har långa, flödande pälsar som växer ut som människohår, vilket betyder lite eller ingen fällning. Deras päls är enkelskiktade och har till och med en liknande struktur som människohår, som kommer att fortsätta växa ut. Av denna anledning tar många människor sina Yorkies till groomern för en trimning varje månad.





Yorkie Pomeranian mix

Bildkredit: Marshall L. P, Shutterstock

Även om ingen fällning låter som en dröm, måste deras päls underhållas för att förhindra mattning och morrande. Beroende på hårklippning kan underhållet vara extremt högt (borstning dagligen) eller mycket lågt (lite eller ingen borstning behövs.)



Låt oss titta på några av årets bästa Yorkie-frisyrer och se vilken som passar bäst för din livsstil:

Avdelare 4

De 8 Yorkie-frisyrerna som din hund kommer att älska:

1.Klassisk Show Cut

Underhåll: Hög

Lång och flytande, Yorkshire Terrier Show Cut sparas mest för rasutställningstävlingar, eftersom deras päls kommer att behöva borstas dagligen i denna längd. Men om du planerar att visa din Yorkie kommer Show Cut att bli en häftklammer. Om du inte planerar att visa din Yorkie rekommenderar vi ett kortare snitt för att rädda dig själv från att borsta ut den flera gånger om dagen.


två.Valp Cut

Underhåll: Låg

Motsatsen till Show Cut, Puppy Cut är en stil som håller din Yorkies hår kortklippt för enkelt underhåll. Detta är ett bra snitt för sommaren och naturligt varmare klimat, särskilt om din Yorkie är särskilt aktiv. Puppy Cut är också ett bra hygiensnitt för att förhindra uppbyggnad av avföring, vilket kan hända med längre snitt.


3.Teddy Bear Cut

Underhåll: Låg-medium

Som namnet antyder är Teddy Bear Cut en rundad stil som ger din Yorkie ett teddybjörnsliknande utseende. Det liknar Puppy Cut men kommer att behöva lite underhåll för att förhindra morrande. Detta är ett populärt snitt för sociala mediehundar på grund av den söta teddylooken, så det här är ett bra alternativ om din Yorkie är en stjärna i sociala medier.


Fyra.Schnauzersnitt

Underhåll: Låg-medium

Om du någonsin har velat ha en Schnauzer men för närvarande har en Yorkshire Terrier, överväg att skaffa Schnauzer Cut. Detta snitt påminner anmärkningsvärt om dvärgschnauzern, ända ner till skägget. Den här stilen kommer att behöva borstas varje vecka för att behålla pälsen, men den är tillräckligt kort för att den inte ska knorra över natten.


5.Westie Cut

Underhåll: Låg

I likhet med Schnauzer-snittet är Westie-snittet ett bra alternativ om du vill ge din Yorkie ett unikt utseende. Westies har en distinkt pälsstil, som din frisör kan efterlikna med din Yorkies hår. Detta är en kortare stil som också kommer att vara lätt att underhålla.


6.Lion Cut

Underhåll: Medium

Lion Cut är en riktigt syn att se, som kommer att ge din Yorkie en vacker lejonman och rakad kropp. Även om det rakade håret inte behöver borstas, kommer manen att behöva borstas ut för att hålla det mjukt och trasselfritt. Detta är ett bra snitt förhelgdagar som Halloween, såväl som för sociala medier.


7.Tre-lagers Stack

Underhåll: Hög

Om du älskar utseendet på Show Cut men inte kan hantera längden, kan trelagerstapeln vara ett alternativ. Fast det gör det kräver betydligt mer borstning än de kortare stilarna gör detta att din Yorkie kan visa upp sin långa, silkeslena päls. Detta är också ett bra vinterklipp för att ge din Yorkie mer värme, särskilt i extremt kalla klimat.


8.Designer Cut

Underhåll: Väldigt högt

Det här sista snittet är ett mindre snitt och mer ett roligt sätt för din frisör att visa sin konstnärliga sida. Designersnitt kan ha vilken längd, stil och design som helst, så det beror på vad din frisör kan. Designersnitt kan vara roliga och spännande av olika anledningar, men vissa kan vara mer krångliga än de är värda.

Avdelare 5

Hur man väljer ett snitt

Att välja ett snitt för dinYorkieär ett ganska viktigt beslut och kan leda till extra grooming, beroende på stil. Om du letar efter låga underhållskostnader eller bor i varmare regioner, håll dig till de kortare stilarna som Nallebjörn, Puppy Cut och Westie Cut. För dem som inte har något emot att borsta och bor i kallare klimat, kommer längre skärningar att vara ett bättre alternativ. Oavsett vilket snitt du väljer kommer din Yorkies päls att växa ut och kan stylas om och om igen.


Utvald bildkredit: Josch13, Pixabay

Innehåll