Monkey Tzu (Monkey Pinscher & Shih Tzu Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 9 – 11 ½ tum
Vikt: 8-13 pund
Livslängd: 11 – 15 år
Färger: Svart, blå, brindle, guld, vit, belge, silver, röd eller en kombination
Lämplig för: Barnfamiljer och andra husdjur, de som letar efter en hund med låg fällning, erfarna hundägare, de som har gott om tid att ge, lägenhetsboende
Temperament: Feisty, sassy, ​​rolig, envis, behövande, tillgiven, vänligAffen Tzu är en härlig liten blandning av Shih Tzu och de mindre kända Affenpinscher . Tillsammans har de skapat en välbalanserad men pigg hund som är den bästa av båda sina föräldrars värld. Han är en liten hund, men han är full av STOR personlighet. Feisty, rolig och komisk som fan, han är ett underbart familjedjur att ha.Det finns dock vissa saker som du behöver veta innan du helt och fullt engagerar dig för honom eftersom han inte är allas kopp te. Han är behövande, han kan vara mycket underhållsfri och han kan vara utmanande att träna. Så länge du har tid och energi för honom klarar han sig bra med de flesta familjer.

Här i den här guiden kommer vi att prata om allt som rör personlighet, intelligens, träning, grooming och mycket mer. Så följ med oss ​​på vår Affen Tzu-upptäckt för att se om han är din nästa hundsjälsfrände.
Avdelare 1Affen Tzu-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @affenpinscher_fan

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Affen Tzu är en behövande hund som behöver ständig uppmärksamhet. Han är ganska kattlik genom att han tror att hans människor är där för att tjäna honom snarare än att vara hans herre. Affen Tzu behöver kontinuerlig uppmärksamhet, och han hatar att bli lämnad ensam. Av denna anledning behöver han en familj som kan tillbringa större delen av sin tid med honom.

Han är inte lämpad för dem som arbetar långa timmar hemifrån, eller gillar att resa utan sina vovvar på släptåg. Han är en sur kille, och du kommer att veta om det om du gör honom upprörd.

Envishet är en annan egenskap hos honom, vilket betyder att han kan vara utmanande att träna. Så vi skulle inte råda förstagångshundägare att ta sig an Affen Tzu-utmaningen.

Men tack och lov är detta de enda stickpunkterna för hans personlighet. Vilket, för många hundägare, inte alls är några problem. Vissa ägare tycker att dessa egenskaper är förtjusande, och de bidrar verkligen till hans charm. Om du tror att du kan hantera dessa egenskaper, läs vidare för att ta reda på mycket mer om vad du kan förvänta dig av honom.

Vad är priset på Affen Tzu-valpar?

Priset för en Affen Tzu-valp är mellan 0 och 000. Detta är från en ansedd uppfödare som kommer att ta väl hand om sina valpar och valparnas föräldrar.

Ansedda uppfödare kommer också att undersöka sina föräldrar så att du vet att du får störst chans att få en frisk valp.

Valpfabriker sysslar bara med vinst , och de kommer att fresta köpare genom att erbjuda en mycket billigare valp.

Du kanske sparar några hundra dollar i början, men du kan vara säker på att han löper en högre risk för sjukdomar och sjukdomar. Och detta kommer att kosta dig mycket mer i veterinärräkningar och försäkringar i det långa loppet, så det är helt enkelt inte värt det.
Avdelare 8

3 föga kända fakta om Affen Tzus

1.Affen Tzu är en apblandning

OK, inte riktigt en apblandning. Men hans Affenspincher-förälder är känd som aphunden, eller apeterriern eftersom hans squishy ansikte ser apaktig ut. Och Affenpischer översätter till apahund på tyska. Fransmännen kallar honom också den lilla djävulen med mustasch.

två.Affen Tzu är en super rolig hund

Hans Affenpinscher-förälder är känd som en av de mest underhållande hundarna i hundriket. Så du kan vara säker på att han kommer att ärva åtminstone en del av sin humor.

3.Affen Tzu är väldigt gosig

Bakom stängda dörrar är den här killen supergosig och älskar att ge sin mamma och pappa massor av kramar och pussar. Berätta bara inte för hans vänner att vi sa det till dig!

Bildkredit: Vänster: Affenpinscher: Ida Damkilde Pixabay | Höger: Shih Tzu: Rachel Nelson, Pixabay

Avdelare 5

Temperament och intelligens hos Affen Tzu

Affen Tzu är en blandras , och så kan han ärva egenskaperna hos båda föräldrarna. Men Affenpinscher och Shih Tzu är lika i sin personlighet, så det blir inte för mycket variation.

Affen Tzu är självsäker och flamboyant och älskar att visa sin fantastiska personlighet för världen. Oavsett om det är främlingar eller vänner, han befaller allas uppmärksamhet.

Han ärsällskaplig med alla, och även om han kan vara sång, är han inte en fantastisk vakthund eller vakthund. Istället vill han bli vän med inkräktare och visa upp sina partytricks.

Efter en hård dags arbete med att underhålla familjen, gillar han att mysa ner på kvällen med sitt mänskliga flock. Han är väldigt tillgiven och är så liten att han kryper ihop sig i ditt knä och slumrar hela natten.

Han tycker om att tro att han är ansvarig, och när du går runt och gör dina sysslor kommer han att övervaka dig för att se till att du får det gjort rätt. Allt detta är en del av hans charm, så du kan lika gärna låta honom fortsätta med det.

Affen Tzu är en mycket intelligent hund. Av denna anledning plockar han upp kommandon ganska snabbt om han är på humör att lära sig. Men eftersom han gör saker på Affen Tzu-tid, måste du kolla med honom för att se till att han har tid för dig.

Är dessa hundar bra för familjer?

Affen Tzu är en fantastisk liten familjehund för rätt familj. Det måste vara någon hemma under större delen av dagen så att han får sällskap, och om det finns, bra!

Affen Tzu är en liten hund som är lämplig för lägenhetsboende. Eftersom han är anpassningsbar skulle han också kunna bo i ett större hem. Han är ganska flexibel för din familjemiljö, bara han känner att han är ansvarig.

Han kommer bra överens med barn, och även om han är liten är han något tjock och robust jämfört med andra leksakshundraser. Se bara till att dina barn vet hur de ska hantera honom istället för att behandla honom som en leksak.

Eftersom han är en sur hund, kommer det att finnas tillfällen då han kommer att vilja komma bort från sin familj och ha lite ensamtid. Skaffa en låda kommer inte bara att ge honom ett säkert utrymme när hans familj inte kan vara med honom, utan det kan också vara hans timeout-plats när han behöver fem minuters lugn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Så länge som Affen Tzu är socialiserad väl som valp kommer han att trivas bra medandra hundar. Även om han är liten, kommer han att kunna hålla sig med andra större hundar runt omkring. Så länge du ger honom sin beskärda del av uppmärksamhet (eller kanske bara lite mer), bör han inte bli för avundsjuk på den kärlek du ger till dina andra husdjur.

Den enda typen av djur som han kanske inte kommer överens med är gnagare. Hans Affenpischer-förälder var en rattande hund som användes för att jaga råttorna i gårdens lador. Även om det inte är givet att han kommer att ärva denna egenskap, finns det en chans att han skulle kunna. Så om du har många husdjursgnagare kanske du vill överväga en annan blandras.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Christen (@mytackylife)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Affen Tzu:

Så nu vet du om Affen Tzu och hans fräcka personlighet, här är de dagliga sakerna som han behöver för att vara glad och frisk.

Mat & Diet Krav

Affen Tzu är liten och han behöver inte mycket mat. Han kommer dock att försöka övertyga dig om något annat, särskilt om han tar efter det evigt hungriga Shih Tzu hunddammsugaren.

Han kommer bara att behöva cirka 1 kopp högkvalitativ kibble varje dag. En kibble av hög kvalitet kommer att ge honom all näring han behöver för att driva sitt fräcka jag. Se till att du köper en kibble som är tillräckligt liten för att han ska kunna äta. Han kommer sannolikt att behöva en liten eller leksaksspecifik storlek på kibble.

Han kommer att behöva äta minst tre till fyra måltider om dagen eftersom han har en liten kropp som behöver regelbunden energipåfyllning för att förhindra lågt blodsocker . Om du har några frågor om hans utfodring, fråga alltid din veterinär om skräddarsydda råd.

Ge aldrig Affen Tzu gratis, för han kommer bara att fortsätta äta och äta. Han är känd för att bli överviktig om han tillåts det, vilket kan sätta extra press på hans leder och organ. Så håll honom frisk och trimma.

Träning

Affen Tzu behöver bara cirka 30 minuters träning om dagen. Detta behöver inte vara kraftfullt som vissa andra hundars träningsbehov, och det är mer en bensträckning för att hålla hans kropp och sinne glada.

Han kommer att få mycket motion av sin lektid i hemmet och gård under dagen. Han kommer också att dra nytta av en mängd olika speltider under dagen med sin familj. Det kommer att hålla hans sinne stimulerat och glad.

Eftersom han är en vänlig hund som älskar att visa upp sig, skulle han uppskatta lite tid nere i den lokala hundparken. Detta kommer också att fungera som socialiseringsträning för att hålla hans vovveuppförande i schack.

Träning

Eftersom han är superenvis är han ingen förstagångshund, och han bör bara hemföras med en erfaren hundägare. Och om du väntar en helt lydig hund, är den här killen inte för dig, på något sätt, alls, någonsin. Vi kan inte betona detta nog - han är en divahund förvisso.

Tricket med att hålla envisa och självständiga hundar intresserade av dig och din träning är att göra träningspassen korta och roliga. Om han blir uttråkad med dig har du haft det.

Ta reda på vad han gillar att bli belönad med och använd detta till din fördel. Positiv belöningsträning är det mest effektiva sättet att träna en hund. Och om han ärver Shih Tzu-aptiten kommer smaskiga godsaker sannolikt att vara hans favoritbelöning.

Som med alla hundar är tidig socialisering avgörande om du vill ha en artig hund. Det sista du vill ha är en envis Affen Tzu som också är motbjudande och oförskämd mot andra djur. Det kommer att förvandla honom till den fräcka och vänliga Affen Tzu som han borde vara, och det gör ditt liv mycket enklare också.

Eftersom han är liten gör många ägare misstaget att låta honom komma undan med oförskämt beteende eftersom han inte skulle göra någon skada. Detta är vad som kallas 'småhundssyndrom , så låt det inte hända.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @affenpinscher_fan

Grooming ✂️

Affen Tzu är inte helt allergivänlig som sin Affenpischer-förälder, men han kommer sannolikt att vara en mindre fällande hund. Detta gör honom till ett utmärkt val för dem som inte gillar att hundhår flyter runt i hemmet.

Beroende på hur lång pälsen är och vilken stil du väljer, måste du borsta honom mellan två och fyra gånger i veckan. Om du väljer en längre frisyr som hans Shih Tzu-förälder (även om den inte kommer att vara lika lång), kommer han att behöva borsta varannan dag för att hålla mattor och hårknutor borta.

Om han väljer den kortare nallebjörnen behöver han borstas ungefär två gånger i veckan för att hålla honom frisk och glänsande. Justera hans skötselschema efter hur väl hans päls håller sig under veckan.

Affen Tzu har en pytteliten mun med kompakta tänder, så du måste borsta dem två gånger varje vecka också. Starta honom ung, och det kommer att hålla hans pärlvita i gott skick, och hålla parodontala sjukdomar i schack.

Eftersom han inte behöver mycket motion måste du klippa hans naglar regelbundet, annars blir de långa och smärtsamma. När du ansar honom, kasta ett öga över hans öron också, eftersom han kan vara mottaglig för vanliga öroninfektioner. Om de blir illaluktande eller om du märker att han kliar dem mycket, se till att ta honom till veterinären.

Hälsa och villkor

Affen Tzu är en frisk hund som har en lång livslängd på 11 till 15 år. Eftersom han är en blandras kan han drabbas av hälsoproblem som drabbar någon av hans föräldrar. Så var noga med att göra dig bekant med dem och deras symptom.

Mindre förhållanden
  • Öroninfektioner
  • Patella dislokation
  • Ögontillstånd
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Hypertyreos
Avdelare 5

Man vs. Kvinna

Det är liten skillnad mellan manliga och kvinnliga Affen Tzus. Den enda verkliga skillnaden är att hanar tenderar att vara större än honor, men att de är så små att det knappt märks.

Träning och hans miljö är den mest betydande inverkan på hans personlighet. Så se till att investera mycket tid och ansträngning på honom om du vill att han ska vara hans glada och pråliga jag.
Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Så länge du håller Affen Tzu sysselsatt och upprymd, kommer din relation med honom att bli mycket lycklig och givande.

Han kommer att ge dig och din familj mycket underhållning, och eftersom han är så liten kan du ta honom överallt med dig. Han kommer att bli en stor hit på det lokala kaféet och han kommer att få all uppmärksamhet.

Han behöver konstant sällskap, och han behöver lägga ner mycket ansträngning på sin träning för att se till att han inte blir för stor för sina fräcka stövlar. Så länge du kan förse honom med detta kommer allt annat att falla på plats.

Är du redo att servera Affen Tzu? Om så är fallet, vad väntar du på -din diva designer vovveär där ute och väntar på ditt samtal.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Pikist

Innehåll