Affenpinscher & Bichon Frise Mix

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 9-11 tum
Vikt: 7-12 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Vit, grå, brun, svart
Lämplig för: Aktiva familjer som letar efter en liten hund med låg fällning
Temperament: Energisk, självständig, lyckligt lottadAffenpinscher och Bichon Frise mix, eller Affenchon som American Canine Hybrid Club ett kallar denna valp, är en positiv spitfire. Han är ett energiknippe med en glad läggning som gör honom till en fröjd att välkomna in i ditt hem. Liksom många små raser har den här hunden inte fått meddelandet att han är liten. Han beter sig och spelar som en hund två eller tre gånger så stor.Affenchon sammanför det clowniska beteendet hos Affenpinscher med vänlighet av Bichon Frisé . Den förstnämnda började livet som brukshund, jagade råttor och andra skadedjur på gårdar och i stall. Den sistnämnde älskade sjömän och tog sig senare till de rikas och adelns salonger. Det förklarar den här mixens personlighet.

Hans storlek är rätt för alla som letar efter en liten hund med mycket spunk. Du kommer inte ha en tråkig dag igen med en Affenchon i ditt hem. Båda föräldraraserna är lekfulla utan att vara för intensiva. Han kan anpassa sig väl till lägenhetsboende så länge han får tillräckligt med motion för att förbruka en del av sin energi.Avdelare 1Affenpinscher & Bichon Frise Mix-valpar – innan du köper...

Föräldrar till Affenpinscher & Bichon Frise Mix

Bildkredit: ett , två

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Skillnaderna mellan föräldraraserna gör det svårt att generalisera Affenchon. Det finns dock flera gemensamma egenskaper som kan ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig. Den här valpen älskar människor. Det märks i hans glada attityd och iver att behaga. Nackdelen är att han också är benägen att få separationsångest. Därför behöver han ett hem där han kan få mycket uppmärksamhet.

Terriern i Affenchon kommer igenom i valpens tendens att nappa. Det är en dålig vana som du måste rätta till tidigt. Samma råd gäller för skällande. Den här hunden är intelligent, så du måste ge mental stimulans för att hindra honom från att bli uttråkad. Om han inte får något att göra, kommer han att hitta något att underhålla honom.

Vad kostar Affenpinscher & Bichon Frise Mix-valpar?

Både Affenpinscher- och Bichon Frise-valparna kräver högre priser på grund av deras popularitet. Det är ingen sträcka att en Affenchon ska kosta minst lika mycket. Du kan förvänta dig att betala norr om 500 och troligen mer om du skaffar ett husdjur från utmärkt avelsdjur. Denna hybrid är också relativt ny, så det kommer också att göra din sökning mer involverad.

Var försiktig när du letar efter en valp. Ibland lockar populariteten eller rariteten hos en ras eller hybrid fram oansvariga säljare och valpfabriker som erbjuder hundar till låga priser. Det är absolut nödvändigt att endast köpa från välrenommerade uppfödare som genomför hälsokontrollerna före aveln för att skydda framtida generationer av dessa valpar.

Djurägandet kostar både tid och pengar. Denna valp behöver tidig socialisering och träning. Sedan är det priset för att ha en hund. Du måste budgetera för nödvändigheter som mat och roliga saker som godsaker och leksaker . De typiska årliga utgifterna kommer att uppgå till över 0 eller mer, med det första året troligen över 000 med kostnader för veterinärvård.

Avdelare 83 föga kända fakta om Affenpinscher & Bichon Frise Mix

1.Affenpinscher och dvärgschnauzer är släkt.

Om du tycker att Affenpinscher och dvärgschnauzer ser likadana ut, skulle du ha rätt. Blandras med flera andra relaterade hundar, inklusive mopsen, resulterade i en grov belagd valp som många historiker tror är den moderna schnauzern. Det kan förklara bägge valparnas envishet.

två.Bichon Frise härstammar från Barbet.

För att titta på Barbet är det svårt att tro att Bichon Frise är relaterad. Det är dock ett annat exempel på selektiv avel. Andra närbesläktade hundar inkluderar maltesiska, havanaisiska och bolognesiska. Det är lätt att upptäcka likheten mellan de fyra raserna.

3.Affenpinschern började livet som en Ratter.

Livet som rattare är något folk vanligtvis förknippar med terrier. Det var – och är – jobbet för många av dessa hundar. Affenpinscher är en anomali eftersom hans syfte var liknande. Hans namn betyder på tyska apliknande terrier .

Föräldrar till Affenpinscher & Bichon Frise Mix 2

Bildkredit: ett , två

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Affenpinscher & Bichon Frise Mix

Det går inte att förneka hur söt Affenchon är. Hans trådiga päls och platta ansikte får honom att se ännu mer värdefull ut. Vi kallade Affenpinschern för en Terrier-wannabee av en anledning. Det kommer igenom i alla aspekter av att äga en Affenchon. Föräldrarrasernas historia talar också om hans intelligens och oberoende. Jakthundar är utmärkta problemlösare som ofta tar ansvar och följer efter deras handelsresande.

Men Affenchon har också många önskvärda egenskaper som gör honom till ett anständigt val, även för första gången husdjursägare. Han är tillgiven och ganska lojal mot sin familj. Han är inte överdrivet högljudd, men han kommer att slå larm om han känner av ett hot.

Är dessa hundar bra för familjer?

Affenchon kan göra ett anständigt familjedjur. Mycket beror dock på vilken av föräldraraserna som är dominerande. Bichon är barnvänlig och leker gärna med barn. Affenpinschern, å andra sidan, är mer av en hands-off-hund. Han tolererar inte grov hantering eller hantering bra, även om ett barn med goda avsikter bara vill ge honom en kram.

Vi föreslår tillsyn under lektid med din nya valp. Leta efter ledtrådar i hans personlighet. Om han blir pigg när ett barn försöker plocka upp honom, lär dina barn att respektera hans utrymme. Tidig socialisering kan förhindra dessa problem. Ta det långsamt och låt din valp bestämma vad den är villig att acceptera.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Det faktum att båda föräldraraserna började som rattrar borde berätta allt du behöver veta om Affenchon och andra husdjur. Bytesdriften är för stark hos denna valp för att lita på honom med katter eller små djur. Kom ihåg att det är instinkten som driver hans handlingar. Affenpinschern i honom är en annan kraft att räkna med på grund av hans envishet och oräddhet.

Föräldrar till Affenpinscher & Bichon Frise 3

Bildkredit: ett , två

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Affenpinscher & Bichon Frise Mix:

Vissa aspekter av följande överväganden om att äga en Affenchon beror mycket på den dominerande rasen. Som vi diskuterade finns det några markanta skillnader mellan de två. Att se far, moder och kullkamrater, om möjligt, kan hjälpa dig att bedöma vad du kan förvänta dig. Grundvården är densamma för båda. Båda är mindre hundar med liknande behov. De största skillnaderna kommer att finnas med grooming och hälsa.

Mat & Diet Krav

Det viktigaste att veta om att äga en liten hund är att det är absolut nödvändigt att den inte hoppar över en måltid. Dessa valpar mognar relativt snabbt och överträffar större raser somlabrador retriever. Ditt husdjur måste ha tillräckligt med mat och näring för att stödja hans tillväxthastighet. Det är en sak som gör att mat som är avsedd för små hundar skiljer sig från större. De är mer energitäta.

Vi rekommenderar tre eller fyra små måltider jämnt fördelade under dagen. Lämna det inte bara ute för honom att pyssla. Det är viktigt att du övervakar hans intag. Orsaken gäller hans blodsocker. Om han lägger ner för mycket energi på att leka och växa riskerar han farliga sänkningar i dessa nivåer som kan få livsfarliga konsekvenser.

Det är fortfarande viktigt att ha det i åtanke även med vuxna affenchons. Du bör mata mogna valpar två måltider om dagen för att hålla allt stabilt. Samma försiktighetsåtgärd om att se till att han äter gäller fortfarande. Vi rekommenderar att du erbjuder din hund en högkvalitativ mat som kommer att ge allt han behöver för korrekt utveckling.

Träning

Affenchon behöver mer motion än du kan förvänta dig av en liten ras. Han gör sitt med sin lekfulla natur. Dagliga promenader är ett utmärkt sätt att åstadkomma flera saker. Du kommer att hålla honom aktiv. Han kommer att få chanser att träffa nya människor och husdjur. Du kommer också att ha möjlighet att förstärka hans koppelmanier. Den här killen behöver det.

Föräldrar till Affenpinscher & Bichon Frise 4

Bildkredit: ett , två

Träning

Affechnon har den mentala förmågan att lära sig och behålla det du lär honom. Han vill också göra dig lycklig, så han är en villig student. Han är lite egensinnig, vilket du kan tämja om du hävdar dig själv som chef, var noga med att inte kränka hans känsliga natur. Konsekvens är också viktigt för att göra träningen lättare för din valp. Spara godsaker som träningshjälpmedel för att hjälpa honom att hålla en hälsosam vikt.

Grooming ✂️

Lättheten att sköta varierar beroende på vilken ras som är dominerande. Affenpinschers underhåll är enkelt. Borsta honom ett par gånger i veckan , och du är bra att gå. Gör det till en punkt att kontrollera hans hud för tecken på irritation eller infektion. Bichon Frisé är en annan historia. Den här valpen behöver professionell skötsel för att forma sin päls och hålla den vit om det är hans färg.

Hälsa och villkor

Båda föräldraraserna är friska hundar. De har inte många uppenbara medfödda problem. Det finns dock några skeletttillstånd som screening före avel kan avslöja. Förebyggande hälsovård och årliga veterinärundersökningar är viktiga. Snåla inte med dessa enkla sätt att hålla din valp i form, fysiskt och mentalt. När vi talar om grooming, talar vi också om din hunds välbefinnande.

Mindre förhållanden

  • Allergier
  • Tandköttssjukdom
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Patellaluxation
  • Ögontillstånd
  • Legg-Calves-Perthes

Avdelare 5Man vs Kvinna

Att välja en manlig eller kvinnlig Affenchon kokar ofta ner till två saker. Det beror på om du vill föda upp ditt husdjur eller om du har en preferens. Om du inte vill föda upp valpar rekommenderar vi att du kastrerar eller kastrerar din hund, baserat på råd från din veterinär. Timing är avgörande eftersom det kan påverka din valps risk för vissa hälsotillstånd om det görs för tidigt.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Affenchon är en bedårande valp. Hans elakhet och oräddhet gör att han förtjusar honom ännu mer att använda. Vi gillar en hund som har personlighet. Det är ditt jobb som husdjursägare att hålla de oönskade egenskaperna under kontroll. Denna pooch kommer att belöna dig för dina ansträngningar med gränslös tillgivenhet och lojalitet. Även om du kan ha problem med att hitta en valp, har du en vinnare på dina händer om du gör det.


Utvald bildkredit: DaMoJo, Shutterstock

Innehåll