Mix av afghansk hund och border collie

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 22-27 tum
Vikt: 52 – 64 pund
Livslängd: 12-14 år
Färger: Vit, brun, svart, blå, rödbrun, grå.
Lämplig för: Bevakning, stora hem, familjer
Temperament: Mild, älskvärd, ivrig att läraAfghan Hound Border Collie Mix är en medelstor hund med en tät underpäls och en lång, tjock ytterpäls. Den har en lång kropp och långa floppiga öron, en lång nosparti och en svart näsa. Den har också stora vadderade fötter och en lång lockig svans.DeAfghansk hundoch den Border collie skapades båda före 1800-talet och fördes till Amerika i början av 1900-talet. Afghan Hound Border Collie Mix är lämplig för sällskap såväl som olika andra uppgifter, inklusive räddning, spårning, narkotikadetektering och hämtning.

Avdelare 1Afghan Hound Border Collie Mix – Vad du bör veta innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lulu The Afghan Hound (@littleluluafghan)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Hur mycket kostar afghansk hund border collie mix valpar?

Du kan köpa en Afghan Hound Border Collie Mix för någonstans mellan 0 och 00. Båda föräldrarna är populära hundar, så det borde inte vara så svårt att hitta en uppfödare som kan producera en afghansk hund Border Collie Mix. Bättre uppfödare kommer ofta att ta mer betalt eftersom de har en bättre chans att skapa en frisk valp som inte bär på de genetiska bristerna som vanligtvis finns i föräldraraserna.

Många andra faktorer avgör hur mycket valpen kommer att kosta, inklusive veterinärbesök, mat, leksaker och andra tillbehör som krävs för att hålla ditt husdjur friskt och underhållet.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om den afghanska blandningen av border collie

1.Den berömda målaren Picasso ägde en afghansk hund föräldraras och sålde en tavla av en för mer än 10 miljoner dollar.

två.Den afghanska hundens förälder blev populär som ett Barbie-djur.

3.Experter anser att Border Collie-föräldern är den mest intelligenta hundrasen.

Afghansk Hound Border Collie Mix

Förälderrasen till afghansk collie. | Vänster: Afghan Hound (David Raihelgauz, Shutterstock), Höger: Border Collie (Frank11, Shutterstock)

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Afghan Hound Border Collie Mix

Temperamentet på ditt husdjur beror lite på vilken förälder det söker efter. Båda föräldrarna är vänliga, intelligenta, lojala och pålitliga. Din Afghan Hound Border Collie Mix kommer att bli ett fantastiskt familjedjur, vakthund och följeslagare. Det kommer sannolikt att behålla Border Collies-driften, så du måste titta på dem runt små barn eftersom de kan nappa i vristerna och skrämma dem.

Båda föräldraraserna är smarta, men Border Colliens intelligens överträffar till och med pudelns, så du kan förvänta dig att det är lätt att träna dem nya trick. Afghan Hound Border Collie Mix är också lämplig för sök- och räddningsuppdrag och annat polis- och militärarbete.

Är dessa hundar bra för familjer?

Afghan Hound Border Collie Mix är en fantastisk familjehund eftersom den är lojal och skyddande. Den kan skilja mellan vän och fiende innan den ser dem och den skäller inte om den inte behöver. Border Collien i den kan få den att nappa i hälarna, men korrekt träning kan hålla det till ett minimum. Det är en energisk hund som gillar att spela spel och underhålla familjemedlemmar med intelligenshandlingar eller busar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Det bästa sättet att få din afghanska border colliemix att komma överens med andra husdjur är att umgås mycket som valp. Ju mer bekant det är med dina andra husdjur, desto mindre sannolikt kommer det att försöka valla dem. Det kommer inte att vara aggressivt mot djur; det kommer bara att försöka valla dem som det gör med barn och till och med vuxna.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av KS | Minding the Roost (@minding_the_roost)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en afghansk hund border collie-blandning

Här är några saker att tänka på innan du köper en afghansk hund border collie mix.

Mat & Diet Krav

Afghan Hound Border Collie Mix är en medelstor till stor hund, och den kommer att kräva en betydande mängd mat varje dag. Du kan förvänta dig att mata ditt husdjur två till tre koppar mat, och du kommer att vilja sprida den maten över tre eller fler måltider för att förhindra matsmältningsbesvär och viktökning. Det viktigaste att titta efter när du väljer ett märke av hundmat är att det innehåller kyckling, nötkött, kalkon eller lamm anges som dess första ingrediens . Vi rekommenderar även märken berikade med antioxidanter och andra viktiga näringsämnen som ditt husdjur behöver för att utvecklas till en frisk hund. Se till att du följer instruktionerna på förpackningen för att förhindra övermatning.

Övning

Afghan Hound Border Collie Mix är en aktiv hund som kräver mycket motion. Vi rekommenderar att du ägnar minst 60 minuter per dag till att hjälpa ditt husdjur att förbruka överflödig energi. Långa promenader, springa varv runt gården, frisbee, och apport är alla bra sätt att hjälpa ditt husdjur att hålla sig i form och frisk.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ᴍᴀx & ʙᴜᴅᴅʏ & Rex (@buddyandmaxie)

Träning

Afghan Hound Border Collie Mix är extremt lätt att träna och kommer att vara mycket roligt för dig och ditt husdjur. Den gillar att tillfredsställa sin herre och lär sig gärna knep mycket snabbt för att hålla igång träningspasset så att den kan fortsätta att få den uppmärksamhet den begär. Positiv förstärkning med massor av beröm och godsaker är det bästa sättet att hålla ditt husdjur fokuserat på uppgiften, men när din hund väl börjar komma ikapp behöver du mycket färre godsaker. Se till att du schemalägger träningspassen till samma tid varje dag för att hjälpa din hund att komma in i en rutin där den förväntar sig träning och kan vara mentalt förberedd.

Grooming✂️

Afghan Hound Border Collie Mix är en måttlig fällare och kommer att kräva regelbunden borstning för att hålla pälsen snygg och fri från trassel och knutar. Dammsugning kan också hjälpa till att ta bort fällande päls för att förhindra att det hamnar på dina möbler och golv. Bad kan behövas varje eller varannan månad för att hålla borta hundlukt och hjälpa till att hålla pälsen glänsande .

Du kommer också att behöva borsta tänderna på din Afghan Hound Border Collie Mix så nära dagligen som möjligt. Se till att du bara använder doggy tandkräm eftersom många mänskliga sorters tandkräm innehåller ingredienser som kan vara dödliga för hundar. Du måste också klippa naglarna när du hör dem klicka i golvet.

Hälsoförhållanden

Afghan Hound Border Collie Mix är en ganska frisk hund, men flera tillstånd kan dyka upp, så vi kommer att gå igenom några av dem här.

Mindre förhållanden

Dessa är de mindre farliga eller mindre vanliga hälsotillstånden som kan påverka din Afghan Hound Border Collie Mix

  • Grå starr

Katarakt kan påverka alla hundraser, och även om det anses vara ett ålderdomstillstånd kan det påverka hundar i alla åldrar. Grå starr är ett tillstånd som gör att ögats lins blir grumlig, vilket försämrar synen på ditt husdjur. Om den lämnas obehandlad kan linsen lossna, vilket ofta leder till glaukom och eventuell blindhet. Om du märker att ditt husdjurs ögon ser grumliga eller blågrå ut, ta dem till en veterinär omedelbart. Veterinären kan ofta återställa ditt husdjurs syn med kirurgi om ditt husdjur är en bra kandidat för framgång.

  • Svälla

Uppsvälldhet är ett extremt farligt tillstånd som kan påverka alla hundraser men vanligare hos hundar med djupa bröst. Detta tillstånd gör att ditt husdjurs mage fylls med luft, vilket kan stänga av blodcirkulationen till bakbenen och många organ. Det kan också få magen att vrida sig, vilket resulterar i en nödsituation och eventuellt permanent skada på magslemhinnan. Ingen är säker på exakt vad det beror på svälla , men många tror att att äta stora mängder mat för snabbt kan orsaka sjukdomen. Om din hund ser orolig ut och har en svullen mage, ta den till veterinären omedelbart.

Allvarliga förhållanden

Oavsett om det är extremt farligt eller extremt vanligt, är dessa de viktigaste tillstånden förknippade med den afghanska hundens bordercolliemix.

  • Dövhet

Flera saker kan orsaka dövhet hos ditt husdjur, inklusive genetik, trauma, kemikalier och många fler. Om din hund lider av denna sjukdom du kanske märker att det inte kommer när du ringer eller ignorerar dina andra kommandon. Den kan också sova djupt och bli förvirrad av sin omgivning. Tyvärr finns det vanligtvis inget botemedel mot dövhet, men det finns utbildning som hjälper dig och din hund att lära sig att hantera och hantera sjukdomen. Ofta lever hundar långa lyckliga liv med sina andra sinnen

  • Öroninfektioner

De stora floppy öronen av Afghan Hound Border Collie Mix blir ofta infekterade eftersom de kan hålla fukt och vax, vilket gör att bakterier kan växa. Symtom på en öroninfektion inkluderar att klia sig i örat, skaka på huvudet, en illaluktande lukt, mörka flytningar, smärta och sårskorpor i örat. I de flesta fall kommer medicin att ta hand om infektionen, men att vara vaksam på att rengöra och torka öronen hjälper till att minska frekvensen då infektioner uppstår.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Förutom att hanen är något större än honan är det svårt att märka någon skillnad mellan de två.

Avdelare 3

Sammanfattning

Afghan Hound Border Collie Mix gillar att valla små djur och barn, men förutom det är den ett utmärkt familjedjur som fungerar somen snabb och uppmärksam vakthund. Den är mycket energisk och älskar att spela, men den gillar också att sitta i soffan med en familjemedlem och se en film. Det är inte alltför skäligt om det inte upptäcker en inkräktare, och det är aldrig aggressivt.

Vi hoppas att du har njutit av att läsa vår titt på Afghan Collie som den ibland kallas och har bestämt dig för att köpa ett av dessa husdjur till ditt hem. Om du tror att det kan vara till hjälp för andra, vänligen dela den här guiden till Afghan Hound Border Collie Mix på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: Anna Krivitskaya, Shutterstock

Innehåll