Amerikansk Pitbull Terrier

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 17-21 tum
Vikt: 30-60 pund
Livslängd: 10-14 år
Färger: Vit, röd, brun, grå, blå, svart
Lämplig för: Aktiva familjer som söker en lekfull och tillgiven hund
Temperament: Orädd, lojal, medveten, intelligentFå raser framkallar så mycket kontroverser, desinformation och hård hängivenhet av hundens entusiaster som den amerikanska Pit Bull Terrier. Han är en anomali eftersom han är ett arbete på gång även om uppfödare har etablerat standarden sedan 1800-talet. Vanligtvis är det resultatet av att förfina den för att framhäva önskvärda egenskaper, såsom en skarp doft av lukt iBlodhundar.

American Pit Bull Terrier har uthärdat mycket av yttre krafter som styr utvecklingen av denna ras. Det är absolut nödvändigt att förstå att termen, pitbull, beskriver många hundar som fötts upp för liknande ändamål. Tyvärr var många omänskliga. Ordet tjur syftar på tjurbete. Det olyckliga djuret var bundet till något som liknade ett träd, och hundarna släpptes för att utföra dådet.

Tack och lov , det är olagligt.Den historien bidrar dock till förvirringen på många punkter. Selektiv avel uppmuntrade många oönskade och farliga egenskaper, som aggression. Till dess kredit, den United Kennel Club (UKC) diskvalificerar hundar som visar det. Men många samhällen och stater har regler om ägandet av dessa valpar. Du kan också betala mer för hyra eller villaförsäkring om du äger en.

Vi tycker att den slutsatsen är orättvis. Ja, dessa egenskaper finns. Vi tror att det handlar om ägare och utbildning. Oansvarig uppfostran uppmuntrar de saker som lagar och andra restriktioner gör nödvändiga. Det är särskilt tråkigt eftersomAmerican Pit Bull Terrier och många gillar raserär söta hundar av naturen. De är tillgivna och lojala. Omständigheter främjar oönskade egenskaper.

Avdelare 1

American Pit Bull Terrier-valpar – innan du köper...

Kredit: dezy, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vi uppmanar dig starkt att undersöka eventuella regler om att äga en amerikansk Pit Bull Terrier innan du skaffar en. Kolla upp lokala lagar samt eventuella villaägarföreningars. Du bör också kontakta ditt försäkringsbolag. Vi tycker att det är olyckligt att en ras har detta bagage, men tyvärr är det ett faktum. Gör dig själv en tjänst och ta reda på vilka hinder du kan möta innan du köper.

För många människor placerar det American Pit Bull Terrier i kategorin dealbreaker. Låt oss komma till fakta. Både American Dog Breeders Association (ADBA) och United Kennel Club (UKC) känner igen rasen med detta namn. Det gör inte American Kennel Club (AKC). Istället har de Bull Terrier, som är en helt annan hund, som du ser när du granskar respektive standarder.

Vi tar bara upp denna punkt eftersom det kan hjälpa dig att avgöra om du får rätt valp. På grund av namn- och ursprungsförvirringen uppmanar vi dig att köpa en valp från en välrenommerad uppfödare med papper som ger detaljer om hans far och mor. Det ger dig också den information du behöver för att veta vad du kan förvänta dig av hunden angående hans temperament.

Med den bakgrunden i åtanke måste vi också ta upp kontroversen ur uppfödarperspektivet. Många tror att Amerikansk Staffordshire Terrier och Pit Bull är samma hundar. De är inte. Politiken kring rasen nådde en flampunkt när tjurbete blev olagligt, följt av förutsägbara offentliga ramaskri och negativa associationer.

Entusiaster ville rädda den amerikanska Pit Bull Terrier från utrotning. Två läger uppstod. Man strävade efter att behålla den så kallade gameness som gjorde honom till den kämpe han var. En annan tog en väg för att ta avstånd från detta olyckliga förflutna. Det har varit en lång, svår väg för den senare. Det räcker med att säga att dessa individer valts ut för de egenskaper som gör denna valp till den älskvärda hund han är idag.

Dagens amerikanska Pit Bull Terrier är tillgiven och gillar inte att vara ensam. Han är känslig och intelligent. Han är dock pigg som en valp, en vana som du måste stävja tidigt. Den här hunden är lekfull och behöver regelbunden motion för att hålla sig i form och glad. Liksom andra terrier har han en stark bytesdrift och drivs att jaga, om han får en chans. Han har också en hög wanderlust potential.

Vad är priset på American Pit Bull Terrier-valpar?

Det är absolut nödvändigt att göra dina läxor, som vi nämnde ovan. Det rådet ger vi även när det kommer till uppfödarna själva. Klyftan mellan de två lägren uppstod på grund av skillnader om rasens temperament. Håll dig till säljare som uppmuntrar de önskvärda egenskaperna som gör denna hund till ett utmärkt val för rätt familj.

Priser för enAmerikansk Pit Bull Terriervalp börjar vanligtvis på 0. Du kan dock förvänta dig att betala mer för hundar från championblodslinjer. Vi rekommenderar att skaffa en valp från en säljare som har gjort de rekommenderade hälsoundersökningarna, vilket kan höja priset. Inavel är en risk, tillsammans med medföljande medfödda tillstånd.

Kostnaden du betalar för en American Pit Bull Terrier-valp är bara början. Rutinmässig veterinärvård, mat och andra utgifter är också en del av mixen. Att äga en medelstor valp som denna kommer att kosta över 300 per år , beroende på hans hälsa och förekomsten av kroniska hälsoproblem. Kom ihåg att att skaffa en hund är både ett tidsmässigt och ekonomiskt åtagande.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om American Pit Bull Terrier

1.Den amerikanska pitbullterriern är släkt med den engelska bulldoggen.

Många hundar delar en gemensam historia som drevs av intresset för många grymma sporter. Amerikanenpit-bullTerrier är en släkting till den engelska bulldoggen och andra icke-utdöda raser.

två.AKC:s Bull Terrier och American Pit Bull Terrier varierar mycket.

UKC:s rasstandard kräver en hund av vilken färg som helst, som mäter 17–21 tum hög. Den officiella Bull Terrier för AKC är vit endast med andra markeringar tillåtna.

3.UKC kände igen American Pit Bull Terrier tidigt i spelet.

De UKC erkände en vinnare tidigt i matchen. Organisationen beviljade rasen dess status 1898.

American Pitbull Terrier leende

Bild: PxHere

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos den amerikanska Pit Bull Terrier

American Pit Bull Terrier är både en självständig och intelligent hund, en produkt av deras avel och uppväxt. Han är relativt lätt att träna om man etablerar sig som ägare tidigt. Tidig socialisering är avgörande för att uppmuntra de välkomna egenskaper som finns med denna ras. Han tar saker på allvar, så förvänta dig att han är pigg över allt han gör, inklusive lek.

Är dessa hundar bra för familjer?

American Pit Bull Terrier har potential att bli ett utmärkt familjedjur. Denna hund är muskulös och stark. Därför är det absolut nödvändigt att bygga upp förtroende och knyta starka band med honom för att uppmuntra ömsesidig respekt. Även om han inte är en stor hund, rekommenderar vi denna valp för hushåll med äldre barn eller vuxna. Hans envisa natur gör honom till ett dåligt val för nybörjare som husdjursägare.

    Relaterad läsning: American Staffordshire Terrier vs. Pit Bull: Vad är skillnaderna?

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Den amerikanska Pit Bull Terriers beklagliga historia betyder att han inte kommer att klara sig bra i ett hem med andra husdjur, hundar och katter. Hans bytesdrift, i kombination med hans fysiska styrka, gör det i bästa fall till en utmaning. Vi rekommenderar denna ras endast för hushåll med enstaka husdjur. Även om han är tillgiven med människor, kan vi inte säga detsamma om andra djur i hemmet.

pitbull terrier

Kredit: Eve Photography, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en amerikansk Pit Bull Terrier:

Varningarna om att äga en amerikansk Pit Bull Terrier gäller även för alla muskulösa hundar. Statistik visar att små eller medelstora hundar är aggressivare än större. Det ger dock inte den amerikanska PIt Bull Terrier eller andra av sitt slag ett pass. Det finns två faktorer att ta hänsyn till. För det första är hundens styrka och svårighetsgraden av ett bett som han kan orsaka. Den här valpen har båda.

Den andra och några skulle hävda att viktigare hänsyn är uppfostran och beteendet hos ägare . Det sorgliga med den amerikanska Pit Bull Terrier är hur hans förflutna fortsätter att förfölja honom med denna bedrövliga stereotyp som är inte karaktäristisk för hela rasen. Många individer skaffar en amerikansk Pit Bull Terrier med målet att utbilda andra och dämpa desinformationen.

Mat & Diet Krav

En medelstor hund som American Pit Bull Terrier behöver mat avsedd för en valp av denna vikt. Olika raser mognar i olika takt, med mindre växa upp först. Därför är deras mat mer kalorität för att stödja deras ämnesomsättning. Den här hunden växer långsammare och behöver en diet som ger tillräckligt med näringsämnen med färre kalorier för att hålla vikten i schack.

Valpar ska få två till tre måltider om dagen, jämnt fördelade. Det kommer att säkerställa att deras blodsockernivåer förblir stabila, trots hans energiska natur. När de blir äldre kan du ringa tillbaka till två måltider. Denna ras har en måttlig tendens till viktökning. Vi föreslår att du övervakar hans storlek och form och justerar hans intag därefter.

Övning

American Pit Bull Terrier är en aktiv hund, tack vare sin historia. Även om bull-baiting var en del av det, har den här valpen också andra mer lämpliga jobb inom brottsbekämpning, sök och räddning och sport. Dessa är alla intensiva aktiviteter, vilket förklarar hans personlighet och engagemang i leken. Vi föreslår dagliga promenader för att stärka socialiseringen och stärka ditt band med ditt husdjur.

Som du har anat, är det förmodligen inte ett klokt drag att ta med din amerikanska Pit Bull Terrier till hundparken. Vissa hundar lär sig att umgås utan problem. Men som vi har nämnt har denna ras ett rykte som kan förolämpa andra husdjursägare, om än inte förtjänt i många fall. Motion är lika viktigt för din valps mentala hälsa, något som alla intelligenta hundar behöver.

Bildkredit: Voltgroup, Shutterstock

Träning

Intelligensen hos den amerikanska Pit Bull Terrier ger dig ett försprång för träning. Den här valpen kommer att lära sig nya saker snabbt. Dina utmaningar är hans envishet och bytesdrift. Du måste arbeta för att hålla honom fokuserad på uppgifterna. Konsekvent träning är nyckeln. Dessutom är den här hunden känslig för stränga tillrättavisningar, trots hans bravader. Använd positiv förstärkning för att vårda acceptabelt beteende.

Tidig socialisering är också absolut nödvändig. Kom ihåg att allt handlar om att träna med den här hunden. Det kommer att hålla några av de dåliga vanorna under kontroll. Många beteenden är inställda medan en valp fortfarande är ung, vilket betyder att du har ett smalt fönster. Godsaker är en utmärkt utbildningsstöd att övertyga din hund om att det är i hans bästa intresse att lyda.

Grooming ✂️

Att trimma en amerikansk pitbullterrier är enkelt. Medan den här valpen fäller behöver han bara ett veckopass med en curryborste för att hålla pälsen frisk. Du kommer förmodligen att upptäcka att han tycker om den här behandlingen. Det kommer att stimulera blodcirkulationen och ge dig en chans att kontrollera hans hud för eventuella problem. Se till att trimma naglarna regelbundet och kika in i öronen efter tecken på infektion.

Hälsa och villkor

Tyvärr har rasens historia och inavel fungerat mot American Pit Bull Terrier. Många hälsoproblem är inneboende med hundar av hans storlek. Vi föreslår att du endast köper en valp från en uppfödare som gör dessa enkla tester. Det är en win-win för människor som älskar hundar och vill stoppa förekomsten av dessa tillstånd.

Mindre förhållanden

  • Dövhet
  • Allergier
Allvarliga förhållanden
  • Armbågsdysplasi
  • Höftdysplasi
  • Progressiv retinal atrofi (PRA)
  • Hjärtproblem

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Den viktigaste faktorn när du väljermellan en hane och en kvinnaAmerican Pit Bull Terrier är storleken. De två skiljer sig en del. Tänk på valpens styrka, vilket blir mer ett problem med hur stor hunden är. Om du inte har en preferens, låt avel och kostnaden för att ändra hunden avgöra det åt dig.

Att sterilisera en hona är betydligt dyrare än att kastrera en hane. Det är också värt att nämna att lagar om ägande av en amerikansk Pit Bull Terrier kan innebära att ha en intakt hane. Vårt råd är att undersöka denna fråga noggrant med alla villkor.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

American Pit Bull Terrier kommer med mycket bagage som många raser saknar. Det är ett viktigt övervägande eftersom det kan avgöra om du ens kan ha den här hunden där du bor. Vi tycker att det är orättvist. Den här valpen är ett kärleksfullt husdjur som inte är värt kritiken. Han är en älskling när han får rätt träning och uppfostran. Vi applåderar alla som antar utmaningen.

Ägare till American Pit Bull Terrier får det. Ni är mer än djurägare. Du är en ambassadör för rasen. Det finns mycket arbete att göra för att undanröja skadan av årtionden av nedsättande och desinformation. Att känna den här hunden är att älska honom. Han är söt och lojal. På många sätt har han försökt höja sig över tidvattnet som de som känner till hans sanna natur. Det har varit en fröjd att se.


Utvald bildkredit: Pxfuel

Innehåll