Chion (Chihuahua & Papillon Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 8-11 tum
Vikt: 6-10 pund
Livslängd: 10 – 15 år
Färger: Svart, brun, vit, grädde, gyllene, choklad, fawn, tricolor eller en kombination av dessa
Lämplig för: Familjer med äldre barn, familjer som är hemma större delen av dagen, mindre aktiva familjer
Temperament: Lojal, kärleksfull, behövande, häftig, envis, älskar att chillaChion är valpprodukten av chihuahua och de mindre kända Papillion . Med flödande vackra lås, spetsiga triangelöron och de rundaste hundvalpens ögon är Chion en charmig hund som säkerligen kommer att få alla att svimma.Låt dock inte hans hundvalps ögon lura dig. Han är en häftig hund som inte tar skräp från någon! Han är en fantastisk vakthund och han kommer att stå i vägen för fara för att skydda sin husse om han känner behov av det. Han ser ofta sig själv som den bästa hunden i huset, så han behöver en fast ledare som kan visa honom repen.

Den här blandade leksakshunden är väldigt stolt och värdig, och han vet precis vad han vill och att han förtjänar det allra bästa. Han älskar livet i lyx, lata sig i varven hela dagen lång. Full av charm tror vi att du kommer att falla hårt för denna chirpy Chion på nolltid.Efter att ha läst den här guiden vet du allt du behöver veta om Chion är hunden för dig. Så låt oss hoppa direkt in.

Avdelare 1

Chion-valpar – innan du köper...

En chion valp

Bild: PxHere

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Denna läckra hund ärver vanligtvis det bästa av båda sina föräldrars personligheter, men som med alla blandraser måste du vara säker på att du gillar båda hans föräldrar. Innan du förbinder dig till honom, undersök båda hans föräldrars ras och vad du kan förvänta dig av dem båda, och Chion kommer vanligtvis att falla någonstans i mitten. Båda hans föräldrar är väldigt lika varandra, så till skillnad från många andra blandraser har du en bra uppfattning om vad du kan förvänta dig av honom.

Chion längtar efter mänskligt sällskap, så om du är en familj som arbetar långa timmar, eller älskar att resa utan hundarna i släptåg, är Chion inte för dig. Han kommer att bli orolig mycket snabbt om han lämnas ensam för länge, och trots sina små käkar kan han vara väldigt destruktiv. Så du behöver inte bara vara säker på att du kan tillbringa större delen av din dag med honom, utan du måste också investera tid i lådaträning. Vi kommer att täcka detta i utbildningssektionen, men alla har nytta av lådaträning!

Leksakshundar som längtar efter mänsklig interaktion utvecklar ofta överbeskyddande tendenser, vilket är känt i hundens beteendevärld som lilla hundens syndrom . Detta kännetecknas av oönskade beteenden som är aggressiva, possessiva och potentiellt farliga. Det enda sättet att förhindra att detta inträffar är att vara strikt mot Chion och se till att han inte bestämmer. Chion behöver en fast ledare som inte är rädd för att upprätthålla reglerna. Hundar behöver regler, och trots vad många ägare tycker skapar ordning och reda och en flockledare ett harmoniskt hushåll där valparna trivs som bäst.

Chion är en liten valp som helst bör placeras i en familj med äldre barn, eftersom yngre barn kan vara för nitiska och Chion är inte så tolerant. Detta beror helt på personliga preferenser, men många Chion-ägare tycker att deras Chion tenderar att hålla sig ur vägen för energiska barn och kan bli ganska griniga. Om du letar efter en hundkamrat som kan hålla jämna steg med barnen, bör du välja en annan ras som Chusky.

Vad är priset på Chion-valpar?

En Chion-valp kommer att kosta allt mellan 0 och 0. Även om Chihuahua-blandningar för närvarande är mycket populära, är Papillon-blandningen en av de mer sällsynta, vilket är anledningen till att den inte är lika dyr som andra Chihuahua-blandningar du kanske har sett.

Detta innebär också att du måste vara extra vaksam när det kommer till att forska om en ansedd uppfödare. Valpfabriker hoppar på att föda upp de mest fashionabla hundarna och eftersom de är en halv Chihuahua-blandning, finns det sannolikt många skrupelfria uppfödare där ute som vill tjäna pengar snabbt.

De två viktigaste sakerna att göra är att undersöka den potentiella uppfödaren online och hitta recensioner från tidigare kunder. Och att träffa uppfödarna och deras valpar personligen för att se till att de är glada och friska. Om du får en dålig känsla av dem, lita på din magkänsla och gå därifrån!

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Chion

1.Chion har många andra namn

Chion är också känd som Pap-Chi, Papihuahua och Chi-a-Pap.

två.Chion kan ha olika päls

Beroende på pälsen av hans Chihuahua-förälder, kan Chion ha en kort till medelhög päls eller en medellång till lång päls. Den typ av päls han har kommer att påverka hans skötselregim.

3.Chion är en fantastisk vakthund

Om du letar efter en vakthund som kommer att uppmärksamma dig på allt och alla, leta inte längre än till Chion. Detta är bra om du har mycket problem runt grannskapet, kanske inte så mycket om det finns bullerrestriktioner.

Föräldrar till Chion

Föräldrar till Chion. Vänster: Papillon Höger: Chihuahua

Temperament & Intelligence of the Chion

Chion är en härlig liten hund som är allvarligt tillgiven och gosig med sin närmaste familj. Ingenting kommer att glädja honom mer än att vara med sin herre och krypa upp i deras knä och få all deras uppmärksamhet. Han föredrar vanligtvis sin herres knä, men han kommer gärna att sitta i knäet på någon som är lugn, avslappnad och redo att ge magen.

När han har slumrat klart förvandlas han till en energisk boll av ludd och han kommer att studsa från väggarna. Han kommer att älska en omgång apport eller dragkamp med sin familj, och han kommer att bemästra zoomarna på nolltid! Även om han är liten, är han smidig och snabb, så se till att din favoritvas är placerad någon annanstans ur vägen.

Chion hatar att vara ensam under långa perioder. Det är en bra idé för dig att investera i några leksaker för att hålla honom sysselsatt när du behöver lämna huset. Han kommer att bli mycket upprörd och orolig om han lämnas längre än några timmar åt gången, och han kommer att bli slapp om du gör det till en vana. Den här killen kan hysa ett agg, och eftersom han är så liten finns det ingen ursäkt att lämna honom hemma; lägg in honom i din väska och alla är vinnare.

Chion är intelligent, men han är inte intresserad av att använda sin intelligens. Han är en väldigt självständig hund och gör precis som han vill. Han blir lätt uttråkad så om du vill hålla honom engagerad måste du göra träningspassen korta och konsistenta (lite som honom!) och väldigt underhållande.

Är dessa hundar bra för familjer?

Chion är ett fantastiskt familjedjur för rätt familj. Han skulle klara sig bäst med en äldre familj vars barn vet hur man hanterar en liten leksaksvalp varsamt. Han skulle också föredra en familj som arbetar hemifrån eller är äldre eller pensionär.

Eftersom han är så liten gör han också ett bra komplement till par som bor i en lägenhet i innerstäder och älskar storstadslivsstilen. Han skulle lika gärna klara sig i ett större hem, men utrymmet skulle slösas bort på honom. Han gillar att hålla ögonen på dig, så oavsett hur stor din trädgård är, kommer han att vara under dina fötter var du än går.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Chion kommer bra överens med andra husdjur, bara så länge han fortfarande är i centrum för uppmärksamheten. Han skulle föredra lugnare djur – en bullrig Doberman kan vara för mycket att hantera. Det som är bra med Chion är att han inte är rädd för att uttrycka sin åsikt, så han kommer att vara säker på att berätta för sina hundsyskon om de blir för hårda med honom.

Han kan vara överbeskyddande mot sin husse, och om han tillåts komma undan med de oönskade beteenden vi nämnde ovan, kanske han inte tar snällt emot en annan hund som stjäl hans plats i soffan eller hans husbondes tillgivenhet. Se till att ha ett kontrollerat förmöte med alla nya djurfamiljemedlemmar så att du vet att alla kommer överens innan du förbinder dig till något permanent.

anfall

Kredit: Martin Haas, shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Chion

Chion är en glad liten hund, men han behöver vissa saker för att vara sitt glada jag. Låt oss ta en titt på hans specifika behov.

Mat & Diet Krav

Chion kommer att behöva en kibble som är speciellt designad för leksaker och små raser. De har inte bara specifika näringsbehov jämfört med större raser, utan han kommer också att behöva mindre kubbbitar; annars kommer han helt enkelt inte att kunna passa in dem i munnen.

Små hundar är också kända för att lida av hyperglykemi , vilket är i huvudsak instabila blodsockernivåer. För att blidka hans kropp kommer att mata honom lite och ofta hjälpa till att stabilisera hans sockernivåer. Puppy Chions bör utfodras cirka 4 måltider om dagen och en vuxen Chion cirka 3 måltider om dagen.

Torkade småbitar av hög kvalitet är den bästa typen av näring för Chion. De innehåller inte bara en välbalanserad kost med massor av vitaminer och mineraler som han inte kan få från enbart kött, utan de hjälper också till att bryta ner uppbyggnaden av plack i hans kompakta mun. Båda hans föräldrar tappar tänderna från cirka 8 till 10 år eftersom de lider fruktansvärt av parodontala sjukdomar . Torkade småbitar är kända för att hjälpa till med detta.

Denna bortskämda vovve älskar också snacks, så se till att ha allt ätbart låst och låst! Inte bara för snacks som han älskar, där han kommer att lägga på sig kilon, utan också för saker som han inte ska äta. Hans lilla kropp behöver bara äta lite av det han borde för att inte resultera i en resa till veterinären.

Övning

Chion behöver inte mycket motion och han klarar sig relativt lågt på hundträningsskalan. En kort promenad runt kvarteret två gånger om dagen kommer att räcka för Chion.

Mellan promenaderna kommer han att tröttna ut sig med sina zoomiesessioner och lektid. Detta är en stor del av hans vädjan till många familjer, och varför han är en bra följeslagare för äldre.

Chion

Kredit: Martin Haas, shutterstock

Träning

Chion behöver mycket socialisering som valp om du vill att han ska växa till en artig hund. Presentera honom för så många hundar du kan, både små och stora, och gör denna upplevelse så trevlig som möjligt. Detta kommer inte bara att säkerställa att hans överbeskyddande egenskaper hålls till ett minimum, utan det kommer också att öka hans självförtroende enormt.

Crate-träning är också nyckeln för att säkerställa att han har ett säkert utrymme i hemmet , och så kan han gå i pension när han behöver timeout från sina irriterande syskon. Det är också viktigt för din sinnesfrid så att du kan lämna honom hemma i några timmar medan du går till mataffären. Du måste skaffa rätt storlek på lådan för hans lilla ram, för om det finns en lucka kommer han att gå rakt igenom den.

Positiv belöningsträning är det enda sättet att träna en hund, men särskilt en hund lika känslig som Chion. Var lätt på godsakerna, men några här och där med mycket verbalt beröm är det bästa sättet att träna honom. Alla skrik eller skållning kommer bara att resultera i en sulky diva doggy, och du kan vara säker på att han inte kommer att delta i någon av dina träningspass igen.

Grooming ✂️

Detta kommer att bero på om han ärver en kortare eller längre päls. Om han ärver den kortare pälsen räcker det med en borste en eller två gånger i veckan för att hålla honom frisk. Om han ärver den längre och fjäderklädda pälsen kommer han att behöva borstas de flesta dagar eller varannan dag för att säkerställa trassling och mattning hålls på avstånd.

Hans ögon kommer att behöva rengöras regelbundet eftersom det är mycket troligt att han kommer att ärva sin Chihuahua-förälders bugande ögon. De plockar inte bara upp smuts mycket lättare, utan de är också utsatta för skador. Hans öron som är större än livet, tack vare sin Papillon-förälder, kommer också att behöva rengöras varje vecka för att undvika bakterieinfektioner. Chion kommer att behöva regelbundennagelklippningdå han inte tränar så mycket. Om du aldrig har gjort detta förut, be din veterinär eller frisör att visa dig hur det går till.

Hälsa och villkor

Chion är en relativt frisk hund som har en lång livslängd på 10 till 15 år. Vara enblandad valp, han kan ärva hälsoproblemen från båda föräldrarna, men hans genetiska mångfald gör honom ofta mer motståndskraftig mot sjukdomar . Var noga med att göra dig bekant med de vanliga hälsoproblemen som Chion kan vara mottaglig för:

Mindre förhållanden

  • Ögonskador
  • Progressiv retinal atrofi
  • Parodontala sjukdomar
  • Dövhet
Allvarliga förhållanden
  • Patellar Luxation
  • Färgspädning Alopeci
  • Hypoglykemi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Det är inte mycket skillnad mellan manliga och kvinnliga Chions. Den största skillnaden är att chionhanen vanligtvis ligger i den lite större änden av höjd- och viktvågen jämfört med sina systrar.

Träning har en större inverkan på deras personlighet jämfört med deras kön, men vissa Chion-ägare uppger att hanar tenderar att vara mer energiska och bullriga, och kvinnliga Chioner föredrar det mer avslappnade bortskämda livet.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Chion är ensöt och glad valpsom älskar att vara i centrum för uppmärksamheten. Han behöver inte bara konstant interaktion, han gillar också sällskap och de finare sakerna i livet. Chion gillar lite motion varje dag, men du kommer inte att hitta honom smutsig i den lokala hundparken.

Om han umgås och tränas väl är han ett bedårande tillskott till de flesta familjer, se bara till att alla i familjen inser att han inte är en nallebjörn, utan en leksakshund vem behöver all lugn uppmärksamhet! Han kommer att skälla hela dagen om du tillåter honom, så se till att hålla dig till reglerna och lär honom perfekt valpetikett.


Utvald bild: Martin Haas, Shutterstock

Innehåll