Aussiedoodle (Australian Shepherd & Poodle Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 14-23 tum
Vikt: 25-70 pund
Livslängd: 10 – 12 år
Färger: Kräm, vit, brun, svart, brun, pied, trefärgad
Lämplig för: Familjer; Gesällskap för singlar eller seniorer
Temperament: Intelligent, vänlig; Tillgiven, hängivenAussiedoodle, Aussiepoo, Australian Shepherd Doodle, eller Australian Shepherd Poodle Mix, är en kärleksfull och tillgiven hund med en rolig personlighet. Det är en hybridras som först har sitt ursprung i Australien med en korsning mellan Australian Shepherd och denPudel. De har blivit allt populärare hundar i USA, där det för närvarande finns fler än i Australien.

De är en gosig hund, redo att krypa ihop i sin älskade ägares knä eller sitta tillsammans för att se sina favoritfilmer. Den är söt och omtänksam och ärver många av de mer gynnsamma egenskaperna från båda föräldralinjerna.

Dessa valpar är fantastiska följeslagare för singlar eller seniorer på grund av deras kärleksfulla, gosiga natur, lekfulla attityd och deras relativt låga underhållsbehov. Läs vidare för att lära dig mer om deras energinivåer, träning, skötselbehov och mer. aussiedoodle valpAussiedoodle-valpar – innan du köper...

Avdelare 4

Kredit: Hlly Anne Cromer, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Aussiedoodle-valpar?

Aussiedoodle anses vara en designerhundras, vilket omedelbart gör den dyrare än andra hybridhundraser. Kostnaden för en Aussiedoodle-valp beror på båda föräldrarnas härstamning. Eftersom pudlar är en av de mest välkända raserna av designerhundar, kan vissa högkvalitativa föräldralinjer av Aussiedoodles vara dyra.

Startpriset för en Aussiedoodle-valp börjar på cirka 700 $ och kan vara så dyrt som 1 200 $, en investering för att vara säker. Ju yngre valp du köper, desto dyrare blir den vanligtvis. Allt som är äldre än 12 månader kan vara lite lättare att hantera för en mindre budget. Honor kostar ofta mer än hanar också, på grund av deras reproduktionsförmåga. På grund av deras popularitet kanske du kan hitta några i lokala härbärgen som kostar mindre och behöver rätt familj att älska.

Avdelare 3

3 föga kända fakta om blandningar av australiensisk herde och pudel

1.Vikten på en Aussiedoodle kommer från storleken på pudelföräldern.

Typiskt, även medblandras hundar, det finns ingen betydande variation i storlek från hund till hund. Men när det gäller Aussiedoodle ändras storleken beroende på vilken pudelförälder som använde för att föda upp valparna. Om en leksak pudelrasermed en australisk herde kommer storleken på hunden att vara närmare 25 – 40 pund. Om pudeln är i full storlek är Aussiedoodle närmare 40 – 70 pund.

två.Även som designerhund har Aussiedoodle en stark arbetsmoral.

Erkännandet av en designerhund ger denna hund fel typ av rykte när det kommer till dess personlighet. Aussiedoodle har en stark arbetsmoral på grund av sin avel med vallhunden, Australian Shepherd. Det är en lysande hund som fungerar bättre när den är konsekvent upptagen. Den kan till och med utföra jobb som vallning eller vara en utbildad jaktkamrat.

3.Ett smeknamn för rasen är Einstein.

Bara för att rasen är söt betyder inte att det inte också kan vara intelligent. Aussiedoodle anses vara en av de smartaste hundraserna som finns. Konstigt nog utvecklar de normalt inte en envis eller mycket självständig strimma som många andra smarta hundar gör.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bryce (@brycetheaussiedoodle)

Avdelare 4

Temperament & Intelligence of the Aussiedoodle

Intelligensen hos en Aussiedoodle beror mest på pudelns härkomst. Eftersom de har en stark önskan att tillfredsställa sin ägare är de mycket träningsbara, vilket gör dem till mycket trevliga hundar även för en förstagångshundägare.

Även om denna ras vanligtvis inte uttrycker en form av ovänlig envishet, är de smarta och gillar att försöka klura ut pussel för att få vad de vill ha. Till exempel, om du håller deras favoritgodis utanför, även långt utom räckhåll, kommer dessa valpar ofta på hur de ska stjäla dem.

Aussiedoodle är en mycket energisk hund som får detta främst från den australiensiska herdens vallning och jakttendenser i blodet. Detta kan visa sig genom att hunden springer runt dig eller en krets av människor, simulerar en vallningsmiljö för att få din uppmärksamhet, eller driver dig i rätt riktning.

Dessa valpar kan hållas i lägenhetsmiljö; dock kan de snabbt bli uttråkade med samma omgivning och kan kämpa med lite vovvedepression eller ångest. För att lindra denna potential, ta dem ofta ut eller förvara dem på en plats med en trädgård de kan utforska så gott de kan.

Är Aussiedoodles bra för familjer?

Aussiedoodle är en av de bästa hundarna för en familj. Blandningen av intelligens gör det till en engagerande match för små barn. Hundens storlek gör att den inte utgör några hot, oavsiktliga eller inte, för mindre barn eller småbarn. Deras energi kommer sannolikt att matcha och kanske överträffa dina barns, och hålla dem alla mentalt och fysiskt sysselsatta under deras lektider.

Kommer Aussiedoodles överens med andra husdjur?

Som med många andra hundraser, är tidig socialisering avgörande i träningen av Aussiedoodle för att leva nöjd med andra djur. Det är en mycket trevlig hund, så att introducera andra hundar och katter på ett lugnt och långsamt sätt kommer normalt att räcka för att de ska acceptera dem som en ny lekkamrat. De kan till och med försöka valla djur som är mindre än dem. Vet att detta inte är ett tecken på aggression.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av 𝙈𝙖𝙠𝙚 𝙔𝙤𝙪𝙧 #𝙙𝙤𝙤𝙙𝙡𝙚𝙨 𝙁𝙖𝙢𝙤𝙪𝙟bar)@dood𝸇!🇺)

Avdelare 5

Saker att veta när du äger en Aussiedoodle:

Mat & Diet Krav

Eftersom mängden som en hund konsumerar till stor del beror på dess storlek, har det stor potential för inexakthet att citera en exakt mängd för en Aussiedoodle. Den stora variationen i hundens avel gör stora luckor i storleken på hunden.

Om vi ​​arbetar med genomsnittliga storlekar på en Aussiedoodle och anpassa sitt matintag därifrån för att matcha storleken på din, bör du få en relativt exakt mängd för att börja. Den genomsnittliga Aussiedoodle äter mellan två till tre kopparmatdagligen. Flytta upp eller ner härifrån, beroende på storleken på din valp. Kontrollera med din veterinär för att försäkra dig om att detta är enlämplig mängd matför deras vikt, kostbehov och aktivitetsnivå.

Övning

Australian Shepherd Poodle Mixes kräver inte bara övningar som vanligtvis förknippas med hundar. De trivs med en blandning av fysisk aktivitet och mental stimulans. De kan vara lyckliga i vilken livssituation som helst så länge de är tillräckligt aktiva.

En Aussiedoodle bör gå ut på ett par långa promenader dagligen, lite mentalt engagerande lek eller till och med ett skönt dopp. Överväg att träna dem i hundsporter eftersom de har en hög träningsförmåga, exceptionella atletiska förmågor och ett sinne skarpt som ett slag.

    Prova: Automatisk hundbollskastare

Utan tillräckligt med träning eller mental stimulans har en Aussiedoodle potential att börja bli rastlös och marginellt mer aggressiv.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Aussie (@aussie__fan__)

Träning

Aussiedoodle är väldigt lätt att träna, speciellt för någon som vet vad de gör. De blir snabbt engagerade i vilken lektion som helst och uppskattar de som är positivt förstärkta och särskilt belöningsbaserade. De reagerar inte bra, som de flesta hundar inte gör, på hårda träningsmetoder.

Denna hunds kombination av skarpsinne, atleticism och avel gör det till en dröm att träna för många olika situationer. Det kan vara en sällskapshund, en vallhund, en brukshund, en jaktpartner och till och med en terapivalp.

Grooming ✂️

De två renrasiga föräldrarnas pälsar är mycket olika varandra. Australian Shepherd har långt hår och en underull medan pudeln vanligtvis har kortare, kinky hår eller långt, poofy hår. Träningen av din valp kommer att variera beroende på de egenskaper som han antar från föräldrarna.

Att känna till din valp är ett bra sätt att avgöra hur mycket uppmärksamhet den behöver när det kommer till skötsel dagligen och veckovis. Han kan behöva borsta ut ofta för att förhindra att en längre päls tappar lika mycket. Om han har ärvt mer av en lockig päls kan han behöva klippas ungefär var tolfte vecka.

Grundläggande omvårdnad av hunden förändras inte mycket i denna ras. Håll jämna steg med naglarna, klipp dem när det behövs. Kontrollera ögonen dagligen för att hålla dem torra och rena. Detta underhåll hjälper till att hålla hunden fri från öroninfektioner. Borsta hans tänder regelbundet också för att hålla en hälsosam tandhygien ochbättre andedräkt.

Hälsa och villkor

Även om pudlarnas ättlingar kan vara välsignade med intelligens, är de tyvärr utsatta för många olika hälsotillstånd. Eftersom Aussiedoodle är uppfödd med en australisk herde, har den en större genpool och har inte lika stor chans att ärva dessa negativa hälsoproblem.

Det bästa du kan göra för att skydda din Aussiedoodles hälsa är att ta den till veterinären ofta, mer än vad de flesta andra hundar kan kräva. På så sätt kan du fånga något allvarligt, eller till och med mindre, snabbt innan det har chansen att orsaka för mycket skada.

Mindre förhållanden
  • Uppblåsthet
  • Pelger - Har syndrom
  • Von Willebrands sjukdom
  • Sebaceös adenit
  • Grå starr
Allvarliga förhållanden
  • Cancer
  • Höftdysplasi
  • Hudtillstånd

Avdelare 3

Man vs Kvinna

Förutom skillnaden i uppfödarpriset, finns det inga märkbara skillnader mellan de genomsnittliga storlekarna eller temperamenten hos Aussiedoodle hanar och honor. Honorna kostar vanligtvis mer från en ras eftersom de kan få valpar.

Slutgiltiga tankar

Det finns så många goda skäl att göra en Aussiedoodle till en medlem av din familj, även om familjen just nu bara är du. De är söta, lojala hundar som inte gillar att orsaka problem. Deras lite udda personligheter kan ge dem extra karaktär som på något sätt gör dem ännu mer älskvärda.

Ett bra komplement till en större familjemiljö med barn, för en jägare, en bonde eller terapi, en av de enda utmaningarna med denna hund kommer att vara att älska den lika mycket som den älskar dig.


Utvald bildkredit: Steve Bruckmann, Shutterstock

Innehåll