Australian Shepherd Pit Bull Mix

Höjd: 17-23 tum
Vikt: 30-85 pund
Livslängd: 10 – 16 år
Färger: Blue merle, black, red merle och cream
Lämplig för: Erfaren hundägare, aktiva familjer
Temperament: Energisk , lojal, intelligent, sprudlande, vänlig, tillgiven

Drömmer du om att ha en hund med en underbar kappa och ett energiskt temperament somAustralian Shepherdsamtidigt som du är lojal och sprudlande som den älskade pit-bull ? Om så är fallet, så kanske korsningen av dessa underbara hundar - Australian Shepherd Pit Bull Mix - är den perfekta hunden för dig. Men se upp, detta kors resulterar också i en häftig hund med massor av energi, som kan behöva en erfaren ägare för att fullt ut utvecklas till en fantastisk, välrundad hund.Avdelare 1

Australian Shepherd Pit Bull Mix-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av GusThePup (@gustheaussiepit)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Australian Shepherd Pit Bull Mix-valpar?

Med tanke på den stora skillnaden mellan Australian Shepherd Pit Bull Mix-uppfödare är det inte möjligt att veta det exakta priset de kommer att debitera dig för en sådan valp. Faktum är att prisintervallet varierar mellan 0 och 000. Vissa uppfödare kan ta ut ett högre pris om valpen kommer från en ansedd linje av en australiensisk herdeförälder. Tänk också på att Pit Bulls ännu inte erkänns av American Kennel Club (AKC).

På grund av detta är en Pit Bull-förälder redan en korsning med andra hundraser, vilket gör det ännu svårare att prissätta Aussie Pit korrekt. Vår rekommendation? Leta efter hundhem som välkomnar Pit Bulls, som pit-bull Räddningscentral eller TASSAR ; med lite tålamod och tur kanske du hittar en Australian Shepherd Pit Bull Mix i desperat behov av ett nytt hem.avdelare 9

3 föga kända fakta om Australian Shepherd Pit Bull Mix

1.Hans australiensiska förälder är inte ens australiensare!

Den australiensiska herden skulle faktiskt inte ens komma från Australien. Enligt en populär teori är det baskiska herdar som tog med sig sina egna hundar till Australien på 1800-talet för att vakta får. En annan teori tyder på att dessa fårhundar hellre kommer från Turkiet. Oavsett så har Aussie Pit ganska eklektiskt ursprung!


två.Hans jaktinstinkter är högt utvecklade.

Detta är inte direkt en överraskning, med tanke på att båda föräldrarna är kända för sin starka bytesdrift. Och även med mycket umgänge är det fortfarande svårt att tona ner en instinkt som är så djupt rotad i Aussie Pit-genetiken.


3.En uttråkad Aussie Pit är en destruktiv Aussie Pit.

En Aussie Pit som inte är tillräckligt stimulerad fysiskt och mentalt kommer att tendera att uppvisa destruktiva beteenden. Han har faktiskt en mycket dålig tolerans för tristess och ensamhet, så han är verkligen inte hunden för dig om du inte kan möta hans höga dagliga träningsbehov.

australisk herde och pitbull på gräs

Bildkredit: Vänster – Australian Shepherd (Bärbel Bauer, Pixabay); Höger – Pitbull (J.A. Dunbar, Shutterstock)

Avdelare 2

Temperament & Intelligens av den australiensiska Shepherd Pit Bull Mix

Australian Shepherd Pit Bull Mix är en mycket listig, skyddande, energisk, lekfull och atletisk hund. Dessutom, eftersom rasen av hans förälder Australian Shepherd valdes för deras tänkande och beslutsfattande färdigheter, förvänta dig att valpen ska uppvisa hög intelligens och ökad medvetenhet om orättvisor. Det betyder att det är meningslöst att använda våld och överdrivet straff för att utbilda den här hunden: han kommer ihåg det, och du riskerar att förlora hans förtroende!

Så för att trivas behöver denna hund en aktiv livsstil. Mycket skyddande, han kan vara försiktig med främlingar, så man måste se till att socialisera honom från tidig ålder, även med andra hundar. Aussie Pit har många egenskaper som ber att utvecklas genom lek, lärande och fysisk och mental stimulans. Han älskar att lära sig knep och delta i olika uppgifter: det finns många träningshandledningar på internet som visar hur man utför övningarna steg för steg.

Är dessa hundar bra för familjer?

Australian Shepherd Pit Bull Mix kan göra en fantastisk familjehund, men bara om han är tillräckligt tränad och socialiserad. Detta är fallet med de flesta hundar, men på grund av Aussie Pits energi och överflöd på hög nivå kommer han att klara sig bäst med tidig socialisering. Då kommer han att vara hängiven sin familj och lojal mot sin ägare och kommer att veta hur man tolererar små barn som springer runt. Men hans stora storlek kan vara ett problem för småbarn eftersom han kan vara bråkig. Därför kommer det att bli nödvändigt att lära små barn att bete sig med hundar av denna storlek (vilket även gäller för alla andra hundar).

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Tänk på att föräldern från Australian Shepherd har en stark bytesdrift, vilket uppenbarligen kan bli ett viktigt personlighetsdrag hos hans avkomma. Så din Aussie Pit kanske vill jaga alla små husdjur du har runt huset, även om han växte upp med dem. Dessutom kommer han vanligtvis inte överens med andra hundar, men det betyder inte att han inte kommer att göra det. Men för säkerhets skull kan det vara bäst om din Australian Shepherd Pit Bull är det enda husdjuret i ditt hushåll.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av K A T H L E E N M A G A T (@kathleen_magat)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Australian Shepherd Pit Bull Mix:

Mat & Diet Krav

Högkvalitativ torrfoder gjord speciellt för medelstora till stora hundar är perfekt för Aussie Pits. Vi skulle kunna ge dig den specifika mängden mat du ska ge din hund, enligt instruktionerna på förpackningen, men detta skulle förmodligen vara fel: faktiskt, mängden mat beror på flera faktorer, såsom hans dagliga träningsnivå, hans ålder och hans vikt. Dessutom tenderar Aussie Pit att gå upp i vikt, så undvik att övermata honom.

Övning

Det är enkelt: adoptera inte en Aussie Pit om du har mer av soffpotatisens livsstil. Men om du är redo att träna mer, då kommer denna korsning säkert att hjälpa dig att nå ditt dagliga stegmål! Innan du anammar en Australian Shepherd Pit Bull Mix måste du verkligen vara redo att erbjuda honom en rad fysiska aktiviteter som agility, frisbee eller lydnadsklasser. Du kommer också att vilja tilldela honom uppgifter som får honom att känna sig användbar. Dessutom är en lång daglig promenad (minst en timme) och regelbundna pass med jogging och spel nödvändiga för hans fysiska och mentala balans.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ᴍɪᴄʜᴀ & ᴢᴏᴇʏ (@micha.and.zoey)

Träning

Träning kan vara knepigt, även om Aussie Pit är lysande. Visserligen kan han lära sig nya trick ganska snabbt, men han kan också visa envishet. Dessutom, om Aussie Pit inte har en fast, konsekvent ägare, kommer han att ta ledningen och positionera sig som alfa. Det är därför denna hund reagerar bättre på en erfaren ägare, som vet hur man tränar den här hunden försiktigt men bestämt.

Hur som helst är det alltid bättre att uppmuntra till ett gott beteende än att straffa en dålig, och alltid vara lugn när du tränar denna typ av hund. Faktum är att din fridfulla och lugnande energi kommer att ha en lugnande effekt på den här typen av hund, som ibland kan bli överupphetsad.

Grooming ✂️

Australian Shepherd Pit Bull Mix har vanligtvis en kort dubbelpäls, vilket inte är alltför svårt att ta hand om. Regelbunden bra borstning för att ta bort dött hår räcker, och du kanske aldrig behöver trimma det. Han kommer att tendera att fälla mer hår med årstidernas växling, som de flesta hundar. Dessutom behöver Aussie Pit inte badas ofta; tvärtom, det är bättre för hans hud och hans päls att bara bada denna hund när det är oumbärligt (till exempel när han kommer tillbaka från en särskilt rörig promenad).

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Banner Manner (@bannermanner)

Hälsa och villkor

Aussie Pit kan lida av samma hälsoproblem som sina föräldrar, även om korsningar tenderar att ha mer robust hälsa än rena raser. Å andra sidan är detta ingen ursäkt för att hoppa över de vanliga veterinärkontrollerna.

Här är några av de vanligaste hälsoproblemen som Aussies Pits lider av:

Mindre förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Hudproblem
  • Hypotyreos
  • Collie Eye Anomaly ( DE )
Allvarliga förhållanden

Avdelare 3

Man vs Kvinna

Det finns anmärkningsvärda skillnader mellan Australian Shepherd hanar och honor: hanar har tjockare, tätare och längre päls än honor, och de har större ben och starkare benstrukturer. På Pit Bull-sidan är hanarna lite större än honorna. Det finns dock inte tillräckligt med data om Australian Shepherd Pit Bull Mix för att komma till en slutsats angående könsskillnader.

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

Nu vet du lite mer om den lojala och energiska Australian Shepherd Pit Bull Mix. Är detta rätt hund för dig? Innan du fattar ditt slutliga beslut bör du veta att Aussie Pit inte nödvändigtvis är en svårare korsning att träna än en annan ras.

Ändå är det bättre att förvänta sig en utmaning och vara väl förberedd än att välkomna en sådan valp i ditt hem och inse efter några månader att du inte kan ta hand om den ordentligt. Men om du är en erfaren hundägare, du redan tränar dagligen och inte har några andra husdjur hemma, då kommer Aussie Pit säkerligen att hitta en speciell plats i ditt hjärta och ditt hem.


Utvald bildkredit: Vänster – eather Skau, Shutterstock; Höger – Voltgroup, Shutterstock

Innehåll