Balinesiska vs Ragdoll Cats: The Differences (Med bilder)

Välj Namnet På HusdjuretMakeupexp - Balinesiska vs Ragdoll Utvaldabalinesiska och Ragdolls är några av de mest älskade katterna eftersom de har rent bedårande utseenden som liknar varandra. Det är lätt att ta fel på dessa två raser om du inte är vältränad i kattvarianter.På grund av likheterna mellan dessa två raser är många kattälskare osäkra på vilken som är bäst för dem. Lyckligtvis är det relativt enkelt att välja om en balinesisk eller Ragdoll-katt är rätt för dig. För att lära dig mer om skillnaderna mellan dessa två katter, fortsätt läsa.

hepper enkelkatttassavdelare

Visuella skillnader

Makeupexp - Balinesiska vs Ragdoll sida vid sida

Bildkredit: (L) Jenni Ferreira, Shutterstock | (R) madeinitaly4k, ShutterstockEn överblick

balinesiska
  • Ursprung: Förenta staterna
  • Storlek: 7-15 pund
  • Livslängd: 8-13 år
  • Domesticerad? Ja
Ragdoll
  • Ursprung: Förenta staterna
  • Storlek: 8-20 pund
  • Livslängd: 12-15 år
  • Domesticerad? Ja

Balinesisk kattöversikt

Balinesen är en typ av siamesisk kattras. Den största skillnaden mellan den balinesiska och den vanliga siamesen är att dess hår är medellångt. Det var inte förrän i mitten av 1800-talet som denna ras kom till, även om siameser är en av de äldsta raserna i historien.

Under mitten av 1800-talet märkte amerikanska uppfödare att några av de siameser som importerades från Thailand hade mycket längre hår än vanliga siameser. Vid denna tidpunkt insåg uppfödarna att det fanns en sällsynt recessiv egenskap förknippad med långt hår hos siamesiska katter. Därifrån blev den balinesiska katten bara mer och mer populär.

balinesisk katt i grå bakgrund

Bildkredit: Pasiaflora, Shutterstock

Egenskaper & Utseende

I de flesta avseenden ser den balinesiska katten ut som en siames. Den har punktfärgning i siamesisk stil, med spetsar på svansen, fötterna, öronen och ansiktet. Det spetsiga ansiktet lyses upp av safirblå ögon. Dess svans är tydligt plumerad och pälsen är otroligt silkeslen och vacker.

Kroppstypen på denna katt är mycket smal, ungefär som andra siameser. Den ser lite större ut än siameser bara för att den har längre päls, men dess kroppstyp är fortfarande väldigt smal och smal.

Temperament

Ungefär som alla andra siameser är balinesiska katter otroligt sociala, intelligenta och vokala. Speciellt när de lämnas ensamma under en längre tid kan du förvänta dig att balinesiska katter ska göra lite ljud. Ändå kan dessa katter vara på egen hand ett bra tag eftersom deras nyfikna natur är tillräckligt för att underhålla dem.

balinesisk katt

Bildkredit: SJ Duran, Shuttertock

Används

Siamese katter är otroligt intelligenta, men deras huvudsakliga användningsområden är helt enkelt utställning och som husdjur. På grund av sin intelligens och moderna utseende är de en favorit på kattutställningar och andra platser där katter ofta visas upp. Detta gäller särskilt för balinesiska katter eftersom de har samma egenskaper som siameser med bedårande långa pälsar.

hepper enkelkatttassavdelare

Ragdoll Cat Översikt

Ragdoll-katter är en av de mer moderna raserna som finns. Det var faktiskt inte förrän på 1960-talet som denna ras ens kom till. Under denna tid utvecklades rasen av den amerikanska kattuppfödaren Ann Baker i Riverside, Kalifornien.

På många sätt är Ragdolls som hundar genom att de älskar att vara runt människor, älskar att bli hanterade och älskar andra djur. Som ett resultat är det ingen chockerande att Ragdoll snabbt har blivit en av de mest populära husdjurskatterna i USA och Storbritannien.

4 söta Ragdoll-kattungar på silverblått tyg

Bildkredit: Linn Currie, Shutterstock

Egenskaper & Utseende

Ragdoll har ett av de mest bedårande utseenden. Den har en stor och muskulös kropp som är belagd med silkesmjukt, halvlångt hår. Ragdolls kan komma i sex färger, inklusive röd, choklad, tätning och motsvarande utspädningar. Det finns till och med lodjurs- och sköldpaddsvariationer.

Det som är otroligt märkbart med dessa katter är deras stora storlek. Hanar Ragdolls kan växa till att väga upp till 20 pund. Denna stora storlek beror på deras naturligt muskulösa ramar, men dessa katter är också benägna att drabbas av fetma, vilket bara gör den här redan stora katten ännu större.

Temperament

Ragdolls är några av de mest älskade katterna för deras roliga och sällskapliga temperament. De är väldigt lugna, men de älskar också människor och djur. Faktum är att namnet Ragdoll kommer från det faktum att kattungarna i princip blir slappa när de plockas upp på grund av hur mycket de älskar fysisk tillgivenhet.

På grund av hur mycket Ragdolls älskar människor, kallas de ofta valpkatter eller hundliknande katter. Deras lekfulla natur och sällskapliga personligheter, som varar långt in i deras äldre år, gör dem mer som hundar till sin personlighet än vissa katter.

flame point ragdoll katt

Bildkredit: Carolyn R, Shutterstock

Används

Eftersom Ragdolls är en modern ras, har de inga användningsområden förutom att vara ett husdjur eller en utställningskatt. Dessa är de enda användningsområdena för dessa katter på grund av deras underbara utseende och roliga personlighet.

hepper-katt-tass-avdelare

Vad är skillnaderna mellan balinesiska och Ragdoll-katter?

Nu när vi har pratat om balinesiska och Ragdoll-katter separat, är det dags att prata om skillnaderna mellan de två raserna. Skillnaderna mellan dessa raser kan sammanfattas i två punkter: storlek och beroende av människor.

Storlek

Balinesiska katter är ofta mindre än Ragdoll-katter. Speciellt om du jämför en balinesisk hona med en Ragdollhane, är balinesiska katter hälften så stora som den genomsnittliga Ragdoll.

Beroende av människor

Även om båda raserna är kända för att älska människor, har de inte samma beroendenivåer. Balinesiska katter älskar att vara runt människor och att ha kul, men de är också helt nöjda på egen hand. Så länge de har tillräckligt med leksaker för att underhålla dem kan de tillbringa hela dagen själva.

I jämförelse är Ragdolls otroligt beroende av människor. Eftersom hela deras skapelse var baserad på tillgivenhet för människor, är det ingen chock att Ragdolls älskar att vara runt människor hela tiden under dagen. Om Ragdolls inte är runt människor ofta blir de deprimerade.

hepper katttassavdelare

Vilken ras passar dig?

Vilken ras som är rätt för dig beror på mängden utrymme i ditt hem och hur ofta du kommer att vara där. Om du har ett litet hem kommer en balinesisk att passa bättre för dig eftersom den har en smalare ram. I jämförelse behöver Ragdolls lite mer utrymme.

Ännu viktigare, om du inte förväntar dig att vara hemma ofta, skaffa inte en Ragdoll. En balinesisk kommer att vara mycket mer lämpad för din livsstil. Eftersom Ragdolls är så beroende av människor, bör de bara adopteras av individer som förväntar sig att vara hemma ofta och är redo att ge mycket av sin tid och uppmärksamhet åt katten.

Om du noga väljer vilken katt du ska skaffa baserat på din livsstil och ditt hem, kommer du att bli mer än nöjd med båda dessa katter. Det är trots allt bådaunderbaroch älskar att vara runt människor.


Utvald bildkredit: (L) Nutty Nat, Shutterstock | (R) Lyxig Ragdoll, Shutterstock

Innehåll