Ragdoll Cat

Välj Namnet På HusdjuretFluffig trasdocka sitter på linneHöjd: 9-11 tum
Vikt: 10-20 pund
Livslängd: 15 – 20 år
Färger: Vit, svart, ebenholts, röd, orange, blågrå, lavendel, lila, grädde, brun, brun, sobel
Lämplig för: Förstagångs kattägare, barnfamiljer, äldre vuxna
Temperament: Vänlig, lätt att träna, lojal

Ragdoll är en stor kattras som kan se skrämmande ut när man jämför den med andra mindre huskattraser. Dessa katter passar dock den milda jättearketypen väldigt bra. De är väldigt lättsamma och trivs med människor. De är tålmodiga och kommer vanligtvis överens med nästan vem som helst och vilket djur som helst.Ibland kan det vara så lätt att ta hand om Ragdolls att du kanske glömmer att dessa katter har sina egna behov och unika preferenser. Så fortsätt läsa så att du verkligen lär känna dessa katter. Dessa katter älskar sina människor, och en välinformerad kattägare kommer att bilda ett djupt band med dem.

Ragdoll kattungar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Cinder the Ragdoll (@cindertheragdoll)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Ragdoll-kattungar?

Prisklassen för Ragdoll kattungar är 800 USD 000 , och den genomsnittliga kostnaden för en Ragdoll-kattunge som husdjur är ungefär 200 .

Prisskillnaderna beror på flera faktorer. För det första påverkar kattungens härstamning kostnaderna, med kattungar av utställningsrasen som den dyraste. Dessutom kommer kattungar med sällsynta färgmönster att ha ett högre pris. Sällsynta färgmönster inkluderar sköldpadda, röd och lila. Ett vanligt färgmönster är blå tätningspunkter.

Om du bara letar efter en Ragdoll som husdjur, behöver du inte leta efter en kattunge av utställningskvalitet. Du bör kunna hitta en frisk Ragdoll-kattunge till en genomsnittlig kostnad av 200.

3 föga kända fakta om Ragdolls

1.Renrasiga Ragdoll-katter har alla blå ögon.

Alla renrasiga Ragdolls har blå ögon. Alla Ragdolls som har andra ögonfärger, som grönt eller guld, är blandraskatter.

två.Ragdolls blommar sent och mognar senare än de flesta katter.

De flesta kattungar slutar vanligtvis att växa och når vuxen ålder vid cirka 12 månader. Ragdoll-katten kan fortsätta växa tills de är fyra år gamla. De kan också fortsätta att visa lekfulla kattungers tendenser och beteenden tills de är ungefär tre år gamla.

3.Ragdolls älskar vatten.

Till skillnad från många katter har Ragdolls inget emot vatten och kan till och med ha en fascination för det. Om en Ragdoll blir smutsig är det ofta en lätt upplevelse för ägare att bada sina katter.

Faktum är att många människor ofta jämför Ragdolls med hundar på grund av deras lekfulla och lojala personligheter. Många Ragdolls bildar djupa band med sina ägare. De brukar hälsa på sina ägare vid dörren när de kommer tillbaka, och dessa katter kan ofta visa intresse för att lära sig nya trick.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av 猫猫Milky Han (@maomaomilkyragdoll)

hepper enkelkatttassavdelare

Ragdolls temperament och intelligens

Ragdoll-katter är typisktömoch mild. De fick sitt namn eftersom de tenderar att gå slappa när folk hämtar dem. De älskar att bli fasthållna och tycker om att gosa med sina människor.

Den här rasen är lättsam och avslappnad, och de föredrar att stanna på marken snarare än att sitta på högre ställen i ett rum. Denna egenskap gör dem till fantastiska katter för första gången kattägare, familjer med barn och äldre vuxna.

Det är viktigt att komma ihåg att den här rasen blir ensam och inte gillar att vara ensam under långa timmar. Därför kommer de att klara sig bättre i en familjemiljö eftersom det finns en större chans för någon att alltid vara i huset.

Är dessa katter bra för familjer? 👪

Ja, dessa katter passar utmärkt för familjer. De älskar att vara runt människor och få uppmärksamhet, men de har inga krävande personligheter.

Ragdolls är också mycket tålmodiga, så de är bra med barn. De är inte kända för att vara vokala, så det är viktigt att se till att barn lär sig hur man hanterar och leker med dessa katter varsamt. Bara för att en Ragdoll inte säger eller gör någonting, betyder det inte att de är bekväma. De kan vara så fogliga att de kanske inte talar eller signalerar att de känner sig grovt hanterade.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Archie och Elsie (@archieandelsie_theragdolls)

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ragdolls kommer vanligtvis överens med andra husdjur. Dessa katter är ganska stora, så de kan sluta bli en rolig lekkamrat för hundar. De är inte heller särskilt territoriella, så de har inget emot att leva med andra katter.

Denna ras har inte en stark bytesdrift, så de har potential att klara sig bra med mindre husdjur. Se dock till att övervaka alla inledande interaktioner tills Ragdoll konsekvent visar positivt beteende med andra husdjur.

Du kommer att ha störst chans att lyckas när du introducerar Ragdolls för andra husdjur medan de är kattungar. Tidig socialisering är viktig, och det är lättare att lära kattungar att vara runt andra husdjur än att försöka lära fullvuxna vuxna katter.

hepper enkelkatttassavdelare

Saker att veta när du äger en Ragdoll:

Ragdolls är så lättsamma att deras godmodiga personligheter kan vara en nackdel för dem. De kommer inte att vara lika högljudda om sina behov. Därför är det viktigt att känna till deras vårdbehov och ta hand om dem i förebyggande syfte så att de förblir glada och friska.

Mat & Diet Krav

Ragdolls är benägna att drabbas av fetma och gastrointestinala problem, så kosten spelar en avgörande roll i deras dagliga liv.

Denna ras kommer att dra nytta av en diet med begränsad ingrediens. Kattfodret ska ha en hög proteinhalt med riktigt kött, som urbenad kyckling eller lax, som första ingrediens. Undvik mat med högt innehåll av kolhydratfyllmedel, som spannmål och baljväxter.

Eftersom Ragdolls kan ha känsliga matsmältningssystem är det bäst att hålla sig borta från mat som katter vanligtvis har svårt att smälta. Detta inkluderar potatis och tomater.

Övning 🐈

På grund av sin lättsamma natur tenderar de flesta Ragdolls att vara innekatter istället för utekatter. Men trots sina fogliga personligheter är Ragdolls faktiskt ganska lekfulla.

Eftersom de är benägna att få fetma är det viktigt att engagera sig i deras lekfulla sida. Dessa katter kommer att älska att interagera och leka med människor, så leksaker gillar teaser trollstavar och elektroniska jaktleksaker kommer att fungera bra för dem. De kan också njuta godisautomater , med hälsosamma godsaker i dem.

En annan egenskap som Ragdolls delar med hundar är att många av dem naturligt leker apport. Denna aktivitet kan också vara en bra bindningsaktivitet för Ragdolls och deras ägare när de leker tillsammans.

ragdoll katt som ligger avslappnad i trädgården på sommaren

Bildkredit: absolutimages, Shutterstock

Träning 🧶

Eftersom Ragdolls älskar att få uppmärksamhet från människor är de lättare att träna än andra kattraser. De kanske tycker om att lära sig trick eftersom det innebär att spendera tid med sina ägare och få mycket uppmärksamhet.

Om du vill träna din Ragdoll att göra trick, se till att visa dem mycket beröm och tålamod. Håll träningspass roliga och korta och besök dem ofta.

Grooming ✂️

Ragdolls har enkelpäls och medellångt till långt hår. Deras hår mattas inte lätt, men det betyder inte att ägare sällan behöver putsa dem. Ragdolls kommer att dra nytta av regelbundna borstar ungefär en eller två gånger i veckan. Regelbunden borstning kommer att hålla pälsen glansig och slät och förhindra hårbollar.

Ägare bör också bada Ragdolls ungefär en gång i månaden. Att bada tar bort smuts och all ansamling i pälsen. Lyckligtvis har de flesta Ragdolls inget emot vatten. Därför kan bad bli en njutning för dem eftersom de får mycket uppmärksamhet från sina ägare.

Andra skötselbehov inkluderar att borsta tänderna och klippa naglarna. Ragdolls har inga ärftliga tandproblem, så de behöver ingen ytterligare tandvård förutom vanlig borstning. De bör också klippa naglarna ungefär varannan till var tredje vecka.

fluffig ragdoll

Bildkredit: Serita Vossen, Shutterstock

Hälsa och villkor

Ragdolls är i allmänhet en frisk ras. Att ta hand om en Ragdolls hälsa inkluderar mycket förebyggande vård och screening. Till exempel är de benägna att få fetma, så ägare bör vara uppmärksamma på att hjälpa dem att hålla en hälsosam vikt med rätt kost och träning.

Ägare bör också vara medvetna om genetiska tillstånd, såsom hypertrofisk kardiomyopati och polycystisk njursjukdom. Kommunicera alltid med din veterinär så att du kan upptäcka eventuella allvarliga tillstånd så tidigt som möjligt.

Mindre förhållanden
  • Fetma
  • Hårbollar
  • Matsmältningsproblem
Allvarliga förhållanden

Man vs Kvinna

Det finns inte många konkreta skillnader mellan manliga och kvinnliga Ragdolls. Hanar kan bli lite större än honor. Det finns inte heller några bevisade eller konsekventa bevis på temperamentskillnader.

Tänk på att kastrerade hankatter kan uppvisa ett annat beteende än intakta hankatter. Kastrerade katter kan vara mindre territoriella och mindre benägna att spraya urin. De kan också visa mindre aggressivitet.

hepper enkelkatttassavdelare

Slutgiltiga tankar

Ragdoll är en tillgiven och foglig kattras och är ett utmärkt val för första gången kattägare. Kom bara ihåg att de kanske inte är lika högljudda om sina behov som andra kattraser . Därför är det viktigt för kattägare att verkligen lära känna sina Ragdolls så att de förblir glada och friska. I gengäld kommer du att ha en lojal och hängiven katt som kommer att föra in mycket kärlek i ditt hem.


Utvald bildkredit: dezy, Shutterstock

Innehåll