Berg CurHöjd: 16-25 tum
Vikt: 30-60 pund
Livslängd: 10 – 13 år
Färger: Svart, brindle, svart och brindle, gul
Lämplig för: Aktiva singlar, Familjer med äldre barn, Friluftsliv
Temperament: Robust, Oberoende, Skyddande, Friluftsliv, Modig

Mountain Cur är en fascinerande hundras med en levande historia. Den här spunkiga, snabba och mångsidiga brukshunden var naturligt kopplad till tidiga amerikanska bosättare och ansågs vara värdefull last till 18thårhundradets pionjärer. De bjöds ofta på att sitta inne i Conestoga-vagnen, en plats som vanligtvis bara är reserverad för människor!

Nuförtiden gör Mountain Cur-valpar fantastiska husdjur för aktiva människor som bor i förorter eller på landsbygden. Snabb och tålig, den här rasen trivs när han har ett jobb att göra.

Låt oss ta en närmare titt på denna unika ras för att hjälpa dig att avgöra om en Mountain Cur-valp är rätt tillskott till din familj. Brindle Mountain Cur hundMountain Cur-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av The Appalachian Homestead (@theappalachianhomestead)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Robust, smart och superlydig, Mountain Curs fick officiell rasstatus 1957, tack vare en grupp Mountain Cur-entusiaster som gick samman för att lansera Original Mountain Cur Breeders of America (OMCBA) med det enda syftet att bevara denna unika ras. Det erkändes dock inte som en ras av United Kennel Club förrän 1998 och American Kennel Club förrän 2017.

En titt på en Mountain Cur-valps ansikte och ditt hjärta kommer garanterat att smälta. De pigga öronen, de stora ögonen och den hängivna personligheten är alla lika med en riktigt underbar hund. Men innan du går och hämtar din nya valp från någon gammal uppfödare, bör du helt utbilda dig själv om vad en bakgårdsuppfödare är jämfört med en ansedd.

Ungefär som valpfabriker motiveras bakgårdsuppfödare mestadels av monetära vinster och bryr sig lite om djurens välbefinnande. Dessa människor kommer vanligtvis att sälja sina valpar online till den som vill köpa dem, inklusive djuraffärer, grossister och privatpersoner.

Även om de billiga priserna på bakgårdsuppfödda valpar kan verka lockande, kan hunden komma med en myriad av hälso- och beteendeproblem. Det är därför det alltid är bäst att köpa en Mountain Cur-valp från en välrenommerad uppfödare, till exempel en som är ackrediterad med American Kennel Club (AKC).

Några tecken som kan peka på en bakgårdsuppfödare kan vara:

 • Att ta emot valpen innan de är åtta veckor gamla
 • Att inte få möjlighet att se eller träffa föräldrarna
 • Du kan inte besöka uppfödarens anläggning
 • Uppfödaren ställer inga frågor till dig om din livsstil, hem eller familj
 • De föder upp flera sorters hundraser
 • De verkar alltid ha valpar tillgängliga till försäljning
 • Det finns inget kontrakt
 • De har inga referenser
 • De är inte aktiva i rasspecifika klubbar

Om du märker någon av de ovan nämnda egenskaperna hos en bakgårdsuppfödare, spring för kullarna.

Vad är priset på Mountain Cur-valpar?

Med allt detta sagt kommer en Mountain Cur-valp från en högkvalitativ och ansedd uppfödare att kosta dig en hel del ben. För en premiumvalp som är utställningskvalitet och har papper bör du budgetera allt från 0 till 000. Men i genomsnitt kommer Mountain Cur-valpar att kosta dig runt 0.

Men de pengarna är bara för det initiala priset för en valp. Du måste fortfarande räkna in allt du behöver för att få honom att blomstra. Detta kan inkludera en låda, veterinärbesök, sängkläder, mat, samt valptillbehör som leksaker, koppel och halsband.

Tänk också på att dessa föremål inte är en färdig affär. Du kommer att behöva försörja din nya valp för resten av hans liv. Årliga utgifter för din lurviga vän kan bli så mycket som 200 eller mer. Och detta inkluderar inte akuta veterinärbesök, ombordstigningskostnader eller hundpromenadavgifter.

Innan du köper en Mountain Cur-valp är det avgörande att veta om din budget klarar det. Om inte, välj en vän med lägre underhåll, till exempel en krukväxt. avdelare 10

3 föga kända fakta om Mountain Cur

1.De har rötter i Mellanöstern

Mountain Cur kommer huvudsakligen från Kentucky, Ohio, Tennessee och Virginia.

två.De kommer från 5 stamtavla blodlinjer

Före 1957 fanns det ingen registrerad stamtavla för Mountain Cur. Efter att uppfödarföreningen grundades inkluderade de fem ursprungliga linjerna:

 • Arline
 • Ledbetter
 • McConnell
 • Stephens
 • York

3.De är också kända som pariahundar

Termen cur är egentligen ett gammalt ord som syftar på en okänd, eller paria, hundras. Det finns faktiskt 16 olika specifika treeing cur-raser, Mountain Cur är bara en av dem.

Avdelare 4

Bild: Kyle Christian, Shutterstock

Avdelare 5

Temperament & Intelligence of the Mountain Cur

Mountain Cur-rasen är varken en ödmjuk eller undergiven hund. De är starka, orädda och duktiga. Men de är starkt beskyddande av sin mänskliga flock och kommer att göra allt som står i deras makt för att skydda sina familjer. Det är därför det är så viktigt att fastställa att du är alfa från en mycket tidig ålder.

Modig och djärv, Mountain Cur är inte lätt rädd och kommer gärna att stå upp mot någon eller något som försöker etablera dominans.En jakthund in i sin kärna,Mountain Cur kommer inte att backa från någon kamp, ​​inte ens med en björn.

Mountain Curs är brukshundar. Det betyder att de alltid vill ha ett jobb att göra. Om de lämnas ensamma, klarar de mycket dåligt av tristess och isolering och kommer att ta till destruktiva tendenser.

Är dessa hundar bra för familjer?

Mountain Curs är mycket beskyddande mot sin familj och kommer alltid att hålla ett vakande öga över hushållet. Även om de klarar sig bra runt äldre barn, kanske du inte vill köpa en om du har små barn eller en liten bebis.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja. Om du umgås med andra djur från en ung ålder kommer din Mountain Cur att komma överens med nästan alla andra djur i ditt hushåll. Men deras naturliga jakttendenser kan få dem att vilja förfölja och jaga mindre djur, som familjens katt. Dessutom kan deras skyddande natur få dem att se andra hundar i ditt hem som inkräktare är konkurrens. Så de skulle vara bäst som en enda hund.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av LOKI (@explorewithloki)

Avdelare 3

Saker att veta när du äger en Mountain Cur

Nu när du vet mer om hans personlighet, låt oss utforska allt din Mountain Cur-valp behöver för att leva sitt bästa liv i din vård.

Mat & Diet Krav

Du bör mata din Mountain Cur högkvalitativt, högprotein, spannmålsfritt foder som är speciellt framtaget för en medelstor hund med hög energi. Tänk på att när din Mountain Cur åldras kommer hans näringsbehov att förändras. Fråga alltid din veterinär vad de rekommenderar att du matar din hund.

Denna hund har inga rasspecifika dietkrav.

Övning

Mountain Curs är speciella genom att de behöver mycket motion. Och vi menar mycket . De har en enorm aktivitetskapacitet. Tillbaka på prärien under tidiga amerikanska bosättningar hade denna ras inga problem med att springa eller gå upp till 15 miles per dag eller mer!

Dessutom utvecklades denna jaktras speciellt för att jaga och jaga trädklättrande bytesdjur, såsom tvättbjörnar eller ekorrar. Således är din Mountain Cur en ganska fantastisk klättrare.

Han kommer att behöva massor av utrymme för att galiva, stoja och leka. Så, om du är en stadsboende, kanske detta inte är rasen för dig. Mountain Curs mår bäst i hem med stora bakgårdar eller på landsbygden där de ständigt kan springa, lukta och utforska.

Träning

Med en naturlig tendens att vakta, kommer din Mountain Cur att behöva mycket socialisering från en mycket ung ålder.

Från den allra första dagen som din nya valp kommer hem, måste du få honom att interagera intensivt med människor. Ta honom till parken, gå runt med honom i grannskapet och låt honom träffa så många människor som möjligt.

Ta din Mountain Cur till många nya platser. Sitt med honom och ge honom godsaker eller verbala beröm när främlingar går förbi.

När det gäller träning kan Mountain Curs enkelt plocka upp grunderna utan ansträngning. Men deras viljestarka karaktär gör att du måste fastställa vem som är chef direkt. Positiv förstärkningsträning, som klickerträning, fungerar bäst med dessa hundar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Minnesota Jersey Girl (@jerseygirl_mn)

Grooming ✂️

Mountain Curs är ganska lågt underhåll. Eftersom de kan lider av torr hud , det är bäst att bara ge dem ett bad efter behov. De faller ut två gånger per år och kommer att kräva ytterligare borstning under dessa tider. Se till att klippa naglarna och rengöra sina öron när det behövs.

Hälsa och villkor

Denna hund är överlag en extremt frisk ras och är inte kopplad till några specifika ärftliga tillstånd.

Mindre förhållanden

 • Torr hud
 • Öroninfektioner
Allvarliga förhållanden
 • N/A

Man vs. Kvinna

Hane Mountain Curs är en smula större än honor med några centimeter och några pund. De kommer också att visa dominans mer, så det är viktigt att sätt gränser med din lilla pojkevalp så fort han kommer hem.

Slutgiltiga tankar

Mountain Cur är enhärlig rasav hund bäst lämpad för aktiva individer , par eller familjer med äldre barn som bor i förorts- eller landsbygdsområden. Dom ärhängivna hundar som är smarta, pigg och extremt aktiv. Ett naturligt skydd, det ärviktigt att börja umgåsdin Mountain Cur från en ung ålder.

Om du letar efter en begåvad, kapabel, aktiv och smidig hund, kan Mountain Cur vara den perfekta hunden för dig!


Utvald bildkredit: Kyle Christian, Shutterstock

Innehåll