Boston Spaniel (Boston Terrier & Cocker Spaniel Mix)

boston spanielHöjd: 13-17 tum
Vikt: 10-28 pund
Livslängd: 10-13 år
Färger: Svart, brun, vit, brindle
Lämplig för: Uppmärksamma ägare, husägare med stora gårdar, erfarna hundägare
Temperament: Lekfull, vänlig, energisk, känslomässigt behövande

Boston Spaniel är en blandning mellan en Boston Terrier och en Cocker Spaniel, och eftersom den är en hybrid tar denna ras egenskaper och beteendetendenser från båda föräldraraserna.

Dessa hundar kan se ganska olika ut beroende på vilken förälderras de liknar mest, men vanligtvis är de medelstora valpar med bedårande droppöron, en medellång päls och en kraftig nosparti som oftastliknar Bostonterrierns.

Många raser har motionskrav som ett av sina viktigaste behov, och medan Boston Spaniels kräver daglig motion, är deras känslomässiga behov av yttersta vikt för dem. Om du överväger denna ras, se till att du kan ge den tillgivenhet och uppmärksamhet de önskar framför allt. Tillsammans med detta behov av interaktion, kommer vi att gå igenom allt annat du bör veta innan du bestämmer dig för denna vackra hund nedan. boston spaniel valpBoston spanielvalpar – innan du köper...

boston spaniel föräldrar

Kredit: ohmmzz, Shutterstock

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Du kanske är sugen på att få hem en av dessa bedårande valpar, och vi klandrar dig inte – de är lika söta som de är gosiga. Men innan du dyker in i att köpa en Boston Spaniel finns det några saker du behöver veta om dem.

Den här rasen tenderar att skälla mycket, och även om träning och positiv förstärkning kan hjälpa till att begränsa hur vokala de är i viss utsträckning, kommer du förmodligen inte att undvika deras skällande helt och hållet. Detta betyder att dessa hundar inte är lämpliga för lägenhetsbor eller de som skulle besväras av frekvent skällande.

Du bör också veta att dessa hundar kan vara särskilt destruktiva - hållbarheten hos dina soffor och andra möbler ska testas med denna ras. Detta beteende förekommer inte hos alla Boston Spaniels, och det kommer att vara starkt begränsat om de får den motion och uppmärksamhet de behöver, men vi skulle vara försumliga om vi inte nämnde deras tendens att tugga.

röd näsa pitbull shar pei mix

Vad är priset på Boston Spaniel-valpar?

Du kan förvänta dig att betala någonstans mellan 0 och 00 för din Boston Spaniel-valp, och det faktiska priset baseras till stor del på tillgänglighet och genealogi. Trots föräldrarasernas popularitet är dessa hundar inte särskilt vanliga. Du kan kämpa för att hitta en uppfödare, och om du hittar en, kan priset på valpen vara närmare den högre änden av prisklassen baserat på hur många uppfödare som finns i ditt område.

Du bör alltid sträva efter att hitta en ansedd och ansvarsfull uppfödare som hyser sina valpar under hälsosamma förhållanden och tar hand om dem på rätt sätt. Med mindre populära raser som Boston Spaniel, kommer vissa uppfödare att dra fördel av deras brist och föda upp dem enbart i vinstsyfte. Gör några omfattande efterforskningar om en uppfödare innan du bestämmer dig för att köpa från dem. Avdelare 5

3 föga kända fakta om Boggles

1. De mår inte bra i extrema temperaturer

Vissa raser är helt enkelt mer bekväma i ett visst klimat, men Boston Spaniel är särskilt känslig för mycket varma och mycket kalla temperaturer. Det rekommenderas starkt att du bara överväger denna ras om du lever i ett måttligt klimat.

Dessa hundar är brachycephalic, vilket betyder att de har den där förtjusande insmutsade nosen. Hur söt den än är gör den det också svårare för din valp att få det syre som krävs. I måttliga temperaturer borde det inte vara ett problem, men extrem värme gör det ännu svårare, så mycket höga temperaturer bör undvikas.

Dessa hundar har också ganska fint hår som endast skyddar mot måttlig kyla, så extremt kalla klimat bör också undvikas.

2. De har en allvarlig rädsla för att missa

Vi nämnde att din Boston Spaniel kommer att vara mer behövande än de flesta andra raser, men de kommer också att bli känslomässigt skakade om de lämnas utanför familjeaktiviteter eller utflykter. Den här rasen kommer alltid att vilja vara en del av det roliga, och om de märker att du och din familj lämnar tillsammans utan dem, kommer de förmodligen att bli upprörda och undra varför de inte var med.

Det här är en mycket känslig ras, så om du letar efter en hund som gärna kan vara självständig under långa perioder under dagen, är detta förmodligen inte rasen för dig. Boston Spaniels vill vara en del av handlingen hela tiden, och de är gladast när de får vara med i allt du gör.

3. De har en High Prey Drive

Din Boston Spaniel kommer att ärva önskan att jaga allt som är litet och lurvigt från sin Cocker Spaniel-föräldraras, som ursprungligen föddes upp för jakt. Det betyder att din hund aldrig ska gå utan koppel, eftersom även de bäst tränade hundarna ibland kan bli överkörda av jaktlusten.

Du bör också vara mycket försiktig om du tar med din valp till en hundpark, eftersom de kan ta till att jaga mindre hundar. Boston Spaniels kan också vara lite aggressiva mot hundar av alla storlekar, speciellt om de inte socialiseras tidigt, så detta kan förvärra deras önskan att jaga små hundar.

Avdelare 3

Föräldrar till boston spaniel. Vänster: Boston Terrier, Höger: Cocker Spaniel

Temperament och intelligens hos Boston Spaniel

Boston Spaniel är i allmänhet en mycket vänlig och utåtriktad hund. De kommer att älska och älska dig och din familj, och de kommer vanligtvis att vara fantastiska när de träffar främlingar, vänner eller släktingar. Dessa är sociala valpar som älskar mänsklig interaktion oavsett vem uppmärksamheten kommer från.

loppdopp för hundar och katter

De är känsliga hundar som också är energiska och älskar att leka, och de tycker om att koppla av med sina ägare också, så utomhusaktiviteter är lika välkomna som en filmkväll i soffan. De skyddar sin familj och hem, och de är lojala mot sina ägare, så de är också bra vakthundar. Deras kärlek till dig kommer att vara uppenbar i allt de gör.

Är dessa hundar bra för familjer?

Boston Spaniels är utmärkta familjedjur. De älskar mänsklig interaktion och kommer att passa in i nästan vilken familjemedlem som helst, och det inkluderar barn. Med tanke på deras känslomässiga behov klarar de sig faktiskt bäst i stora familjer och hektiska hushåll där det alltid finns någon i närheten som ger dem uppmärksamhet. De gillar inte att lämnas hemma och de vill alltid vara en del av alla aktiviteter.

Det är viktigt att notera att dessa hundar måste socialiseras tidigt och ofta för att de ska anpassa sig bäst till alla typer av människor. Det är deintelligenta valpar, så det är troligt att de kommer att kunna se skillnaden mellan högenergiska och lågmälda familjemedlemmar. Förutsatt att de kan träffa och interagera med många människor under valptiden borde de inte ha några problem med att anpassa sig till olika familjemedlemmar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Precis som deras interaktioner med människor är det viktigt för Boston Spaniels att tidigt umgås med andra hundar. Den här rasen kan vara ovälkommen eller till och med aggressiv mot andra hundar, även de de bor med. Om de introduceras och avslöjas tidigt, kommer det att finnas mycket mindre risk för problem.

papillonpudelmix valpar till salu

På grund av denna rass måttliga till höga bytesdrift är de inte den bästa rasen när det gäller att komma överens med katter eller andra smådjur. Även tidig socialisering med en katt eller gnagare kommer förmodligen inte att hindra dem frånatt jaga dem senare i livet.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lindsay Martin (@fishinglindsay)

Saker att veta när du äger en Boston Spaniel:

Mat & kostkrav 🦴

Boston Spaniel är väldigt lätt att behaga när det kommer till mat. Du bör förvänta dig att ge dem standardmängden mat för medelstora hundar, vilket är mellan en och en halv till två koppar per dag. Detta bör fördelas på två måltider för att hålla din hunds energinivå uppe. Som alla hundar kommer denna ras att kräva en högkvalitativ diet som är rik på protein.

Denna ras är mottaglig för hypotyreos, så om din valp börjar gå upp i vikt (ett vanligt symptom på tillståndet), se till att du pratar med din veterinär om de bästa utfodringsmetoderna för din individuella hund.

Övning

Boston Spaniel har en måttlig energinivå, så de är bra hundar för människor som är aktiva under relativt korta delar av dagen. Utöver normal lek bör du sikta på att träna din hund i cirka 45 minuter varje dag. Detta kan inkludera promenader eller jogging, och det behöver inte vara särskilt intensiv träning för att hålla din valp glad och frisk.

Som vi nämnde tidigare bör din Boston Spaniel alltid vara i koppel eller en robust sele när den är utomhus i oslutna områden. Den här rasen har en hög bytesdrift och kan ge sig av på jakt innan du har möjlighet att stoppa dem.

Du bör komma ihåg att din valp kommer att vilja inkluderas i alla familjeaktiviteter, så så ofta du kan, ta med din hund på tur eller andra utflykter, även om aktiviteten bara bidrar till deras dagliga träning marginellt.

Dessa hundar är också intelligenta, så utöver deras fysiska och känslomässiga behov bör du utmana dem mentalt med pusselleksaker eller andra mentalt stimulerande övningar.

Träning

Boston spaniels är smarta och kommer sannolikt att ta tag i kommandon och trick snabbt, men de ärver en del envishet från sin Boston Terrier föräldraras. Detta kommer att göra träningen lite svår, så denna ras rekommenderas vanligtvis inte för nya eller oerfarna hundägare.

Du kommer att vilja använda positiv förstärkning med den här rasen med tanke på deras känslighet, och du måste börja träna mycket tidigt för att ta reda på det faktum att du är den som ringer. Dessa hundar tar gärna positionen som den dominerande figuren i ditt hem, så du måste etablera ett solidt ledarskap med din valp. Att träna dessa hundar kommer att kräva tålamod och konsekvens, så var beredd att hålla fast vid det under lång tid.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lindsay Martin (@fishinglindsay)

Grooming ✂️

Denna ras har medellångt hår som är rakt men tätt, så det är benäget att mattas och kommer att behöva borstas med en trådkam dagligen. Detta kommer också att hjälpa till att minska utgjutningen lite, men du måste fortfarande bryta ut vakuumet regelbundet, eftersom den här hunden fäller en hel del.

Boston Spaniels har droppöron som kan släpa längs marken och lätt kan plocka upp smuts och annat skräp. Av denna anledning bör du planera att torka av din valps öron varannan dag för att undvika öroninfektioner. Om det finns fjäder runt öronen är det dags att ta med din valp till frisören! De kommer att kunna trimma upp din hunds päls för att förhindra öroninfektioner också.

Utöver dessa krav bör du också borsta din hunds tänder en gång i veckan eller så, och investera i några tuggleksaker som förbättrar tandhygienen. Att hålla naglarna ordentligt trimmade hjälper också till att förhindra trasiga naglar som kan vara smärtsamma och leda till infektion.

bäst betygsatt hundschampo för lukt

Hälsa och villkor

Boston spaniels är i allmänhet en hälsosam och rejäl ras, så veterinärbesök är vanligtvis bara kontroller. Ändå bör du hålla ett öga på nedanstående problem som kan dyka upp i denna ras. Tack och lov är de flesta inte livshotande, men de bör ändå behandlas tidigt om möjligt.

Mindre förhållanden

  • Ögonproblem inklusive grå starr
  • Hypotyreos
  • Öroninfektioner
Allvarliga förhållanden
  • Patellaluxation
  • Höftdysplasi
  • Intervertebral Disc Disease (IDD)
  • Glaukom

Man vs Kvinna

För det mesta kommer manliga och kvinnliga Boston Spaniels att vara väldigt lika i temperament. Honor tenderar att vara lite mindre och kan uppvisa mindre aggression mot andra hundar. Hanar tenderar att vara lite mer envisa och svåra att träna, och de kommer sannolikt också att ha en högre bytesdrift.

Slutgiltiga tankar

BostonSpanielär enbedårande och vacker rassom kommer att vara ett underbart tillskott för de flesta familjer. Även om de kan ha problem med andra hundar om de inte socialiseras ordentligt, kommer de sannolikt att komma mycket bra överens med alla mänskliga familjemedlemmar.

Dessa hundar är intelligenta och känslomässiga, så du bör alltid vara snäll mot dem även under träning, och du bör inkludera dem i så många av dina dagliga aktiviteter som möjligt. De har en allvarlig rädsla för att gå miste om kul, och de kan bli destruktiva om de någonsin känner att de blir försummade.

Om du letar efter en hund som kommer att bli en viktig del av din familj och ditt dagliga liv och viljaälskar dig och älskar att umgås med dig, och du inte har något emot att lägga tid på att ge din valp uppmärksamhet och rätt träning, kan Boston Spaniel bara varaperfekt ras för dig!


Utvald bildkredit: James_Seattle, Flickr Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Innehåll