Clumber Spaniel

Välj Namnet På HusdjuretClumber SpanielHöjd: 17-19 tum
Vikt: 55-70 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Vit, pied
Lämplig för: Familjer av alla storlekar, tillgivna ägare, erfarna ägare
Temperament: Vänlig, tillgiven, kärleksfull, lugnClumber Spaniel är en vacker hund som har ett mycket slående utseende. De har korta ben men stora, skrymmande huvuden, och de har vanligtvis långt, rakt hår som många spaniels.

Dessa hundar ärstora älsklingarmed mycket kärlek och tillgivenhet att gå runt, och de kommer sannolikt att komma överens med och bli vän med vilken medlem som helst i din familj. De älskar att gosa och mänsklig interaktion, så de klarar sig bäst i hem där de kan få mycket uppmärksamhet.

Clumber Spaniels kan göra underbara familjehusdjur för nästan alla storlekar familjer, och det inkluderar de med barn såväl som äldre familjemedlemmar. Vi kommer att diskutera allt du bör veta om dessa hundar på djupet nedan så att du kan avgöra om denna stora, snåla jätte av en hund är rätt för ditt hem!Avdelare 1

Clumber Spaniel-valpar – innan du köper...

Clumber Spaniel-valp

Bildkredit: Alina Shekera, Shutterstock

Clumber Spaniels är mycket tillgivna och tenderar att vara ganska känslomässigt behövande, så dessa hundar, framför allt, kommer att kräva mycket uppmärksamhet. Innan du dyker in i att äga en av dessa hundar bör du veta att de snabbt övergår till ett destruktivt beteende om de känner att de inte får den uppmärksamhet de önskar. De trivs bäst i hem där det alltid finns någon i närheten som de kan spendera lite kvalitetstid med.

Om du någonsin har träffat en av dessa valpar, kanske du omedelbart har märkt deras lugna och milda natur. Många människor antar att deras relativt låga energi under dagen tyder på en kort mängd nödvändig daglig träning. Men dessa hundar behöver cirka en timme om dagen, så låt dig inte luras av hur reserverade och samlade de verkar när de inte tränar.

Slutligen måste du vara beredd att städa efter din hund. Med långt hår kommer du säkert att märka en hel del håravfall, så du bör vara redo att dammsuga regelbundet och borsta din hund ofta för att bli av med löst hår. Kanske till och med värre än avfallet är denna rass tendens att dregla. Clumber Spaniels har lösa käkar som leder till regelbunden dregling, så om du inte torkar dregling från din hunds mun, kommer du att torka av den från golvet!

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Clumber Spaniel-valpar?

Clumber Spaniels är inte en mycket populär ras, men om du hittar en uppfödare kan du förvänta dig att betala mellan 0 och 200 för din valp.

Eftersom detta är en allmänt hälsosam och rejäl ras, kan vissa uppfödare säga till dig att genetisk testning inte krävs. Detta är ett tecken på en oansvarig uppfödare, och du bör bara arbeta med uppfödare som erbjuder denna typ av testning.

Du bör också vara medveten om att priset på dessa valpar kan vara betydligt högre än genomsnittet på cirka 1 000 dollar, och detta beror på att många Clumber Spaniels är uppfödda för utställningar. Hundar av högre kvalitet blir vanligtvis dyrare. Om du inte planerar att tävla med din hund, bör detta genomsnittliga pris vara ditt mål med denna ras.
Avdelare 8

3 föga kända fakta om Clumber Spaniels

1. De är ibland för intelligenta

Clumber Spaniels är mycket intelligenta hundar, vilket är bra i de flesta fall. Men dessa hundar använder ibland sina smarta för styggt beteende. De kommer ofta på hur man tar sig in i kylskåp, skåp och andra platser som inte lämpar sig för hungriga valpar på jakt efter godsaker! Du kanske upptäcker att du behöver installera barnlås på dina skåp och kylskåp med en Clumber Spaniel runt.

2. De heter Smeknamnet Retired Gentleman's Spaniel

På grund av deras lugna uppträdande och lågmälda personlighet kallas Clumber Spaniel vanligtvis för Retired Gentleman's Spaniel. De kan ha en måttlig energinivå och ganska hög uthållighet när det kommer till träning, men runt huset är de lättsamma och ofta i ett zen-liknande tillstånd.

3. De var ursprungligen uppfödda för jakt

Du kanske hör egenskaper som lugn och zen-liknande och förväntar dig aldrig att de skulle användas för att beskriva jakthundar, men Clumber Spaniels avlades för jakt på fåglar och småvilt. De kommer sannolikt att ha en sund bytesdrift trots sin lugna natur.

Clumber Spaniel med pinne

Bildkredit: 53Hujanen, Flickr

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Clumber Spaniel

Clumber Spaniels är milda och lugna. Så länge de får sin nödvändiga motion, slappar de gärna runt huset och kopplar av med sina ägare.

De älskar mänsklig interaktion, och de är mycket tillgivna och behövande hundar. De är lyckligast när de får interagera med och spendera tid med sina familjemedlemmar, och de kan snabbt känna sig försummade om de lämnas ensamma för länge utan uppmärksamhet.

Dessa hundar är vänliga och ganska utåtriktade, och de är vanligtvis vänliga att träffa och bli vän med nya människor.

Är dessa hundar bra för familjer?

Clumber Spaniel är bland de bästa av familjens husdjur. De har massor av kärlek och tillgivenhet att gå runt till alla familjemedlemmar, och de älskar och behöver ständigt uppmärksamhet, så ju fler människor runt omkring som kan erbjuda några, desto bättre! De tycker också mycket om sällskap, så hem där minst en familjemedlem alltid finns i närheten är perfekta för dessa valpar.

Clumber Spaniels lugn och vänlighet gör den också till en utmärkt hund för barnfamiljer. De är väldigt tålmodiga och snälla mot barn, även yngre, och du behöver aldrig vara orolig för att din hund kommer att visa någon aggression mot någon familjemedlem, inklusive barn.

De kommer ofta att välja en familjemedlem som sin favorit, och de kommer att bilda ett speciellt band med denna person. Ingen i din familj kommer dock att känna sig förringad, eftersom din Clumber Spaniel gärna spenderar tid med någon i ditt hem.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Clumber Spaniels vänlighet kommer att sträcka sig bortom mänskliga familjemedlemmar till andra hundar också, speciellt om de socialiseras tidigt och växer upp tillsammans. De kommer också mycket sällan att ha några problem med obekanta hundar de kommer i kontakt med, och deras lugna vänlighet kommer i allmänhet att sträcka sig till alla hundar.

Eftersom dessa hundar är uppfödda för jakt på småvilt och fåglar, har de en hög bytesdrift. Av denna anledning rekommenderas inte Clumber Spaniels för hem med katter, gnagare eller husdjursfåglar, eftersom de sannolikt kommer att ses som ett byte som ska jagas eller hämtas. Tidig socialisering kan hjälpa lite, men deras instinkt attfånga småviltkommer inte att tränas bort helt.

Clumber Spaniel ansikte

Bildkredit: audrey_sel, Flickr

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Clumber Spaniel:

Mat & Diet Krav🦴

Med tanke på deras storlek kan du bli förvånad över att få reda på att Clumber Spaniels behöver två till tre koppar torr hundmat om dagen. Dessa valpar har en hälsosam aptit, så kostnaden för mat är något du måste tänka på när du avgör om denna ras är rätt för dig.

Det är förmodligen också förvånande att höra att Clumber Spaniel-valpar ofta behöver ännu mer än sina vuxna motsvarigheter! Valpar kan lätt äta mellan fyra och sex koppar mat per dag medan de växer. Deras aptit kanske inte minskar så mycket när de når sin målhöjd och vikt, så var försiktig så att du inte övermatar din hund när den väl når vuxen ålder.

Övning

Trots sitt lugna uppträdande hemma behöver Clumber Spaniels fortfarande daglig träning för att förbli glada och friska. Du bör räkna med att avsätta cirka en timme om dagen för att gå eller springa med din valp. Så ofta som möjligt bör denna övning göras på mjuka ytor som gräs eller smuts, eftersom dessa hundar ofta lider av ledproblem.

Din Clumber Spaniel kommer sannolikt att sitta runt om du låter dem, så det är viktigt att inte ta deras villighet att slappna av hela dagen som ett tecken på att din hund inte behöver träna. Dessa hundar, liksom många andra, kan uppleva ytterligare hälsoproblem inklusive viktökning och fetma om de inte får sin dagliga träning.

Slutligen, eftersom Clumber Spaniels har en hög bytesdrift, måste du se till att de alltid är i en säker och stark sele och koppel när de tränar utomhus. De kan försöka backa ur halsbandet eller selen och gå på jakt om de ser en kanin, ekorre eller annat litet djur under promenader eller löpturer.

Träning

Som vi nämnde tidigare är Clumber Spaniels mycket intelligenta. De är också angelägna om att tillfredsställa sina ägare, och dessa egenskaper i kombination ger en mycket lydig och lätttränad hund. De tar snabbt och enkelt upp kommandon, knep och reglerna för ditt hushåll.

Clumber Spaniel sitter på gräs

Bildkredit: Lara604, Flickr

Men dessa hundar kommer också gärna att överta ledarskapspositionen i ditt hem om ingen annan gör det. Det kommer inte att ta mycket ansträngning att etablera dig som en auktoritativ figur för dem, men du måste etablera din dominans och låta din hund veta vem som är chefen.

När du väl har tagit på dig ledarrollen kommer din valp gladeligen att lyda dig, och bara några tillfälliga påminnelser om ditt ledarskap kommer att vara nödvändiga.

Grooming✂️

Att sköta din Clumber Spaniel kommer att ta lite tid och ansträngning, eftersom deras långa hår kan vara lite utmanande ibland. Du kommer att behöva borsta regelbundet två till tre gånger i veckan med en stiftborste eller avläsare - detta kommer att minska håravfallet och hålla pälsen frisk och glänsande. Tänk på att du inte kommer att undvika att tappa hår helt, så planera för att dammsuga upp löst hår regelbundet också.

Dregling är en annan rörig vana som Clumber Spaniels inte kan undvika, så du kommer att finna dig själv att torka hundens käkar rena flera gånger om dagen. Även med detta underhåll kan du behöva rengöra dregla från dina golv också regelbundet. Deras söta, hängiga ansikten gör städningen värd det!

Badning kan göras en gång var sjätte till åttonde vecka, och oftare bad bör undvikas, eftersom de kan leda till torr hud och päls.

Du vill rengöra runt din hunds ögon och torka rena öronen minst en gång i veckan, eftersom detta kommer att minska infektionen. Du bör också planera att borsta valpens tänder ungefär en gång i veckan för att förhindra tand- och tandköttsproblem.

Slutligen, håll alltid din hunds naglar ordentligt klippta, eftersom långa naglar kan leda till sprickor, brytningar, obehag och infektion.

Hälsoförhållanden

Tack och lov är Clumber Spaniels ganska rejäla hundar som inte upplever många hälsoproblem, och de som är vanliga är inte livshotande. Du bör fortfarande se till att ta din hund till veterinären ungefär en gång om året för kontroller och vara uppmärksam på nedanstående problem, särskilt de som är relaterade till deras ögon.

Mindre förhållanden
  • Entropion
  • Ektropion
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Manliga Clumber Spaniels tenderar att ha lite mer energi och kan uppvisa en högre bytesdrift. För det mesta kommer din hund att vara sällskaplig och lugn oavsett kön. Hanar tenderar att vara större än honor, och de kan stå upp till tre tum längre och väga cirka 15 pund tyngre.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Clumber Spaniels är exceptionellt vänliga, kärleksfulla och tillgivna hundar som gör underbara tillägg till familjer av alla storlekar. De kommer att komma överens med alla medlemmar i ditt hushåll, inklusive barn och andra hundar.

De trivs med mänsklig interaktion och kommer alltid att vilja vara en del av vad din familj gör. De älskar uppmärksamhet, kommer alltid att söka den och kan lätt känna sig försummade om de inte får nog. De trivs också bäst i hem där de alltid har lite sällskap.

Dessa trädhundar är bra för förstagångshundägare, eftersom de är lätta att träna och ganska lättskötta. Om du kan och vill hålla jämna steg med deras fällande och dreglande, skulle du tycka att det är svårt att välja en bättre sällskapshund för dig och din familj!


Utvald bild: Lenkadan, Shutterstock

Innehåll