Bull TerrierHöjd: 21-22 tum
Vikt: 50-70 pund
Livslängd: 12-13 år
Färger: Vit, brindle, röd, brun, fawn, pied
Lämplig för: Aktiva familjer med äldre barn som söker en vänlig hund
Temperament: Vänlig, lekfull, energisk, känslig, intelligent

Bullterriern är en muskulös hund som var väl lämpad för sin olyckliga historiska roll. Det finns en anledning till hans namn. Innan du kritiserar rasen, fundera över hur du skulle reagera på att vara en del av sporten bull-baiting. Den här valpen är orädd eftersom han var tvungen eftersom det var i hans bästa intresse att överleva. Lyckligtvis såg entusiaster potentialen i denna förvånansvärt milda hund.

Tvärtemot vad många tror är Bull Terrier inte högst upp på listan över hundar som är mest benägna att bita . Leksaksras s, Collies och Spaniels håller den platsen. Allt finns i utbildningen. Det är en beklaglig omständighet att dessa tillgivna valpar hamnar hos ägare som vidmakthåller stereotypen. Det faktum att denna hund är stark, oberoende och energisk motverkar honom i detta avseende.

Bullterriern var en kapabel hund i denna nu olagliga roll i ringen. Han hade temperamentet och styrkan att backa upp sin skäll. Historien har återberättat den här historien gång på gång, även om handlingen har förändrats. Denna valp är en anomali. Han är inte vad mainstreammedia har framställt honom som. Det gör denna ras mer spännande och värd en andra titt för alla som vill ha ett tillgiven, medelstort husdjur.avdelare 10Bullterriervalpar – innan du köper...

Bildkredit: Elisabeth Hammerschmid, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Bullterriern är en stark hund. Bortsett från temperamentet måste den blivande ägaren kunna hantera en hund som kommer att utmana honom. Han kommer att rycka på hans ledning . Han kan glömma sin egen styrka. Han kan visa sig vara en mer formidabel motståndare under en omgång dragkamp. Dessa är inte misslyckanden av någon form av fantasi. Det betyder bara att du måste redogöra för det.

Det finns vissa hälsoproblem med Bull Terrier. Hälsoscreening kan hjälpa dig att undvika några av dem. Andra som involverar benutveckling tar flera tester för att avgöra om det finns ett problem. Det är därför viktigt att veta vad du kan hitta i den djupa änden av poolen. Andra problem kräver övervakning, som de hudåkommor som ibland plågar denna ras.

Det är därför vi starkt uppmanar dig att endast köpa från välrenommerade uppfödare som vidtar nödvändiga försiktighetsåtgärder. Visst, det kommer att öka det förskottspris du måste betala för en Bull Terrier-valp. Du måste väga detta faktum mot den känslomässiga kostnaden för ett husdjur som har ett hälsoproblem.

Vad är priset på Bull Terrier-valpar?

Marknaden är lite kluven på Bullterriern på grund av hans rykte. Det är bra för den blivande ägaren eftersom det kommer att göra det driva priserna lägre . Du kan förvänta dig att betala minst 200 för en valp och troligen högre, speciellt om han kommer från en bra blodlinje. Det är inte ovanligt, men en poäng värd att notera. Det kan också spela roll om du är osäker på om du ska föda upp din valp.

Avdelare 83 föga kända fakta om bullterrier

1.Bullterriern tog sig enkelt in i sina andra roller.

Uppfödare valde egenskaper för att göra Bull Terrier till den fighter som finns kvar till denna dag. När lagen ändrade saker som gjorde bull-baiting olagligt , han drogs in i sina roller som en jägare av varmints som gnagare och som en följeslagare. Han lyckas med det sistnämnda förträffligt.

två.Bullterriern är känd som maskot.

Söta hundar som Bull Terrier hittar ofta in på scenen och skärmen. Han är inget undantag. Stiga på Spuds MacKenzie på skärmen, den officiella maskoten för den ikoniska amerikanska bryggan, Bud Light.

3.En speciell bullterrier har en anslutning till Alaska.

Patsy Ann var inte bara en vanlig bullterrier. Hon var den officiella välkomnaren i Juneau, Alaska, på 1930-talet. Dövhet stod inte i vägen för hennes charm. Hon visste när det närmade sig besökare. Det finns till och med en staty vid kajen som var hennes hemmaplan.

bull terrier ansikte

Bildkredit: Georgiy Myakashiv, Shutterstock

Bullterrierns temperament och intelligens

Bullterriern har ett par saker emot sig när diskussionen går över till temperament. Valpen har en olycklig historia som har uppmuntrat aggressiv, eller ska vi sägadefensivt beteende. Sedan är det hans rykte. De statistik berätta historien. Schäfer och blandraser har flest incidenter i sina register. Medan Pit Bulls kommer på tredje plats, är den väsentliga friskrivningen ordet typer .

Till skillnad från många raser länkar människor ofta termernapit-bulloch Bull Terrier tillsammans. Den förra beskriver en typ av hund, medan den senare är den faktiska undertypen eller rasen. Många ser dem som utbytbara, vilket är olyckligt. Det väcker situationens lågor och gör det svårt för Bullterriern att stå på sin egen mark och sitt rykte.

Är dessa hundar bra för familjer?

Bullterrier är förvånansvärt vänliga med nästan alla de möter. Intressant nog inkluderar det främlingar. Dessa valpar kärlek människor. Felaktig uppfostran förändrar denna instinkt att komma överens med sin familj. Dessa hundar är också barnvänliga. Vi föreslår att du lär dina barn att respektera hans utrymme på grund av hans styrka. Denna hund är ett utmärkt familjedjur.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Bullterriern är hundvänlig om han har socialiserats i tidig ålder. Återigen är han ibland ett offer för sin styrka. Han kan övermanna mindre husdjur. Men den här valpen har en stark bytesdrift som kan få honom att jaga om en katt springer ifrån honom. Instinkt kommer att styra dagen. Han har också en hög vandringspotential som kan få honom att se igenom till slutet.

Avdelare 4Saker att veta när du äger en bullterrier:

Bullterriern är mycket energi i en medelstor förpackning. Blivande ägare måste förstå vad denna hund behöver för att trivas. Det finns åtaganden du måste göra när det gäller träning, uppfostran och socialisering för att säkerställa en bra relation mellan hund och ägare. Vi har beskrivit de som är viktiga för dig att veta för att fatta ett välgrundat beslut.

bullterrier utomhus

Utvald bildkredit: TC-TORRES, Pixabay

Mat & Diet Krav

En medelstor hund som Bullterrier behöver enkost för att matcha hans energiproduktion och ämnesomsättning. Det är ett av de bästa sätten att säkerställa att han uppfyller sina näringsbehov. Även om han är tillräckligt energisk, måste du övervaka hans vikt för att undvika fetma. I USA är det mer sannolikt att dessa hundar är på vardera änden av normalviktsspektrumet .

Som valp behöver din Bull Terrier äta oftare för att behålla sina blodsockernivåer. Även om det är nödvändigt är det inte lika kritiskt som det är för en leksaksras som enchihuahua. Vi rekommenderar dock att hålla honom på en vanlig diet. Det är bäst att lära honom att äta när du matar honom, istället för att lämna kvar foder så att han kan fritt mata.

Övning

Bullterriern är en pigg hund med mycket energi över. Det är en anledning till att han utmärker sig i tävlingssporter som rörlighet . Även AKC rasstandard citerar detta som en viktig egenskap för denna hund. Tyvärr har denna valp en aggressiv historia av att slåss och arbeta som vakthund. Han har därför mycket bränsle i tanken. Dagliga promenader eller träningspass är absolut nödvändiga för att hålla honom lycklig.

Träning

Det finns två kontrasterande egenskaper som du måste hantera när du tränar en bullterrier. Valpen är smart och villig att lära sig. Han vill behaga dig. Å andra sidan har han en självständig natur på grund av sin historia. Selektiv avel tog fram denna egenskap hos denna hund. Det var trots allt väsentligt för hans jobb. Det innebär vissa utmaningar för den blivande husdjursägaren.

DeBull Terrierär smart nog att lära sig nya trick och kommandon. Han har dock en envis streak som kan göra träningen till en utmaning för nya djurägare. Nyckeln är konsekvens och förtroendeskapande. En brukshund gillar en rutin, som gynnar dig lika mycket som honom. Förtroende från positiv förstärkning och milda tillrättavisningar undviker att såra känslorna hos denna känsliga hund.

brun bullterrier

Utvald bildkredit: I_Love_Bull_Terriers, Pixabay

Grooming ✂️

Bullterriern är en säsongsbetonad fällare. Därför har ditt underhåll ett definierat schema med lite arbete mellan säsongerna. Veckoborstar är viktiga för att hålla koll på eventuella hudproblem. Det är också en utmärkt tid att knyta an till din hund och vänja honom vid att bli hanterad, särskilt med hans fötter och öron.

Vi rekommenderar att du tittar över hans päls när du borstar honom. Denna ras är mottaglig för vissa hudåkommor, som lätt kan behandlas om den fångas tidigt.

Hälsa och villkor

Bullterrier är en relativt frisk ras. Hälsoundersökningar hjälper till med många av de vanligaste problemen. De Ortopedisk stiftelse för djur (OFA) rekommenderar testning för leddefekter som är vanliga hos många hundar av denna storlek. Många kräver upprepad testning efter att hunden har nått sin vuxenstorlek. Vi föreslår att du håller dig till uppfödare som har vidtagit dessa åtgärder för att säkerställa att du får en frisk valp.

Mindre förhållanden

  • Ögontillstånd
  • Dövhet
Allvarliga förhållanden

Avdelare 5Man vs Kvinna

Båda könen är lika i storlek och temperament. En hane är bara mer aggressiv om han är intakt. Därför uppmanar vi dig starkt att kastrera eller sterilisera din valp för att förhindra problem på vägen. Dessa husdjur är mindre oförutsägbara och blir bättre följeslagare utan de andra problem som kan komma i vägen för ett bättre förhållande mellan hund och ägare.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Tyvärr har denna tillgivna och charmiga hund fått en dålig rap på grund av omständigheter utanför hans kontroll. Han är ingen elak hund. Han är ett offer för sin styrka, vilket passade honom för hans nu illegala roll som fighter. Faktum är att Bull Terrier är ett kärleksfullt husdjur som är lätt att träna och kan anpassa sig till rutinerna i ditt hushåll. Med rätt familj är han ett utmärkt tillskott med massor av kärlek att dela med sig av.


Utvald bildkredit: Pickpik

Innehåll