Bullmastiff Lab Mix (Bullmasador)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 23-29 tum
Vikt: 70-180 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Brun, svart, brun, röd, choklad, fawn, brindle
Lämplig för: Individer och familjer med tidigare hunderfarenhet och stor gård
Temperament: Lojal, lugn, beskyddande, vaksam, mild, energisk

Skonsam mot barn och naturligt vaksam, Bullmasador är en mångsidig hund som är en fantastisk vakthund eller en kärleksfull och lojal följeslagare. Men det här är gigantiska hundar som kan väga så mycket som 180 pund, så att äga en sådan är inte att ta lätt på. Även om de är väldigt smarta och ganska träningsbara jämfört med andra raser, kan de fortfarande vara svåra för en förstagångsägare på grund av sin gigantiska storlek.

Även om de är väl lämpade för både familjer och individer, betyder deras storlek att de inte kommer att klara sig bra i ett litet utrymme som en lägenhet. Och eftersom de har ganska rejäla träningskrav, är en stor trädgård där de kan springa runt och förbruka sin överskottsenergi en nödvändighet.

Du hittar dock inte Bullmasadoren på någon AKC-lista eftersom detta är en designerras, vilket betyder att de är en avsiktlig korsning mellan två rena hundraser. När det gäller Bullmasador är föräldrarna enbullmastiffoch a labrador retriever .Trots sin enorma storlek är dessa hundar milda av naturen; definitionen av en mild jätte. Men gör inga misstag, de kan bli aggressiva när de känner av fara, vilket är en del av varför de gör så bra vakthundar.

Avdelare 1

Bullmasador-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av T E D D Y (@teddy.the.bullmasador)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Bullmasador-valpar?

Om du funderar på att lägga till en av dessa överdimensionerade hundar till ditt liv, är du förmodligen nyfiken på hur mycket de kostar. Som du kan anta kan båda föräldrarna bli ganska dyra. När allt kommer omkring är Labrador Retriever den mest populära hunden i Amerika enligt AKC.

I genomsnitt kommer en labradorvalp att kosta dig cirka 1 000 dollar. Om du vill ha en med mer beprövad blodlinje kan du betala flera gånger så mycket. Men för den genomsnittliga Labrador Retriever-valpen från en säker uppfödare kan du förvänta dig att betala mellan 0 och 200.

Bull Mastiffs tenderar att vara lite dyrare än labrador retrievers, även om de inte är lika populära. De är rankade som den 51:a mest populära rasen, långt ifrån labbet. Ändå kommer du att betala mellan 000- 000 för den genomsnittliga Bull Mastiff-valpen från en välrenommerad uppfödare, med beprövad genetik som kostar betydligt mer.

Ofta kostar den blandade avkomman av renrasiga hundar mycket mindre än föräldrarna, men det är inte fallet med Bullmasadoren. Dessa hundar kostar ungefär lika mycket som båda renrasiga föräldrar, med genomsnittspriset för en valp som landar mellan 0 och 100. Naturligtvis kommer föräldrar av högre kvalitet att göra för en dyrare Bullmasador-valp, men 000 är ungefär genomsnittet.

Tänk på att det här priset endast inkluderar valpen, men det finns mycket mer väsentligt du fortfarande behöver skaffa om du är en förstagångshundägare. Några av dessa väsentliga saker inkluderar en låda, halsband , koppel,matskål, vattenskål, shots, avmaskning, mikrochips och mer. Se till att du räknar in dessa i din budget innan du köper en valp så att du inte får oväntade kostnader när din valp väl kommer.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Bullmasador

1.Deras rockar är vattenavvisande

Labrador retrievers, en av Bullmasadorens föräldraraser, lever oftast bekväma liv som husdjur idag. På grund av detta glömmer många människor sina rötter som vattenhund. Dessa hundar användes ursprungligen för att hjälpa fiskare att dra rep, återställa fisk och till och med föra in sina nät.

För att hjälpa till med dessa uppgifter utvecklades flera egenskaper hos rasen som simhudsförsedda tår och vattentåliga dubbelrockar för att hålla dem isolerade i det kalla vattnet. Men deras rockar förblev korta för att säkerställa att de inte tyngdes ner och drunknar när de väl blivit genomblöta.

Bullmasadorer ärver inte sina labradorförälders simhudsfötter, men de ärver sin vattenavvisande dubbla päls.

två.De är benägna att få värmeslag

Bullmasadorens vattenavvisande dubbelrock kan vara bra för att hålla dem varma i kallt vatten, men det är inte bra för att hålla dem svala under varma dagar. På grund av detta är dessa hundar dåligt lämpade för varmare klimat. Faktum är att de är ganska benägna att få värmeslag, även känd som hypertermi.

Om du bor i ett varmare klimat och tänker behålla en Bullmasador måste du vara noggrann med hur mycket tid den tillbringar utomhus. På samma sätt måste du vidta försiktighetsåtgärder för att hålla dem säkra när temperaturerna börjar stiga, som att alltid ge en skuggig plats där de svalkar och se till att de har mycket vatten för att hålla sig hydrerade.

För dem som bor i ett varmare område och funderar på att skaffa en Bullmasador rekommenderar vi att du kollar in några andra raser som är bättre lämpade för den typ av klimat du bor i först.

3.Båda föräldraraserna är beprövade arbetare

Som nämnts användes Labrador Retriever ursprungligen av fiskare för att hjälpa till i deras uppgifter. Men som deras namn antyder användes de också för att hämta; nämligen för att hämta ned fällda sjöfåglar. De har också framgångsrikt anställts som sök- och räddningshundar. Och idag är de en av de mest populära raserna som används som servicehundar, på grund av deras lugna, vänliga uppträdande, höga intelligensnivåer och deras träningsförmåga.

Men glöm inte Bullmasadors andra förälder, Bull Mastiff. Dessa hundar har en historia av att vara utmärkta arbetare också. När de först föddes upp 1795 användes Bull Mastiffs främst för att skydda sig mot tjuvjägare, tackla dem och hålla dem tills viltvårdaren anlände. Idag fungerar de som förstklassiga vakthundar och beskyddare, och använder fortfarande samma egenskaper som de ursprungligen avlades för.

Bullmasadorens föräldrar

Bullmasadorens föräldrar. Vänster: Bull Mastiff, Höger: Labrador Retriever

Avdelare 3

Bullmasadorens temperament och intelligens

Naturligt skyddande, Bullmasadors är utmärkta vakthundar och vakthundar. Även om de är generellt lugna, om de känner minsta antydan till ett hot, kommer de att använda sin kraftfulla skäll för att varna dig samtidigt som de använder sin skrämmande närvaro för att hålla den potentiella faran borta.

Bullmasadorer är lojala mot ett fel. Trots sin enorma storlek är dessa hundar otroligt snälla mot sina familjer. De är flockdjur och de vill vara en del av allt familjen gör.

Kom ihåg att Labrador Retriever är en av Bullmasadorens föräldrar, en hund känd för sitt alltför vänliga uppträdande. Mycket av det dyker upp i Bullmasadoren, som brukar vara lättsam och lugn för det mesta. De är ivriga att behaga och är allmänt vänliga, förutom med främlingar som de kan vara ganska reserverade med.

Inuti den stora kroppen lagras massor av energi. Du kommer att se den dyka upp närhelst din Bullmasador blir upphetsad. De är väldigt lekfulla hundar, alltid redo för en bra omgång apport eller dragkamp. Dessutom är dessa spel bra sätt att hjälpa till att få ut den extra energin eftersom dessa hundar har mer av det än de flesta raser av liknande storlek. Tyvärr kan den extra energin bli destruktiv om du inte hänger med i deras energibehov.

Om du förväntade dig att en så massiv hund skulle vara dum, kommer du att bli ganska förvånad över Bullmasadorerna. Dessa hundar är ljusa och de lyssnar bra, vilket kan göra dem lättare att träna än andra raser. Ändå kan deras enorma storlek göra dem svåra för förstagångsägare.

Är dessa hundar bra för familjer?

En av de fantastiska sakerna med Bullmasadors är hur snälla de är mot barn. Bara på grund av sin enorma storlek är dessa hundar en fara för små barn. Men när de är runt barn verkar dessa hundar förstå deras storlek och är noga med att inte skada de små av misstag.

Bullmasadorer behöver någon som är hemma med dem för det mesta. Dessa hundar är väldigt familjeorienterade och de gillar inte att vara ensamma under långa perioder. Det är bäst om det finns en familjemedlem hemma för det mesta så att din Bullmasador inte lämnas ensam om att börja bli destruktiv.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Jämfört med många lika stora raser har Bullmasadors inte en särskilt stark bytesdrift. På grund av detta kan de komma bra överens med de flesta andra husdjur, så länge du umgås med dem tidigt och ofta.

Eftersom de är så stora kan Bullmasadors vara farliga för andra husdjur. Du vill se till att du börjar introducera din Bullmasador för så många andra husdjur som möjligt, från och med när de är små valpar. Detta kommer att vänja dem vid att vara runt andra husdjur så att de förstår att de inte är mat och de lär sig hur man är försiktig med husdjur som är mycket mindre än de är.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av T E D D Y (@teddy.the.bullmasador)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Bullmastiff Lab Mix:

Mat & Diet Krav

När det gäller att mata en Bullmasador kan det bli ganska dyrt. Dessa hundar äter mycket, speciellt om de är på den större sidan av skalan. De största Bullmasadorerna som väger 180 pund behöver mer mat än de flesta fullvuxna män. Vid 180 pund kommer din Bullmasador att behöva cirka 2600 kalorier varje dag.

I genomsnitt innehåller de flesta torrfoder för hundar 350-400 kalorier per kopp, vilket innebär att du behöver mata din Bullmasador cirka 6-7 koppar per dag.

Visst, det är för den största av alla Bullmasadors och din kan vara mycket mindre. Ändå kommer de att äta mycket mat.

Vi rekommenderar att du skaffar en stor rasspecifik mat från ett välrenommerat varumärke som är känt för att producera livsmedel av hög kvalitet. Du vill leta efter något med många kalorier per portion. Detta kommer att minska den totala mängden mat som din hund äter, vilket sparar pengar på lång sikt.

Eftersom denna ras är mottaglig för höft- och armbågsdysplasi, kan det vara fördelaktigt att leta efter ett recept som innehåller mycket glukosamin och kondroitin , som kan återuppbygga brosk och hjälpa till att stödja din hunds ledhälsa när de åldras.

Träning

För en så stor ras är Bullmasadors ganska energiska. På grund av detta behöver de mycket motion. Om du snålar med den fysiska aktiviteten kan du förvänta dig att din hund blir destruktiv, vilket kan vara allvarligt skadligt med en hund i denna storlek.

Varje dag måste du ge din hund minst 30 minuters dedikerad träning. Detta är också ett bra sätt att förbättra ditt band med din hund. Kom ihåg att dessa är familjeorienterade djur och de vill spendera så mycket tid med dig som möjligt.

Förutom strukturerad träning som promenader och lektid behöver din Bullmasador lite utrymme för att springa runt och driva ut energi på egen hand. De är inte väl lämpade för lägenhetsboende. Istället bör dessa hundar hållas i hus med gott om utrymme och stora gårdar för dem att springa runt i.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jaxon The Bullmasador (@jaxonthebullmasador)

Träning

Liksom de flesta hundar som ursprungligen föddes upp som arbetare, är Bullmasador en intelligent och mycket träningsbar hund. De är tillräckligt ljusa för att enkelt förstå vad som efterfrågas av dem. Dessutom är de den typen av hundar som älskar att tillfredsställa sina ägare.

Å andra sidan är det här väldigt stora hundar som kräver en fast hand för träning. Deras stora resning kan göra dem svåra att hantera, varför det rekommenderas att endast erfarna hundägare försöker träna dessa enorma hundar.

Grooming✂️

Tack och lov har ingen av förälderraserna till Bullmasadoren en lång eller oregerlig päls att brottas med. Den här rasen ärver den vattentäta dubbla pälsen från sin labradorförälder, men som tur är är den ganska lätt att underhålla. Du måste borsta din Bullmasador två eller tre gånger vardera för att ta bort det döda och lösa håret. De behöver också bada mer än de flesta raser; ungefär en gång i veckan.

En annan sak att notera med Bullmasadors är deras öron. Eftersom de har långa öron som faller över och täcker sina öronöppningar, är de mer mottagliga för öroninfektioner än de flesta raser. Du vill rengöra din Bullmasadors öron minst en gång i veckan. När du är klar med att rengöra dem, se till att torka ut dem ordentligt med en torr trasa för att säkerställa att ingen fukt lämnas kvar för att bli en öroninfektion.

Hälsoförhållanden

Många anser att designerraser är mindre önskvärda än rena raser eftersom de inte har papper och inte är erkända av hundföreningar som AKC. Men å andra sidan är blandhundar ofta friskare än sina renrasiga föräldrar. Hälsoproblem som kan vara mycket vanliga hos en viss ras kan bli mindre vanliga när den rasen blandas med en annan ras som inte är mottaglig för samma hälsoproblem.

Så är fallet för Bullmasadoren. Denna ras är ganska tålig och riskerar inte att drabbas av lika många hälsoproblem som sina renrasiga föräldrar. Ändå finns det några saker som är värda att hålla utkik efter om det kommer att finnas en Bullmasador i din familj.

Mindre förhållanden
  • Artrit : I grund och botten är artrit när lederna börjar degenerera, vilket gör att de blir inflammerade. Liksom med dysplasi är artrit vanligast hos större raser. Bullmasadorer är mindre benägna att utveckla artrit än deras Labrador Retriever-föräldrar som ofta utvecklar det.
  • Hypertermi : När din hunds temperatur når för höga nivåer kan värmeslag sätta in. Varningstecknen inkluderar flämtning, dregling, snabb puls, torr näsa, blod från munnen, blodig avföring, muskeldarrningar och att vara varm vid beröring.
  • Öroninfektioner : Öroninfektioner är ett av de vanligaste hälsoproblemen som drabbar hundar. Det är vanligast hos hundar som har diskettöron som Bullmasadors. Hos dessa raser är örat inte öppet för luften, så när fukt fångas inuti är det den perfekta grogrunden för bakterier.
Allvarliga förhållanden
  • Svälla : Uppsvälldhet är ett extremt allvarligt tillstånd hos hundar som kan uppstå snabbt och kommer att innebära döden för din lurviga vän om du inte vidtar omedelbara åtgärder. Ändå dör cirka 30 % av hundar som drabbats av uppblåsthet. Detta tillstånd är när din hunds mage fylls med luft, svullnar snabbt och förhindrar blodflöde, vilket skickar hunden i chock. Magen kan sedan vända, vilket ytterligare begränsar blodflödet till vitala organ, till och med gå så långt att hjärtat stoppas.
  • Dilaterad kardiomyopati: I grundläggande termer är kardiomyopati när hjärtmuskeln degenererar och tunnar ut. När väl hjärtats väggar är tunna får blodtrycket att de expanderar och sträcker sig, vilket resulterar i att hjärtat blir större. Hos vissa hundar kan hjärtsvikt följa snabbt. Tecken inkluderar svaghet, kollaps, hosta, minskad aptit och viktminskning.
  • Höftdysplasi : Det är när höften bildas felaktigt så att lårbenet inte passar ordentligt inuti höftskålen. Som ett resultat gnider de på varandra, vilket gör att brosket bryts ner. Detta orsakar smärta, minskad rörelse, artrit och så småningom hälta. Även om det kan hända alla hundar, är det vanligast hos stora raser. Studier har också visat att överviktiga hundar är mer benägna att utveckla höftledsdysplasi.
  • Armbågsdysplasi : I likhet med höftledsdysplasi är armbågsdysplasi när en hunds armbågsled bildas felaktigt. Detta kan orsaka att vikten fördelas onormalt över leden, vilket resulterar i smärta, artrit och hälta om den inte behandlas.
Avdelare 5

Man vs Kvinna

Den första anmärkningsvärda skillnaden mellan män och kvinnor är deras fysiska storlek. Bullmasadorer av vilket kön som helst kan väga så lite som 70 pund, men bara en hane når imponerande storlekar på 180 pund. Honor fyller på cirka 140 pund. Likaså kan hanarna vara hela 29 tum vid manken medan honorna sällan krönar 25 tum.

Det finns en intressant skillnad att notera när det gäller hälsan hos manliga och kvinnliga Bullmasadorer. Män är faktiskt mer benägna att utveckla dilaterad kardiomyopati.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Om du letar efter den perfekta vakthunden är det få raser som är bättre lämpade än Bullmasador. Dessa hundar är otroligt lojala, familjeorienterade hundar. De är milda och kärleksfulla mot sina familjemedlemmar, men vaksamma och reserverade mot främlingar. De är naturligt skyddande och deras enorma storlek betyder att de är skickliga vakthundar.

Trots sin stora storlek är dessa hundar fantastiska med barn, och ser till att vara extra försiktiga med dem. Men kom ihåg att du behöver en stor trädgård och gott om utrymme för att ha en av dessa enorma hundar, plus 30 minuter extra att ägna åt träningen varje dag.

Perfekt som vakthundar eller familjekamrater, Bullmasador är symbolen för en mild jätte. Deras intelligens gör dem lätta att träna och deras vänliga uppträdande gör dem älskade av alla. När du väl lägger till en till din familj kommer ditt liv aldrig att bli komplett utan en igen.


Utvald bild: John Albert Photography, Shutterstock

Innehåll