Bullsky Mastiff (Bullmastiff & Siberian Husky Mix)

bullsky mastiffHöjd: 20-24 tum
Vikt: 50-110 pund
Livslängd: 10-13 år
Färger: Vit, brun, grå, trefärgad, varierad
Lämplig för: Aktiva familjer, hem med gårdar
Temperament: Lojal, beskyddande, kraftfull, aktiv

Bullsky Mastiff är en slående blandras, född från enSiberian huskyoch abullmastiff. De flesta Bullsky Mastiffs är ungefär lika stora som deras Bullmastiff-föräldrar, och de har söta korta nospartier som ägare inte verkar motstå att kyssa. Deras breda huvuden gör att dessa hundar ser kraftfulla ut, vilket de är på alla sätt.

Den här blandrasens ögon tenderar att ta efter sin Siberian Husky-förälder, men deras kroppar tenderar att anta Bullmastiff-kroppen. Dessa hundar älskar att springa och leka, men de kommer inte att missa möjligheten att mysa på soffan då och då. Deras tjocka rockar tillåter dem inte att spendera för mycket tid i solen utan vila och mycket vatten mellan aktiviteterna.

Denna hybridhund är rolig och lojal, men den är också mycket aktiv och kan vara ganska envis. Därför kan de som inte har mycket erfarenhet av att vara hundföräldrar tycka att Bullsky Mastiff är svår att hantera. Men med viss träning och engagemang blir denna ras en underbar familjehund som barn och vuxna säkerligen snabbt kommer att knyta an till.Avdelare 1

amerikansk eskimo husky mix valpar till salu

Bullsky Mastiff-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Chloe (@fashionfidochloe)

Bullsky Mastiffs har en grundlig blandning av sina föräldrars egenskaper, vilket gör dem godmodiga. Men eftersom de är stora, starka och envisa ibland, kan de vara svåra att hålla under kontroll när de är i sociala miljöer. Precis som alla andra hundar kräver denna hybridras daglig träning och ett tryggt, kärleksfullt hem att leva i. Sammantaget bör alla som älskar hundar och inte har något emot att lägga på lite lydnadsträningsarbete njuta av att dela sitt liv med en Bullsky Mastiff.

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Bullsky Mastiff-valpar?

Bullsky Mastiffs säljs för någonstans mellan några hundra och ett par tusen dollar beroende på flera faktorer. Tiden på året och antalet Bullsky Mastiffs som finns på marknaden vid varje given tidpunkt spelar båda roller för värdet av dessa hundar. Föräldrarnas hälsa och härstamningshistoria beaktas också vanligtvis när en uppfödare prissätter sina valpar för försäljning.

Det viktigaste att tänka på när man adopterar en Bullsky Mastiff är deras nuvarande hälsa och tillstånden under vilka de har vuxit upp. Om uppfödaren underhåller små, smutsiga kennlar har hundarna de säljer en högre risk för ohälsa allt eftersom.

Leta efter en uppfödare att arbeta med där valpar föds upp i en öppen anläggning och där gott om färskvatten och mat finns tillgängligt. Regelbunden träning utomhus bör också erbjudas. Din nya Bullsky Mastiff-valp bör komma med ett hälsointyg som också har undertecknats av en kvalificerad veterinär.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Bullsky Mastiffs

1. Många har ljusa blå ögon

Du kan förvänta dig att Bullsky Mastiffs ska ha mörkare ögon som sina Bullmastiff-föräldrar eftersom de är mer framträdande än de ljusblå ögonen som så många Siberian Huskies har. Men sanningen är att många av dessa blandrashundar slutar med de slående klarblå ögonen som deras Siberian Husky-släktingar har.

2. De gör bra vakthundar

Även om varken Bullsmastiff eller Siberian Husky är kända för att vara särskilt effektiva vakthundar, gör Bullsky Mastiffs lojala och skyddande personlighet denna stiliga blandras till en bra vakthund för både familjer och singlar.

3. De är lika vänliga som de är häftiga

Även om Bullsky Mastiff våldsamt skyddar sin familj när ett hot uppfattas, är denna blandras vanligtvis kärleksfull och tillgiven med alla som vill vara deras vän.

bullmastiff husky föräldrar

Föräldrar till Bullsky Mastiff, Vänster: Mastiff (BORINA OLGA, Shutterstock), Höger: Husky (Sbolotova, Shutterstock)

australian shepherd & border collie mix

Bullsky Mastiffs temperament och intelligens

Bullsky Mastiff ärver personlighetsdrag, vanor och temperamentsaspekter från båda sina föräldrar. Dessa hundar tenderar att vara söta, smarta, lekfulla och bra med barn. Men många Bullsky Mastiffs visar en övervikt av den självständighet och envishet som deras Siberian Husky-föräldrar har. Ägare måste etablera sig som flockledare för sina Bullsky Mastiffs för att säkerställa lydnad och en positiv attityd oavsett om de slappar hemma eller hänger i en livlig park.

Denna blandras är ljus, men eftersom de gillar att göra sina egna saker måste träningen vara konsekvent för att uppnå och bibehålla de lydnadsresultat som en ägare kan vara ute efter. Dessa hundar är fantastiska på agilitysporter och skulle älska att träna på gården eller tävla på en officiell plan.

Är dessa hundar bra för familjer?

Bullsky Mastiff kan vara stark och skyddande, men den är också väldigt bra med barn och skulle inte älska något mer än att vara en del av en stor familj full av barn. Dessa hundar tycker om att träffa nya människor och kan enkelt spendera timmar med att leka i parken med barn i alla åldrar. De är ivriga att behaga, men de har en stark oberoende sida så upptagna familjer behöver inte oroa sig för att lämna dem ensamma hemma under dagen. Det är säkert att säga att dettavacker blandrasskulle vara ett bra husdjur för familjer av alla storlekar som har erfarenhet av hundar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Denna hybridras är bra med andra djur, så länge de lär sig att vara runt dem från en ung ålder. Bullsky Mastiffs borde börja umgås så fort de hämtas hem. Om inga andra hundar bor i hushållet bör ägare överväga resor till hundparken eller besök med vänner som äger hundar.

Denna kraftfulla ras kan eller kanske inte kommer överens med andra djur, som katter. Det beror på deras unika personlighet och speciella nivå av bytesdrift. Det är alltid en bra idé att introducera nya djur när de Bullsky Mastiff har tränats och är kopplade och kontrolleras av sin flockledare/ägare.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @porter_house_puppy

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Bullsky Mastiff:

Bara för att Bullsky Mastiffs är söta och älskvärda betyder det inte att alla borde äga en. Det finns en mängd viktiga saker att veta innan man bestämmer sig för om man ska bli ägare till denna intressanta hybridras. Följande är de viktiga sakerna som varje potentiell ägare bör förstå.

Mat & Diet Krav 🦴

Bullsky Mastiffskan äta upp till 3 eller 4 koppar torrfoder om dagenberoende på deras allmänna aktivitetsnivå. Dessa hundar tycker inte alltid om att scarfa ner en hel skål med mat på en gång. Så ägare kanske märker att de behöver lämna matskålen ute hela dagen, medan andra tycker att flera mindre måltider under dagen fungerar bra.

På grund av den höga aktiviteten hos denna ras är det en bra idé att hålla fast vid proteinrika livsmedelsalternativ sominkludera inte fyllmedel som majs. Men spannmål är en viktig del av Bullsky Mastiffs kost, så deras mat bör innehålla högkvalitativa alternativ som sötpotatis, quinoa och ris. Grönsaker som morötter, rödbetor och grönkål är hälsosamma tillsatser att leta efter när du läser ingredienslistan.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Chloe (@fashionfidochloe)

Övning

Det här är den typ av hundras som behöver komma ut ochträna dagligen. Långa promenader är ett måste flera gånger i veckan. Vissa Bullsky Mastiffs tycker om att ta två promenader om dagen, särskilt om de inte har en stor trädgård att leka på. Denna blandras behöver också stimulans när de tillbringar tid inomhus för atthålla sina sinnen sysselsattaoch stark. Pusselleksaker och kurragömmaspel är alltid roliga alternativ som både människan och hunden kan njuta av tillsammans.

Träning

Varje Bullsky Mastiff bör delta i lydnadsträning så snart som möjligt efter att ha blivit adopterad och gått hem för första gången. Lydnadsträning kommer att lära denna ras allt de behöver veta för att bli ett tålmodigt, fokuserat och kärleksfullt husdjur. Denna ras kan också lära sig att bli en utmärkt vakt för hemmet om den tränas ordentligt.

Alla professionella vakthundstränare kan lära människor och deras husdjur Bullsky Mastiffs grunderna hemma. Aktiviteter som pulkaåkning och att genomföra agilitykurser kommer att ge lite extra träning som hjälper till att hålla dessa hundar i form och friska långt upp i åldern.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Chloe (@fashionfidochloe)

Grooming ✂️

Träningskraven för denna hybridhund inkluderar en noggrann borstning två eller tre gånger i veckan och en snabb rengöring av rynkor som ramar in ansiktet. Bullsky Mastiffs brukar putsa sig själva regelbundet, så de behöver vanligtvis inte bad om de intebli smutsig under en vandringeller när du rullar i lera. De tjocka pälsen på dessa hundargöra ett bra hem för loppor, så regelbundna behandlingar (särskilt under sommarmånaderna) behövs vanligtvis för att förhindra att loppangrepp utvecklas.

Hälsa och villkor

De flesta Bullsky Mastiffs växer uppfriska, glada hundarmed lite eller inga hälsoproblem. Men det finns en liten handfull problem som ägare av denna spektakulära ras bör vara medvetna om.

Mindre förhållanden

  • Inget att notera
Allvarliga förhållanden
  • Kardiomyopati
  • Höftdysplasi
  • Entropian

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Precis som med de flesta hundraser, är manliga Bullsky Mastiffsvanligtvis lite större än sina kvinnliga motsvarigheter. Kvinnor är lika självständiga som män, och pojkarna är lika tillgivna som flickorna. Många ägare rapporterar dethanar verkar vara lättare att potträna än honor. Men totalt sett har båda könen kärleksfulla, lojala egenskaper som ägare bör uppskatta lika mycket.

Avdelare 3

hundmat som aldrig har återkallats

Slutgiltiga tankar

Bullsky Mastiff är enkraftfull hundrassom kräver ett starkt ledarskap. Denna hund är lojal mot alla i hushållet ochkommer att göra allt som krävs för att hålla sin familj säkeroavsett om du är hemma eller när du är ute och går. De är angelägna om att träffa nya människor och hundar, så de borde inte hållas inne medan familjentycker om äventyr. De som vill äga en sådan här hundblandrasska ha tid att gå, leka och vandra regelbundet. Lata dagar som spenderas i soffan bör vara få och långt emellan. Om du lever en aktiv livsstil och letar efter en lurvig följeslagare att dela dina äventyr med, kan BullskyMastiffär en hundras värd att överväga.

Innehåll