Cardigan Pembroke Corgi Mix

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 10-14 tum
Vikt: 25-34 pund
Livslängd: 12-14 år
Färger: Brun, svart, vit
Lämplig för: Roliga familjer som letar efter en underhållande och kärleksfull följeslagare
Temperament: Lojal, Kärleksfull, Glad, Intelligent, BossyCardigan Pembroke Corgi är en korsning mellan de två raserna av walesisk Corgi:koftanoch den Pembroke Welsh Corgi . Som man kan förvänta sig är föräldraraserna väldigt lika, både vad gäller utseende och egenskaper och egenskaper. Även om Corgis är korta, är de muskulösa och starka, energiska och förvånansvärt smidiga. De var uppfödda för att vara tillräckligt tuffa för att hantera nötkreatur och korta nog för att kunna pila mellan benen.

Även om de är vallhundar av naturen, kräver Corgis inte mycket högoktanig träning. De kräver måttlig aktivitet, vanligtvis i form av regelbundna promenader men potentiellt också genom agility och andra hundsportaktiviteter. Förutom att vara bra med barn, särskilt barn i skolåldern som är villiga att delta i lek, kommer de också att acceptera andra hundar och katter som är en del av familjen. De kan vara tysta runt djur utanför sin familj, åtminstone initialt, men med konsekvent träning och hantering, samt tidigt umgänge, kan de lära sig att anpassa sig till nästan alla situationer.

Avdelare 1Cardigan Pembroke Corgi-valpar – innan du köper...

Vit och brun Corgi-valp

Bildkredit: Nikola Čedíková, Pexels

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Cardigan Pembroke Corgi-valpar?

Cardigan och Pembroke Corgis är populära hundar, även om de är mindre populära i USA än i andra länder. De används sällan för vallning eller som gårdshundar längre, men de är populära som husdjur och sällskapshundar. De visas fortfarande i tävlingar, även om hybridrasen inte kan visas på officiella kennelklubbutställningar.

Räkna med att betala runt 0 för en Cardigan Pembroke Corgi-valp. Se till att du köper från en ansedd uppfödare. Även om det inte finns någon garanti, kan användningen av en bra uppfödare hjälpa till att undvika vissa genetiska hälsoproblem och det kan också ge dig en bättre chans att köpa en välanpassad och socialt skicklig hund.

Kontakta uppfödare och ställ alla frågor du har om rasen. En ansedd uppfödare kommer att vilja ställa frågor till dig också, för att säkerställa att du är rätt ägare till deras valpar.

När du träffar valpen, försök att se till att du träffar minst en av förälderhundarna, och eventuellt ett eller två syskon. Se till att de är ljusa och aktiva, och se till att du ser screening- och hälsokontrolldokument för att bekräfta att deras föräldrar hade lämpliga kontroller.

Corgis finns sällan i skyddsrum, men du kan hitta en. Fråga skyddets ägare varför hunden adopterades, men var beredd på att du kanske inte får hela historien. Försök att träffa hunden minst en gång, och introducera även befintliga hundar till Corgi innan du tar hem den.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Cardigan Pembroke Corgi

1.Pembroke Welsh Corgi är en herde i världsklass.

Pembroke Welsh Corgi ser kanske inte ut som mycket av en boskapshund, men han är en herde i världsklass. Pembroke Corgi tävlar till och med i AKC-vallningstävlingar. Han är bra på att valla eftersom han är tillräckligt liten för att kunna duka under fötterna på arga och laddande boskap. Han är tuff och robust nog att han kan få en viss grad av kontroll över boskapen när han väl kommer i position. Även om de är mer benägna att hittas i en familjs vardagsrum nuförtiden, tycker de fortfarande om spänningen med vallning och relaterade fysiska aktiviteter.

två.Pembroke och Cardigan Corgis är ganska olika.

Även om de är släkt, Cardigan och Pembroke Corgi är två distinkta hundraser . Båda raserna erkänns separat av AKC och även om de delar vissa likheter, har de också många skillnader. Cardigan har en lång svans, till skillnad från Pembroke, som har en dockad svans. Pembroken är kortare än koftan och hans öron är spetsiga.

3.Drottningen av England är ett stort fan.

Drottning Elizabeth II är ett stort fan av Corgi och hon har ägt mer än 30 av rasen sedan hon blev drottning av samväldet 1952. Drottningen introducerades först för Corgis av sin far, hertigen av York, 1933. För henne 18thfödelsedagen fick drottningen en Corgi-valp som heter Susan. Susan åkte till och med på sin smekmånad med prins Philip. Drottning Elizabeth födde upp Susan och tio generationer har följt efter.

Föräldrarna till Cardigan Pembroke Corgi

Föräldraraserna till Cardigan Pembroke Corgi | Vänster: Cardigan Welsh Corgi, Höger: Pembroke Welsh Corgi (Källa: Pixabay)

Avdelare 3

Temperament & Intelligens av Cardigan Pembroke Corgi

Cardigan Pembroke Corgi kan vara en blandras av två olika typer av Corgi, men de två föräldraraserna är väldigt lika på många sätt. De är utmärkta herdar, men idag är det vanligare att de följer med sina ägare på långa promenader snarare än att de hittas på fältet och vallar boskap. De kan tränas, njuta av en bra promenad och de kommer överens med människor i de flesta åldrar.

Är dessa hundar bra för familjer?

Corgi kommer att bli en lojal och kärleksfull medlem av familjen. Han kommer att komma överens med alla familjemedlemmar oavsett ålder. Corgi kommer att bli ganska fäst vid barn i skolåldern på grund av deras förkärlek för att leka. Hunden kommer att behöva veta vem i familjen som är ansvarig och kommer att kräva konsekvent träning, men han bör förväntas komma överens med och älska alla.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Så länge din Corgi vet att en hund, katt eller annat djur hör hemma i familjen kommer de att lära sig att acceptera och älska dem. Din Corgi kommer förmodligen att vara försiktig med andra djur utanför familjeenheten.

Corgi

Bildkredit: Pxfuel

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en cardigan Pembroke Corgi:

Cardigan Pembroke Corgi kan fortfarande användas som brukshund. Han har förmågan och temperamentet för att vara en effektiv vallhund, men han är utan tvekan mer hemma som en familjekamrat. Han kommer att komma överens med alla familjemedlemmar, men han är fortfarande inte den perfekta hunden för alla. Innan du adopterar eller köper en Corgi finns det många faktorer att ta hänsyn till.

Mat & Diet Krav

DinCorgi kommer att äta mellan 1 och 1,5 koppar mat per dag. Det här ska vara torrfoder av god kvalitet. Det bör ha ett bra förhållande mellan protein och andra ingredienser och proteinet bör komma från köttkällor.

Corgi är benägen att äta för mycket, så du bör mäta mängden mat du ger. Håll koll på hans matintag, dela upp hans dagliga matvolym över två eller tre måltider, och om du använder mat som godis för träning måste du ta hänsyn till dem.

    Prova: 8 bästa hundfoder för Corgis

Träning

Corgis kan vara små, men de är en vallningsras. Detta betyder att de fortfarande kräver daglig motion. Räkna med att ge minst en timmes promenader om dagen. Detta kan tillhandahållas som en enkel promenad eller fördelat på två eller flera promenader. Din Corgi kommer att njuta av kraftfull träning. Han kan ta mycket bra till agilityklasser och andra former av hundsport.

Corgi

Bildkredit: Tatiana LM, Pexels

Träning

Förutom fysisk träning måste du hålla din Corgi mentalt aktiv också. Han är intelligent, och om du inte ger tillräckligt med mental stimulans för en intelligent ras, blir de uttråkade och kan bli destruktiva och uppvisa beteendemässiga och sociala problem.

Hans intelligens kommer att hjälpa hans förmåga att tränas, men var medveten om att Corgis kan ha en envis streak. Håll dig fast men ladda alltid på den positiva förstärkningen. Detta kommer att visa sig vara en vinnande kombination för att träna din Corgi.

Grooming✂️

Båda föräldraraserna är konstanta och ganska tunga avfall, vilket innebär att du kommer att behöva stå ut med hundhår på dina kläder, möbler och golv. Trots detta anses de endast ha låga skötselkrav. Borsta en eller två gånger i veckan hjälper till att minimera antalet lösa hårstrån och kan hjälpa till att förhindra knutning och förhindra att håret blir tovigt.

Utöver detta måste du uppfylla allmänna groomingkrav. Det betyder att du kommer att behöva borsta tänderna två eller tre gånger i veckan, helst dagligen om möjligt. Deras naglar kommer att behöva klippas varje eller varannan månad - vanligtvis vet du att det är dags när du kan höra deras naglar mot hårda ytor.

Hälsoförhållanden

Även om det generellt anses vara en frisk ras, bör du leta efter tecken på följande tillstånd och få professionell hjälp så snart du ser tecken på dessa.

Mindre förhållanden
  • Glaukom
  • Intervertebral disksjukdom
  • Von Willebrands sjukdom
Allvarliga förhållanden
  • Degenerativ myelopati
  • Höftdysplasi
  • Retinal dysplasi

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Det finns mycket lite känd skillnad mellan hanen och honan av denna ras. Hanar kan vara något längre än honor, men generellt sett kommer föräldrarnas egenheter att ha mer intryck på din Corgis övergripande uppförande än vad deras kön kommer att göra.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Cardigan Pembroke Corgi är en korsning mellan två raser av Corgi: Pembroke Corgi och Cardigan Corgi. Som sådan delar han många av föräldrarasernas egenskaper. Han är aktiv och livlig, som det anstår en vallhund. Han behöver fortfarande dessa aktivitetskrav uppfyllda, även om han inte är anställd som brukshund, vilket innebär att han kommer att kräva en timmes motion eller mer varje dag. Och även om han är känd för att vara en tung och konstant utsönder, har han faktiskt inga omfattande skötselbehov, utan behöver vanligtvis bara en borste varje vecka.

Cardigan Pembroke Corgi är intelligent och ivrig att behaga och är ett fantastiskt familjedjur, är lätt att träna, även om han kan vara lite envis så han kommer att kräva konsekvent och positiv träning om du vill få ut det bästa av honom.

Corgi kommer att vara ett utmärkt tillskott till din familj, och han kommer att klara sig med alla familjemedlemmar inklusive de med två ben och de med fyra.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Lisa Nagorskaya, Shutterstock

Innehåll