Catahoula Bulldog (Catahoula Leopard Dog & American Bulldog Mix)Höjd: 24-26 tum
Vikt: 75-100 pund
Livslängd: 10 till 14 år
Färger: Vit, svart, brun, grå
Lämplig för: Använd som brukshundar, som vakthundar
Temperament: Lojal, energisk, alert, beskyddande, hängiven

Catahoula Bulldog är en hybridhundras, en blandning mellan Catahoula Leopard Dog och American Bulldog. Dessa hundar är extremt lojala och skyddande, vilket gör dem till ett idealiskt val för en vakthund. De har varit, och är fortfarande, en populär ras i södra U.S.A. som vall- och jakthundar som traditionellt användes för att fånga björnar. Denna hybrid är välkänd för sin exemplariska hälsa - de är relativt sjukdomsfria och vördade för sin långa livslängd.

Catahoula Leopard Dog är en amerikansk ras som har sitt ursprung i Louisiana nära deras namne, Catahoula Lake. Dessa hundar är slående unika till utseendet, vanligtvis med en lapptäckspäls som gav dem den andra hälften av deras namn. De har fötts upp som drivande hundar för jakt på grisar, och de har kraftiga, muskulösa byggnader och simhudsfötter som hjälper dem att ta sig an tuff och sumpig terräng.

Den amerikanska bulldoggen behöver nästan ingen introduktion. Dessa stora och tuffa brukshundar är ättlingar till den engelska bulldoggen och har en fast cementerad plats i amerikansk historia och kultur. Dessa högenergihundar behöver massor av regelbunden motion, men deras rikliga tillgivenhet och lojalitet gör dem till en fantastisk familjeskyddare. De har ett rykte om sig att jaga svin, och deras skicklighet på detta kan vara en av de största anledningarna till att rasen fortfarande har överlevt till denna dag.Kombinationen av dessa två kraftiga, muskulösa, lojala och ikoniska beskyddare kommer definitivt att förstärka dessa länge vördade egenskaper. Om båda dessa föräldraraser passar din beskrivning av ett idealiskt husdjur, läs vidare för att ta reda på mer om detta ikoniska djur.

avdelare 10Catahoula Bulldog Valpar - Innan du köper...

Bildkredit: vojta, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Eftersom dessa hundar är genomsyrade av sådan historia, är de ett populärt husdjur. Om du har en aktiv familj med en stor och rymlig bakgård, har tid och tålamod för träning och har utmaningen att ta dig an ett så kraftfullt djur, är det ingen svår valp att hitta. De föds ofta upp med varandra i motsats till att vara första generationens blandningar, vilket gör dem till en frisk och robust ras med få genetiska hälsoproblem.

Vad är priset på Catahoula Bulldog-valpar?

Eftersom de är en så populär och tålig ras, är dessa valpar inte så svåra att få tag på, och de är inte heller upprörande dyra.

En Catahoula Bulldog-valp kan kosta dig var som helst mellan 0 och 0, beroende på uppfödare och tillgänglighet. De är en mycket eftertraktad ras, särskilt för bönder och jägare, så detta pris kan variera något beroende på tillgänglighet.

Avdelare 83 föga kända fakta om Catahoula bulldoggar

1.Catahoula Leopard Dogs var ursprungligen uppfödd för att jaga grisar.

Även allmänt känd som Leopard Cur, Catahoula Leopard Dogs har ett annat, mindre känt smeknamn: The Hog Dog. Detta något föga smickrande namn gavs dem av deras ursprungliga uppfödare på grund av deras ursprungliga syfte att jaga vilda grisar. Historien säger att när de första nybyggarna kom till vad som nu är känt som Louisiana, översvämmades det av vilda svin. Nybyggarna började snabbt utveckla en hundras som var smidig och skicklig nog att jaga dessa grisar, och Hog-Dog föddes.

Catahoula Leopard Dog måste ha gjort sitt jobb bra, eftersom hundarna var så vördade att de utsågs till Louisianas officiella statshund 1979.

Amerikanska bulldoggar har också en historia av grisjakt, och så om jakt är din grej kan Catahoula Bulldogs bara vara ett perfekt val!

två.Det finns olika raslinjer.

Under paraplyet av Catahoula Leopard Dog finns det tre distinkta raslinjer som utgör den rikliga variationen inom denna ras. Den största raslinjen är känd som Wright Line, utvecklad av en Leopard Dog-entusiast vid namn Preston Wright. Dessa massiva hundar kan väga upp till 110 pund. Fairbanks Line är medelstora hundar som kan väga mellan 60 och 80 pund. Slutligen hänvisas de minsta hundarna till McMillin-linjen, med vikter mellan 45 och 60 pund. Speciellt McMillin-linjen är känd för sina fantastiska glasblå ögon. Dessa tre linjer har blandat sig fram och tillbaka under åren och orsakat en enorm variation i storleken och färgen på Leopardhundrasen som den är idag.

Amerikanska bulldoggar var nästan utrotade i slutet av andra världskriget, och återupprättandet av rasen innebar en utmaning på grund av det breda utbudet av olika funktioner som de amerikanska bulldoggarna vanligtvis användes för. Till slut etablerades två distinkta blodlinjer: den skrymmande, tunga och storhövdade Johnson Line och den mindre och mer atletiska Scott Line. Idag består den amerikanska bulldoggen till stor del av dessa två olika linjer.

3.Amerikanska bulldoggar har stora valpkullar

Med de flesta medelstora hundar kan du förvänta dig en kullstorlek på cirka fem eller sex valpar, som mest åtta. Men American Bulldog-honor är kända för att rutinmässigt ha nio eller 10 valpar per kull och i vissa fall upp till 16! En korsning av amerikansk bulldogg tog Guinness världsrekord för den största valpkullen någonsin , föder otroliga 21 valpar.

Föräldrar till Catahoula Bulldog

Föräldraraserna till Catahoula Bulldog. | Vänster: Catahoula, höger: American Bulldog

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Catahoula Bulldog

Catahoula Bulldog har ett ganska skrämmande utseende, med sin muskulösa ram och prickiga päls. Trots dessa skrämmande utseende och något vilda temperament är dessa hundar sällan aggressiva. De är milda och söta djur som är försiktiga med främlingar och är kända för att vara ganska känsliga hundar. De är också mycket intelligenta hundar, vilket är det som gör dem till så uppskattade arbets- och jakthundar. Generellt sett är de en lojal och lekfull ras som ofta missförstås på grund av deras prickiga pälsar och association med Pitbulls. De är mycket uppmärksamma och pigga hundar som inte lätt distraheras från sina givna direktiv.

Är dessa hundar bra för familjer?

Catahoula Bulldogs är familjevänliga hundar som är otroligt lojala, lugna och vänliga. De är milda och söta hundar som älskar barn och är sällan, om aldrig, aggressiva mot dem. Det här är hundar som du kan lita på - familjens lojala beskyddare som kommer att hålla sig svala och lugna om det inte är absolut nödvändigt. Både Catahoula Leopard Dog och American Bulldog har egenskaper som kommer att översättas väl till familjelivet, så du kan vara säker på att denna hybridavkomling kommer att bli en fast favorit i familjen.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Catahoula Bulldogs är i allmänhet icke-aggressiva hundar och kommer snabbt att bli vänner med andra hundar och husdjur, förutsatt att de tränas och socialiseras i ung ålder. De har en stark bytesdrift på grund av sitt jaktarv och kan se mindre hundar och familjehusdjur som bytesdjur. Men rätt träning kommer säkerligen att hålla denna instinkt borta, eftersom dessa hundar är mycket intelligenta och lydiga.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Milo♀️Catahoula Leopard Dog (@paws_that_wander)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Catahoula Bulldog

Mat & Diet Krav

Dessa aktiva hundar har en snabb ämnesomsättning och kommer att bränna av energi snabbt. När man tänker på att de också är stora och muskulösa djur behöver de en stor mängd högkvalitativt foder för att hålla motorerna igång ordentligt.

Catahoula Bulldogs kommer att klara sig bra på en diet som är hög i protein, eftersom de är muskulösa och energiska hundar. De flesta kommersiella småbitar har höga mängder protein, men dessa är vanligtvis växtbaserade, vilket kanske inte är tillräckligt för din Catahoula Bulldog. Komplettera kibbiten med högkvalitativt magert kött och konserver då och då. Vi rekommenderar torrfoder av bästa kvalitet du har råd med, eftersom många billiga kommersiella hundfoder innehåller fyllmedelsingredienser som soja, majs och vete. Fet kött, mejeriprodukter och socker är också förbjudet för bulldoggar och de flesta hundar i allmänhet. Dessa livsmedel kan orsaka matsmältningsproblem och allergier hos din hund och leda till ännu värre tillstånd, som fetma och diabetes.

De flesta hundar behöver runt 25-30 kalorier per pund per dag i genomsnitt för att hålla en hälsosam vikt. Beroende på deras ålder, storlek och energinivåer kommer Catahoula Bulldogs att behöva få i sig allt från 1 800-3 000 kalorier per dag. De flesta kommersiella kibble kommer att ha en kaloriguide på förpackningen så att du exakt kan hålla reda på deras intag.

Övning

På grund av denna rass aktiva jaktarv är de en högenergihund som kräver mycket daglig motion för att hålla sig glad och frisk. De kommer att behöva minst 2 eller 3 timmar om dagen av mentalt och fysiskt stimulerande träning, eftersom de har massor av överskottsenergi att bränna av. Detta bör helst delas upp i två eller tre kortare sessioner.

Dessa hundar är mycket vana vid att springa mil och mil varje dag, och de kan snabbt börja bete sig illa och slita sönder möbler när de har för mycket uppdämd energi.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Kal (@puppykal)

Träning

Amerikanska bulldoggar har en envis streak, vilket kan göra det svårt att träna. Catahoula Leopard Dogs, å andra sidan, är ivriga att behaga hundar som älskar träning och tar till sig kommandon som en fisk att vattna. Kombinationen av dessa två raser resulterar i en hund som generellt är entusiastisk över träning men som ibland kan ha en envis streak.

Att komma igång med träning så tidigt som möjligt kommer att hjälpa din Catahoula att vänja sig vid och utveckla en kärlek till träning. En positiv träningsstil kommer också att främja förtroendet mellan dig och ditt djur och kommer att göra träningen till en aktivitet som din hund ser fram emot snarare än att frukta.

Grooming ✂️

Catahoula Bulldog är en hund med lågt underhåll som bara behöver borstas en gång i veckan som mest. De är medelstora håravfall, och denna enstaka borstning kommer att hålla hårstrån från dina kläder och möbler. Deras korta och smidiga päls kommer att göra detta till en snabb och enkel process, och din hund kommer att älska uppmärksamheten.

De kommer att behöva klippa naglar regelbundet för att förhindra brott. Långa naglar kan vara smärtsamma för din hund och kan förändra sättet att springa och gå, vilket leder till strukturella skador i framtiden. Om du känner dig nervös, ta din hund till en salong först, där du kommer att kunna se hur det går till. Enstaka tandborstning rekommenderas också, eftersom detta hjälper till att förhindra karies och tandköttssjukdomar.

Även om det vanligtvis är en bra idé att bara bada din hund när det är absolut nödvändigt, är American Bulldogs annorlunda. Vecken och rynkorna i huden kan snabbt bygga upp smuts och bakterier. Dessa veck måste kontrolleras och rengöras regelbundet för att förhindra infektioner. För att hålla din hunds päls och hud frisk, försök hitta det mildaste schampot som är möjligt, speciellt framtaget för hundar. Detta hjälper till att hålla deras naturliga hud- och pälsoljor intakta.

Hälsa och villkor

Catahoula Bulldogs är vördade för sin robusta hälsa och brist på genetiska anlag för sjukdom. De är mer benägna att överanstränga sig snarare än att bli sjuka, och den enda milda sjukdomen de kan lida av är uppblåsthet och eventuellt vissa allergier. Naturligtvis kommer en hälsosam kost att räcka långt för att lindra båda dessa problem.

Cancer är alltid en möjlighet hos hundar, även om det är extremt sällsynt hos Catahoula Bulldogs.

Mindre förhållanden

  • Svälla
  • Allergier
Allvarliga förhållanden
  • Cancer

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Om du har bestämt dig för att en Catahoula Bulldog bara kan vara hunden för dig, är den sista frågan att överväga om du ska skaffa en hane eller hona. Det är viktigt att notera att inom alla raser kan personlighet och temperament variera mycket. Deras specifika karaktär beror mest på deras uppväxt och miljö, snarare än kön. Det finns små skillnader i Catahoula Bulldog-han- och honhundar att vara medveten om, men dessa är mest märkbara om de inte kastreras eller kastreras.

Hanarna är ofta något större och tyngre, är jämnare och är mindre benägna att få humörsvängningar än honorna. De är också mer benägna att vara tillgivna än kvinnor och mer lekfulla. Som sagt, kvinnor är också tillgivna och lekfulla, bara på deras villkor. Många hunduppfödare säger åt dig att skaffa en hane om du vill ha en hund som älskar dig och skaffa en hona om du vill ha en hund att älska.

Allt övervägt kommer kastrerade och kastrerade Catahoula Bulldogs sannolikt att ha ett nästan omöjligt temperament.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Catahoula Bulldog är en energisk och rolig hund det är inte främmande för hårt arbete. Om du har ett atletiskt hushåll med ett stort utomhusutrymme och älskar att springa, cykla eller springa ofta, kan detta vara den perfekta hunden. De älskar människor och barn, är sällan aggressiv , och är lätta att sköta. Dessa hundar har också en stark och robust hälsa och kommer att leva ett långt och lyckligt liv utan täta besök hos veterinären.

Om alla dessa egenskaper kryssar i rutorna för vad du anser vara önskvärda egenskaper hos hundar, är Catahoula Bull Dog en snäll, söt och kärleksfull hund som inte kommer att svika dig.


Utvald bildkredit: haydnd, Adobe Stock

Innehåll