Svart Pomeranian

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 6-7 tum
Vikt: 3-7 pund
Livslängd: 12-16 år
Färger: Svart
Lämplig för: Familjer med äldre barn i staden eller på landsbygden. Enstaka sällskapsdjur för aktiva människor.
Temperament: Intelligent och pigg. Kärleksfull, beskyddande och energisk. Pigg och alert.

The Black Pomeranian är en förtjusande hund i storleken av en halv liter som har en personlighet som är fem gånger större än de själva. Kallas även Black Pom, de är en sällsynt pälsfärgad medlem av familjen Pomeranian. Den här pytteliten är intelligent, pigg och kärleksfull. De kommer att vara en bra följeslagare för en enda person eller ett hushåll fullt av människor.

Om du har övervägt denna ras som en möjlig hundkamrat har du kommit till rätt ställe. Det finns mycket information du behöver veta, och vi har samlat allt på ett ställe så att du kan bläddra igenom när du vill.

Avdelare 1Svarta Pomeranian-valpar – innan du köper...

svart pomeranian valp

Kredit: Zyabich, Shutterstock

Som valp är Black Pom söt nog att få den mest stoiska personen att spricka. De kommer att vara tillräckligt små för att passa i din handflata, men de kommer också att ha energin som en fullvuxen schäfer. Om du bestämmer dig för att adoptera en av dessa små barn, kommer du att hitta dig själv med en liten rackare som får dig att skratta. Var dock försiktig. På grund av sin lilla kroppsbyggnad kan de lätt skadas. Du måste se till att de inte trampas på, sitter på dem, kvävs eller kan ramla av soffor eller nerför trappor. En lekplats rekommenderas.

Pommerns historia

Ett bra sätt att utveckla en förståelse för denna hund är att titta på deras bakgrund. Även kallad Zwergspitz i Tyskland, denna ras härstammar från nordöstra Europa för några århundraden sedan. De är ättlingar till större slädhundar, och de är den minsta spetsrasen. Erkända av AKC som en del av leksaksgruppen, de är också sällskapshundar.

Hur de får den kolsvarta pälsen

Många tror att Black Pom är en helt separat Pomeranian-ras, men de är faktiskt bara en sällsynt färg. När du vill anta just denna pälsnyans, kanske du vill göra genetiska tester på valpens föräldrar.

För att en Pom ska ha den svarta färgen måste båda föräldrarna ha den recessiva genen. Vissa Pomeranian-valpar kan se ut att ha svart päls men blir ljusare när de växer. Dessutom kan du också hitta svarta poms med bruna eller krämfärgade markeringar, även om de inte anses vara en Sann Svart Pomeranian.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Black Pomeranian-valpar?

Med en så sällsynt pälsfärg är det inte förvånande att Black Pomeranian-valpar är dyrare. Beroende på uppfödaren kan de kosta allt från 0 till 000. Du har också möjlighet att adoptera en hund från ett räddningshem där avgiften är mycket mer överkomlig. Du kan förvänta dig att betala någonstans mellan 0 och 0. Som sagt, som en sällsynt renrasig hund är det osannolikt att hitta just detta husdjur på en av dessa räddningskennlar.

Hitta en ansedd uppfödare

Du bör genast notera att det kan ta tid att hitta en Black Pom att adoptera. Återigen, att vara sällsyntare än den genomsnittliga Pomeranian gör dem till en mer värdefull vara. På grund av det faktum är det också viktigt att du tar dig tid att undersöka uppfödare för att säkerställa att du hittar en som är ansedd.

En bra uppfödare bör kunna ge dig mycket detaljer och information om din potentiella valp. Du bör till exempel få föräldrarnas hälso- och genetiska testresultat. Dessutom bör du kunna besöka mamman och popen Pom, tillsammans med andra hundar i uppfödarens vård. Renrasig registrering är något annat du bör ha tillgång till.

Tyvärr, när det kommer till populära raser, drar vissa kennelföretag fördel av sällsynta pälsar/märkningar/mönster och ignorerar grundläggande integritets-, hälso- och säkerhetsstandarder. Valpfabriker tar vanligtvis inte hänsyn till Dams välbefinnande eller andra hälsoproblem som deras uppfödare kan ha.

Det är därför vi rekommenderar att du hittar en officiell uppfödare via AKC-marknaden eller använder en annan pålitlig väg. Det är därför forskning är absolut nödvändigt. Om du inte är i hundfältet är det mer än troligt att du inte vet var den bästa kenneln finns.

Andra kostnader

Vi ville också snabbt beröra några andra kostnader. Förutom adoptionsavgiften tillkommer andra initiala kostnader som du måste täcka såsom vaccinationer och mat. Ta en titt på listan nedan för mer förskottsutgifter.

 • Vaccinationer och veterinärkontroller
 • Mat, godsaker och vatten (och mat) skålar
 • Kopplar, kragar, selar
 • Strö
 • Leksaker
 • Mikrochips
 • Behandling av loppor och fästingar

Det är startkostnaderna (så att säga) för att anta en Black Pom, men det finns många pågående kostnader och individuella utgifter också. Ha dessa saker i åtanke när du utarbetar din husdjur-förälder-plan.

Svart Pomeranian

Kredit: Alena Kot, Shutterstock

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Black Pomeranian

1.Uppfödd från Arctic Sled Dogs

Pomeranian är den minsta av spetsfamiljen. De föddes upp från Arctic Spitz och användes som slädhundar. Som du kan föreställa dig var de från början mycket större och kraftigare.

två.Kommer ifrån var?

Vissa tror att pommern härstammar från Pommern (därav deras namn), som nu är en del av Tyskland och Polen. Å andra sidan tror andra att de kommer enbart från Tyskland.

3.Kunglig följeslagare

Pomeranian har varit en stor favorit för kungafamiljen; framför allt med drottning Victoria. Det var hennes inflytande som fick dem att bli enormt populära. Hon hjälpte också till att skapa den moderna Pom vi känner idag tack vare hennes avelsinsatser.

Temperament & Intelligence of the Black Pomeranian

Black Pomeranian är en leksaksras med en intelligent, alert och tillgiven personlighet. De är kärleksfulla, pigga och älskar att få dig att skratta med sina många upptåg. Du kommer att tycka att den här rasen också är pigg, modig och äventyrlig.

Även om du ofta kommer att hitta Black Pom mysig i ditt knä, har de också det som kallas lilla hundens syndrom. Detta ger dem en orädd attityd och bidrar till deras skyddande natur. Även om de är små är den här hunden en bra vakthund. Misstänksamma mot främlingar är de snabba med att larma när de stöter på någon eller något ovanligt.

Denna ras är också en bra sällskapshund för ensamboende. De har också använts som tjänstehundar. Black Pom är alltid redo att vara vid din sida för en promenad, bilresa eller en dag i soffan. De är spel för ett äventyr eller en mys.

Denna ras blir väldigt fäst vid sina ägare. Som sagt, de är lojala och kärleksfulla hundar som inte lider av separationsångest. De nöjer sig med att vara ensamma under måttliga tider, även om att lämna dem ifred kräver specifika riktlinjer som vi kommer in på lite senare.

Är dessa hundar bra för familjer?

Black Pom är en fantastisk familjehund under de rätta förhållandena. Om vi ​​går tillbaka till den här valpens storlek, rekommenderas de vanligtvis inte för hem med barn under 10 år. De skadas lätt, så du vill se till att dina barn förstår att de är ett husdjur och inte ett gosedjur. För detta ändamål kan de också nappa om de skadas av misstag.

Utöver det är Black Pomeranian ett bra komplement till de flesta hushåll. Eftersom de inte kräver mycket utrymme, trivs de på landsbygden tillsammans med stadsliv. Lägenheter, lägenheter och flerfamiljshus är alla acceptabla.

Det enda undantaget från denna sociala, glada och tillgivna valps regel är främlingar. Du kommer att märka att de blir mindre vänliga när nykomlingar är i närheten. De kommer att vara misstänksamma, yappy och inte ivriga att skaffa vänner. Återigen är det därför de gör bra vakthundar. De är dock inte aggressiva. Med goda socialiseringsförmåga kommer de snabbt att anpassa sig till främlingar, men det är osannolikt att de kommer att visa sin charm direkt, oavsett träning.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Den här valpen gnuggar sig i allmänhet bra med mindre husdjur som katter, kaniner, gerbiler, etc. De har en låg bytesdrift, så de är inte benägna att jaga eller valla runt dem. För det mesta kommer de att försöka leka med dem eller på annat sätt lämna dem ifred.

Större husdjur, som andra hundar, är där saker och ting kan vara lite mer...intressant. Om du kommer ihåg har Black Pomeranian lite hundsyndrom. De har inga problem påfrestande att agera grymt medan en annan hund är i närheten. Även om de inte är aggressiva, kommer de inte att tveka att visa upp sitt svindlande.

Detta kan också visa sig i territorialitet, svartsjuka och skyddande av deras mat och leksaker. De kan bli lite buttre om de tycker att du ger andra hundar för mycket uppmärksamhet, och att dela är att bry sig är inte en del av deras många knep. Naturligtvis är tidig exponering för andra hundar, djur och människor viktigt för att hålla de värsta av dessa impulser borta.

svart pomeranian

Kredit: Ksenia Raykova, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Black Pomeranian:

Den andra halvan av denna artikel handlar mer om rasens grundläggande skötselkrav. Saker som deras diet, skötselbehov, träningskrav och hälsotillstånd är alla saker du bör lära dig innan du bestämmer dig för att kalla denna pälsbebis för din egen.

Mat & Diet Krav

Black Pomeranians kostbehov är inte alltför komplicerade eller svåra att uppnå och underhålla. De bör ges en hälsosam och näringsrik kost som kan vara i form av antingen konserver/våtfoder, raw food, torr eller hemlagad. Liksom de flesta hundar kräver de grundläggande näringsrika stapelvaror som protein, fett, fibrer, vitaminer, mineraler och andra kosttillskott som antioxidanter, omega-fettsyror, probiotika, etc.

Förutom det finns det tre andra faktorer du bör notera som vi kommer att prata om nedan.

  Vikt:Black Pom kan variera mellan tre och sju pund. Till skillnad från större hundar kan en varians på två eller tre pund göra stor skillnad i hur mycket du matar dem. Antalet kalorier de konsumerar beror också till stor del på deras vikt. De AAFCO råder husdjursägare att mata sina valpar med 30 kalorier per kilo kroppsvikt, men det kan variera för denna mindre ras. Till exempel bör en Pom på fyra pund få 200 kalorier per dag medan en Pom på sju pund bör få 350 kalorier per dag. Fetma:Liksom många mindre hundar är Pomeranian benägen att gå upp i vikt och fetma. Detta är ytterligare en anledning till varför du måste vara försiktig med mängden mat och kalorier du ger dem. Vad många husdjursföräldrar dock inte tar hänsyn till är deras godsaker. Med Black Pom bör du begränsa godsakerna till enbart positiv förstärkningsträning. Utanför dessa lektioner kan du belöna dem med leksaker eller andra roliga föremål. Du bör också se till att de mellanmål du tillhandahåller är låga i socker, ohälsosamma fetter, bearbetade livsmedel och konstgjorda ingredienser. Livsfas:Slutligen är det viktigt att notera att din Poms kost kommer att förändras när de växer. De kräver en helt annan kost som valp än som vuxen. Som senior kommer de också att behöva en modifierad måltidsplan.

Oavsett ras rekommenderar vi alltid att du pratar med din veterinär för att bestämma rätt diet för din hund. När det gäller den svarta pommern är det ännu viktigare. Som professionell kommer de att kunna ge dig en detaljerad redogörelse för vad ditt husdjurs måltid bör bestå av för att hålla dem friska och blomstrande.

  Relaterad läsning: Hur mycket ska du mata en Pomeranian?

Övning

En Black Pom behöver inte en reglerad träningsplan, men de är väldigt aktiva. På grund av sin lilla storlek klarar de sig bra med en 20 till 30 minuters promenad ute tillsammans med lite lek inomhus. De kan också ha lite kul ute på bakgården. Som vi nämnde tidigare är det dock här du måste vara försiktig.

Utanför lektid

Återigen spelar Black Poms storlek en stor roll här. Eftersom de är små kan de ofta likna ekorrar eller kaniner till andra bytesdjur som prärievargar, rävar, hökar, örnar, etc. Du vill aldrig lämna ditt husdjur utomhus i det fria ensam eller inte i koppel. Även när de har på sig en ordentlig sele vill man ha bra koll på dem.

Det andra skälet till att vara försiktig med att låta dem vara ute ensamma är på grund av deras Houdini-liknande förmågor. Dessa små tykes är mästare på att försvinna. De kan passa genom utrymmen du inte skulle tro att de kunde. Små öppningar i staket är vanligtvis inte ett problem. De är också smidiga och du skulle bli förvånad över vad de kan klättra över.

Slutligen måste du vara försiktig med vädret när ditt husdjur är ute. På grund av sin mörka päls överhettas de snabbt i solen. Omvänt, även om de har en tjock dubbelpäls, måste du vara försiktig i extrem kyla. Solen är dock en mer framträdande fara.

Mental stimulering

Utanför fysisk träning behöver Black Pomeranian också en hel del mental stimulering . Denna hund är mycket intelligent. De tar snabbt upp spel, trick och smidighet. Inte bara det, utan de trivs också med den här sortens nöjen. Du kommer att vilja ge dem lite träning varje dag.

Inte bara det, utan du vill också förse dem med några roliga leksaker. Tugga leksaker och gosedjur är roliga men glöm inte att lägga till några mentala pusselspel också. Det är det som gör dem nöjda och glada. Enligt vår erfarenhet är en uttråkad hund en olycklig hund. De flesta raser, inklusive Pom, kommer att hitta andra sätt att underhålla sig själva, och du kommer sannolikt inte att bli road.

svart pomeranian

Kredit: KiNaTi, Shutterstock

Träning

Som du läser ovan är detta en intelligent hund som snabbt tar upp spel och tricks. Liksom dessa aktiviteter kommer de också att fånga lydnad, smidighet, rallylydnad, beteende och socialiseringsförmåga med lätthet. Allt som behövs är konsekvens och positiv förstärkning, och de kommer att utmärka sig. Som vi pratade om tidigare har Pomeranian också använts som service- och sällskapshundar.

Det ena området som är lite svårare är husbrott. Du måste lära dem att inte hoppa på möbler som stolar, soffor, etc. på grund av deras lilla kroppsbyggnad. De kan lätt skadas av något så enkelt som att hoppa ur soffan, så att hålla dem med båda fötterna stadigt planterade på golvet (för det mesta) är avgörande för deras välbefinnande.

Detta kan vara svårare eftersom, som vi nämnde, den här pytteliten leker ganska mycket inomhus. Återigen, allt kommer tillbaka till positiv förstärkning och konsekvens. Inte bara det, utan tidig träning kommer också att tjäna dem väl. Ju yngre desto bättre!

Du vill också lägga till grooming till din Black Poms träning så tidigt som möjligt, vilket vi kommer att gå igenom härnäst.

Grooming ✂️

Black Pomeranians har en medium till lång dubbelpäls som är något sträv på utsidan och mjuk isolering på insidan. De är inte stora shedders, men de är inte heller allergivänliga. Du kommer att behöva borsta dem några gånger i veckan med en nålborste för att förhindra att pälsen bildar mattor, och en snyggare borste för att hålla den slät och glänsande samtidigt som den fördelar hårets oljor jämnt.

Du måste också ta hand om deras naglar, öron och tänder. Öronen bör inspekteras en gång i veckan, tillsammans med deras tänder borstas. Naglar måste klippas så snart du kan höra dem ta sig över golvet. Som vi pratade om ovan kommer att börja denna pälsrutin tidigt att göra livet lättare för både dig och ditt husdjur.

Professionell hjälp

Tyvärr, även om det kanske inte verkar så ovan, är det mer involverat att ta hand om din Pomeranians päls, naglar, tänder och öron än en vanlig hund. Till exempel kommer de att behöva pälsklippas runt ögonen och öronen. Dessutom har de tunna, små naglar som lätt kan gå sönder.

Det är därför vi rekommenderar att du får din Black Pom professionellt putsad var fjärde till var sjätte vecka. Experterna kommer att kunna klippa sina naglar, klippa pälsen efter behov, och göra dem av med eventuella mattor som bildas i pälsen. Mindre hundar kan vara svårare att sköta, så om du är skeptisk är det bättre att få hjälp istället för att låta dem vara obekväma.

Hälsa och villkor

Alla hundar kan utveckla sjukdomar i en eller annan form. Tyvärr tenderar renrasiga hundar att ha mer allvarliga hälsoproblem än designerraser eller blandade valpar. Med det sagt tenderar Black Pomeranian att vara en frisk hund. Naturligtvis kan allt som deras föräldrar var predisponerade för påverka dem. För att inte tala om, yttre livsstilsfaktorer som kan påverka deras hälsa.

Mindre förhållanden
 • Fetma
 • Ögonproblem
 • Öroninfektioner
 • Tandproblem
 • Allergier
Allvarliga förhållanden
 • Luxating patella
 • Hypotyreos
 • Kollapsad luftstrupe
 • Hjärtsvikt
 • Anfall
 • Alopecia X

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

Black Pomeranian är en mycket intelligent, lekfull, kärleksfull och skyddande hund. Dom gör bra med familjer som har barn över 10, men de kan också trivas som en enda följeslagare. Denna lilla hund är en fantastisk vakthund och kommer att göra sitt bästa för att skydda dig. Pom tar snabbt upp trick och spel, plus att de älskar att få dig att skratta.

Om du skulle vilja adoptera en av dessa små karaktärer, se till att du håller ett öga på dem när de är utanför, och var noga med att inte låta dem skada sig inuti. Du vill få dem regelbundna kontroller med din veterinär och förse dem med mycket mental stimulans , kärlek och ömhet. Om alla dessa saker låter bra och genomförbara, Svart Pom kommer att göra en fantastisk pälsbebis åt dig!

Vi hoppas att du gillade denna recension av Black Pomeranian. Vi gillar att förse husdjursföräldrar med kompletta guider till rasen de väljer, så kolla in ofta för vår nästa översikt!


Utvald bild: Lisjatina, Shutterstock

Innehåll