CavaMalt (Cavalier King Charles Spaniel & Maltesisk blandning)

föräldrar till cavamaltenHöjd: 8-13 tum
Vikt: 8-18 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Vit, brun och vit, svart och vit, röd och vit, trefärgad
Lämplig för: Seniorer, singlar, individer som söker knähund/sällskap, lägenhetsboende
Temperament: Tillgiven, sällskaplig, intelligent, lekfull, foglig, lojal, orädd

Designerhundraser blir mer populära med nya och unika hybrider som introduceras varje år. Medan de flesta av de populära hybriderna verkar vara större hundar, ökar efterfrågan på knähundar och sällskapskorsningar snabbt. CavaMalts, även känd som Cav-A-Malts eller Maltaliers, är relativt nya inom designrasscenen, men deras ringa storlek och fluffiga rockar stjäl hundälskares hjärtan överallt. Oavsett om du bor i en lägenhet eller letar efter en tillgiven knähund är CavaMalts ett utmärkt val. Låt oss ta en närmare titt på vad som gör denna knähund till en bra följeslagare:

Avdelare 1CavaMalt-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Pluto (@pawprintsofpluto)

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på CavaMalt-valpar?

CavaMalts är nya på scenen, men deras nyfunna popularitet har skapat en ny efterfrågan. Du bör räkna med att betala runt 0 till 0, beroende på fysiska egenskaper och temperament. Detta står i skarp kontrast till prisklasserna för renrasigamaltesiskahundar, som säljs för mellan 700 och 2 400 dollar.Cavalier King Charles Spanielsär också ganska dyra och är vanligtvis runt 000 till 500, med premiumblodslinjer som säljs för ännu mer.Att adoptera en CavaMalt är ett bra alternativ men att hitta denna exakta blandning i ett skydd eller räddning kommer att vara mycket svårt. Men om du lyckas hitta en, är kostnaden för att adoptera vanligtvis runt 0 till 0. Avgifterna är vanligtvis för att täcka alla utgifter för valpen, medan resten går tillbaka till skyddet. Vissa rasspecifika räddningar kan också ha blandade hundar, så vi rekommenderar att du tittar igenom Cavalier och maltesiska räddningar om adoption är ditt första val.

Avdelare 83 föga kända fakta om CavaMalt

1. CavaMalts kan variera med pälstyper.

EftersomMaltesiska hundar har långa, flytande pälsar som växer som människohåroch Cavaliers har silkeslen, mjuka korthåriga päls som fäller, CavaMalts kan verkligen variera med pälstyper. De flesta CavaMalts slutar med en fluffig, mjuk blandning av båda pälstyperna, men vissa kan ha den korthåriga Cavalier-pälsen istället.

2. CavaMalts är ibland andra generationens hybrider.

Även om de fortfarande är nya, är CavaMalts inte alltid första generationens hybrider och har ibland Cavamalt-föräldrar! Första generationens hybrider kommer från två renrasiga hundar, men vissa designerhundraser har etablerat generationer för avel.

3. CavaMalts kan vara sång.

De kan vara små, men CavaMalts kommer att se till att de hörs. Om de lämnas ensamma för länge eller ignoreras, kommer CavaMalts att skälla tills de är nöjda. Överdrivet skällande kan vara ett problem med lägenhetsboende, så det är viktigt att träna och träna din valp dagligen för attminska mängden skällande.

CavaMalt

Föräldrar till CavaMalt. Vänster: maltesiska, Pixabay | Till höger: Cavalier King Charles, Pixabay

Avdelare 2

Temperament & intelligens av CavaMalt

CavaMalts kommer från två raser som fötts upp för sällskap, så deras temperament kommer att likna dem. Sällskapshundar är knähundar som trivs i människors sällskap och binder sig snabbt till sina ägare, vilket är en viktig del av att äga dessa typer av hundar. Låt oss ta en närmare titt på temperamenten hos Cavalier King Charles Spaniel och den maltesiska hunden för att få en bättre förståelse för vad din CavaMalts temperament kan vara:

Cavalier King Charles Spaniels är söta hundar som ursprungligen fötts upp för sällskap, men de är förvånansvärt mer energiska än de verkar. Naturligt lekfulla och sociala hundar, Cavaliers kräver mycket mänsklig interaktion dagligen för att förhindra tristess och ångestsyndrom. På grund av sina lättsamma personligheter är Cavaliers relativt lätta att träna och kan utmärka sig i lydnadstävlingar. De är också ganska atletiska för att vara knähundar, så de är en bra liten hundras för agility och andra hundsporter.

Maltesiska hundar liknar Cavaliers genom att de fötts upp för sällskap, vilket gör dem till en av de bästa små hundraserna för många. Mycket anpassningsbara till de flesta livsmiljöer, maltesiska hundar är bra för hemkroppar och familjer som inte är borta från hemmet under långa perioder. Även om de är träningsbara och klarar sig bra med lydnad, är maltesiska hundar notoriskt svåra att bryta hem på grund av deras små blåsor. De kan också skälla överdrivet om de ignoreras för länge, vilket kan vara ett problem för lägenhetsboende.

Är dessa hundar bra för familjer?

CavaMalts kan vara bra familjehundar, men deras små kroppar är ömtåliga och benägna att gå sönder. Bara av denna anledning rekommenderar vi dem endast för familjer med lugnare, äldre barn. Detta är INTE en ras som hanterar alltför grov lek, speciellt från unga och hyperaktiva barn som kanske inte förstår detta. En annan anledning är att mindre hundar är benägna att nappa och bita när de blir retade, vilket fortfarande kan vara traumatiserande och smärtsamt.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

I allmänhet klarar sig CavaMalts bra med andra hundar och kan leva i harmoni med dem. De mår bäst när de är uppfostrade med en annan hund, vilket kommer att skapa ett starkt band mellan de två. För små djur och katter borde CavaMalts vara bra eftersom de inte har för höga bytesdrifter. Det är bäst att introducera nya husdjur långsamt för att förhindra territoriella tendenser eller slagsmål.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Maple Sugar (@i_am_maple_sugar)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en CavaMalt:

Mat & kostkrav 🦴

CavaMalts är små hundar som behöver specialiserade dieter för att stödja sina dagliga aktiviteter, samt specifika näringsämnen för att hålla dem friska. Vi rekommenderar en diet med minst 20 % råprotein som har berikats för små raser. Vi rekommenderar också att blanda deras dieter med en knaprig torr kibbling för att hålla tänderna och tandköttet rent. För en mer anpassad kost, rådgör med din veterinär för fler alternativ.

  Prova: 10 bästa hundfoder för leksaksraser 2020

Övning

CavaMalts är medelstora hundar som behöver lite motion och lektid, vilket är anledningen till att de passar bra för många människor. Några korta men raska promenader om dagen och en timmeslekande utan koppel i ett slutet områdeborde räcka, även om din CavaMalt inte har några problem att be om mer.CavaMalts behöver också mental stimulansför att hålla dem skarpa och självsäkra, så överväg att skaffanågra pusselleksakerär att underhålla din valp.

Träning

Positiva träningsmetoder för förstärkning med en lugn men sträng röst är avgörande för att hålla din CavaMalt motiverad. Dessa hundar är särskilt känsliga för hårda kommandon och grov hantering, vilket gör att de helt stängs av. Så länge du är konsekvent med träning och aldrig visar någon otålighet, kommer din CavaMalt att ta upp grundläggande lydnad relativt lätt. Husträning kommer att vara knepigt eftersom deras blåsor är små, så vi rekommenderar att du startar den direkt.

Eftersom din CavaMalt kommer från två sociala raser kan en gruppvalpklass hjälpa till att umgås och träna din nya valp. Detta kommer att ge dem det umgänge de behöver samtidigt som de lär dig grunderna i valplydnad, vilket kommer att vara viktigt om detta är din första hund. Om du kämpar med lydnad utanför klasserna rekommenderar vi att du anlitar en professionell hundtränare för en mer personlig upplevelse.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Bonnie & Bo (@bonnie.and.bo)

Grooming ✂️

Din CavaMalts skötselbehov beror på dess pälstyp, speciellt om den har en längre päls som maltesen. Som minimum bör du räkna med att borsta ut pälsen en gång i veckan för attförhindra mattning, även om en mer grundlig pälsvård kan behövas. Om din CavaMalts päls växer ut som maltesen, kommer det också att behövas en resa till frisören en gång i månaden för att trimma pälsen. Din CavaMalt kommer också att behöva sinnaglarna klippsminst en gång i månaden eller så, beroende på dess dagliga aktivitetsnivåer. Slutligen, överväg att starta en tandhygienrutin för att förhindra plackuppbyggnad och tandförfall.

Hälsa och villkor

CavaMalts är fortfarande ganska nya på hundscenen, så det finns inte tillräckligt med information om några tillstånd som de är benägna för. Vi kan dock titta på föräldraraserna för att få en bättre uppfattning om vad vi kan förvänta oss. Det är avgörande att spara ihop för din CavaMalts framtid eftersom vissa medicinska behandlingar kan vara oerhört dyra. Här är de vanligaste hälsotillstånden för Cavalier King Charles Spaniel och maltesen:

De vanligaste hälsotillstånden för Cavalier King Charles Spaniel

 • Mitralklaffssjukdom
 • Hjärtsjukdom
 • Patellar Luxation
 • Syringomyeli
 • Grå starr
 • Allergier
De vanligaste hälsotillstånden för malteser
 • Torr/känslig hud
 • Patellar Luxation
 • Tandproblem (tandlossning, tandköttsproblem, etc.)
 • Hypotyreos
 • Höftdysplasi
 • Genetiska öron-/ögontillstånd

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

CavaMalts är en sann sällskapshybrid och knähund, mest känd för sina fluffiga pälsar och glada uppträdanden. Dessa söta, små hundar är det perfekta valet för de flesta individer, såväl som lägenhetsboende och för tystare äldreboenden. De är naturligt lekfulla och längtar efter daglig interaktion, särskilt från sin favoritperson. Med några snabba promenader och lite ledigt koppel kommer dessa glada knähundar att älska ingenting mer än att mysa i soffan. Om du letar efter en sällskapshund som kommer att kräva mycket av din uppmärksamhet, är Cav-A-Malt ett utmärkt val.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll