Frivillig självriskförsäkring för husdjur – hur fungerar det?

  Husdjursförsäkringsformulär Djur på laptopskärmenHusdjursförsäkring kan vara komplicerad, och en av de mer förvirrande termerna i branschen är 'excess' och 'frivillig självrisk.' De är liknande saker, men de är inte exakt likadana.

Om det verkar förvirrande, oroa dig inte, vi delar upp allt för dig här, så att du vet exakt vad du registrerar dig för och hur mycket du behöver betala när du försöker använda din husdjursförsäkring.

Vad är självrisk i husdjursförsäkring?

Kort sagt, självrisk avser det belopp som du måste betala när du tar ditt husdjur till veterinären. Resten av betalningen är den täckta delen av räkningen, och självrisken är vad försäkringen inte täcker.

Överkostnader kommer i första hand av två olika faktorer. Först, de flesta husdjur försäkringsbolag ta ut en självrisk . Självrisken fungerar på olika sätt, men det är ett belopp som du måste täcka innan försäkringen täcker något.För det andra täcker de flesta husdjursförsäkringar en procentandel. Till exempel, om din husdjursförsäkring har en ersättning på 90 % med en självrisk på 500 USD och du får en räkning på 1 000 USD, betalar du 550 USD i överskott och husdjursförsäkringen täcker 450 USD.

  husdjursförsäkring

Bildkredit: Rawpixel.com, Shutterstock

Vad är frivillig självrisk i husdjursförsäkring?

Överskott hänvisar till det typiska beloppet som du måste betala med husdjursförsäkring . Med frivillig självrisk avses dock ett belopp som du betalar utöver det.

Till exempel, om du har en husdjursförsäkringsplan med en självrisk på 100 $, kan du ibland välja att hämta ett frivilligt självrisk på 300 $. Om du har en plan som denna, med 100 % täckning efter självrisken, betalar du de första 0, medan husdjursförsäkringen täcker allt annat.

Varför skulle du få ett frivilligt självrisk?

Om ett frivilligt självrisk innebär att du betalar mer, varför skulle du vilja det? Allt handlar om att sänka den månatliga premien. Du får mindre täckning när du behöver använda den, men i sin tur ger försäkringsbolaget dig en paus på din månatliga betalning.

Om du inte behöver använda försäkringen betalar du mindre, men om du måste använda den kommer mer att komma ur din egen ficka. Allt beror på hur mycket av ett frivilligt självrisk du plockade ut och hur mycket det sparade dig i den månatliga premien.

  husdjur försäkring vård koncept

Bildkredit: Rawpixel.com, Shutterstock

Var talar husdjursförsäkringar om självrisker?

Om du aldrig har hört talas om termen överskott när du pratar om försäkring , du är inte ensam. Det är en term som försäkringsbolag i Storbritannien oftare använder. Husdjursförsäkringsplaner fungerar annorlunda där, och de samlar alla avgifter som försäkringen inte täcker till ett ord: 'excess.'

I USA är detta inte en vanlig term. Istället har husdjursförsäkringar självrisker och ersättningsbelopp, och det är upp till konsumenten att ta reda på hur mycket de är på hugget för.

Detta är bara olika termer för att beskriva olika delar av försäkringen.

Slutgiltiga tankar

Det finns många komplicerade termer när det kommer till husdjursförsäkring, men förhoppningsvis har du nu en bättre uppfattning om vad ett försäkringsbolag talar om när det tar upp ett självrisk eller ett frivilligt självrisk.

Allt handlar om hur mycket du kommer att betala, så ett frivilligt självrisk kan eller kanske inte är bra för dig när du försöker använda din täckning!