Chow Hound (Chow Chow & Basset Hound Mix)

Välj Namnet På HusdjuretHöjd: 13-20 tum
Vikt: 40-55 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Fawn, röd, grädde, brun och brindle
Lämplig för: Aktiva familjer med tidigare erfarenhet av att äga hund
Temperament: Smart och vänlig, kan ha skyddande tendenser, alert och kan vara högljudd

Om du letar efter en aktiv och utåtriktad medelstor hybridhundras, kan Chow Hound vara din perfekta följeslagare. Denna designerras skapas genom att korsa Chow Chow och den Basset hund . De resulterande valparna är smarta och tillgivna men kan vara utmanande när det gäller träning och deras potential att ärva Chow Chows skyddande natur.En Chow Hound är förmodligen inte det bästa valet för en förstagångshundsägare, eftersom de kommer att dra nytta av en erfaren ägare som är van vid att använda en rad olika träningsmetoder för att få ut det bästa av sina hundar.Som en ny designerras kanske du inte vet mycket om Chow Hound, så om du är redo att ta reda på om denna karismatiska valp kan vara den perfekta rasen för dig, då är du på rätt plats! Vår guide kommer att ge dig alla detaljer om dettaliten hundmed en stor personlighet.Avdelare 1

Chow Hound-valpar — innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Michael Weisenberger (@teufelhunden82)Alla valpar är bedårande, och Chow Hound-valpar är inget undantag. Men innan du registrerar dig för en ny valp, se till att du är redo att göra det åtagandet. Beroende på vilken sorts temperament och personlighet din Chow Hound ärver från sina föräldrar, kan dessa valpar växa upp och bli påstådda och beskyddande. Detta kan visa sig vara för mycket för oerfarna ägare, vilket får dem att inse att de inte kan tillhandahålla det som denna ras behöver.

Dessa valpar behöver också en hel del motion för att de ska känna sig glada och väl anpassade. De kan vara benägna att skälla, och även om detta kan minskas med effektiv träning, kan det bli utom kontroll om det inte åtgärdas medan din valp fortfarande är ung.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Chow Hound-valpar?

Som en ny designerras måste du lägga tiden på att spåra upp en uppfödare som har erfarenhet av att producera friska valpar. Du bör budgetera för att betala allt från 0 till 000 för din valp, men låt dig inte luras att tro att en billigare valp alltid kommer att vara ett fynd.

Försök att lägga kostnaderna åt sidan i början och fokusera på att hitta en ansedd uppfödare som kan svara på alla frågor du har om rasen. De bör gärna tillhandahålla hälsotestresultat för båda föräldrarnas hundar, förklara deras avelsprogram och ge referenser från tidigare kunder. De bör också välkomna dig att träffa båda föräldrarnas hundar och inspektera deras anläggningar.

Om någon uppfödare vill träffas på en annan plats för att lämna över din valp eller är ovillig att tillhandahålla hälsojournaler, kan de driva en valpfarm eller vara en bakgårdsuppfödare utan erfarenhet av vad som krävs för att föda upp friska valpar. Undvik dem i så fall!

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Chow Hound

1.Chow Hound är en erkänd ras

De kanske inte är så välkända, men Chow Hound-rasen är erkänd av International Designer Canine Registry och Designer Breed Registry.

två.Du vet aldrig vad du kommer att få

Som med alla hybridraser kan valpens personligheter, temperament och utseende variera beroende på vilka egenskaper de ärver från vilken förälder. För alla egenskaper som båda föräldraraserna delar, finns det en stor chans att valparna också delar den egenskapen.

När föräldraraserna har olika egenskaper är det svårare att förutsäga vad din valp kommer att ärva. När det gäller Chow Hound är Basset Hounds avslappnad kring barn och andra husdjur, men Chow Chow kan vara besittande, till och medaggressiv ibland. Så det är viktigt att veta att din valp kan ärva denna typ av temperament eller sluta med en total blandning!

3.Träning kommer först

Chow Hounds behöver en ägare som har erfarenhet av att träna hundar, eftersom de inte är den lättaste rasen att träna. De kan vara envisa och har inte så mycket minnen som sin Basset Hound-förälder, eller så kan de vara egensinniga och besittande som sin Chow Hound-förälder. Konsekvent träning från så unga som möjligt är nyckeln till att hjälpa dessa valpar att leva ett väl avrundat liv som medlem i ditt hushåll.

Föräldrar till Chow Hound

Föräldrarna till Chow Hound. Vänster: Chow Chow, Höger: Basset Hound.

Avdelare 5

Chow-hundens temperament och intelligens

Chow Hound är en smart valp, men de är också självständiga. Om din träning inte är tillräckligt engagerande för att behålla deras intresse eller om de luktar något som de vill undersöka, kan de bara stänga av och göra sin egen grej.

De kan vara tillgivna och kärleksfulla mot sina ägare, men om de ärver Chow Chows natur kan det leda till ägandeförmåga, till och med ibland aggression om de inte har tränats noggrant.

Är dessa hundar bra för familjer?

Chow Hounds kan vara bra för familjer, men det beror på dina familjeförhållanden, din hunds temperament och hur mycket träning den slutar med. Chow Hounds kan vara tillgivna och kärleksfulla, men de kan också vara possessiva. Träning kommer att spela en stor roll för att hjälpa din valp att komma överens med olika familjemedlemmar, såväl som besökare.

Denna ras kan leka bra med äldre barn som vet hur man interagerar säkert med hundar, men de bör alltid övervakas.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

De kan komma överens med andra husdjur , och ju yngre din valp är när den introduceras, desto större chans har den att komma överens med andra djur. Träning kan behövas för att minska eventuell mataggression eller ägandeförmåga som din Chow Hound kan visa.

Vissa Chow Hounds tycker om att jaga mindre djur, inklusive katter och lokalt vilda djur. Så en noggrann introduktion och en säker bakgård krävs för att se till att alla kan komma överens.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Go Off Leash (@go_off_leash)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Chow Hound

Att bestämma sig för att bli ägare till en Chow Hound är inte ett beslut som du bör ta på en stund. Även om dessa valpar kan vara ett underbart tillskott till din familj, måste du också vara beredd på den tid och pengar som du måste investera i dem.

Mat & Diet Krav

Som en relativt aktiv ras kommer Chow Hounds att frodas på en proteinrik diet utformad för medelstora raser. Du kan välja om du vill utfodra torrfoder eller matfoder, men du kan också ledas av din hunds preferenser.

Din veterinär kan alltid hjälpa till att utarbeta en lämplig kostplan för din valp. Chow Hounds älskar sin mat, så var försiktig så att du inte matar dem för mycket, eftersom de lätt kan bli överviktiga. Om du använder godsaker under träningspass, kom ihåg att dessa är en del av deras dagliga matransoner!

Övning

Chow Hounds är måttligt aktiva, så du bör räkna med att spendera cirka 60 till 90 minuter per dag för att hålla dem fysiskt och mentalt tränade. En kombination av promenader och träningspass kommer att hålla din valp glad och nöjd.

Tänk på att Chow Hounds kan ärva den starka doftinstinkten hos sin Basset Hound-förälder. Om de hittar en intressant lukt kommer de att följa den utan hänsyn till sin ägare. Det betyder att det alltid är säkrast att träna din valp i koppel när den är i öppna områden. De kan vara ganska begåvade flyktkonstnärer, så du kan också behöva se till att din bakgård är tillräckligt säker för att hålla en målmedveten Chow Hound inom sina staket!

Träning

Chow Hounds kan vara utmanande att träna på grund av deras självständiga humör. Chow Chows kan vara beskyddande för sina familjer men lösryckta när det kommer till träning. Om din Chow Hound ärver denna egenskap, behöver du hjälp av en erfaren tränare för att hjälpa dig hitta det bästa sättet att träna din valp.

Att anmäla sig till valpklasser är viktigt med denna ras, så att du kan räkna ut vilka metoder som kommer att vara mest effektiva med din viljestarka valp.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Henry ChowChow cross basset (@henrythechowchow)

Grooming ✂️

Mängden skötsel som din Chow Hound kommer att behöva beror på vilken typ av päls som de ärver från sina föräldrar. Basset Hounds har en lättskött päls som bara kräver en veckoborste, medan Chow Chows har en mycket tjockare dubbelpäls som behöver borstas minst varannan vecka till daglig. Din valp kan också sluta med en päls i mitten av dessa två alternativ!

Om din valp har floppiga öron som deras Basset Hound-förälder, håll då ett öga på att de inte utvecklar öroninfektioner. Det är också en bra idé att kontrollera din hunds naglar och tänder varje vecka.

Hälsa och villkor

Det finns inte mycket detaljer om de specifika hälsotillstånd som kan påverka Chow Hound, eftersom de är ett så nyligen tillägg till hybridhundrasvärlden. Så det är bäst att se till föräldraraserna för ledtrådar om vad som kan påverka din valp. Listan över tillstånd som kan påverka Basset Hounds och Chow Chows är omfattande, men kom ihåg att de flesta av dessa tillstånd kanske inte uppstår hos din korsningsvalp.

Din valps uppfödare kommer att kunna ge dig detaljerad information om något av tillstånden som vi har listat nedan, samt detaljer om hälsokontrollerna som båda föräldrarnas hundar har genomgått.

Mindre förhållanden

 • Färgutspädning alopeci
 • Ataxi
 • Glaukom
 • Armbågsdysplasi
 • Höftdysplasi

Allvarliga förhållanden

 • Wobblers syndrom
 • Trombocyt dysfunktion
 • Intervertebral diskstörning
 • Entropion
 • Grå starr
 • Progressiv retinal atrofi
 • Dermatomyosit

Avdelare 5 Man vs. Kvinna

Om du är fängslad av idén att lägga till en söt och fräsig Chow Hound till din familj, kanske du redan röstar på könet. Vi rekommenderar starkt att du väntar med att fatta detta beslut tills du har träffat den valpkull som du är intresserad av! Din hunds temperament och personlighet kommer inte att förlita sig på deras kön, så välj den valp som du binder mest till.

Du kanske också måste skriva upp ditt namn på en väntelista för tillgängliga valpar, och ibland går det inte att ange dina preferenser.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Chow Hound är en designerras som ännu inte har blivit lika känd som vissa andra raser, som Miniature Aussiedoodle.

De har dock mycket att göra för dem, tack vare deras smarta och tillgivna natur. De kan vara lite knepiga att träna, så se till att du antingen är en erfaren hundägare eller anmäl dig till kurser för att komma igång.

Socialisering är avgörande med denna ras, men när du väl lär dig knepen för att få en Chow Hounds uppmärksamhet, kommer du att ha en hängiven partner för livet.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: Nick Chase 68, Shutterstock

Innehåll