Cockalier (Cocker Spaniel & Cavalier King Charles Mix)

Välj Namnet På HusdjuretCockalier på kajenHöjd: 12-15 tum
Vikt: 10-28 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Svart, vit, kastanj, brun, röd
Lämplig för: Familjer av alla storlekar, individer som arbetar hemifrån, energiska pensionärer
Temperament: Intelligent, tillgiven, kärleksfull, lojal, social, lättsamCockaliern är en bedårande och älskvärd designhundras som är en blandning mellanen Cocker Spanieloch aCavalier King Charles Spaniel. De är kända för sin intelligens, enkla träning, lojalitet och vilja att behaga - så de gör underbara sällskapshundar för dem som har kärlek och tillgivenhet att återvända. De är känslomässiga valpar som behöver uppmärksamhet och söker den nästan konstant, så om du letar efter en fyrbent vän som ska vara din kärleksfulla skugga, leta inte längre!Denna ras har en måttligt hög energinivå, så daglig träning är ett måste. Men de älskar att mysa och titta på Netflix lika mycket som de tycker om att gå på trottoaren.

Cockalier är vanligtvis en mycket social hund och kommer sannolikt att komma överens med främlingar och andra hundar lika bra som med barn och andra familjemedlemmar. Deras intelligens leder dem till att vara förstående och lyhörda hundar. Så länge de får ut sin energi på ett konstruktivt sätt, kan de anpassa sig väl till vem de än är runt om under dagen. Låt oss ta en närmare titt på denna bedårande ras.Avdelare 1

Cockalier valpar – innan du köper...

Kakigare valp

Kakigare valp. | Bildkredit: Angela Holmyard, Shutterstock

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Som valpar är Cockaliers små och älskvärda, så om du inte är försiktig kan du komma på att du tar hem en hel låda full! De är verkligen förkroppsligandet av titeln, människans bästa vän, så de kommer att göra underbara tillägg till ditt hem oavsett om du bor ensam eller med en stor familj. Den här rasen har mycket tillgivenhet och kärlek, och det är troligt att alla runt din Cockalier kommer att känna sig som din valps favoritmänniska.

Cockaliers är intelligenta hundar som vanligtvis är ivriga att behaga sina mänskliga motsvarigheter, så träning är vanligtvis väldigt lätt. De är också i allmänhet väldigt sällskapliga, men det är alltid tillrådligt att socialisera din valp tidigt för att undvika temperamentsproblem - även om de är sällsynta med denna ras.

Dessa valpar har en måttlig till hög energinivå, så en timme eller mer träning kommer att krävas varje dag. Energisk lek kommer sannolikt inte att räcka, så du bör planera från tidigt att gå eller springa din hund varje dag. Uppdämd energi hos valpar – oavsett ras – kan alltid förvandlas till en tuggad toffel eller två, så ta ut din valp och rör på sig!

Vad är priset på cockalier-valpar?

En Cockalier-valp kommer sannolikt att kosta dig allt från 800 till 500, med den övre prisklassen dopp i Cockalier som fötts upp för tävling. Tyvärr hamnar cockaliers i härbärgen ganska ofta, så om du är villig att adoptera kan du besöka ditt lokala härbärge för att se om de har några.

Om du går till en uppfödare för en valp, besök och prata med dem ofta före ditt köp, och se till att valparna föds upp och föds upp under glada, friska förhållanden. Även om det alltid är frestande att spara lite pengar, bör du aldrig överväga att köpa en Cockalier för under 800-intervallet. Billiga valppriser är ofta ett tecken på en oerfaren eller oansvarig uppfödare. Gör din research innan du fattar några beslut.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om cockaliers

1. Cockaliers naken fantastiska terapihundar.

Cockaliers är känslomässigt intelligenta, tillgivna och lyhörda hundar, och dessa egenskaper gör dem till utmärkta terapihundar. Människor som behöver en lurvig följeslagare i sina liv kan bekvämt vända sig till Cockaliers för lite kärlek och uppmärksamhet, och eftersom de är intuitiva reagerar de ofta direkt på dina känslor och handlingar.

Cockaliers följer ofta sina mänskliga motsvarigheter vart de än går, vanligtvis i väntan på möjligheten att hoppa upp bredvid dem på en soffa eller, ännu bättre, slå sig ner i deras knä. De är kända för att vara tröstarhundar, och du skulle tycka att det är svårt att välja en ras som är mer tillgiven och uppmärksam än Cockalier.

2. Cockaliers är bra med människor i alla åldrar.

På grund av sin lojala och lyhörda natur och sin intelligens, kan och villiga cockaliers att anpassa sig till människorna runt dem. De kommer sannolikt att passa perfekt in i alla människor de introduceras för och kommer gärna att spendera tid med vilken familjemedlem som helst.

Med barn som leker grovt, kommer Cockaliers att visa en topp i energi och vara redo att spela. Med vuxna som jobbar hemifrån ligger de gärna vid deras sida eller i knät och följer med dem genom vad deras arbetsdag än har att erbjuda. Med äldre ägare som tycker om avslappnade promenader, kommer Cockaliers att klara sig alldeles utmärkt med att tona ner sin energiproduktion lite och matcha ägarens hastighet.

3. Cockaliers har en hög bytesdrift.

Du kanske inte förväntar dig att en ras som är så liten och lika anspråkslös som Cockalier har en hög bytesdrift, men dessa valpar är allt om att jaga byten . Både Cocker Spaniels och Cavalier King Charles Spaniels har höga bytesdrifter, så cockaliers ärver naturligt den instinkten från båda föräldraraserna.

Detta är definitivt något att tänka på när du går din Cockalier eftersom varje ekorre, kanin och fågel kommer förmodligen att få din valp att hoppa mot möjligheten till en jakt. Oavsett hur väl din Cockalier är tränad bör du alltid gå med honom eller henne i koppel och helst med en stadig sele. Din Cockalier kan vara stark, men en bra sele hjälper till att förhindra skador om din valp bestämmer sig för att göra ett utfall mot en ekorre eller annat djur på en promenad.

Cockaliers föräldrar

Cockaliers föräldraraser. Vänster: Cocker Spaniel, Höger: Cavalier King Charles Spaniel

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Cockalier

Är dessa hundar bra för familjer?

Vi nämnde tidigare att Cockalier anses vara bland de bästa sällskapshundarna, och kamratskapet, vänskapen och kärleken du kommer att få från din Cockalier kommer med stor sannolikhet att sträcka sig till alla medlemmar i din familj. Dessa hundar älskar mänsklig interaktion, och de tar gärna emot uppmärksamhet och kärlek från unga, gamla och överallt däremellan.

Cockaliers är inte bara bra med människor i alla åldrar, utan de behöver mycket uppmärksamhet och kärlek, så ju större eller mer uppmärksam familjen är desto gladare blir din valp. Allt som allt kommer de att göra underbara tillägg till din familj.

Även om cockaliers vanligtvis är utmärkta med barn och kan anpassa sig till deras lekstil, bör du vara uppmärksam och uppmärksam om din valp är runt småbarn eller mycket små barn. Din Cockalier ger inget annat än kärlek, men ditt barn kan omedvetet skada din hund. Cockaliers är små och något ömtåliga, så se till att du övervakar små barn om de leker med din valp.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Cockaliers kommer inte bara bra överens med människor, utan de är också mycket sociala runt andra hundar också; detta inkluderar de som bor i samma hem och de de möter på gatan. Denna ras har mycket hög sällskaplighet, så du behöver vanligtvis inte oroa dig för hur de kommer att interagera med andra hundar.

Det är viktigt med alla hundraser att umgås tidigt och ofta, och cockaliers är inget undantag. Du bör börja presentera din valp för andra människor och hundar tidigt så att de blir vana vid social interaktion.

Du bör också vara försiktig med att introducera en katt till en Cockalier senare i livet. Om din valp växer upp med en katt kanske det inte är något problem, men att introducera en katt till en vuxen Cockalier kan sluta med en jakt.

Cockalier

Bildkredit: Eric Isselee, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en cockalier

Mat & Diet Krav🦴

Cockaliers kräver inget mer än en vanlig, hälsosam hunddiet. De har mest nytta av en diet med hög proteinhalt som kommer från olika källor som nötkött, kyckling och fisk, och de behöver också hälsosamma fetter och komplexa kolhydrater i sina skålar.

Som med alla raser bör du hitta ett foder som är tillverkat av högkvalitativa och näringsrika ingredienser, och du bör köpa foder som är speciellt framställt för din hunds storlek och energinivåer för att se till att du tillhandahåller alla de näringsämnen som din växande valp behöver . För cockaliers, leta efter ett foder gjord för små raser med måttlig till hög eller hög energinivå.

Med många små hundraser kan viktökning och relaterade problem vara ett problem, så se till att inte övermata din Cockalier. Om du är osäker, kontrollera med din veterinär om rätta matvolymer eller följ anvisningarna på din hundfodertillverkares förpackning för små raser.

Övning

Även om cockaliers älskar att mysa och koppla av med sina ägare, behöver de också en bra mängd motion. Denna ras har en ganska hög energinivå, och för att hålla sig glada och friska behöver Cockalers i genomsnitt cirka en timmes motion varje dag. Detta kan inkludera promenader, löpning,simning, eller vandring. Se bara till atthåll din valp kopplad på alla promenader, eftersom deras bytesdrift är hög och kan få dem att jaga en ekorre eller annat djur utan förvarning.

Cockaliers kan anpassa sig ganska bra till sin ägares livsstil och dagliga energiförbrukning, så så länge som din valp får sin rekommenderade timmes motion varje dag, kan tiden utanför den timmen spenderas med att mysa i soffan eller ut på äventyr. Cockaliersälskar att utforska och vara utomhus, så om du är en som tycker om mycket fysisk aktivitet, kommer din valp gladeligen att öka sin energinivå och hålla sig precis vid din sida genom allt.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av Arlo (@arlothecockalier)

Träning

Cockaliern får sin intelligens och iver att behaga från båda föräldraraserna, Cocker Spaniels och Cavalier King Charles Spaniels. Dessa egenskaper hos hundar leder ofta till att det är lätt att träna, och du kommer sannolikt att ha små svårigheter att träna din Cockalier.

Som medalla hundraser, att börja träna tidigt kommer att leda till bättre resultat och en bättre tränad hund. Cockaliers som inte börjar träna i unga åldrar kommer sannolikt att bli envisa och lite berättigade precis som alla andra hundar, så det är viktigt att börja med en ordentlig träning när dinfurry friend är fortfarande en lättpåverkad valp.

Du kommer sannolikt att upptäcka att positiv förstärkning och ett lugnt och vänligt förhållningssätt till träning med godsaker och lek som belöning kommer att ge en Cockalier som snabbt och med entusiasm tar upp nya kommandon.

Grooming✂️

Cockaliers är hundar med ganska lite underhåll som inte kräver något utöver det vanliga i form av skötsel. Med lite regelbunden hemvård och en och annan tur till frisören kommer din valp att se fräsch ut och hålla sig frisk.

Cockaliers har lång päls vilket ärbenägna att matta, så veckoborstning kommer att krävas. Med regelbunden borstning och bad är det förmodligen inte nödvändigt att besöka en frisör, men du kan välja att ta med din valp för enklippning då och då, för att behålla ett rent utseende. Med tanke på dispositionen av denna ras, bör du inte ha några problem med beteende hos groomer, särskilt om du introducerardin hundtill grooming praxis tidigt.

Utöver normal borstning och bad,se till att klippa din hunds naglarregelbundet eller ta med honom eller henne till veterinären eller frisören för att klippa nageln. Som med alla hundar bör du också rengöra din Cockaliers öron en gång i veckan eller så för att förhindra öroninfektioner.

Hälsoförhållanden

Cockaliers är ganska rejäla hundar, så generellt sett har de inte många vanliga hälsoproblem. Naturligtvis är ingen hundras utan medicinska problem, så håll utkik efter potentiella problem som anges nedan:

Mindre förhållanden
  • Patellaluxation
  • Grå starr
  • Ögonlocksproblem (ektropion och entropion)
Allvarliga förhållanden
  • Kardiomyopati
  • Höftdysplasi
  • Syringomyeli

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Även om honor kan vara lite mindre i storlek än hanar av denna ras, kommer din Cockaliers temperament mycket troligt att vara detsamma oavsett kön. Både manliga och kvinnliga cockaliers är kända för att vara kärleksfulla, tillgivna, energiska och lekfulla.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Det är känt att cockaliers är detunderbara sällskapshundar och terapihundar, och när du träffar en, kommer du genast att veta varför. Detta rasen är utåtriktad, vänlig, glad , och kärleksfull mot nästan varje människa och hund de möter. Om du letar efter en tillgiven pälsvän kan Cockaliers vara rasen för dig.

Dessa hundar är energiska och lekfulla, men tycker också om att mysa i soffan för en filmkväll. Dom ärkänd för att vara underbar med barn, är anpassningsbara till lägenhetslivet och älskar och längtar efter uppmärksamhet från sina ägare. Om du letar efterden perfekta lurviga följeslagarenoch vän till dig själv eller en stor familj, Cockaliers kommer gärna att fylla den rollen.


Utvald bildkredit: Angela Holmyard, Shutterstock

Innehåll