Corgipoo (Pembroke Welsh Corgi & Poodle Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 10-12 tum
Vikt: 12-28 pund
Livslängd: 12-14 år
Färger: Svart, brun, grädde, grå, vit
Lämplig för: Folk som jobbar hemifrån, aktiva familjer, människor med barn, människor med andra husdjur
Temperament: Vänlig, smart, energisk, lojal, bra med barn och andra husdjur, tillgiven

Corgipoos är hybrider av Welch Corgis ochPudlar. Det är en mer modern typ av hund, och även om det inte finns några standarder är pudlar populära val för hybrider. Det är möjligt att hitta mycket information om denna typ av blandning och du bör känna till föräldrarasernas karaktärsdrag och historia så att du förstår hybridens möjliga egenskaper och dispositioner hos Corgipoos.

Miniatyrpudlar och walesiska Corgis är båda ofta svåra att hitta, så det är därför Corgipoos är så populära. Om du är intresserad av denna hybridhund kommer vi att ge dig informationen som hjälper dig att avgöra om den här hunden är rätt för dig. corgipoo

Corgipoo-valpar – innan du köper...

Föräldrar till Corgipoo

kredit: JoanneF, ShutterstockEnergi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Cogipoos som valpar är bedårande och unika, och många husdjursägare låter dem komma undan med nästan vad som helst. Men du ska inte låta dem göra detta. De kommer att försöka vara flockledare, även när de är valpar. Det är därför det är viktigt att börja socialisera och träna så snart som möjligt.

Vad är priset på Corgipoo-valpar?

Eftersom dvärgpudlar är dyra hundar, kommer du att betala minst 000 för din Corgipoo. Eftersom dessa hundar är en mer populär och ny hybrid kommer detta pris att variera beroende på uppfödaren. När du letar efter din uppfödare, leta efter en som har recensioner online och se om du kan kontakta deras tidigare kunder.

När du väljer en uppfödare bör de vara villiga att åtminstone låta dig träffa föräldrarna eller mamman. Platsen ska vara ren och hundarna ska vara glada, friska och vänliga. Uppfödaren bör också vara villig att svara på dina frågor och ge dig information om föräldrarna.

Du bör också förvänta dig att bli ifrågasatt av uppfödaren. Helst bör de be dig om veterinärreferenser. Detta kommer att visa att de bryr sig om valparna och att de inte gör det för att tjäna pengar. Avdelare 3

3 Lite kända fakta om Corgipoo-valpar

1.Alla valparna kan se likadana ut, men valparnas karaktärsdrag kommer att variera avsevärt beroende på vilken hund de fick sina gener från.

två.Miniatyrpudlar är förfäder till Corgipoos, och de kommer inte till Amerika förrän efter andra världskriget. Men det används nu för populär hybriduppfödning

3.Corgipoos är mycket positiva och glada hundar.

corgipoo

Föräldraraserna till Corgipoo | Vänster: Welsh Corgi, Höger: Pudel

Avdelare 4

Temperament & Intelligence of the Corgipoo

Corgipoos är sällskapshundar som är mycket energiska och de är mycket lojala och tillgivna mot vuxna och barn. De är måttligt känsliga och de gillar inte att bli lämnade ensamma under längre perioder.

Även om det är bra med barn, är Corgipoos små och de kan inte hantera grov lek, så barn måste läras att respektera det. När det gäller främlingar, de är vänliga. De kommer också att anpassa sig bra till husdjur tillsammans med andra hundar.

Även om de kan få envishet av sina Corgi-gener, är pudlar väldigt intelligenta och vill tillfredsställa sina ägare. Resultatet är en hund som är mycket lättare att träna jämfört med Welch Corgis.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, de älskar barn. Men det är viktigt att notera att barn måste läras att vara försiktiga med dem på grund av hundens ringa storlek.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja, de är bra med andra typer av husdjur, inklusive hundar.

Avdelare 5

Kredit: otsphoto, Shutterstock

Avdelare 3

Saker att veta när du äger en Corgipoo:

Du har en bra uppfattning om vad du kommer att få betala när du vill köpa en Corgipoo-valp. Men det är bara början. Du vill veta vad du kan förvänta dig i ditt dagliga liv med en Corgipoo. Vilken typ av mat ska du ge dem? Har de några hälsoproblem? Oroa dig inte, för vi har täckt det nedan.

Mat & Diet Krav

Din Corgipoo kommer att behöva en välbalanserad och högkvalitativ kost, så att de förblir friska och glada. Liksom alla typer av hundar kommer de att behöva lite variation i maten de får och många olika näringsämnen för att hjälpa dem att få ett bra, långt liv. Det bästa sättet att göra detta på är att ge din Corgipoo premium hundmat. De klarar sig bäst när du ger dem mat som är gjord för deras aktivitetsnivå, åldersgrupp och storlek. Det är bäst att leta efter foder som är gjorda för små raser.

Den ovanliga och kompakta konstruktionen av Corgipoo gör dem benägna att bli fetma. Så du bör inte ge dem för många godsaker under dagen och rådfråga din veterinär om hur mycket mat du ska ge dem. Eftersom de har korta ben kommer ett kondroitin- och glukosamintillskott inte att skada. I allmänhet räcker det med en kopp mat för den här hunden, och det kommer att kosta runt - per månad.

Om du är orolig för att fastställa eller ändra din Corgipoos diet, bör du prata med din veterinär. Din veterinär kommer att kunna hjälpa dig att fatta rätt beslut utifrån just din hund.

Övning

Corgi-bajsar har mycket energi. Du bör ta honom ut i minst en timme varje dag, så att han kan upptäcka och utforska nya saker. En av de enklaste sakerna du kan göra är att ta din Corgipoo överallt. Detta kommer att tillåta dem att umgås med dig och få sin träning.

De föredrar att inte vara ute på gården själva, så det är bäst att ta dem med sig eller till och med till hundparken eftersom de älskar andra hundar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Zu och Grizzly (@doodleduo_)

Träning

Det är bäst att börja träna din Corgipoo när de fortfarande är valpar eftersom detta hjälper dig att få en väluppfostrad hund. De har mycket energi och de är kända för sina förmågor att göra ofog. Utan att träna dem ordentligt kan de bli destruktiva och oförbätterliga. När de är 10 veckor gamla är det en bra idé att ta dem på träning, eftersom det hjälper till att förebygga problem. Du bör också ha dem på ett schema för träning och träning, så att de har en rutin.

Corgipoos är väldigt intelligenta, så med rätt träning kan de lära sig många olika kommandon. De älskar att lära sig, och det kommer att hindra dem från att hamna i problem. Du kan träna dem för vallning, för att vara terapi- eller tjänstehund eller för syn. De används också ofta för militär träning på grund av deras stora kunskaper i syn, deras gränslösa energi och lilla storlek.

Om du vill ha en väluppfostrad hund är det viktigt för dig att börja träna och umgås med den när den är valp. Fokusera bara på träning som är belöningsbaserad och positiv förstärkning. Detta kommer att ge dig de resultat du vill ha.

Grooming ✂️

Corgipoos är hypoallergena på grund av dess pudelgener, och det kommer inte att fälla mycket om deras päls är som en pudelpäls. Welch Corgis är måttliga och tunga fällor, och om din Corgipoo är mer lik deras walesiska Corgi-förälder kan den fälla mer. Corgipoos har hår som är medellångt till långt, och det kräver borstning dagligen för att förhindra mattor och trassel.

Leta efter en lösning som rekommenderas av din veterinär för att regelbundet rengöra dina Corgipoos öron för att hjälpa till att hålla infektioner borta. Din hunds tänder bör borstas minst två gånger i veckan. Detta kommer att undvika tandproblem och hålla din hunds tänder och mun rena.

Hälsa och villkor

Corgipoo är inte känd för många hälsoproblem. Det beror på att när man korsar corgi och pudel så lindrar det ofta mycket av de problem som de renrasiga hundarna har. Med detta sagt är det en bra idé att vara medveten om några av de möjliga hälsoproblem som din hund kan ha så att du kan leta efter dem. Om möjligt vill du också få information från din uppfödare för att ta reda på om föräldrarna har några hälsoproblem. Precis som alla hälsotillstånd hos människor eller djur kan tidig upptäckt och behandling vara nyckeln.

Mindre förhållanden

  • Grå starr
  • Glaukom
  • Hypotyreos
  • Patellaluxation
  • Von Willebrands sjukdom
Allvarliga förhållanden
  • Addisons sjukdom
  • Svälla
  • Höftdysplasi
  • Legg-Calve Perthes sjukdom

Man vs Kvinna

När det gäller skillnader mellan hane och hona Corgipoo, är storlekarna och vikterna för varje hund desamma. En Corgipoo-hona kan dock vara något dyrare om du planerar att avla.

Slutgiltiga tankar

När du letar efter en ny hund som du kan lägga till i ditt hem och familj är Corgipoos ett utmärkt val för många människor. De är bra med barn och andra husdjur, och de är hypoallergena, vilket betyder att de också är bra för personer med allergier.

Dessa bedårande och smarta hundar har blivit en mycket populär hybrid nu för tiden, och när du letar efter en hund som inte är för stor och som är vänlig mot nästan alla, är Corgipoo den du ska välja.


Utvald bildkredit: JLSnader, Shutterstock

Innehåll