Cotonese (Maltese & Coton de Tulear Mix)Höjd: 8-10 tum
Vikt: 7-13 pund
Livslängd: 14-17 år
Färger: Vit, grädde, kex
Lämplig för: Barnfamiljer, de som har gott om tid att ge, hushåll med flera husdjur, de med lätt allergi
Temperament: Söt, lycklig, tillgiven, komisk, behövande

Cotonese är hundens hopkok av maltesiska och de mindre kändaCoton de Tulear. Malteserna har länge varit gynnade av aristokrater som går tillbaka till 3 500 f.Kr. Coton de Tulears historia är höljd i mystik eftersom de var en noga bevakad hemlighet för det madagaskiska folket.

En teori om Coton de Tulears ursprung tyder på att de är släkt med malteserna. Men oavsett hans historia är malteserna och Coton de Tulear väldigt lika i utseende och personlighet. Tillsammans har de skapat en lika liknande pooch, Cotonese. Cotonese är det bästa av två världar och är ett utmärkt alternativ för de ägare som inte kan välja mellan sina två föräldrar.

Han är en energisk boll av vitt ludd som är ivrig att behaga sin herre. Han är en vänlig liten hund som är full av kärlek, tillbedjan och rolig underhållning. Om du alltid vill vara vid din sida, om du letar efter en rolig liten jordmolnhund, passar Cotonese räkningen.Följ med oss ​​på vår kotonesiska upptäckt för att se om du är en match made in doggy heaven.

Avdelare 1

Cotonese valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Kulfi The Malticotonese (@maltikulfi)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Innan du köper en kotonesisk valp måste du komma ihåg att han är en blandras som kan ärva någon av föräldrarnas personlighet och utseende. Tack och lov, eftersom hans föräldrar är så lika, kommer du inte att undra för mycket över hur han kan se ut.

Hans maltesiska förälder beskrivs som mild, lekfull och charmig, och Coton de Tulear beskrivs som charmig, ljus och lycklig. Så Cotonese kommer att vara en blandning av dessa förtjusande egenskaper.

Cotonese är en liten valp, men låt inte hans lilla kropp lura dig. Han är mycket energisk för en liten pooch och kommer säkert att hålla dig på tårna. Förvänta dig inte en stillasittande knähund, för du kommer inte att hitta en på cotonesiska. Du måste matcha hans energi och underhålla honom.

Annars kommer han att bli stygg och busig och leta efter andra sätt att fånga din uppmärksamhet. Trots att han är liten kan han hamna i mycket bus och få sig själv, och du, i problem. Du har blivit varnad!

Men om du kan hänga med honom, är han en lycklig hund som kommer att ge solsken till de tråkigaste dagarna. Han längtar efter mänskligt sällskap och kommer att behöva placeras hos en familj som kan tillbringa det mesta, om inte all, av sin tid med honom.

Han reser gärna med dig, till jobbet, till butikerna eller på semestern, och han är en anpassningsbar pooch. Han kan också få plats i din handväska eller ryggsäck, så det finns verkligen ingen ursäkt att inte ta honom överallt.

Om du inte kan garantera Cotonese företaget är han inte rasen för dig. Detta är hans mest betydande krav, och om du lämnar honom i mer än några timmar kommer han att bli superorolig. Om du är säker på att du kan garantera honom detta, är du inne på enfantastisk vovvepartnerskap.

Vad är priset på Cotonese valpar?

Kostnaden för en cotonesisk valp från en ansedd uppfödare faller någonstans mellan 0 och 0. Även om han inte är den vanligaste av designerhundar, blir han allt mer populär, så du borde inte ha svårt att hitta en Cotonese uppfödare.

Men du bör inte leta efter vilken gammal uppfödare som helst, du bör bara arbeta med en uppfödare som är både ansedd och etisk i sina avelsmetoder. Det innebär avel från friska föräldrar med relevanta hälsokontroller. Samt att föda upp sina valpar i en varm och hälsosam miljö med sina kullkamrater.

Eftersom han är en mer sällsynt blandning bör du förvänta dig att resa för att hitta en ansedd uppfödare. Ändå, om det betyder att du får en frisk hund, är de extra milen helt värt det. Arbeta aldrig med backstreetuppfödare eller de som inte tillåter dig att träffa sina valpar personligen.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Cotonese

1.Cotonese är en hundclown.

Cotonese är en komisk hybrid eftersom båda hans föräldrar är kända för att vara roliga små hundar. Han kommer att tillhandahålla timmar och timmar av underhållning, och han får verklig njutning av att få alla att skratta. När alla är trötta efter sina hårda arbetsdagar, längtar han fortfarande efter att skämta runt. HansBomullde Tulear-förälder är känd för att prestera och stå på bakbenen också.

två.Cotonese är en förstklassig agilitybana.

Om du letar efter en smidig tjuv, är Cotonese din kille. Hans kärlek till skoj, energiknippen och snabbrörliga kropp gör honom till den perfekta kandidaten för doggy agilityklasser eller tävlingar.

3.Cotonesens päls känns som bomull.

Han kallas inte för intet Cotonese; hanspälsen är mjuk som sockervadd. Den behöver skötas dagligen för att säkerställa att den inte mattar, men han är ett nöje att stryka och ansa. Grooming kommer också att stärka ditt band med honom.

Maltesiska och Coton de Tulear

Föräldraraserna för Cotonese: Vänster – Maltesiska (Dora Zett, Shutterstock) | Höger – Coton de Tulear (JacLou DL, Pixabay)

Avdelare 3

Kotonesernas temperament och intelligens

Den här hunden är en lättsam hund som älskar alla och allt som livet har att erbjuda. Han kommer att hälsa dig med det bredaste leendet på morgonen och bereda dig för en bra dag framåt. Han älskar att mysa i soffan eller i ditt knä i slutet av en hel dags lek. Allt du gör kommer han att vilja göra med dig. Den här killen kommer att vara din partner in crime under de kommande 14 till 17 åren.

Han är också mycket sällskaplig med andra människor utanför familjeenheten. Ivriga att vara allas bästa vän, din utökade familj och gäster kommer att älska att besöka dig.

Han kan vara lite yappy om du tillåter honom att vara det, men att kväva detta i knoppen när han är en valp bör hindra honom från att utvecklas 'lilla hundens syndrom' . I allmänhet är han en väluppfostrad hund om den tränas rätt, till skillnad från många andra små raser. Han är mindre krävande och divalik jämfört med sin maltesiska förälder, och detta är en av cotonesernas tilltal.

Han är en mycket intelligent hund, och eftersom han alltid är på språng blir han gladast när hans sinne stimuleras. Utöver sin dagliga träning behöver han mycket lektid under dagen. Det skulle vara klokt av dig att investera i en korg full med leksaker som han kan roa sig med. Speciellt för de tillfällen då du behöver vara vuxen och få jobb gjorda.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, Cotonese är en utmärkt hund för de flesta familjer. Han är tolerant mot yngre barn som kan bli lite övernitiska av sin hantering av honom. Men du bör vara uppmärksam på att mindre barn har varit kända för att misshandla mindre hundar som de behandlar som nallar. Detta är ett personligt val beroende på dina egna förutsättningar och barn, men ett att tänka på allvarligt.

Han lämpar sig för lägenhetsboende, stora lanthus och allt däremellan. Bara han får gå vart du än går så är han glad. Han kommer inte att uppskatta reglerna för 'inga hundar i soffan'. Han skulle njuta av tillgång till ett utomhusutrymme. Men så länge du tränar honom och stimulerar hans sinne under hela dagen med träning och lek, skulle han kunna överleva i ett hem utan det.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Cotonesen är en väluppfostrad hund som vill vara allas vän . Han kommer att komma överens med andra husdjur, oavsett om det är hundar, katter och alla andra husdjur som du kan ha. Han kommer förmodligen också att försöka leka med de lokala katterna som kommer in på hans trädgård och underhålla dem med sina tricks.

Allt detta beror naturligtvis på om han är väl socialiserad som valp, och inte får komma undan med oregerliga 'lilla hund'-beteenden.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Sky Go (@skykygo)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Cotonese:

Trots att den är en lättsam hund, har Cotonese några dagliga krav som du måste notera. Utan dessa kommer han inte att vara den glada hund som alla känner och älskar.

Mat & Diet Krav

Cotoneserna äter cirka 2 koppar matbit varje dag. Det här kan låta som mycket för en liten poch, men han behöver mycket energi för att ge energi för sin dag. Han kommer att klara sig bra på en kibble av hög kvalitet som ger en välbalanserad kost.

Han kommer också att behöva en kibble som är speciellt utformad för små hundraser. Helt enkelt för att hans mun är mindre och han kommer att kämpa för att äta normalstor kibble. Torkad kibble hjälper också till att bryta ner uppbyggnaden av plack eftersom mindre raser är kända för att lida av parodontala sjukdomar.

De MSD veterinärhandbok föreslår att alla valpar ska äta en minsta proteinhalt på 22 % och vuxna bör äta 18 %. Letar du efter småbitar som är rika på omega 3 och 6-fettsyror, såsom lax och linfrö, kommer hans hud att få näring och att bomullspälsen ser frisk ut.

Små raser hundar är också riskerar att drabbas av hypoglykemi , även känd som lågt blodsocker. Därför bör cotoneserna äta lite och ofta, och 3 måltider om dagen kommer att hålla sina blodsockernivåer uppe.

Träning

Cotoneserna behöver cirka 45 minuters träning varje dag för att hålla sig friska och stimulerade. Helst måste detta vara utanför hemmiljön för att stärka hans sinne. Som en mycket intelligent hund bör hans träningsrutin blandas ihop för att hålla honom intresserad. Att ta honom till den lokala hundparken för att få nya kompisar kommer att bli en stor hit.

Den extra speltiden som han kommer att njuta av bör vara utöver hans 45 minuters dagliga träning. Han kommer också att njuta av utmanande träningspass eller hjärnspel som kommer att hålla hans lilla sinne ticka. Godisfyllda pusselleksaker är ett fantastiskt sätt att testa sitt sinne, och han kommer gärna att underhålla sig själv i timmar med en av dessa.

Han är mycket mer energisk än sin maltesiska förälder. Detta är en av många anledningar till att vissa mer aktiva familjer väljer cotoneserna framför malteserna.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Milk 우유 (@milk.thecotonese)

Träning

Cotonesen behöver tidig socialisering så att han växer till den lättsamma och väluppfostrade hund som han borde vara. Kom ihåg, låt honom aldrig komma undan med stygga beteenden bara för att han är liten.

Eftersom han är så intelligent och ivrig att behaga är han en hunddröm att träna. Som ett resultat kommer förstagångshundägare att få honom en okomplicerad introduktion till hundträningens värld. Positiv förstärkningsträning är vägen att gå. Med en godis eller två och massor av verbalt beröm kommer han att komma med stormsteg på nolltid.

Lådträning rekommenderas med den här killen, helt enkelt på grund av hur orolig han kan bli när han lämnas ensam för länge. Se till att det är rätt storlek för hans lilla kropp. Annars kommer han att kunna glida ur det utan ansträngning alls. Han kommer att älska sin lilla trygga tillflyktsort, och du kommer att vara tacksam för det också med vetskapen om att han inte kan komma upp i bus när du är ute ur huset.

Grooming✂️

Cotonesen har en lång och läcker päls som vanligtvis är pigg, snarare än silkeslen, som hans maltesiska förälder. Detta gör det benäget att matta, så du kommer att behöva putsa honom varje dag. Det krävs mycket vård för att få det till ett strålande glänsande tillstånd, men han kommer sannolikt att älska uppmärksamheten.

Båda hans föräldrar är listade som allergivänliga hundraser , så detta gör den kotonesiska valpen till en också. Detta är utmärkta nyheter om du är en familj som har lätt hundallergi men älskar hundar - eftersom han är mycket lättare att tolerera. Detta är ytterligare en av hans vädjanden för de hundälskare som inte är ett fan av överflödigt hundhår.

Var noga med att borsta tänderna regelbundet med specialdesignad hundtandkräm. Detta är ett annat sätt att hålla sin kompakta mun frisk och fördröja otäcka parodontala sjukdomar. Att bada honom oftare jämfört med andra hundar är viktigt med hans päls; se till att göra det en gång var 4:e till 6:e vecka, beroende på hur smutsig han blir.

Hälsoförhållanden

Cotonese är en frisk hund som har en mycket lång livslängd på 14 till 17 år. Eftersom han är en blandras kan han ärva de hälsoproblem som påverkar båda hans föräldrar, så var noga med att notera följande:

Mindre förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Hydrocephalus
  • Shaker dog syndrom
  • Portosystemisk shunt
  • Parodontala sjukdomar
Allvarliga förhållanden
  • Patella dislokation
  • Hjärtsjukdomar

Avdelare 5

Man vs Kvinna

En hunds personlighet formas mer av träning snarare än kön. Men många Cotonese ägare föreslår att manliga Cotonese sannolikt är mer energiska och bullriga. Om du letar efter en extra studsig Cotonese, se till att se valparna med sina kullkamrater. Detta kan ofta berätta hur deras personlighet sannolikt kommer att se ut när de blir äldre.

Den enda verkliga skillnaden är att manliga cotoneser vanligtvis är större jämfört med kvinnor. Men eftersom det är en så liten ras i alla fall, kommer detta sannolikt inte att vara en betydande deal-breaker för de flesta familjer.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Så, där har du det, cotonesen i all sin fluffiga sockervaddsprakt. Han är mer energisk än sin maltesiska förälder, vilket är bra för de familjer som gillar små hundar men vill ha lite mer entusiasm och roligt. Han kommer att underhålla dig och hela din familj i timmar i sträck, och han är en glad hund att ha i närheten.

Till skillnad från många andra hundraser finns det inte många måsten när det kommer till Cotonese. Så länge du kan ge honom sällskap, energi och kärlek är han en anpassningsbar hund som kan rymmas i de flesta familjehem.

Relaterad läsning:

  • Pin-Tzu (Shih-Tzu och dvärgpinschermix)
  • Pyrenees Husky (Great Pyrenees & Husky Mix)
  • Golden Cavalier (Golden Retriever & Cavalier King Charles Spaniel Mix)

Utvald bild: Gusztav Bartfai, Shutterstock

Innehåll