Dorkie (Yorkshire Terrier & Dachshund Mix)Höjd: 5-10 tum
Vikt: 5-12 pund
Livslängd: 12-16 år
Färger: Svart, röd, brun, , blå
Lämplig för: Familjer och individer som letar efter en avslappnad hund som är lite underhållsfri
Temperament: Lättsam, älskvärd, vänlig, tolerant

Trots det roliga namnet är Dorkie en älskvärd hund som kan vara en idealisk följeslagare för familjer och individer som kan ge honom den uppmärksamhet han längtar efter. Hybriden är en korsning mellan det eleganta och läckraYorkshire terrieroch den glada taxen. Båda delar en lång historia som jägare innan de hittar in i våra hjärtan som familjens husdjur.

Korset ger det bästa av två världar. Det finns Yorkiens intelligenta och ibland livliga natur kombinerat med Doxiens outtröttliga energi och vänlighet. Båda raserna har sin strimma av ornerighet som vi lätt kan avfärda när vi tittar på deras söta ansikten. American Canine Hybrid Club och Designer Ras Registry känna igen blandrasen.

Dorkie är en naturlig, med båda sina föräldraraser bland de mest populära American Kennel Club (AKC). Båda ger önskvärda egenskaper, tillsammans med några egenheter som är värda att veta. dorkie valpDorkie valpar – innan du köper...

Avdelare 8

Kredit: Steve Bruckmann, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Dorkie-valpar?

Designerhundar kräver alltid ett pris och Dorkie är inget undantag. Men eftersom de två föräldraraserna är vanliga och populära är prislappen inte lika hög som den är för sällsynta. Du kan förvänta dig att betala flera hundra dollar, särskilt om uppfödarna har genomfört genetiska tester. Vi uppmanar dig starkt att endast överväga dessa husdjur på grund av benägenheten för hälsoproblem.

Föräldrar till Dorkie

3 föga kända fakta om Dorkie

1.En speciell Yorkshire Terrier är en krigshjälte

Den amerikanske soldaten Bill Wynne visste inte hur extraordinärt hans räddade husdjur, Rökig , var tills hon kom till handling genom att dra kommunikationstråd genom en kulvert. På grund av hennes förtroende kunde trupperna rigga ett tidigare japanskt flygfält för arméns användning under andra världskriget. Ett monument över den här smarta hunden står i Clevelands Emerald Necklace Park.

två.En Doxie gör historia

Du har förmodligen hört talas om Dolly the Sheep, det första klonade däggdjuret. Taxen har också sin plats i medicinsk historia som första klonade hunden . Winnie och hennes tvilling, Mini-Winnie, skrev historia i mars 2014. Det var hennes ägares pris för att ha vunnit en tävling.

3.AKC erkände Yorkshire Terrier och Tax samma år

Även om de kan se väldigt olika ut, är Yorkie och Doxie en del av samma 1885 års klass att få erkännande av AKC. Andra raser inkluderar Fox Terrier, Greyhound och Beagle, bland de 14 för det året.

dorkie

Föräldrarna till Dorkie. Vänster: Yorkshire Terrier, Höger: Tax

Temperament & Intelligence of the Dorkie

En viss grad av envishet är en del av DNA från båda föräldrarna till Dorkie. Det är en del av det som gör dem kära för oss. Man kan säga att att ha en är mer som ett förhållande än att bara äga en hund. Men allt handlar om balans. Taxarnas avslappnade natur är en tillgång, även om du måste spendera lite mer tid med träning.

Det är inte som att de inte lär sig nya saker, utan att de kan ha en åsikt om det.

På den positiva sidan är båda raserna människor-behagar. De söker uppmärksamhet och ditt godkännande eftersom det betyder mer kärlek till dem. De är smarta nog att ta reda på det också. Dorkies är fortfarande ett bra val för första gången husdjursägare. De kommer att lyda även om du måste ge dem en knuff med lite godsaker.

Är dessa hundar bra för familjer?

Dorkies är bra familjehusdjur. De är milda och toleranta nog att stå ut med barns upptåg. Det största problemet ligger i att barnen är för hårda mot dem. Om deras kroppsform är mer som enTax, då är deras ryggar en sårbar plats. De är inte stora hundar och kanske inte klarar grov hantering bra.

Dorkies är familjevänliga men bli inte förvånad om de dras mot en person i hushållet. Det betyder dock inte att de är överdrivet skyddande eller kommer att knäppa på andra människor.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Yorkies och Doxies har båda en historia som jägare. Gnagare var måltavlan för de förra, och grävlingar, tro det eller ej, var de senares förbannelse. Det betyder att de sannolikt kommer att se andra husdjur i hushållet som bytesdjur. Ett djur som rymmer är en öppen inbjudan till en jakt. Dorkies är dock hundvänliga eftersom de sannolikt hade kontakt med andra jägare.

Avdelare 4

Kredit: ZCFei, Shutterstock

dorke

Saker att veta när du äger en Dorkie:

Att veta vilka sårbarheter eller tendenser en ras har är nyckeln till en lycklig relation med ditt husdjur. Dorkies har sina egenheter både från den fysiska och mentala fronten. En heads-up är därför en viktig del av att vara en bra husdjursägare.

Mat & Diet Krav

Liksom många mindre raser, ställde sig Dorkies upp för vissa hälsoproblem angående fetma. Hur kan du motstå att inte ge dem en godbit? Det andra problemet är deras aktivitetsnivå. Deras lättsamma natur, i kombination med deras lägre energinivåer, gör dem redo för viktökning och de tillhörande medicinska tillstånden.

Ett regelbundet matningsschema är absolut nödvändigt för att säkerställa välbefinnandet för din Dorkie och god livskvalitet. Använd bara godsaker som träningshjälp, och se till att barnen vet det också. Deras aptit har tyvärr ingen stoppbrytare.

Träning

Du kommer förmodligen att upptäcka att du måste locka din Dorkie att få tillräckligt med motion varje dag. Han hänger hellre med dig och njuter av en och annan godbit. Dessa hundar är inte intensiva. Du behöver aldrig oroa dig för att de slår ner något av barnen när du springer efter en leksak . Dagliga promenader kommer att säkerställa att han får tillräckligt med fysisk och mental aktivitet för att hålla sig frisk och underhållen.

Avdelare 5

Kredit: ZCFei, Shutterstock

Träning

Vi kommer inte att ljuga. En Dorkie kan utmana dig ibland. Båda föräldraraserna har en envis strimma, om än av olika anledningar. Yorkien växte upp bortskämd. Doxie var stark och hård att slåss mot sin motståndare, grävlingar. Dorkies är dock smarta djur. De kommer snabbt att fånga sambandet mellan dina kommandon och det önskade resultatet.

Envishet och milda tillrättavisningar är nyckeln. Yorkshireterriern i Dorkies är känslig för hård feedback. Behandla dem försiktigt men bestämt för att stävja oönskade beteenden. Även om de kan gräva, är de mindre benägna att vandra eller yla överdrivet.

Grooming ✂️

Mängden ansträngning beror på vilken förälder som har större inflytande på pälsen. Yorkies kräver daglig kamning för att förhindra trassel och mattor. För Doxies beror det på om det var en slät, lång eller trådhårig förälder. Om det är ett problem kan du hålla dem korta. Det sparar tid med underhåll och håller hundarna mer bekväma.

Som med alla hundar med diskettöron behöver de ofta uppmärksamhet för att förhindra öroninfektioner och kvalster. Vi föreslår att du rör och hanterar dem ofta för att göra denna del av skötseln lättare för dig och ditt husdjur.

Hälsa och villkor

Yorkies och taxar delar många av samma hälsoproblem som plågar mindre raser. Även om de är allmänt friska, är de största problemen leder och ben. Vi uppmanar dig starkt att få en veterinär utvärdering innan du köper ditt husdjur. Låt inte antalet bekymmer avskräcka dig med en korrekt förundersökning.

Mindre förhållanden

  • Munhälsoproblem
  • Grå starr
  • Allergier
  • Öroninfektioner
Allvarliga förhållanden
  • Kollapsad luftstrupe
  • Retinal dysplasi
  • Legg-Perthes sjukdom
  • Portosystemisk shunt
  • Patellaluxation

Avdelare 3

Man vs Kvinna

Förutom storleksskillnaderna är de viktigaste sakerna du förmodligen kommer att märka mellan könen mer av en lättsam karaktär med män och ett mer livligt uppträdande med kvinnor. Annars är båda praktiskt taget desamma, särskilt hos kastrerade eller kastrerade husdjur. Hormonella variationer förklarar hur de kan bete sig. Kom ihåg att mycket beror på uppväxten, vilket gör hårda och snabba regler otydliga.

Slutgiltiga tankar

Dorkies är bedårande. Det är givet. Deras föräldrar är två raser som länge har älskat sig hos djurägare över hela världen. De är så söta att man kan förlåta deras ibland envisa natur. Det är en produkt av deras utveckling. De är vänliga och anpassningsbara nog för stads- eller landsliv. Deras ringa storlek är en tillgång, även om de kanske inte tolererar grov hantering från barn.

Dorkies har vissa hälsoproblem, av vilka många delas med alla små raser. Att hantera sin kost är viktigt för att undvika komplikationer av vissa av dessa tillstånd. Om du letar efter en hund med mycket personlighet och den bedårande naturen att matcha, är en Dorkie ett utmärkt val för både familjer och individer som kan ge dem den uppmärksamhet de behöver.


Utvald bildkredit: Steve Bruckmann, Shutterstock

Innehåll