Golden Retriever

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 20-24 tum
Vikt: 55-70 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Fawn, grädde
Lämplig för: Aktiva familjer, de som letar efter den klassiska helamerikanska hunden
Temperament: Tillgiven, mild, lätt att träna, lydig, energiskNär du föreställer dig den klassiska hunden, finns det en god chans att du föreställer dig en Golden Retriever. Dessa djur har varit överst på nästan alla populära hundar i decennier, och det är inte svårt att se varför: De är lojala, kärleksfulla och milda, vilket gör dem till det perfekta familjedjuret.Medan alla är bekanta med Golden Retrievers, tror många människor sannolikt att de vet mer om denna ras än de faktiskt gör. Dessa hundar är underbara, men de är inte perfekta, och de har en hel del utmaningar som är specifika för rasen.

Som sagt, de är fortfarande fantastiska hundar, och de skulle vara ett fantastiskt tillskott till ditt hushåll. Om du vill lära dig mer om dessa fantastiska valpar, kommer guiden nedan att gå igenom allt du behöver veta om Golden Retriever.avdelare 10Golden Retriever-valpar – innan du köper...

golden retriever valp Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Det finns inget så sött som en Golden Retriever-valp. De är små gula bollar av ludd som aldrig slutar röra sig och leka, och de kommer att smälta ditt hjärta från första ögonblicket du ser dem.

Det är dock ett tveeggat svärd. Det finns många människor som blev kära i en av de där små luddbollarna, bara för att upptäcka att de växer upp till hundar som är lika aktiva och energiska. Enkelt uttryckt, Goldens passar inte bra för stillasittande familjer.

Det gäller särskilt om du har dyra möbler och inte mycket tid för att hämta spel. Om de inte tränas ordentligt kan dessa valpar kanalisera sin fantastiska energi till att vända ditt hem ut och in.

Men om du tror att du är kapabel att hålla jämna steg med en av dessa hundar, kommer du att njuta av varje minut du spenderar med dem. De är otroligt kärleksfulla och lojala, och de kommer överens med nästan alla de stöter på, oavsett art.

Vad är priset på Golden Retriever-valpar?

Golden retriever är så vanliga hundar att du har en ganska anständig chans att hitta en i ditt lokala pund. Om du redan har letat utan lycka, överväg att kontakta dedikerade räddningsgrupper i ditt område; det finns säkert massor att välja på.

Om du absolut måste äga en renrasig Golden Retriever Det bästa kan dock vara att gå via en uppfödare. Det blir dock dyrare.

Hur mycket dyrare beror på hur premium du vill att din hunds blodlinjer ska vara. Om du vill ha gräddan av skörden kan du betala uppemot 3 000 $ - kanske ganska lite mer än så, om du vill ha en hund som du kan visa eller föda upp själv.

I genomsnitt kan dessa hundar dock fås för så lite som 0. Var bara försiktig med fyndköp, eftersom för låga priser kan vara ett tecken på en valpfabrik eller en uppfödare i trädgården.

Om det är möjligt, besök uppfödaren innan du gör ditt köp. Detta låter dig få en känsla för dem personligen, samt låter dig inspektera deras anläggningar. Kom ihåg att Golden Retriever-valpar ska vara vänliga och nyfikna; om hundarna är sura och tillbakadragna är det ett dåligt tecken.

golden retriever med ett barn

Bildkredit: Rebecca Scholz, Pixabay

Avdelare 83 föga kända fakta om Golden Retriever

1.Goldens används ofta som sök- och räddningshundar.

Golden Retrievers avlades upp som jakthundar, och deras uppgift var att spåra upp eventuella fallna byten och föra dem tillbaka till sina herrar. Som ett resultat behöver de formidabla luktsinne och en lydig natur.

Dessa egenskaper gör dem till utmärkta sök- och räddningsdjur. De kan lokalisera en försvunnen person på nolltid, och de kommer att följa sin förares instruktioner till punkt och pricka.

Eller så kan du bara träna dem för att hjälpa dig hitta fjärrkontrollen – ditt samtal.

två.De är bra på att titta på dina saker - men inte så bra på att skydda dem.

Goldens har ett skarpt öga för faror och ett sjätte sinne för att veta när någon inte är bra, och de är inte rädda för att slå larm. Om din Golden skäller mitt i natten, finns det en god chans att något är fel.

Nu betyder det inte att de kommer att ladda nere och köra skurkarna iväg. Det är trots allt vad de har dig till.

3.De är populära runt om i världen.

Det råder ingen tvekan om att de är en av de mest populära raserna i USA - de har sällan, om aldrig, fallit utanför de fem mest ägda raserna i Amerika.

Men de är lika populära i många andra länder runt om i världen, särskilt Australien, Storbritannien ochBrasilien.Deras vänliga inställning, iver att lära och outtröttliga arbetsmoral gör dem till det perfekta jobbet för nästan vilken miljö som helst.

golden retriever

En kort historia om Golden Retrievers

Trots att de är känd som en helamerikansk ras, har dessa hundar faktiskt sitt ursprung i Skottland i mitten av 1800-talet. Fågeljakt var populärt på den tiden, men det fanns ett problem: det finns massor av vatten i Skottland, och hundarna vid den tiden var dåligt utrustade för att simma efter fallna byten.

För att råda bot på detta problem korsade uppfödare de bästa apportörerna de hade tillgängliga med de bästa vattenspanielarna. Resultatet blev en medelstor till stor hund med dubbel päls som absolut älskade att simma.

Men snart hade jägare ett annat problem: deras nya vapen var effektiva på mycket längre räckvidd än tidigare, vilket betyder att det var ett större avstånd mellan dem och deras fallna fåglar. Detta ledde till att uppfödare fokuserade på två egenskaper som Goldens skulle bli kända för: deras kraftfulla nosar och deras gulbruna päls.

Tonvikten lades på att dessa hundar skulle kunna nosa upp fallna fåglar på stora avstånd, varför Goldens är så begåvade dofthundar. Deras gyllene päls var också viktig, eftersom den tillät dem att sticka ut bland penseln, vilket gjorde det mycket mindre sannolikt att de skulle bli offer för vänlig eld.

Medan de fortfarande används som jakthundar idag, hålls Golden Retriever mycket vanligare som familjens husdjur. Ändå älskar de att ha ett jobb att göra, och de kan sniffa på nästan vad som helst, varför det är meningslöst att försöka dölja kakor för dem.

Avdelare 2Temperament & Intelligence of the Golden Retriever

Enligt vissa uppskattningar är Golden Retrieverfjärde smartaste hundrasenpå planeten, bara efter border collies, pudlar och schäfer. Denna intelligens gör dem extremt lätta att träna.

Men det säkerställer också att de lätt blir uttråkade. Som ett resultat måste du stimulera både deras kroppar och sinnen för att förhindra problematiska beteenden som att gräva eller destruktivt tugga. Dessa hundar gillar inte att bete sig illa, men om du inte bränner av deras överflödiga energi, har de inget val.

Oavsett hur mycket bränsle de har, är Goldenssöta, godmodiga hundarsom aldrig har träffat en främling. De älskar tillgivenhet, men inte lika mycket som de njuter av en livlig apport, så ta det inte personligt om de ignorerar din klappning medan de ber dig att kasta tennisbollen bara en gång till .

Det betyder dock inte att de inte värdesätter familjetid; snarare värdesätter de det. När du är klar med att ta ut din Golden, bli inte förvånad om de följer dig från rum till rum och väntar på att du ska slå sig ner så att de kan lägga sig vid dina fötter.

De är inte utsatta för aggression, eftersom det för länge sedan ansågs ovärdigt för rasen och avlades ur dem. Istället är de otroligt angelägna om att behaga, vilket gör dem fantastiska runt människor men tyvärr gör dem mottagliga för övergrepp.

golden retriever

Är dessa hundar bra för familjer?

Golden Retrievers är en av de bästa familjehundarna som du kan tänkas ta med dig hem. De är tålmodiga, milda och inte benägna till aggression, så de är säkra runt nästan vilken familjemedlem som helst.

Du bör dock titta på dem runt små barn. Dessa hundar tenderar att se små barn som kullkamrater och kommer också att leka med dem som kullkamrater. Det betyder att grovhushållning kan gå över styr om du inte är försiktig, så du måste vara där för att se till att de inte slår ditt barn omkull.

Dessutom, bara för att de är bra med familjer, betyder det inte att de kommer att passa in bra varje familj. Om din avkomma tycker om att spendera all sin lediga tid framför en skärm, då kommer en Golden Retriever med största sannolikhet att vara en olägenhet. De behöver alldeles för mycket motion för att njuta av att se dig ta dig igenom en annan YouTube-spellista.

Det gör att de passar dåligt för ägare med begränsad rörlighet (såvida de inte ordnar så att någon annan kan ta bort hunden). Om du inte kan ta med din hund på långa promenader, måste du komma på något annat. Åtminstone måste du kunna kasta en tennisboll om och om igen.

Som du kan förvänta dig är Goldens inte bra lägenhetshundar. De behöver mycket utrymme att röra sig på. Det är inte för att säga att du inte kan ha en i en lägenhet, men du måste vara medveten om att ge dem massor av motion varje dag (och du kommer förmodligen att behöva anlita en hundutövare medan du är på jobbet för).

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Golden Retrievers kommer vanligtvis överens med andra hundar, särskilt som valpar. Dessahundar har gränslös energi, så de behöver alla lekkamrater de kan få.

När de mognar blir de dock mycket mer fokuserade på att spela spel – främst apport – med sina ägare. Som ett resultat kan de ignorera andra hundar i hushållet. Detta kan vara extremt frustrerande för alla andra hundar som vill ha en annan hundlekkamrat.

De är vanligtvis toleranta mot andra djur också, men det är alltid bättre om de föds upp med dem som valpar istället för att introducera dem i huset senare i livet.

En sak att vara medveten om är dock att Goldens kan vara benägna att bevaka resurser. Som ett resultat kanske du vill hålla deras leksaker åtskilda från andra djurs leksaker i huset, bara för att förhindra ett missförstånd.

Golden Retriever

Bildkredit: JACLOU-DL, Pixabay

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Golden Retriever

Förutom deras enorma träningskrav är Golden Retrievers ganska lätta att ha runt, vilket gör dem till ett fantastiskt val för förstagångsägare. Det finns dock fortfarande några saker som du bör vara medveten om innan du lägger till en i ditt paket.

Mat & Diet Krav

Närhelst du har en hund lika aktiv som en Golden Retriever, måste du se till att den springer vidarepremiumbränsle. Dessa valpar har gränslös energi, men det ger dig inte en ursäkt att mata dem med lågkvalitativt kibbit.

Leta istället efter något med mycket protein, samt högkvalitativa frukter och grönsaker. All mat som har massor av omega-fettsyror (finns i ingredienser som fisk och linfrö) är bra, liksom en med mycket glukosamin och kondroitin.

De primära ingredienserna som du vill undvika är animaliska biprodukter, eftersom dessa är gjorda av lågvärdigt kött. Se även upp för vete, majs, soja och andra billiga fyllmedel; dessa kan orsaka magbesvär, och de erbjuder nästan ingenting utöver tomma kalorier.

När det gäller hur mycket du ska mata dessa hundar rekommenderar vi att du följer instruktionerna från tillverkaren av din kibble. Vi uppmuntrar i allmänhet inte att låta dem äta fritt, eftersom de kan äta för mycket, särskilt när de är uttråkade. Det är ett recept för en fet hund, och feta hundar har alla möjliga hälsoproblem.

Gå lätt på människomat och godsaker också. Även om dessa saker är bra vid speciella tillfällen, räcker lite långt. Du behöver inte heller använda mat som träningsbelöning med Goldens – ditt beröm är tillräckligt med betalning.

  Få din valp det bästa med ett av dessa märken: Bästa maten för Golden Retriever

golden retriever

Övning

Som du kanske förväntar dig är träning en stor sak med Goldens. De har massor av energi, och du måste vrida ur dem - annars kan dina möbler eller skor betala priset.

Den goda nyheten är att det krävs lite uppmuntran för att få dessa hundar att springa runt. De särskilt älskar att spela hämta, så om du har en stor bakgård, en tennisboll och minst en fungerande rotatorkudd bör du vara bra att gå.

Var dock försiktig med att pressa dem för hårt, särskilt under ansträngande aktiviteter som apport eller agilityträning. Dessa hundar vet inte när de ska sluta, och du kan lätt överanstränga dem. Det är särskilt sant när de är valpar, eftersom deras tillväxtplattor inte är fullt utvecklade och är särskilt sårbara.

Om möjligt, ta din Golden simning vid varje tillfälle. Dessa hundar älskar vattnet och simning är en fantastisk övning med låg effekt.

Med tanke på hur lydiga Goldens är, är de naturliga för lydnadstävlingar och agilityövningar, som båda är bra sätt att belasta deras sinnen lika mycket som deras kroppar. Återigen, tryck bara inte på dem för hårt, särskilt som valpar.

Träning

Att träna en Golden är viktigt, även om de vanligtvis är väluppfostrade av naturen. Du bör börja när de är valpar, och korrekt socialisering är lika viktigt som lydnadsarbete.

Lyckligtvis älskar dessa hundar att lära sig och de är sanna människor. Som ett resultat kan du i stort sett lära en Golden att göra allt du vill att de ska göra, och det kommer inte att krävas en massa ansträngning för att få dem att förstå.

Det sätt som du tränar dem på är dock viktigt. Dessa är känsliga djur, och de svarar inte bra på hårda träningsmetoder. Så, hoppa över chockkragen och ilskna skrik, och överdåda dem med beröm och tillgivenhet när de beter sig istället.

Även om de är extremt aktiva hundar, kan de också tränas att ligga stilla i timmar åt gången; trots allt, det är det beteende som skulle förväntas av dem i en jaktgardin. Detta gör boxträning till en lek och gör att du kan ge dig själv en paus från din hyperaktiv hund närhelst du behöver det.

Du bör ta time out varje vecka (eller helst varje dag) för att ge din hund ett kraftfullt träningspass. Grupplektioner är också en bra idé, eftersom de låter din hund lära sig i en ny miljö, vilket ökar den mentala stimulansen.

golden retriever närbild

Utvald bildkredit: Jonathan Meyer, Pexels

Grooming ✂️

Det kan verka som att du borstar dem när du inte tränar din Golden. Dessa hundar fäller ofta, och du måste hålla dig på toppen om du inte vill att hela ditt hus ska simma i hundhår.

Faktum är att såvida du inte har mycket ledig tid på dina händer, är det troligtvis bättre att du bara bestämmer ett regelbundet möte med en frisör än att försöka göra allt själv. Du måste naturligtvis fortfarande borsta dem för underhållsändamål, men det kommer att minska mängden grymtande arbete du behöver göra.

Oavsett hur ofta du borstar dem (eller betalar för att få dem borstade), kommer du fortfarande att ha det gyllene päls över allt. Det är bara priset du betalar för att äga en av dessa hundar.

Deras naglar bör klippas regelbundet, även om de kan fila ner dem själva om de är tillräckligt aktiva. Du måste också rengöra deras öron regelbundet för att förhindra infektioner och borsta tänderna minst några gånger i veckan.

De behöver bara badas några gånger om året om de inte blir smutsiga; dock kommer de med största sannolikhet att bli smutsiga ofta, speciellt om du låter dem simma regelbundet. De älskar dock bad, så det kommer inte att vara ett straff för dem.

Hälsa och villkor

Om du vill ha en renrasig Golden Retriever , då kommer du att öka risken för att din hund kommer att drabbas av vissa åkommor. Dessa hundar är predisponerade för flera tillstånd, och det är osannolikt att du kommer att ta dig igenom hela valpens liv utan att stöta på minst ett av problemen nedan.

Mindre förhållanden

 • Entropion
 • Allergier
 • Trichiasis
 • Osteochondritis dissecans
 • Sebaceös adenit
 • Akut fuktig dermatit
Allvarliga förhållanden
 • Cancer
 • Höftdysplasi
 • Armbågsdysplasi
 • Hjärtsjukdom
 • Subvalvulär aortastenos
 • Patellaluxation
 • Grå starr

Avdelare 5Man vs. Kvinna

I genomsnitt kommer en manlig Golden Retriever att vara lite större än en hona, även om skillnaden inte är signifikant. Tänk på 2 inches i höjd och kanske 10 pounds av vikt, som mest.

Hanar tenderar att vara lite mer klängiga. De kommer att följa dig till jordens ändar och kräva uppmärksamhet varje steg på vägen. Kvinnor förväntar sig att du kommer till dem. Du kommer dock att få mycket tillgivenhet från båda.

Damerna tenderar att mogna snabbare, vilket gör dem lättare att träna — till en början. När pojkarna väl kommit ikapp överträffar de dem vanligtvis eftersom de är så ivriga att behaga.

Honor tenderar också att vara mer territoriella, speciellt om det finns en annan hona närvarande. Goldens tolererar vanligtvis andra hundar bra, oavsett art eller kön, men om det finns ett problem är det sannolikt mellan två honor.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Om du vill ha enhund som är otroligt smart, lojal och ett nöje att ha omkring sig, du kan inte gå fel med klassikern Golden Retriever. Det finns en anledning till att tdessa hundar har varit så populäraså länge, och du kommer att förstå varför om du tar med dig en hem.

Anta dock inte att det bara kommer att vara regnbågar och solsken. Dessa hundar behöver massor av motion, och de kan bli destruktiva om de inte får det. De har också en mängd olika hälsoproblem som du måste vara medveten om.

I slutet av dagen är det docksvårt att slå sällskapet av en Golden Retriever.


Utvald bildkredit: Olena Brodetska, Shutterstock

Innehåll