Hur mycket kostar en Airedale Terrier? (2022 prisguide)

Välj Namnet På HusdjuretAiredale terrier är medelstora hundar kända för sin höga intelligensnivå och vänliga natur. Dessa hundar är utmärkta familjehusdjur för aktiva, erfarna hundägare.Om du funderar på att lägga till en Airedale Terrier till din familj, vill du vara medveten om den investering som krävs för att ta hand om dessa hundar. De är ganska dyra att köpa och det finns högre vårdkostnader än genomsnittet förknippade med rasen.Fortsätt läsa för att lära dig mer om priset på Airedale Terriers och kostnaden för att ta hand om en.avdelare 10

Airedale Terrier Pris: Engångskostnader

När du bestämmer dig för att ta med en Airedale Terrier i din familj bör du förvänta dig flera förskottskostnader. Dessa inkluderar kostnaden för att skaffa din hund, tillsammans med förnödenheter, veterinärvård och husdjurets licens och registreringsavgift.Airedale Terrier på gräs

Bildkredit: Lumia Studio, Shutterstock

Gratis Airedale Terriers

Gratis betyder i allmänhet inte att ett husdjur är friskt eller har erhållits lagligt. Du bör alltid vara försiktig med människor som ger bort husdjur gratis. Att ta ut en avgift är ett sätt att säkerställa att husdjur hamnar hos en familj som är villig att investera i deras vård.

Airedale Terrier Adoption

 • -0

Du kommer att spara pengar och kanske ett liv genom att adoptera en Airedale Terrier från en av de många räddningarna i USA. Du kan också hitta en Airedale eller en Airedale blandras på ett härbärge.

Airedale Terrier uppfödare

 • 800–2 000 USD

Kostnaden för att köpa en Airedale Terrier från en uppfödare kommer att variera. Platsen för uppfödaren, stamtavlan för valpens föräldrar och uppfödarens rykte kommer alla att påverka priset du kommer att betala. Du bör alltid göra dina läxor och undersöka uppfödaren innan du bestämmer dig för att köpa en valp från dem.

Airedale Terrier Pris: Inledande installation och tillbehör

 • 775–1 300 USD

Kostnaden för att köpa en ny hund är bara en sak du behöver vara beredd på när du lägger till en hund till din familj. Du måste också redogöra för dess första skott och veterinärbesök. Din Airedale Terrier kommer också att behöva grundläggande hundförnödenheter som koppel, sele, leksaker, mat- och vattenskålar och skötselredskap.

Airedale Terrier

Bildkredit: daniel84hiw, Pixabay

Avdelare 4

Lista över Airedale Terrier Care Supplies och kostnader

Licens och registrering -
Kastrering/kastrering 0-0
Valpskott -0
Inledande veterinärbesök 0-0
mikrochip -
Tandrengöring 0-0
Säng -
Nagelklippare
Borsta -
Valplydnadsträning 0-360
Koppel & Sele -
Leksaker 30 USD
Spjällåda -
Mat- och vattenskålar 15 USD

Hur mycket kostar en Airedale Terrier per månad?

 • 0–5 per månad

Airedales är ganska dyra husdjur att äga. Även de månatliga kostnaderna är höga på grund av deras behov av mat, hälsovård och underhållning. Även om husdjursförsäkring inte är ett måste, rekommenderas den starkt. Låt oss dela upp månadskostnaderna ytterligare.

Airedale Terrier

Bildkredit: otsphoto, Shutterstock

Airedale Terrier Hälsovårdskostnader

 • 5–0 per månad

Den månatliga kostnaden för hälsovård för en Airedale Terrier kommer att bero på om din hund har några sjukdomar eller sjukdomar som de kräver täta veterinärbesök eller medicinering för. Utanför veterinärvården kommer den högsta kostnaden vissa månader att vara grooming, vilket kommer att kosta dig lite extra några månader varje år.

Airedale Terrier Matkostnader

 • –0 per månad

Beroende på din hunds aktivitetsnivå kommer en Airedale att behöva äta mellan 1,5 till 2,5 koppar hundmat av hög kvalitet varje dag. De har en tendens att gå upp i vikt om de inte tränas ordentligt, så se till att du matar din hund med rätt mängd mat för deras aktivitetsnivå.

Airedale Terrier Grooming kostnader

 • – per månad

Du behöver inte ha din Airedale Terrier professionellt putsad varje månad. Det rekommenderas dock att de tas till en professionell minst 3 till 4 gånger per år. Andra månader måste du borsta dem regelbundet. De behöver också ofta tandborstning och nagelklippning. Slutligen, var noga uppmärksam på hundens öron och ögon, eftersom Airedale är benägen att få öroninfektioner och ögonsjukdomar.

Airedale Terrier mediciner och veterinärbesök

 • –0 per månad

Om din hund är frisk ska du inte behöva oroa dig för regelbunden medicinering eller extra veterinärbesök. Du bör dock vara beredd att avsätta pengar ifall din hund skulle behöva medicinering eller dyr medicinsk vård. Du bör alltid ta din hund på kontroll minst två gånger per år. Regelbundna kontroller kan hjälpa din veterinär att upptäcka sjukdomar i tidigare skeden.

Airedale Terrier sitter på bänken

Bildkredit: PROMA1, Shutterstock

Airedale Terrier Pet Försäkringskostnader

 • – per månad

De flesta Airedale Terriers är friska, men det finns flera sjukdomar som påverkar Airedales oftare än andra hundar. Djurförsäkring är kostsam men kan vara en klok investering om din hund blir sjuk och behöver dyr veterinärvård.

Airedale Terriers miljöunderhållskostnader

 • – per månad

Airedale Terriers behöver mycket motion annars blir de destruktiva. Att investera i ett State Park-pass är ett bra sätt att ge din hund den motion de behöver samtidigt som den utforskar nya områden nära ditt hem. Airedales är också tuggare. De kommer att behöva en regelbunden tillförsel av tugga leksaker för att hålla dem sysselsatta och för att skydda dina möbler.

Parkpass /månad
Tugga leksaker /månad
Biologiskt nedbrytbara bajspåsar /månad

Airedale Terrier Underhållningskostnader

 • – per månad

Airedale Terriers är mycket intelligenta och behöver mycket stimulans. De älskarleksakeroch leker med sina familjer. Om den inte får tillräckligt med mental eller fysisk träning kommer Airedale att förstöra ditt hus. Men så länge du håller dem sysselsatta är Airedales utmärkta familjekamrater.

Du kanske vill överväga att investera i en månatlig prenumerationsbox för hundar. Dessa lådor kommer att se till att din Airedale har spännande nya leksaker att leka med varje månad. Du kan ofta spara pengar med en prenumerationsbox också.

Airedale Terrier

Bildkredit: Three Dogs photography, Shutterstock

Avdelare 3

Total månatlig kostnad för att äga en Airedale Terrier

 • 0–5 per månad

Den månatliga kostnaden för en Airedale är hög. Det kommer dock att variera beroende på din hunds hälsa, hur ofta du får dem professionellt preparerade och hur du väljer att underhålla dem.

Ytterligare kostnader att inkludera

Airedales är mycketintelligent, men kan också vara envis. En erfaren hundägare kommer sannolikt att kunna hantera hundens träning på egen hand. Men om du inte är bekväm med att träna din hund, kommer professionell träning att vara nödvändig.

Airedales behöver också uttag för sin energi. De briljerar på agilitykurser så du kanske vill investera i agilityträning för att hålla din hund sysselsatt. Det är också ett bra sätt att knyta an till din Airedale.

Slutligen mår dessa hundar inte bra när de lämnas ensamma under lång tid. Du kanske vill överväga hunddagis om du arbetar långa dagar. Djurvakter eller ombordstigning kommer att vara nödvändiga om du planerar att åka på semester utan din Airedale.

Att äga en Airedale Terrier på en budget

Airedales är dyra hundar, så du måste vara förberedd ekonomiskt innan du tar med en till ditt hem. Att undersöka uppfödaren är ett måste eftersom detta är det bästa sättet att säkerställa att du får en frisk valp.

Men friska valpar växer inte upp till friska hundar utan rätt vård. Att ge din hund rätt mat och se till att den får mycket motion kan hjälpa dem att hålla sig friska när de blir äldre.

Airedale Terrier liggande på golvet

Bildkredit: PROMA1, Shutterstock

Spara pengar på Airedale Terrier Care

Andra sätt att spara påAiredale Terriervård inkluderar att använda lågkostnads- eller gratis spay- eller kastreringstjänster. Du kan träna och sköta dem hemma för att spara på dessa kostnader.

Mycket träningstid kommer att gynna både dig och din hund, plus att det är gratis! Hundvänliga semester är ett annat sätt att spara på din hunds skötsel. Om du kan ta dem med dig behöver du inte betala för ombordstigning eller djurpassning.

Avdelare 5

Slutsats: Priset på Airedale Terrier

Airedale Terriers är underbara hundar för ägare som har råd med sin vård och har gott om tid att spendera med dem. De är dyrare att skaffa än den genomsnittliga rasen, speciellt om du får din Airedale från en uppfödare .

Potentialen för höga vårdkostnader finns alltid hos Airedales så du bör avsätta pengar till veterinärvård. Djurförsäkring är också en bra investering med en Airedale. Det kan ge dig sinnesfrid om din hund blir sjuk.


Utvald bildkredit: jarobike, Shutterstock

Innehåll