Italiensk vinthund

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 13-15 tum
Vikt: 7-14 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Vit, blå, röd, fawn, sobel, grå, svart
Lämplig för: Aktiva familjer som letar efter en hund med låg fällning
Temperament: Kärleksfull, intelligent, vänlig, energisk, lojalDen italienska vinthunden är en idealisk hundkamrat för individen eller familjen som kan skänka så mycket uppmärksamhet som denna aktiva valp vill. Han är en älskare. Medan grooming är lätt, träning, särskilt inbrott, är ibland en utmaning med denna ras. Men den här hunden är tillgiven med nästan alla han möter, vilket gör honom till en fröjd att äga.

Även om han är en sikthund , dagens italienska vinthund är mer nöjd som en knähund. Men selektiv avel för denna roll resulterade i den eleganta kroppsformen hos denna eleganta hund. Det förklarar också den här hundens angelägna atleticism. Den här valpen kan springa om den ges en chans. Sammantaget är han en hängiven följeslagare som klarar sig bra med barn som leker trevligt med honom.

Avdelare 1Italienska vinthundsvalpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Rufus&Floyd (@rufus.floyd)

Individer som letar efter ett lojalt och anpassningsbart husdjur behöver inte leta längre än den italienska vinthunden. Den här hunden trivs bra i en lägenhet. Det är förmodligen ett bättre val också, med tanke på hans vandringspotential och starka bytesdrift. Han är också en intelligent hund som ibland är för smart för sitt eget bästa. Han är dock en lekfull valp som aldrig verkar växa upp och bete sig som en vuxen.

Den italienska vinthunden är mycket hund i en liten kropp. Han är självständig men ändå benägen till separationsångest om han lämnas ensam för ofta. Som du kanske förväntar dig är han inte tolerant mot kyla, med sin korta päls. Han är relativt frisk med få uppenbara problem förutom tandköttssjukdomar. Blivande djurägare måste ta en aktiv roll i tandvård . På en positiv ton, gemensamma villkor som höftledsdysplasi är sällsynta i denna ras.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på italienska vinthundsvalpar?

Vi uppmanar dig starkt att köpa din italienska vinthund från en ansedd uppfödare som har gjort det rekommenderade hälsoundersökningar . Det finns några allvarliga problem som ofta inte dyker upp förrän din valp är äldre. Att ha dem gjort medan han är ung kommer att spara dig och din familj en hel del hjärtesorg. Var säker på att denna hund är relativt frisk med rätt förebyggande vård.

Som sagt, du kan förvänta dig att betala mellan 000–1 500 $ för en valp. Vi föreslår att du skaffar en som är minst 12 veckor gammal för att säkerställa att han är avvänjd. Detta råd är särskilt motiverat vid hantering av leksaksraser som den italienska vinthunden. Det är mindre troligt att du har problem med att vänja dig till ett nytt hem borta från sin mamma och kullkamrater.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om italiensk vinthund

1.Den italienska vinthunden är en gammal ras

Det är inte många hundar som har den långa historien som den italienska vinthunden. Hans härstamning går tillbaka tusentals år till egyptiernas tid. Rester av en pooch hittades till och med på den arkeologiska platsen Pompei i Italien.

två.Den italienska vinthunden har vänner på höga platser

Det går inte att förneka att den italienska vinthunden är söt. Hur kan du motstå dessa bedårande bruna ögon? Många i kungligheter har tänkt samma sak. Bland valpens mänskliga följeslagare finns medlemmar av adeln, som Katarina den stora, Ludvig XIV och James I av England.

3.Den eleganta formen av den italienska vinthunden fångade många kända konstnärers blick

Det är lätt att se att den italienska vinthunden är en naturlig när det kommer till konst, vilket gör honom till det perfekta motivet. Många kända artister höll med. Den här stiliga hunden finns med i målningar av bland annat Carpaccio, Sassetta och Giotto.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Jung Blue (@b_lue_4)

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos den italienska vinthunden

Uppmärksamhet är det operativa ordet när det kommer tillItaliensk vinthund. Han behöver det från dig. Du måste hålla ett öga på honom, även om du har en inhägnad trädgård. Han kommer att skala den och bulta om en kanin springer förbi utanför den. Den här valpen är smart, men han är också självständig och ibland lite distanserad i sitt uppträdande. Hans sinne fungerar alltid, så tänk på det om du vänder ryggen åt honom.

Är dessa hundar bra för familjer?

Den italienska vinthunden är ett hängivet husdjur, vilket gör honom till ett utmärkt val för individer och familjer som vill ha en tillgiven valp. Sök inte mer. Dessa hundar är ganska lekfulla och kommer att klara sig bra med barn som vet att de ska vara försiktiga med honom. Han är ibland försiktig med främlingar. Det gör tidig socialisering ett måste.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

På grund av sin lilla storlek kommer den italienska vinthunden att klara sig bäst i hem med hundar av liknande storlek för att minska risken för skador. Katter är en annan historia. Om din katt springer från honom, förvänta dig en jakt. Dessa sighthound-instinkter kommer att ta över i jakten. Samma sak kan också gälla för yngre barn på grund av denna rass starka bytesdrift.

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en italiensk vinthund:

Att äga ett husdjur är en seriöst ansvar . Den skiljer sig inte från den italienska vinthunden. Många aspekter av ägande liknar alla mindre raser. Andra är unika för den här, till exempel utmaningen att bryta hem. Det viktiga att komma ihåg med honom och alla hundar är att vara konsekvent. De är smarta nog att lista ut saker så länge du spelar efter en regelbok.

Mat & Diet Krav

Med en så här liten hund är denabsolut nödvändigt att se till att han äter. Den italienska vinthunden är, liksom andra leksaksraser, mottaglig för hypoglykemi eller lågt blodsocker om det sjunker för snabbt eller för mycket. Hans högre energinivå ökar hans risk. Vi föreslår att du äter ofta för att säkerställa att allt förblir stabilt. Se också till att ge honom en kommersiell diet anpassad för valpar av hans storlek och livsfas .

Träning

Som vi har sagt kan den italienska vinthunden leva lyckligt som en stadshund. Men han behöver fortfarande en daglig promenad för både sin fysiska och mentala hälsa. Det är eländet med en smart hund. De måste ha mental stimulans om bara för att hålla dem borta från bus. Det räcker med att säga att han kommer att hitta nöjen, även om du inte tillhandahåller det på ett lämpligt sätt.

Träning

Den italienska vinthunden upptar båda sidor av spektrumet. Ja, han är intelligent, men han är också egensinnig. Han är smart, men han blir också snabbt uttråkad. Han tar lätt på komplexa uppgifter men utmanas med grunderna som inbrott. En första gången husdjursägare kan fungera bra med en italiensk vinthund. Han behöver bara följa en fast rutin för att göra det lättare för valpen att fånga upp vad som förväntas av honom.

italiensk vinthund springer

Bild: Pixabay

Grooming ✂️

Här är en punkt där den italienska vinthunden överträffar. Han är definitivt låg underhållsnivå när det kommer till grooming. Det finns inga snygga hårklippningar eller dagliga borstningar. Hans päls och hud kommer att svara bra på en veckognidning med en hundhandske eller curryborste. Det kommer att stimulera blodcirkulationen för förbättrad hudhälsa.

Hälsa och villkor

Den italienska vinthunden har inte den mängd hälsoproblem som vissa raser har. De flesta är gemensamma för storleken på hunden. Hans korta päls gör honom intolerant mot kylan, vilket inte är oväntat. Hans akrobatik kan få honom i trubbel om han skadar sig vid ett fall. Annars är denna valp sårbar för tandköttssjukdomar, vilket kräver nödvändig förebyggande vård.

Mindre förhållanden

Allvarliga förhållanden
  • Patellaluxation
  • Höftdysplasi
  • Autoimmun tyreoidit

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Hanar och kvinnliga italienska vinthundar är nästan identiska i storlek och vikt. Deras temperament är också liknande. Den enda frågan som återstår är om du vill para ditt husdjur och njuta av en valpkull. Annars föreslår vi att din valp kastreras när tiden är lämplig baserat på din veterinärs rekommendationer.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Den italienska vinthunden kan vara en liten hund, men det har hanmer än hans andel av personlighet och energi. Han är enälskling till ett husdjursom kommer att älska hans familj lika mycket som du kommer att älska honom. Han är i kontakt med sitt jaktförflutna och kommer att jaga när en möjlighet dyker upp. Dock detta valpen är en intelligent hund med en fascinerande historia som säger mycket om värdet av att bjuda in en till ditt liv.


Utvald bildkredit: JeebyJeeby, Pixabay

Innehåll