Labradinger (engelsk Springer Spaniel & Labrador Mix)Höjd: 18-22 tum
Vikt: 50-80 pund
Livslängd: 10-14 år
Färger: Vit, grädde, orange, lever, brun, svart
Lämplig för: Aktiva familjer som söker en vänlig och utåtriktad hund
Temperament: Kärleksfull, intelligent, energisk, lekfull

Labradinger är ungefär lika älskvärd av en hund som du kan hitta. Han älskar människor nästan till ett fel. Det är produkten av labrador retriever ochEngelsk Springer Spanieli honom. Denna hybrid är en av de nya barnen på blocket, eftersom den är en ny blandning. Båda föräldrarna är medlemmar i Sportgrupp från American Kennel Club (AKC). En eftermiddag med en valp, och du kommer att förstå varför.

Han är en hund som älskar att springa och leka. Labradinger kan till och med överleva dina barn. Det kommer från föräldrarasernas jaktbakgrund. Springers stenbrott är höglandsvilt som fasan och vaktel. Labbets byte är vattenfåglar. Det är där han känner sig glad - i vattnet. Du kanske märker att hans päls är fet, ett resultat av hans affinitet för vatten. Det beror på hur dominant Retriever är.

Båda föräldraraserna är mycket populära bland hundägare, med labrador retriever i plats nummer ett . Det är lätt att förstå varför. Labradinger är en tillgiven valp och kommer till och med att välkomna främlingar i ditt hem. Det enda som förbryllar oss med denna bedårande hund är varför någon inte tänkte föda upp Springer och Lab tillsammans tidigare.Avdelare 1

Labradinger valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Henry (@henryspringador)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Det väsentliga att förstå om Labradinger är att han behov ett jobb, även om det bara är att hämta en boll . Han är ivrig att behaga och ganska trevlig när det gäller att prova nya spel eller lära sig nya trick. Men han är en energisk pooch. Han är inte ett husdjur att lämna ensam på gården i timmar i sträck. Labradingern längtar efter lika mycket uppmärksamhet som han kommer att ge dig.

Som du kan förvänta dig har Labradinger en stark bytesdrift, särskilt hos valpar där Springer är dominerande. Det är trots allt hans kall. Han har också en hög wanderlust potential om han hittar något intressant att undersöka. Vi rekommenderar att du håller honom på en koppel . Storleken och energin hos Labradinger gör att tidig socialisering är absolut nödvändig. Det räcker med att säga att han är en handfull.

Träning är lika viktigt. Labradingervalpen har en måttlig tendens att nappa. Han är också vokal, en dålig vana som du måste kontrollera innan det blir ett problem. Även om han är intelligent är den här hunden förmodligen inte det bästa valet för den första hundägaren. Han är lätt distraherad och behöver en individ som kan hålla honom fokuserad på att lära och lyda.

Vad är priset på Labradinger-valpar?

Föräldrarasernas popularitet spelar in när det kommer till priset på en Labradinger-valp. Å ena sidan finns det massor av valpar i behov av ett hem där ute. Å andra sidan kommer du att möta konkurrens om en. Många har säkert samma idé. Du kan förvänta dig att betala minst 0 och troligen norr om 000 för en valp, beroende på blodlinjen.

Valpar från föräldrar som jagat eller visat bra kommer att kosta mer. Tänk på att många uppfödare gör sterilisering eller kastrering till ett villkor för en försäljning. Det kommer att öka kostnaderna för att äga en hund det första året. Kom ihåg att att ha ett husdjur också är ett ekonomiskt åtagande. Det finns veterinärbesök, skötsel, leksaker och naturligtvis mat att köpa. Planera att spendera väl över 1 000 dollar per år .

Vi skulle vara försumliga om vi inte nämnde två andra frågor angående att skaffa en Labradinger eller något husdjur. Se först upp för så kallade valpkvarnar. Om du ser valpar till löjligt låga priser, leta någon annanstans. Chansen är stor att de inte är uppdaterade om sina vaccinationer eller avmaskning. Det skrapar bara på ytan om de problem du kan stöta på också.

Den andra punkten är att överväga att anta en räddningshund . Dessa är husdjur som behöver ett hem desperat. Det är ett utmärkt alternativ om du vill skaffa en äldre hund istället för att börja från början med en valp.

Föräldrar till Labradinger

Förälderrasen till en labradinger. Till vänster: Labrador Retriever, Höger: Engelsk Springer Spaniel

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Labradinger

1.Ett smeknamn på Labrador Retriever är Otter Tail

Om du tittar noga på svansen på en labrador retriever, kommer du att märka att den inte avsmalnar till en punkt som du kan förvänta dig. Istället har den en fetare del i mitten som liknar, ja, en uttersvans , därav hans smeknamn. Det hänvisar också till det faktum att det alltid är i rörelse. Se bara till att titta på brytbara saker på bordet om han står bredvid dig i soffan!

två.Labrador retriever är den schweiziska armékniven för sportiga hundar

Labrador Retrieverens intelligens är uppenbar när man tänker på alla jobb som denna hund kan göra. Visst, han är en häftig revolverhund i fältet. Men han är också en utmärkt terapi- och servicehund. Hans skarpa luktsinne gör honom till en naturlig för sök- och räddningsinsatser.

3.Engelska Springer Spaniels finns i två smaker

Kanske, du kommer inte att veta det genom att titta på honom, men det finns två typer av engelska Springer Spaniels. De fälttyp är revolverhunden på väg efter höglandsvilt. Han har en dockad svans och en lätt päls som är bättre lämpad för detta ändamål. Bänkhunden är den du ser professionellt trimmad i utställningsringen. Hans päls är lyxigare, en utmärkt match för hans stiliga utseende.

svart labradinger

Bild: Andrew Goodsell, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Labradinger

Labradinger är ett utmärkt val för rätt hushåll som förstår hans behov av att springa och få uppmärksamhet. Även om han är smart, är den här valpen också en utmaning, ibland. Han kommer att behöva påminnelser för att hålla sig på punkt. Du måste också stävja alla dåliga beteenden och odla hans hunduppförande. I gengäld får du ett glad och vänligt husdjur som kommer att göra ett underbart tillskott till ditt hem.

Är dessa hundar bra för familjer?

Labradinger är ett idealiskt husdjur för familjen. Han har tillräckligt med energi för att hålla jämna steg med barnen. Han kommer att spela i timmar om han får en chans. Båda föräldraraserna är tillgivna och barnvänliga. Vi föreslår att övervaka tid med de små på grund av hundens storlek. Ibland blir han lite för upprymd när han jobbar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Båda föräldraraserna kommer överens med andra hundar också. Det är troligtvis en egenskap som uppfödare valt för på grund av sin tid med andra hundar i fältet. Aggressivitet behandlas till och med som ett fel i utställningsringen. Katter och andra smådjur är en annan historia. Som vi nämnde tidigare går bytesdriften starkt i Labradinger. Om de flyr, din valp kommer jaga dem.

Undantaget från denna observation är om du föder upp din valp tillsammans med en katt. Du kanske till och med upptäcker att de två kommer att bli bästa vänner.

Labradinger

Bildkredit: Andrew Goodsell, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Labradinger:

Det finns några andra saker du bör veta om den folktilltalande Labradinger. Varje ras har sina egenheter och ovälkommet beteende . Det gör att lära sig vad du kan förvänta dig till en smart idé för alla blivande husdjursägare. Det är värt att nämna att uppfostran spelar en stor roll för din hunds personlighet. Det är där socialisering och träning kommer in i mixen.

Mat & Diet Krav

Labradinger är en bra storlek hund som behöver en diet formulerad för en hund av hans vikt. Anledningen är att tillväxttakten skiljer sig mellan små och stora raser. Den förra mognar snabbt, medan den senare kanske inte når sin vuxenstorlek förrän långt över 12 månader . Vi föreslår att du matar din hund med högkvalitativt foder som säkerställer att han får allt han behöver.

Trots hur aktiv Labradinger är, har Retriever i honom en hög benägenhet att gå upp i vikt. Vi rekommenderar två saker. Först, erbjuda godsaker endast som ett träningshjälpmedel. Se till att barnen vet det också. För det andra, övervaka hans vikt. Kom ihåg att matningsanvisningarna på baksidan av påsen är ett förslag endast .

Övning

Dagliga promenader eller ett besök i hundparken är avgörande för att hålla din Labradinger frisk, både mentalt och fysiskt. Det hjälper också till att hålla vikten under kontroll. Du har hans lekfulla natur som går för dig på denna poäng. En timmes spelande frisbee kommer att göra susen. Det är också ett utmärkt tillfälle att förstärka hans socialisering och träning.

Träning

Som vi diskuterade gör storleken, temperamentet och bytesdriften Labradinger till en utmaning för en nybörjare som husdjursägare. Den här valpen är ganska matmotiverad så att du kan använda den för att göra lektionerna lättare. En annan sak att notera är att denna hund är känslig. Han är så ivrig att behaga att en hård reprimand kommer att uppröra honom mer än du kanske inser. Håll dig endast med positiv förstärkning.

svart labradinger igång

Bild: Andrew Goodsell, Shutterstock

Grooming ✂️

Båda föräldraraserna fäller. Därför är regelbunden borstning nödvändig för att din Labradingers päls ska se bäst ut. Det är också ett utmärkt tillfälle att kontrollera hans hud och öron för rodnad eller andra tecken på allergier eller infektioner. Klipp också hans naglar regelbundet, speciellt om du inte går med honom på trottoaren. Enstaka bad är också en bra idé om det finns mer labrador i din valp.

Hälsa och villkor

Labradingern, liksom hans förälder, vet ibland inte när den ska sluta. Ibland verkar han oförstörbar. För en husdjursägare betyder det att han kan skada sig själv eller komma in i saker han inte borde. När det gäller medfödda problem finns det några få som det finns hälsoundersökningar för. Vi rekommenderar starkt att du endast köper från uppfödare som gör dem, med tanke på båda rasernas popularitet.

Mindre förhållanden

  • Allergier
  • Ögoninfektioner
  • Öroninfektioner
Allvarliga förhållanden

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Storleksskillnaden mellan hanar och honor av labradinger är ofta betydande, beroende på den dominerande rasen. Annars kommer båda könen att göra förtjusande husdjur. Du kommer att njuta av vänligheten och tillgivenheten oavsett vilken du väljer. Vi föreslår att du diskuterar kastrering eller kastrering av din hund med din veterinär. Det är det ansvarsfulla att göra om du inte ska föda upp din valp.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Trots all sin lekfullhet, entusiasm och höga energi har Labradinger mycket att ge till rätt hem. Han är ett hängivet och lojalt husdjur som kommer att skänka dig med villkorslös kärlek. Det tar inte lång tid för dig och din familj att inse varför Springer och Lab är så populära. Lyckligtvis kommer du att få det bästa av två världar med den bedårande Labradinger.


Utvald bildkredit: Tracey d, Shutterstock

Innehåll