Mini Bernedoodle (Miniatyrpudel & Bernese Mountain Dog Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 18-22 tum
Vikt: 10-90 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Svart, brun, kräm, vit
Lämplig för: Familjer, aktiva singlar
Temperament: Intelligent, social, tillgivenEn Mini Bernedoodle är en hybridblandning av enBerner Sennenhundoch a Minipudel . Om du letar efter en Bernedoodle kan de ha vilken storlek som helst eftersom pudlar finns i tre vanliga storlekar: Toy, Mini och Standard.Mini Bernedoodle kan också kallas en Bernese Mountain Bajs, en Mini Bernesepoo, en Mini Bernesedoodle eller Mini Bernepoo. En Mini Bernedoodle är medelstor av denna hundras. Beroende på pudelstorleken kan de variera från 12 till 29 tum långa, och deras vikt kommer att variera beroende på vilken förälder de föredrar.

Avdelare 1Mini Bernedoodle-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av BERNEDOODLE BREEDER (@walnutvalleypuppies)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på mini Bernedoodle-valpar?

En Mini Bernedoodle är en korsning av två populära och dyra valpar, vilket gör dem till en av de mest populära och kostsamma -Doodle-raserna. De är vanligtvis mellan 0 till .000. Priset på en Mini Bernedoodle kommer specifikt att ligga närmare den högre delen av sortimentet.

En Berner Sennenhund är en av de renrasiga föräldrarna och kostar vanligtvis mellan 0 till 000, beroende på deras härstamning och uppfödaren. En hund av högsta kvalitet kan bli ännu dyrare, från 2 500 USD.

En minipudel från en uppfödare kommer att kosta allt från 0 till 000. Eftersom dessa hundar är lite vanligare än vissa andra renrasiga valpar finns det en chans att du kan hitta en på ett härbärge. De kommer också att vara mycket billigare när de adopteras från ett härbärge.

Den andra viktiga faktorn är uppfödaren, vilken typ av hund de är specialiserade på och deras kvalitet. Uppfödare som har arbetat hårt för att bygga upp ett bra rykte har ofta gjort det genom att behandla sina hundar med särskild omsorg. Det är sådana människor som är värda att stödja.

Hur kan du avgöra om en uppfödare är av hög kvalitet? En av de bästa metoderna är att be dem om en tur runt deras uppfödningsanläggning. De bör vara villiga att ta dig in i alla utrymmen där de tillåter sina hundar. Det ska allt vara rent och säkert, hålla hundarna i en positiv miljö som inte äventyrar dem på något sätt.

Innan du köper din hund från en uppfödare är det bäst att kontrollera deras föräldrars intyg och veterinärjournaler. På så sätt, om de kämpar med något som kan vara en ärftlig sjukdom, kan du hålla utkik efter det.

Avdelare 83 föga kända fakta om Mini Bernedoodle

1.Mini Bernedoodles föräldrar kommer från de vackraste delarna av Europa.

Mini Bernedoodle är en blandning av sofistikering och hårt arbete när du tittar på deras föräldrar. Pudeln kom från Frankrike från början och föddes först endast upp som standardstorlek. De utvecklades också rigoröst i Tyskland.

De första uppgifterna vi har om dessa eleganta valpar är från 1400-talet. De användes från början som retriever för jägare ute efter sjöfåglar. Deras namn är ett minne av detta arv. Den kommer från det tyska träet för en pöl eller för att plaska.

Deras berömda pälsstruktur och färger konstruerades till och med för att passa syftet med vattenåtervinning. Pälsen som nu är lätt att locka till intressanta snitt och preparerad till orörda höjder var från början att skydda. Det hjälpte till att skydda deras vitala organ och dämpa dem, tillsammans med att vrida sig tätt intill kroppen för att förhindra att de fastnade i saker under vattnet.

Under de senaste århundradena har de blivit populära som en fransk utställningshund och har främst använts för detta ändamål i Amerika. Mycket sällan används de som en jägares följeslagare i modern tid.

Berner sennenhunden har varit en älskare och en hårt arbetande från början. De kommer från de höga höjderna i de schweiziska bergen. Deras namn kommer från detta område, närmare bestämt en kanton i Schweiz som heter Bern.

Dessa majestätiska hundar är uppfödda för att vara lojala och ha en stark arbetsmoral. De var stora för att dra vagnar och valla boskap. De gjorde också effektiva vakthundar på grund av deras skrämmande storlek och pigga natur.

När jordbruket i Alperna började dö ut, minskade Berner Sennen stadigt i popularitet. Men anhängare av rasen arbetade hårt för att återuppliva rasen.

två.Bernedoodles föddes först avsiktligt i Kanada 2003.

Början av Bernedoodle är relativt okänd. Det antas att de korsades av kärlek till de två raserna tidigt, men de föddes först upp avsiktligt i början av 2000-talet.

En kanadensisk kvinna vid namn Sherry Rupke rapporteras vara den första officiella uppfödaren av Bernedoodle. Hon började sin första kull 2003 i Ontario och fortsätter att vidareutveckla denna hybridras än i dag.

Även om hon inte började med Minis direkt, har hon sedan dess förgrenat sig till nästan alla möjliga storlekar av Bernedoodle.

3.Mini Bernedoodle är en semi-hypoallergen hund.

Mini Bernedoodles är en korsning mellan en icke-allergen hund som älskar att fälla och en hypoallergen ras. Pudlar är en av de bästa hundarna för människor som har allergier mot djurpäls.

Bernies är kraftiga shedders, vilket innebär att dessa hybridhundar kan variera mycket på den hypoallergena skalan. Bernedoodles anses vara semi-hypoallergena.

Ett av de bästa sätten att avgöra hur hypoallergen din hund kommer att vara är vilken typ av päls den ärver. Den stramare och puffigare pälsen som mer liknar en pudel tyder på mindre avfall. När de har rak päls kommer de ofta att fälla mer och vara sämre för dem med känslighet.

mini bernoodle

Föräldraraser för Mini Bernedoodle | Vänster: Dvärgpudel, Höger: Berner Sennenhund (Källa: Pixabay)

Avdelare 3

Temperament & Intelligens av Mini Bernedoodle

Mini- och Toy-varianter av Bernedoodle är ofta mer högtränade än Bernedoodles i standardstorlek. När de blir äldre kommer de ofta att växa till en lugnare personlighet med en tendens att hålla sig jordnära, ungefär som Berner Sennenhund.

Oavsett storlek på valp du adopterar, är de skyldiga att vara kärleksfulla, tillgivna och fåniga. De ärver en hel del intelligens från båda sina föräldrar. En envis strimma kan spela in med dessa mindre hundar, främst från pudelsidan. De är intelligenta nog att hamna i stök när de lämnas för länge eller inte får vad de vill ha.

Är dessa hundar bra för familjer?

Mini Bernedoodle är ett perfekt husdjur för en familj. De är söta och kärleksfulla och gillar att leka. De kan hålla jämna steg med dina barn och älskar att vara en del av alla familjeaktiviteter. Deras mindre storlek gör dem mindre imponerande för familjer med små barn.

Även om dessa valpar kan ärva en hel del tålamod från Berner, bör både hunden och barnen läras hur man beter sig på ett lämpligt sätt runt varandra.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Denna ras tenderar att komma bra överens med andra husdjur. De är inte särskilt territoriella, särskilt när de socialiseras från en ung ålder. De är milda och lojala och har mycket energi, speciellt när de är unga. De klarar sig ofta bättre när de är med fler hundar eftersom de kan hålla varandra fysiskt och mentalt sysselsatta.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Leo (@leotheminibernedood)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Mini Bernedoodle

Mat & Diet Krav

Mini Bernedoodles kan fortfarande variera ganska mycket i storlek, så deras kost måste anpassas efter deras specifika behov. Det är viktigt att välja ett livsmedel som också passar deras storlek och aktivitetsnivå. Om de är i den mindre änden, titta på en mindre kibble eller ett foder som är anpassat för små till medelstora raser.

Träning

Mini Bernedoodles älskar att vara ute så mycket som möjligt. De är en ras född för att känna den svala brisen rusa genom pälsen. För att förbli lyckliga och hålla dem från destruktiva beteenden bör de få minst en timmes daglig aktivitet.

Bernedoodles tenderar att vara lättsamma följeslagare, men de uppskattar ett stort intresse för sin livsstil. Ta med dem på promenader, vandringar, löpturer eller till hundparken. Eftersom de är så intelligenta gör de ofta ett utmärkt jobb med agility och sportträning och kärlek pussel spel .

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Charlie Girl (@charliegirl_thebernedoodle)

Träning

Träning kan vara lite utmanande för vissa av dessa hundar. De kan uttrycka en envis streak om de lämnas åt sina egna enheter för ofta eller om de helt enkelt inte är intresserade. Pudelsidan av dem är mer skyldig till detta, men om de gynnar Bernerns personlighet, kommer de att vara mer benägna att vilja behaga dig.

Ett av de bästa sätten att träna dessa hundar är att hålla träningspass roliga och intressanta. Gör det till ett spel eller håll dem aktiva hela tiden så mycket som möjligt. Belöna dem med massor av positiv förstärkning , så att de vet att det de gör är vad du vill.

Grooming ✂️

Grooming är ett annat område som kan variera beroende på vilken förälder de föredrar mest. Rakhåriga hundar fäller mer och bör borstas flera gånger i veckan för att minska mängden päls de fäller i hemmet. De kommer också att ha en dubbel päls och kommer att blåsa den säsongsvis, där de kommer att fälla mycket mer.

Det andra alternativet är mer av en päls som gynnar pudeln. Det betyder att de blir mer lockiga och att de växer närmare huden. Dessa kappor tappar inte lika mycket och behöver bara borstas en gång i veckan eller två för att begränsa deras utfall.

Utöver pälsunderhåll, var uppmärksam på deras naglar, öron och tänder. Om de inte slits ner naturligt av daglig aktivitet, bör du klippa naglarna en gång i månaden eller när du börjar höra dem klicka i golvet. Deras öron bör rengöras varje vecka för att rensa bort skräp eller vaxansamlingar. Slutligen, borsta tänderna dagligen eller minst två gånger i veckan. Denna behandling hjälper till att förhindra eventuella infektioner.

    Letar du efter ett nytt sätt att styla din valpars päls? Kolla upp: 8 Bernedoodle frisyr

Hälsa och villkor

Sammantaget är båda dessa föräldraraser robusta och friska hundar. Sammanfödda drar de också nytta av hybridkraft. Men det finns fortfarande sjukdomar som de kan lida av och som de bör ses efter vid deras årliga veterinärkontroller.

Mindre förhållanden

  • Grå starr
  • Hyperadrenokorticism
  • Hypoadrenokorticism
  • Färgutspädning alopeci
Allvarliga förhållanden
  • Armbågsdysplasi
  • Höftdysplasi
  • Sebaceös adenit

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Det finns för närvarande inga märkbara skillnader mellan hanar och honor i denna ras.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

För familjer som letar efter en hund som kan fungera som en aktiv livskamrat och en krambug, bör Mini Bernedoodle hamna högst upp på listan. De är söta och lättsamma, byggda med tålamod och kärlek. Dessa hundar är utmärkta medlemmar i vilken familj som helst, och deras mindre storlek gör dem mer anpassningsbara än sina större föräldrar.


Utvald bildkredit: Kat Franklin, Shutterstock

Innehåll