Mini English Cocker (Dachshund & Cocker Spaniel Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 9-11 tum
Vikt: 18-22 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Brun, röd, svart, kräm, vit
Lämplig för: Familjer, singlar, par
Temperament: Vänlig, tillgiven, intelligent, kärleksfull, nyfiken, envis

Mini English Cocker är en hybridras, en korsning mellan en Tax ochEngelsk Cocker Spaniel.Dessa hundar är sällskapliga hundar som älskar att vara runt sina ägare, och de är lugna och tysta djur som gärna är inomhus. Med det sagt, låt dig inte luras av deras svala och lugna uppträdande - dessa hundar har en stark jaktinstinkt som kommer att få dem att springa efter minsta rörelse. Detta tack vare deras föräldrarasers starka jaktarv, såväl som några andra unika egenskaper.

Taxar, även känd som korvhundar, föddes upp för att jaga små däggdjur som rävar, grävlingar och kaniner. Det är delvis så de fick sitt namn, Dachs betyder grävling och hund betyder hund. Dessa små hundar är mer populära som sällskapshundar nuförtiden och är ofta bland de 20 bästa populäraste rasen listor.

Engelska Cocker Spaniels är vackra hundar med sina karakteristiskt långa öron och mjuka vågiga pälsar. De utvecklades ursprungligen i England för jakt på skogssnäppor, därav deras namn, och är nu populära sällskapsdjur. Den engelska Cocker Spaniel är den amerikanska Cocker Spaniels kusin, de två erkändes som separata raser på 1930-talet. Engelsk spaniel är den största av de två, med massor av uthållighet och energi och en nyfiken, nyfiken natur.Låter denna anmärkningsvärda korsning som rätt passform för dig? Läs vidare för att ta reda på mer.

Avdelare 1

Mini engelska Cocker-valpar — innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Beau Bentley (@beau.the.mini.cocker)

Mini English Cocker är en pigg liten hund för sin storlek, med en överraskande mängd energi och uthållighet. De är vanligtvis mindre än båda sina föräldraraser, med kroppar som inte är lika långa som deras korvhundarv och öron som inte är lika karakteristiska som deras spanielrötter. Ändå kan valparna i kullen variera kraftigt och kan anta några av sina föräldrars dominerande egenskaper.

Vanligtvis har de korta ben med små, runda tassar, en spetsig nosparti och oftast långa hängande öron. De kan ha vågiga, medellånga pälsar eller en slät, elegant päls eller till och med en kombination av de två.

På grund av sin ringa storlek och lugna och milda natur klarar sig dessa hundar bra i lägenheter, förutsatt att de fortfarande får den dagliga motionen som krävs. Valparna är ungefär lika söta och bedårande som de kommer, och deras milda natur i kombination med deras snygga utseende ger ett vinnande paket som du knappast kan motstå.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Mini English Cocker-valpar?

Priserna på Mini English Cocker-valp kan variera kraftigt, beroende på stamtavlan för föräldraraserna. Engelska cockerspaniels är i den övre delen av spektrat, speciellt show cockers, som kan få priser på upp till 500, och arbetande cockers kommer in på cirka 0.Taxarär en vanlig ras och är följaktligen inte lika dyra. Du kan förvänta dig att betala mellan 0 och 0 för en taxvalp.

Med allt detta i åtanke, tittar du på cirka 1 000 $ för en Mini English Cocker, beroende på uppfödaren, tillgänglighet och plats.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Mini English Cockers

1.De är expertjägare

Låt inte de där diskreta öronen, mjuka uppträdandet och beundrande ögonen lura dig; dessa hundar är skickliga jägare när de ges chansen. Både taxen och spanielen har en lång historia av att jaga småvilt och avlades upp specifikt för ändamålet. Deras ringa storlek och smidiga ramar gör att de enkelt manövrerar genom busken, och de har en häftigt stridbar sida som kan komma ut när de är på jakt. Det finns inte många små djur som är så häftiga som en grävling, och den anspråkslösa grävlingshunden skulle kunna hålla sig mot denna legendariska fiende.

två.De har olika typer av rockar

Taxar har tre distinkta och erkända typer av päls: slät, trådhårig och långhårig. Den släta varianten av tax är den mest populära, och alla taxar hade en gång denna släta, eleganta päls. Långhåriga taxar är ganska sällsynta och har vackra medellånga pälsar som liknar en irländsk setter. Den långhåriga sorten är också generellt mer foglig än de andra två sorterna. Slutligen har den trådhåriga taxen en tjock, grov päls med karaktäristiskt skägg och buskiga ögonbryn. De anses vara mer busiga än de andra två, men detta är bara en generalisering.

Med dessa sorter bland taxar, tillsammans med den vågiga pälsen hos den engelska cocker spanielen, vet du aldrig riktigt vilken typ av päls du sannolikt kommer att få i en mini engelsk cocker!

3.De är världsrekordhållare

Två av 20 äldsta registrerade hundar var taxar, och en var en taxterrierblandning. Alla tre levde för att vara över 20 år gamla, med medellivslängden för taxar på cirka 12-15 år. En Cocker Spaniel höll en gång kort Guinness världsrekord titel vid 22 år gammal, till och med äldre än båda taxarna, men detta rekord slogs snart av en australisk boskapshund som blev 30 år.

Föräldrarna till Mini English Cocker

Föräldrarna till Mini English Cocker. Vänster: Tax, Höger: Engelsk Cocker Spaniel

Avdelare 3

Temperament & Intelligence av Mini English Cocker

Mini English Cockers är främst sällskapsdjur och de är väl lämpade för deras jobb. De är kärleksfulla, tillgivna, nyfikna hundar som är sociala och älskar att vara runt människor. Faktum är att inte ens främlingar är ett problem för dessa hundar, och de kommer omedelbart att värma upp till nya ansikten. Dessa är glada och nöjda små poochs som inte älskar något mer än att mysa med sina ägare.

Båda föräldrarna till denna ras har starka jaktinstinkter, och du kan vara säker på att din Mini English Cocker kommer att ärva dem. Detta gör koppelträning viktigt, eftersom de kommer att springa iväg efter allt som rör sig. Envishet kan vara ett problem vid träning, eftersom dessa hundar ärver denna egensinniga egenskap från sina föräldrar. Lyckligtvis ärver de också sina föräldrars intelligens, och när du väl kan bryta igenom denna envisa strimma tar de vanligtvis bra till träning.

Även om dessa hundar i allmänhet är tysta och lugna för det mesta, är de roliga och lekfulla när de kommer igång. Mini English Cocker är en jämn, kärleksfull och mild hund som älskar att vara runt sin ägare och är idealisk för lägenheter och hem med små gårdar.

Är dessa hundar bra för familjer?

ja! Mini English Cockers är fantastiska familjedjur eftersom de är små och lätta att underhålla, skonsamma och lugna. De blir dock väldigt fästa vid sina ägare och kommer att lida av en hel del separationsångest om de lämnas ensamma för länge. Om du ofta är ute och inte har någon annan hemma kanske de inte är det bästa valet. De är milda och kärleksfulla mot barn och kommer snabbt att knyta an till dem. De är en bra kompis för ditt barn att leka med på bakgården.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Mini English Cockers är en mestadels skonsam ras som vanligtvis snabbt blir vänner med andra husdjur du kan ha - så länge de är större än dem. Mindre husdjur som hamstrar kommer att ses som ett byte som ska jagas, och detta kan utgöra ett problem. Tidig socialisering och konsekvent träning kan dock hjälpa detta mycket.

mini engelsk cocker

Kredit: Photoshite, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Mini English Cocker

Mat & Diet Krav

Dessa små hundar har inga specifika behov som skiljer sig mycket från de flesta andra hundar, och1 eller 2 koppar högkvalitativt matbiten dag passar dem bra. Försök att komplettera detta med magert kött och fisk då och då, eftersom detta ger dem en boost av protein av god kvalitet och ger essentiella fettsyror som omega-3 och -6 för att säkerställa en frisk päls och hud.

Det främsta problemet att se upp för är att äta för mycket, eftersom dessa hundar kommer att äta vad de kan. Det är därför vi rekommenderar att de inte utfodras fritt och att de inte är fria från fyllmedelsingredienser som vete, soja och majs. Dessutom bör mänskliga godsaker som socker, mejeriprodukter och bordsrester undvikas, även när du konfronteras med dessa övertygande ögon.

Övning

Med tanke på att dessa hundar älskar att vara med sina ägare inomhus och är lugna och milda i temperamentet, kanske du tror att de inte behöver mycket motion. Nej, föräldraraserna till denna hund var (och är fortfarande) mycket aktiva arbetsdjur som älskar att vara ute med ett jobb att göra, jaga ohyra och smådjur. Som sagt, de är inte Huskies och kommer att klara sig bra på minst 60-90 minuter om dagen.

Kom ihåg att dessa små hundar är lika smarta som de är bedårande och kommer att behöva mental stimulans lika mycket som de behöver fysisk träning. Stimulerande spel med apport och frisbee kommer att vara en säker vinnare med dem, eftersom det kommer att utnyttja deras medfödda jaktinstinkter och förhoppningsvis omdirigera dem från familjens hamster!

Agilityträning är en bra idé för dessa hundar, eftersom det kommer att markera alla mentala och fysiska rutor som de så tycker om.

Träning

Mini English Cockers är intelligenta hundar, så på pappret är de vanligtvis lätta att träna. Men glöm inte deras irriterande envisa streak - de kanske inte vill lära sig kommandon om de inte känner för det. Det bästa sättet att hantera envisa och egensinniga hundar är att börja träna så tidigt som möjligt och integrera träningstekniker i din vardag med dem. Detta kan börja från det ögonblick som du tar med din nya valp hem och kan vara så enkelt som att sitta innan du matar eller gå utanför. Att umgås tidigt med vältränade och lydiga hundar är ett annat säkert sätt att få dem att lyda kommandon snabbt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Beau Bentley (@beau.the.mini.cocker)

Grooming✂️

Mini English Cocker har vanligtvis en lockig och vågig päls som kräver regelbunden borstning för att undvika knutning och mattning. Vissa kan ärva taxarnas slanka och smidiga päls och kommer inte att kräva lika mycket underhåll. Lyckligtvis, oavsett vilken päls din Cocker ärver, är de lågutgjutande hundar, men regelbunden borstning hjälper fortfarande att hålla håret borta från varje springa i ditt hem. De har långa och floppiga öron, så du måste vara uppmärksam och försöka hålla deras öronkanaler rena och torra. Bristen på luftflöde under deras stora öron kan snabbt leda till infektion om de inte kontrolleras.

Att borsta din Mini Cockers tänder regelbundet kommer att undvika plackuppbyggnad och tandförfall, och du bör utföra regelbundna kontroller av deras naglar för att se till att de hålls trimma. Vi rekommenderar att bada endast när det är absolut nödvändigt och även då, endast med speciellt husdjursschampo eller ännu bättre, bara varmt vatten. Även milda schampon kan orsaka hudirritation och förlust av eteriska oljor på din hunds päls.

Hälsoförhållanden

Hybridkraft är en term som används för att beskriva bristen på ärftliga genetiska problem som kan gynna korsade hundar, och Mini English Cocker åtnjuter oftast denna hybridfördel. Med det sagt, som med alla hundar, finns det alltid några problem som du måste vara uppmärksam på.

Retinal dysplasi är vanligtvis en icke-progressiv sjukdom, orsakad av ett fåtal faktorer, inklusive genetiska, vitaminbrister och till och med virusinfektioner. Det kännetecknas av ränder och fläckar i hundens öga och kan i vissa fall orsaka fullständig blindhet.

Höft- och armbågsdysplasi är ganska vanligt hos båda föräldraraserna och kan också påverka din Cocker. Von Willebrands sjukdom kan förekomma, men mer sällan, och dilaterad kardiomyopati är också en möjlighet.

Förutom det är fetma det vanligaste problemet men det är lätt att undvika med en bra kost.

Mindre förhållanden
  • Allergier
  • Svälla
  • Fetma
  • Övertalliga tänder
  • Grå starr
Allvarliga förhållanden
  • Cancer
  • Retinal dysplasi
  • Jip och armbågsdysplasi
  • Von Willebrands sjukdom
  • Dilaterad kardiomyopati

Avdelare 5

Man vs Kvinna

De flesta av de stora skillnaderna mellan hanar och honor mildras när de kastreras eller kastreras, och dessa enkla procedurer kommer också att leda till en allmänt friskare och jämnare hund. Dessutom är en hunds personlighet mycket mer dikterad av deras uppväxt och miljö och mindre av deras kön. Varje hund är en unik individ, oavsett kön, men det finns små skillnader att vara medveten om.

Kvinnliga Cockers tenderar att vara lugnare och mildare än män och är mer känsliga och tillgivna mot sina ägare. Hanar tenderar att vara på den mer självständiga sidan, är mindre benägna för humörsvängningar och är större. Dessa är dock oftast generaliseringar, och din hund kan ta på sig någon av dessa egenskaper, oavsett kön.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Mini English Cocker är en mild, mjuk ras. Det krävs mycket för att få den här hunden upprörd, även om de kan vara känsliga ibland också. De är lyckligast när de är runt sina ägare, inomhus eller utomhus, och deras milda natur gör dem bra med barn. De kan ha en stark bytesdrift på grund av deras föräldrars jaktarv, såväl som en envis strimma ibland som kan göra dem till en utmaning att träna. Förutom det är de en hund som är lätt att ta hand om och lika lätt att älska, med gränslös personlighet och tillgivenhet mot sina ägare.

Om du letar efter ett jämnt och mjukt tillskott till din husdjursfamilj, behöver du inte leta längre än Mini English Cocker.


Utvald bild: Photosite_, Shutterstock

Innehåll