Miniatyr Golden RetrieverHöjd: 14-20 tum
Vikt: 20-45 pund
Livslängd: 10-15 år
Färger: gyllene
Lämplig för: Alla som vill ha en Golden Retriever men inte har plats för en stor hund; familjer som letar efter ett husdjur som inte fäller sig
Temperament: Lekfull, energisk, alert, lätt att träna, tröstande, nöje med människor

Golden Retriever föddes upp i Skottland på 1800-talet, där de var populära bland överklassidrottare som tyckte om att skjuta ankor som en hobby. Förutom att kunna hämta troféfåglar från tjockt busk (därav namnet), älskade retrievers att springa och simma lika mycket som alla mänskliga idrottare.

Tiden har gått och vår smak för hundar har förändrats. Nu för tiden,Golden Retrieversär älskade för sina glada attityder och lojala sällskap, men de är också alldeles för stora för vissa hushåll.

Gå in i Miniature Golden Retriever, en av de senaste hundraserna som för närvarande säljs - faktiskt så ny, den är ännu inte registrerad hos American Kennel Club. De skapas oftast genom att korsa en Golden Retriever med en mindre ras, speciellt en pudel eller spaniel.Om du älskar Golden Retriever, men inte kan få in 70 pund pistolhund i ditt liv just nu, kan Miniature Golden Retriever vara din perfekta följeslagare. I den här artikeln kommer vi att berätta allt du behöver veta om att köpa, uppfostra och ta hand om dessa unika miniatyrhundar.

Avdelare 1

Miniatyr Golden Retriever-valpar – innan du köper...

mini golden retriever

Bildkredit: LVV, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Golden Retriever är några av världens mest karismatiska hundar, och deras miniatyrform är inget undantag. När du tar med dig en hem kommer den omedelbart att bli stjärnan i ditt familjeliv och älskar chansen att leka, springa och mysa med sina nya bästa vänner.

Var dock varnad: Miniatyr Golden Retrievers är inte stoppade leksaker, hur mycket de än ser ut som det. Dessa hundar är oändliga källor av energi, särskilt som valpar, och deras ägare bör vara beredda att vara lika aktiva som de är.

Eftersom Miniature Golden Retrievers ännu inte är officiellt registrerade hos AKC (även om de är certifierade med några mindre kennelklubbar), var medveten om att det ännu inte finns en standardkorsning för att skapa dem. En förälder kommer alltid att vara en renrasig Golden Retriever, men den andra kan vara en Tekopp Pudel , en Cocker Spaniel, eller en av flera andra små raser.

Vad detta betyder för dig är att Miniature Golden Retriever-valpar varierar mycket i personlighet. Det är ytterst viktigt att köpa genom en välrenommerad uppfödare och att träffa valpen och dess föräldrar innan du köper.

Vad är priset på Mini Golden Retriever-valpar?

Som en nyare designerras är Miniature Golden Retriever-valpar på den dyra sidan. Räkna med att betala mellan 0 och ,000. Om du ser en på rea för mindre än 0 betyder det förmodligen att uppfödaren har dragit ner på valpens hälsa – håll undan.

Du bör också räkna med att spendera cirka 500 USD per år på mat av hög kvalitet, plus ytterligare utgifter som leksaker, grooming och träningstjänster och medicinska kontroller.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om miniatyr Golden Retriever

1.De har många namn.

En annan konsekvens av att vara en nyare, mindre officiell ras är att det inte finns något standardnamn för Miniature Golden Retriever. På olika platser är de kända som Comfort Retrievers, Golden Cavaliers, Golden Cocker Retrievers, Toy Golden Retrievers eller Petite Golden Retrievers.

två.Uppfödare försöker få in fler Golden Retriever-gener i mixen.

Eftersom den exakta formeln för en Miniature Golden Retriever fortfarande håller på att utarbetas, arbetar uppfödare på att föda upp valpar som uttrycker fler egenskaper hos Golden Retriever-föräldern. Målet är 75 procent Golden Retriever, 25 procent något annat.

3.Golden Retrievers är bland USA:s favorithundar.

I undersökningar kommer Golden Retrievers nästan alltid ut på eller nära toppen av popularitetslistan. Det är därför Miniature Golden Retriever är så viktig - den hjälper fler människor att få tillgång till denna älskade ras.

Föräldrar till Miniature Golden Retriever

Föräldrarna till Miniature Golden Retriever. Vänster: Golden Retriever, Höger: Pudel

Temperament & Intelligens av miniatyr Golden Retriever

Miniatyr Golden Retrievers är mycket som sina fullstora föräldrar i temperament. De älskar att vara i centrum för uppmärksamheten, springa och leka apport och göra sitt folk glada. De är också lätta att träna och leka trevligt med andra hundar.

Som sagt, de är mer än bara krympstrålade kloner av vanliga Golden Retrievers. Varje Miniature Golden kommer att ärva egenskaper från sin andra förälder, vanligtvis en pudel eller cocker spaniel. Det bästa sättet att lära sig om varje valps humör är att leka med den hos uppfödaren och träffa båda dess föräldrar.

Miniatyr Golden Retrievers är mycket intelligenta och gillar att vara aktiva. De är bäst för familjer som kan spendera mycket tid på att gå och leka varje dag. Det är de ocksåotroligt lojala, sticker vid dig för livet en gång bundna - vilket gör dem förvånansvärt bra vakthundar, trots deras inte exakt skrämmande kroppsbyggnad.

Är dessa hundar bra för familjer?

För det mesta gör de underbara familjehusdjur, men du bör ha några saker i åtanke. För det första skäller de ibland, särskilt när det ringer på dörren. För det andra, om en av föräldrarna var en Cocker Spaniel, har vissa Miniature Golden Retrievers varit kända för att bita. Lyckligtvis, oavsett vilka föräldrarna var, kan dessa beteenden tränas ut.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Med lite uppsikt är Mini Golden Retrievers lätta att umgås med andra hundar. Liksom sina stora motsvarigheter är de också bra med katter, men det kan ta lite mer arbete om antingen katten eller Miniature Golden Retriever är naturligt skrämd.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av 𝓁𝓊𝒸𝓎 (@mini.golden.lucy)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en miniatyr Golden Retriever:

Mat & Diet Krav

Miniatyr Golden Retriever gillar att äta, och de är sårbara för fetma om de matas för mycket. En fullvuxen Miniature Golden behöver cirka 2½ koppar torrfoder varje dag.

Alla hundar har nytta av en proteinrik diet med mat gjord på riktiga ingredienser. Undvik hundmat som är beroende av biprodukter och glutenmjöl, och se till att din hund alltid har rent vatten tillgängligt.

Övning 🎾

Precis som en Golden Retriever i full storlek, älskar en Miniatyr Golden Retriever att träna, vara ute och framförallt springa. Fetch är deras favoritspel – det är bokstavligen vad de föddes till, trots allt. De är också stora fans av simning.

Miniature Goldens gör sig bäst med en halvtimme till en timmes promenader varje dag, med extra tid på att spela. Det här är inte en ras du kan ta hem och glömma. En miniatyr Golden Retriever kommer alltid att påminna dig när det är dags att spela.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Pippa (@pippatheminigolden)

Träning

Miniatyr Golden Retriever är ivriga att göra bra ifrån sig i träning. Den kombinerar två av deras favoritsaker: träning och att göra sina människor glada. Utöver det är alla dess potentiella föräldrar extremt smarta, så alla Miniature Golden kommer att ha de smarta egenskaper som behövs för att klara lydnadsskolan.

Positiv förstärkning är det bästa sättet att träna en Miniature Golden Retriever. Att straffa dem eller skrika på dem kan lösa det omedelbara problemet, men på lång sikt stressar det dem och gör dem mindre glada att lyssna på dig.

Istället, när din Miniature Golden Retriever gör något du inte gillar - att hoppa på en budbärare, säg, eller skälla på dörrklockan - är nyckeln till att träna dem omdirigering. Det är vad alla sorters föräldrar gör i naturen: få sina ostyriga barn att fokusera sin energi på något hälsosammare. Ta fram en leksak eller en goding och gör det klart för din Miniature Golden Retriever att de bara får det om de slutar skälla.

Som alltid, ju yngre hunden är när du börjar träna, desto effektivare blir den.

Grooming✂️

Alla Golden Retrievers, i pintstorlek eller på annat sätt, tappar vinterrocken när vädret blir varmt. Medan Miniature Golden Retriever sprider relativt lite mjäll överlag, måste de fortfarande borstas dagligen för att behålla sina rockar från matta.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av daffy the dog & gus gus (@daffy_the_dog_)

Hälsoförhållanden

Tyvärr är det ännu inte klart om hybridkraft – tanken att blandningar och mutts är hälsosammare än renrasiga – gäller för Miniature Golden Retriever. De har en längre förväntad livslängd än många större hundar. Men du bör fortfarande se upp för dessa hälsotillstånd.

Allt Miniatyr Golden Retriever: Hypotyreos, dysplasi i höft- och armbågsleder, lymfom, fetma

Pudelförälder: Grå starr, diabetes, svullnad

Cocker Spaniel förälder: Kardiomyopati, allergier, njursten

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Fysiskt sett är den enda skillnaden mellan hanar och honor av fullvuxna Mini Golden Retrievers att honor tenderar att vara i den lite kortare, lättare änden av spektrumet. Men det finns fortfarande en betydande överlappning.

Eftersom Miniature Golden Retriever är en ras med ett brett spektrum av temperament, har individuella hundars personligheter mycket mer inflytande på deras beteende än deras kön. Så länge som din nya valp är kastrerad eller kastrerad kommer kön inte att påverka mycket alls.

Slutgiltiga tankar

Miniature Golden Retrievers är nya på scenen, men vi är glada över att se dem: det är fantastiskt att uppfödare anstränger sig för att göra USA:s mest populära hund tillgänglig för människor som annars kanske inte skulle få den glädjen i sina liv.

Kom ihåg att en Miniatyr Golden kräver arbete. Förvänta dig inte att det är en soffpotatis. Men om du behandlar det rätt kommer du att ha en träningspartner och myskompis för livet.


Bildkredit: Janet Waldbillig, Shutterstock

Innehåll