Minskin Cat

Välj Namnet På HusdjuretMinskin_Kattunge_KvinnaHöjd: 5-7 tum
Vikt: 6-9 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Hårlös, vit, sköldpaddsskal, tabby
Lämplig för: Stora eller små familjer som planerar att hålla dem inomhus
Temperament: Söt, tillgiven, lekfull, vänlig

Vad i hela friden är en Minskin-katt, och varför har du inte hört mycket om dem än? Denna kattras har en tjock kropp, korta ben och stora blå ögon som ger ett utomjordiskt utseende. Detta är en sällsynt, nyare kattras som utvecklades för bara ett par decennier sedan. En man vid namn Paul McSorley från Boston, Massachusetts, bestämmer sig för att han ville göra en katt som hade samma färg som en siames med korta munchkin-ben och täta pälsfläckar på svansen, öronen och benen.Även om den första gjorde ett framträdande 1998, dröjde det till 2005 innan det fanns 50 av dem i världen. Även om det finns mycket mer tillgängliga idag, är de fortfarande en sällsynt ras som ännu inte har erkänts av The Cat Fanciers' Association. Trots att den är så ny finns det mycket att älska med denna unika ras, och det är inte konstigt att din nyfikenhet för dem blommar.

Minskin kattungar – innan du köper...

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd SällskaplighetVad är priset på Minskin-kattungar?

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Catskills Cattery (@minskincat)

Den fysiska storleken på denna katt kan vara liten, men det bidrar bara till den permanenta, kattungeliknande överklagandet. De är halvhårlösa med små ben och enorma personligheter. Eftersom de är en ny ras och fortfarande relativt sällsynta bör du räkna med att betala allt från 500 till 000 för denna unika ras. Det kan verka lite brant men att köpa dem från en ansedd uppfödare är avgörande för att undvika hälsoproblem när de åldras. Eftersom de är så nya känner vi inte till alla problem som kan uppstå när de växer i popularitet ännu.

hepper katttassavdelare

3 föga kända fakta om Minskin-katter

Som en ny ras vet folk inte mycket om dessa katter. Var kommer de ifrån? Hur är deras personligheter? Vad skiljer dem från andra katter? Här är lite information som du förmodligen inte visste om Minskin-rasen innan du läste den här artikeln:

1.De har rötter i Boston.

Minskin-katten föddes först upp i Boston av kattfantasten Paul McSorley. McSorley ville skapa en ras som hade fläckar av päls som representerade en siames, hårlösa egenskaper hos en Sphynx och korta ben från Munchkin-katter. De korsades också med Devon Rex och burmesiska katter. Den första katten föddes upp 1998, och han nådde sitt önskade resultat 2000. År 2005 fanns det bara 50 Minskin-katter.

två.De är inte erkända som en officiell ras.

Minskin är en ny ras, och den har fortfarande inte erkänts av International Cat Association eller Cat Fanciers’ Association. Men de övervakar fortfarande rasens utveckling, och många människor hoppas att snart hitta dem på en erkänd lista när de växer i popularitet.

3.De är en av de vänligaste moderna kattraserna.

McSorley gjorde ett bra jobb med att skapa ett husdjur som var perfekt för de flesta familjer. Minskins har djärva personligheter. De älskar att umgås med sina ägare och umgås med både katter och hundar. De är en kattälskares dröm eftersom de är intelligenta, lekfulla och roliga att titta på, men ändå älskar att mysa i ditt knä i slutet av dagen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av yuki och zenny (@tiny.catstin)

hepper katttassavdelare

Temperament & Intelligence of the Minskin Cat

Minskin-katter är roliga, vänliga och aktiva. De tycker om att springa runt i huset eller leka med andra katter, hundar och barn lika mycket som de älskar att mysa i ditt knä och använda dig som en värmedyna för att hålla värmen. De älskar också tillgivenhet i allmänhet.

Är dessa katter bra för familjer? 👪

Minskin-katter bör vara en topputmanare om du letar efter ett nytt familjedjur. De är utåtriktade, lekfulla husdjur som älskar att bli hanterade av sina ägare. På grund av deras slappa och vänliga personligheter gör de det bra med barn och andra husdjur, inklusive hundar. Vid det sällsynta tillfället när de inte leker och promenerar runt i huset, kommer de förmodligen att vara ihopkrupen bredvid dig i soffan.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Zoom Dragon Zane (@3minskinteers)

hepper katttassavdelare

Saker att veta när du äger en Minskin Cat:

Ditt slutliga mål med att ta hand om alla husdjur, oavsett ras, bör vara att hålla dem friska och säkra. Minskin är en liten ras, och att låta dem gå utomhus under dagen eller natten kan öka risken för att komma i nära kontakt med större rovdjur eller utsätta sin känsliga hud för svåra väderförhållanden. Utöver det vill du se till att de äter rätt mat, är aktiva för att avstå från att bli överviktiga och sköter dem på rätt sätt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Catskills Cattery (@minskincat)

Mat & Diet Krav

Katter är huvudsakligen köttätare, och de förlitar sig på en diet som är rik på protein. Köp kattmat som du har råd med men försök att endast använda veterinärgodkända märken. Kattungar som är under 30 veckor gamla behöver tre måltider per dag som mest består av mjölk. När de är över 30 veckor men under 12 månader, mata dem två måltider per dag med torr eller blöt mat. Nittio procent av Minskin-dieten måste vara protein; Men då och då är det okej att behandla dem med frukt att äta, men bara om de är intresserade. Mata aldrig din katt med lök, vitlök eller choklad. Ge dem färskt vatten varje dag från en ren skål ochundvik att mata dem med komjölk.

Övning 🐕

Minskinkatter har mycket energi och kräver måttlig motion, men du bör undvika att släppa ut dem om du kan. Bristen på hår utsätter huden för solbränna från den heta solen eller andra farliga situationer angående extremt väder. Avsätt 30 minuter varje dag för att leka med dem genom att kasta runt leksaker eller använda andra stimulerande produkter.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Mindie Booth (@little_curls_cattery)

Träning 🎾

Denna ras har en intelligensnivå över genomsnittet, och de har inga problem med att lösa enkla problem. På grund av detta är Minskin-katter lätta att träna och kommer inte ha några problem med att förstå hur man använder kattlådan eller förstår andra regler i huset. Visst är det större chans att lyckas när man börjar sin träning från ung ålder.

Grooming ✂️

Anta inte att bristen på hår gör att Minskins inte kräver mycket skötsel. De är allergivänliga och fäller sällan, men deras exponerade hud gör att de måste ha regelbundna bad med en mild tvål . De flesta veterinärer rekommenderar att du badar dem en gång varannan till var tredje vecka och undviker hårtorkar, så att du inte skadar deras känsliga hud. Tänk på att för många bad kan torka ut dem och orsaka dermatit .

Håll koll på andra aspekter av grooming med en Minskin, som att klippa sina tånaglar en gång var 10:e till 14:e dag eller så ofta som nödvändigt. Om du vill borsta deras pälsfläckar, använd en mjuk borste för att göra det.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Mindie Booth (@little_curls_cattery)

Hälsa och villkor 🏥

Alla katter riskerar att utveckla hälsoproblem från sin genetik. Hittills har kattrasen Minskin inte många allvarliga hälsoproblem, men de har inte funnits tillräckligt länge för att avgöra vilka deras genetiska anlag är. Även om det inte är många nu, kan det förändras med tiden.

Mindre förhållandenAllvarliga förhållanden

hepper katttassavdelare

Slutgiltiga tankar

När nya raser utvecklas kan det vara spännande att hoppa på möjligheten att ta hem en. Ovanliga kattraser är ett spännande äventyr för vissa människor, men det betyder inte att vem som helst kan ta hand om dem på det sätt de förtjänar. Innan du köper en Minskin, sök upp ansedda uppfödare i ditt område. Det finns ingen djupgående förståelse för deras genetik än, och du vill göra allt för att säkerställa att du köper från en uppfödare som är licensierad genom jordbrukskommissionären. Detta är det säkraste sättet att veta att du köper en katt som kommer att ha så få hälsoproblem som möjligt och som inte kommer att ge dem vidare till andra katter i framtiden.

Minskin-katter har ett unikt utseende med sina kala fläckar, hypoallergena pälsfläckar, stora ögon och ben i munchkinstorlek. Deras överdrivna personligheter drar kattälskare till dem, och de kommer bara att bli mer populära med tiden. Om du vill ta hem en av dessa spännande nya raser, se till att du kan ge rätt hälso- och miljövård, samt ge dem den uppmärksamhet som de kräver innan du öppnar dina dörrar för dem.


Utvald bildkredit: Minskin Kitten Hona blå tabby färg-mönster , Paulmcsorley, Wikimedia Commons CC SA 3.0 Unported

Innehåll