Pug-A-Mo (Pug & American Eskimo Dog Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 12-18 tum
Vikt: 15-25 pund
Livslängd: 12 – 16 år
Färger: Grädde, vit
Lämplig för: Familjer, som bor i lägenheter eller hus med trädgård, någon hemma för det mesta
Temperament: Aktiv, söt, intelligent, vänlig, skyddande, kärleksfull, nyfiken, livligMed ett unikt namn som Pug-A-Mo får du en söt och rolig blandras från den populäraMopsoch det fantastiska Amerikansk eskimå . Mopsen är en enormt populär leksakshund som är full av bus och är kärleksfull och social, och den amerikanska eskimån är en underbar fluffig hund som är smart, vänlig och ivrig att behaga. Pug-A-Mo är en trevlig och tillgiven hund som också är modig, nyfiken och söt.

Pug-A-Mo är en liten hund som kan ha mopsens inskjutna nos samt Eskie-ruffen runt halsen och en krökt svans som kanske har fjäder eller inte. Hans päls är vanligtvis inte lika lång som Eskies och kanske inte lika kort som mopsarna. Pug-A-Mo är oftare än inte vit till färgen men kan också vara krämfärgad och kommer vanligtvis att ha Mopsens svarta ansiktsmask.

Avdelare 1Pug-A-Mo-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ✨Luna✨ (@luna_thepug_uk)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Pug-A-Mo är en energisk hund tack vare sin Eskie-förälder men kan ha lite stillasittande beteende på grund av sitt mopsarv. De är en frisk ras som har en genomsnittlig livslängd för en liten hund. Pug-A-Mo ska vara lätt att träna och är sociala hundar men kan vara lite försiktig med främlingar tills de lär känna dem.

Vad är priset på Pug-A-Mo-valpar?

Vid den här tiden fanns det inga Pug-A-Mo-valpar tillgängliga, men Pug eller American Eskimo-korsningsvalpar kostade 900 till 000. Om du har bestämt dig för att ta itu med en uppfödare måste du vara säker på att du inte blir lurad att köpa en valp genom en valpkvarn och att uppfödaren är ansvarig och ansedd .

Följ dessa fyra tips som kan hjälpa dig att avgöra att du har att göra med en ansvarsfull uppfödare:

 • Möt uppfödaren: Boka en tid för att träffa uppfödaren på deras kennel, och se till att ta en titt på hundens bostadsrum. Är allt välskött och hygieniskt? Har uppfödaren ett bra förhållande till sina hundar? Du bör använda videochatt om du inte kan träffa uppfödaren personligen.
 • Observera valpens föräldrar: Genom att träffa föräldrarna till din valp kan du se hur de beter sig, hur de ser ut och om de är vid god hälsa eller inte. Detta är värdefull information eftersom den också kan ge dig en inblick i möjligheterna för hur din valp kommer att bli när den växer upp.
 • Be att få se hundens medicinska bakgrund: Om det finns några hälsoproblem som du bör göras medveten om, kommer en bra uppfödare att avslöja denna information till dig.
 • Ställ många frågor: Du bör fråga alla frågor du behöver som en ansvarig uppfödare har inga problem att svara på dem. Kom ihåg att det inte finns något som heter en dum fråga om svaret är relevant för dig.

Du bör överväga kostar att föda upp en valp och ta hand om en hund under hela hennes liv.

En del av underhållet av en valp kan inkludera:

 • Hundsele, koppel och halsband
 • Valp/hundgodis
 • Träningsunderlägg för valp
 • Tugga och leka leksaker
 • Grooming utrustning
 • Hund/valpfoder
 • Hundsängkläder och låda
 • Mat- och vattenskålar

Ytterligare utgifter som kan uppstå:

 • Lydnads- och träningsklasser
 • Mikrochippa din valp
 • Grooming besök
 • Veterinärbesök
 • Kastrering eller sterilisering av din valp
 • Vaccinationer

Du kan också överväga adopterar en Pug-A-Mo som du ger honom en andra chans till ett lyckligare liv. Priset för att adoptera en hund kan variera från 0 till 0. Vissa räddningsgrupper kommer dock att avstå från sin avgift om du tar med en senior eller en hund med särskilda behov hem.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Pug-A-Mo

1.Pug-A-Mo är en fantastisk vakthund!

De är kända för att vara både territoriella och skyddande för sina nära och kära, och Eskie-sidan av dem kan också göra dem skällande. Kombinera dessa 3 egenskaper, och du har själv perfekt vakthund .

två.Pug-A-Mo är benägen att bevaka resurser.

Deras territoriella karaktär innebär också att de tenderar till aggression över sina egna tillhörigheter och leksaker. De är dock inte farliga hundar på något sätt.

3.Mops-A-Mo behöver tillbringa det mesta av sin tid med sin familj.

Mopsen och den amerikanska eskimåen är båda kända för att utveckla separationsångest när de lämnas ensamma för länge, och denna egenskap kommer med största sannolikhet att överföras till Mops-A-Mo.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Hudson a.k.a Bean (@hudson.benji)

Avdelare 2

Temperament & Intelligence of the Pug-A-Mo

Mops-A-Mo älskar att träffa andra hundar och människor, men hans territoriella och skyddande natur gör också att han är försiktig med främlingar tills han introduceras för dem. Han kommer då att bli deras bästa vän och njuta av att umgås med någon han anser vara sin vän.

Pug-A-Mo är en smart hund som är mycket nyfiken och modig, vilket också betyder att du förmodligen inte bör släppa honom från kopplet om inte i ett slutet utrymme. Han kommer att vilja undersöka allt, vilket kan få honom att fly för att avsluta sina utforskningar.

Är dessa hundar bra för familjer?

Pug-A-Mo är ett underbart familjedjur som kommer mycket bra överens med barn i alla åldrar men som övervakar både din Pug-A-Mo och barns skydd. Alla barn behöver respekt hundar, oavsett om hunden är hemma eller tillhör en främling, vilket innebär att man inte rider en hund som en häst eller drar i öron och svansar. Pug-A-Mo är lekfull och kärleksfull och kommer att njuta av att umgås med barnen, men kom ihåg att deras resursbevakningsproblem bör åtgärdas medan de är valpar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Pug-A-Mo kommer absolut överens med andra husdjur, inklusive andra hundar. Om han har socialiserats ordentligt som valp, borde hans territoriella natur och resursbevarande beteende inte vara problematiskt med andra djur.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Amy Rackham (@a.m.y.y.y.y)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Pug-A-Mo:

Mat & Diet Krav

Börja med att handla ett torrfoder av hög kvalitet som är avsett för din Pug-A-Mos nuvarande aktivitetsnivå, storlek och ålder (som denna ett ). Om du följer riktlinjerna på baksidan av matpåsen kan det hjälpa dig att bestämma mängden och hur ofta du ska ge din Pug-A-Mo mat. Du kan också följa upp med din veterinär angående din hunds vikt och hälsa om det finns några frågor eller funderingar.

Övning

Om din Pug-A-Mo tar efter sin amerikanska eskimåförälder kommer han sannolikt att vara en mycket energisk och aktiv hund. Du måste träna honom, minst 45 minuter varje dag, vilket också kan inkludera speltid . Tänk också på att om din Mops-A-Mo har ärvt sin Mops-förälders nosparti, kan han också ärva Mopsens andningsproblem (Brachycephalic Airway Syndrome), och du kan behöva ta det lugnt med träningen, särskilt under varma dagar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Phebe the White Pug (@phebepug)

Träning

Pug-A-Mo är ganska lätt att träna tack vare hans intelligens och lojalitet mot sin ägare. Du måste vara bestämd och konsekvent för att hjälpa till att dämpa en del av hans territorialitet och resursbevakande beteende, men se till att använda massor av positiv förstärkning under hela träningsprocessen. Din Pug-A-Mo bör vara en snabb inlärning, och därför kan du förvänta dig ett lyckligt och välanpassat husdjur när det har socialiserats och tränats på detta sätt.

Grooming ✂️

Beroende på vilken förälder din Pug-A-Mo tar efter mest, kommer han förmodligen att kräva en blygsam mängd grooming. Hans päls kan vara kort som mopsarna eller måttligt lång och dubbelbelagd som Eskien. Var därför beredd på att borsta din Pug-A-Mo flera gånger i veckan och eventuellt dagligen under våren och hösten. Du bör ge honom ett bad endast när det är nödvändigt (vanligtvis minst en gång i månaden) med en bra hund schampo .

Borsta din Pug-A-Mos tänder cirka 2 eller 3 gånger i veckan, trimma hans spikar en gång var tredje till var fjärde vecka och rena hans öron minst en gång i månaden (eller så ofta som du tror är nödvändigt).

Hälsa och villkor

Pug-A-Mo är en korsning och kommer inte att vara lika sårbar för samma hälsoproblem som sina renrasiga föräldrar. Det är dock en bra idé att vara bekant med några av de mindre och mer allvarliga hälsotillstånd som mops och amerikanska eskimåer är disponerade för.

Mops Mindre tillstånd

Amerikanska Eskimå Mindre Tillstånd

Veterinären kommer att kontrollera din hunds ögon och hud förutom att hålla ett öga på hans vikt. Om din hund tar efter sin mopsförälder och verkar ha andningsproblem, kommer din veterinär att använda laryngoskopi och trakeoskopi för att diagnostisera problemet.

Mops Allvarliga TillståndAmerikanska eskimåer allvarliga förhållanden

Din veterinär kommer att kontrollera din Pug-A-Mos knän, höfter och göra blod- och urinanalyser och eventuellt göra CT-skanningar för att hjälpa till att utesluta dessa problem.

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Hane Pug-A-Mos tenderar att vara tyngre och större än honor, men det beror också på vilken förälder de tar mest efter. De flesta av dessa hundar tenderar att mäta 12 till 18 tum i höjd och väga cirka 15 till 25 pund. Vanligtvis kommer hanen att kanta närmare den större och tyngre änden av skalan och honan på den lättare och mindre sidan.

Nästa huvudsakliga skillnad är baserad på om du bestämmer dig för att kastrera eller kastrera din hund. Kastrering hanen är inte en så komplex operation som sterilisering honan, och därför kan du förvänta dig en kortare återhämtningstid och att betala mindre för hanhunden. Den uppenbara fördelen med att förhindra graviditet är inte den enda fördelen. Det kan också hjälpa till att lindra eventuella aggressiva tendenser, stoppa din hund från att springa iväg och det kan förhindra framtida hälsotillstånd.

Slutligen tror vissa att det finns beteendeskillnader mellan han- och honhundar. Det har sagts att honhundar tenderar att vara lättare att träna och är lite mer tillgivna än hanar, men det har funnitsdiskussionerom detta. Generellt sett är den sanna beslutsamheten hos de flesta hundars personligheter baserad på hur de socialiserades och tränades som valpar och hur de har tagits om hand som vuxna hundar.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Att hitta en av dessa fantastiska hundar kommer att visa sig vara utmanande eftersom det inte fanns några tillgängliga just nu. Du kan börja med att prata medAmerikansk eskimåochMopsuppfödare och följa upp genom att gå på hundutställningar och prata med nationella och lokala hundklubbar. Utöver detta, lägg upp din sökning efter en Pug-A-Mo på sociala medier, eftersom det finns någon som kan hjälpa dig bland mängden människor där ute.

Pug-A-Mo är en gosig och aktiv blandras som blir väldigt fäst vid sin familj. Du måste vara säker på att du har tid varje dag att ägna dig åt denna söta hund, och du kommer att ha en av de bästa familjehundarna någonsin.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll