Neo Bullmastiff

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 25-29 tum
Vikt: 110-130 pund
Livslängd: 8-10 år
Färger: Svart, brun, röd, sobel, brindle fawn, blå
Lämplig för: Familjer, hus med gårdar, enstaka husdjurshem
Temperament: Rolig, godmodig, lojal, familjevänlig, territoriell, beskyddandeMed en vikt på långt över 100 pund är Neo Bullmastiff en gigantisk hund som är resultatet av att avla enbullmastiffoch a Napolitansk mastiff (som är en av de största hundraserna i världen) 1 . Denna korsning kan ha en skrämmande gestalt och en mäktig bark, men de är milda i hjärtat när det gäller att hantera sina familjemedlemmar. De har en naturlig bytesdrift som kan göra dem farliga för mindre djur som katter och ekorrar.Dessa hundar är territoriella och kommer att bidra till att ingen människa eller djur kommer in på din egendom utan ditt uttryckliga tillstånd. Överraskande nog behöver de inte alls lika mycket motion som de flesta stora och gigantiska hundar kräver. De är vanligtvis nöjda med en kort daglig promenad och lite tid att leka på gården varje dag.

Lite envis kan Neo Bullmastiff vara utmanande att träna, men du kan lyckas om träningen börjar ungt och är konsekvent under hela livet. Undrar du hur det kan vara att äga en egen Neo Bullmastiff? Vi har sammanställt den här omfattande guiden för att ge dig all information du behöver veta om denna imponerande korsningshund.Avdelare 1Neo Bullmastiff-valpar – innan du köper...

neo bullmastiff valpar

Bildkredit: Fomin Serhii, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Neo Bullmastiff är en intressant blandras som har en ljus personlighet och en allmänt glad läggning. Men de är inte alla roliga och spel. De kräver kärlek, uppmärksamhet, disciplin och en stabil miljö att leva i om de förväntas trivas. Här är en ögonblicksbild av deras viktigaste egenskaper som bör beaktas när du avgör om du har vad som krävs för att vara en bra Neo Bullmastiff-förälder.

Vad är priset på Neo Bullmastiff-valpar?

Kostnaden för att adoptera en Neo Bullmastiff-valp kan variera avsevärt, beroende på saker som uppfödaren, förälderns härstamning och valpens hälsa. Du kan förvänta dig att spendera allt från 0 till 000 eller till och med mer på en av dessa valpar, vilket gör dem till en värdefull investering som kommer att kräva engagemang och engagemang från dig.

För att skydda din rejäla investering är det en bra idé att träffa valpens föräldrar och inspektera deras pappersarbete för att fastställa kvaliteten på deras blodlinje. Du bör också insistera på att uppfödaren visar dig ett hälsointyg innan du tar med ditt nya valphem , för att säkerställa att du inte behöver ta itu med några hälsoproblem inom kort.

Avdelare 83 föga kända fakta om Neo Bullmastiffs

1.De går under två olika namn.

American Canine Hybrid Club erkänner denna korsning som en Neo Bullmastiff, men Designer Canine Registry erkänner rasen som en italiensk Bullmastiff. Ingendera är mer korrekt än den andra, men de flesta människor i USA vet inte vad du syftar på när du kallar den här hunden för en italiensk mastiff.

två.De kan vara lata.

Den stora storleken och lyckliga personligheten hos Neo Bullmastiff kan få dessa hundar att verka som om de är aktiva i sig. Däremot kan de vara direkt lata och ibland måste de lockas att resa sig och bege sig ut för att träna.

3.De kan vara kräsna ätare.

Vissa Neo Bullmastiffs är kräsna ätare och kommer helt enkelt att vägra äta om maten är för torr, för blöt eller inte tillräckligt välsmakande. De kan göra sig bra på antingen torr eller blöt hundmat men kanske inte gillar en formel som är för krispig eller fylld med hackade grönsaker. Du kanske måste göra några smakprov när du först tar med din Neo Bullmastiff-valp hem.

napolitansk mastiff och bullmastiff

Föräldrar till Neo Bullmastiff | Vänster: Napolitansk Mastiff Höger: Bullmastiff

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Neo Bullmastiff

Neo Bullmastiff är en enorm hund med en skäll som är värre än deras bett. De kan vara territoriella, vilket kan orsaka problem med andra hundar som försöker inkräkta på deras revir objudna. Men de är inte aggressiva mot hundar i allmänhet. De kan vara lite försiktiga med konstiga människor vid ett första möte, men det tar inte lång tid för dem att värma upp och erbjuda tillgivenhet.

Dessa hundar älskar sina familjemedlemmar och skulle inte älska något mer än att vara en knähund om de kunde. De kommer att tillbringa tid med att mysa på soffan bredvid sina nära och kära om de får lov. Även om de hellre vill gå överallt där deras ägare går, har de inget emot att spendera tid hemma ensamma. De har en naturlig bytesdrift, så de bör aldrig tillåtas vara kopplade när de är i offentliga miljöer, om de inte besöker en kontrollerad plats som hundparken.

Även om de har stora, starka kroppar, behöver Neo Bullmastiffs inte alls lika mycket motion som de flesta andra stora hundraser. Faktum är att de lätt kan bli överarbetade och överhettade. Sammantaget är dessa hundar glada, kärleksfulla, uppmärksamma och skyddande husdjur som kan passa in i nästan vilken familjedynamik som helst så länge den dynamiken inkluderar ett hus och en trädgård.

Är dessa hundar bra för familjer?

Denna korsning är förvånansvärt tålmodig med barn och älskar att leka med dem, men deras storlek kan vara farlig när de blir för upphetsade. Därför bör de övervakas när de umgås med små barn för att minimera risken för olyckor. Barn bör inte tillåtas att klättra på en Neo Bullmastiff eftersom det sätter extra press på deras ben och nerver, vilket kan orsaka problem när de blir äldre. Men totalt sett bör barn njuta av sin tid att leka med dessa hundar och vice versa. Vuxna i hushållet kommer att njuta av kärlek, tillgivenhet och lojalitet.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Neo Bullmastiff kan komma överens med andra husdjur i hushållet, men de måste introduceras medan de fortfarande är valpar och läras att inte vara territoriella i gemensamma områden i hela hushållet. De kan komma överens med främmande hundar om de umgås med dem från en ung ålder. På grund av deras naturliga bytesdrift kan de jaga katter och andra små husdjur. Tidiga introduktioner kan hjälpa, men inte alla Neo Bullmastiff kommer att kunna regera i sina bytesdrivna tendenser.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Abbey Humble (@abbs_onthegram)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Neo Bullmastiff

Det finns många olika ämnen som bör utforskas innan man bestämmer sig för om man ska adoptera en Neo Bullmastiff-valp.

Mat & Diet Krav

Medan Neo Bullmastiffs inte är särskilt aktiva behöver de upp till 4 koppar mat varje dag för att tillgodose sina näringsbehov. De bör matas två gånger dagligen för att säkerställa att de inte äter för mycket på en gång, vilket de flesta gärna kommer att göra om du tillåter dem. Välj alltid ett högkvalitativt livsmedel som är fritt från animaliska biprodukter och konstgjorda ingredienser av alla slag.

Det är en bra idé att välja ett foder som har formulerats speciellt för stora eller gigantiska hundraser för att säkerställa korrekt ben- och organtillväxt. Foder som är gjorda just för stora hundar innehåller de rätta mängderna vitaminer och mineraler som behövs för att stödja en så stor ram. Helkostgodis i form av frukt och grönsaker kommer att hjälpa till att avrunda kosten för dessa milda jättar. Dessutom bör rent vatten tillhandahållas i obegränsad tillgång under hela dagen.

Övning

Neo Bullmastiff tycker om en daglig promenad, men de bör inte tränas under långa perioder, annars kan de överhettas eller bli uttorkade eller utmattade. De borde inte ge sig ut på långa vandringar eller springa tillsammans med en cyklist. De klarar korta, raska promenader eller längre promenader när det inte är för varmt ute. De njuter av en runda eller två apport på gården, och många av dem älskar att åka på campingturer där de kan umgås och ta in miljön. Att förse dessa hundar med (nästan) oförstörbara leksakersom Kongskommer att hålla dem stimulerade när de spenderar tid inomhus.

neo bullmastiff på matta

Bildkredit: Fomin Serhii, Shutterstock

Träning

Varje hund behöver lydnadsträning för att lära sig att komma överens i hemmiljö, och det finns inget undantag för Neo Bullmastiff. Dessa hundar bör börja träna lektioner så fort de kommer hem för första gången. De kan vara lite envisa, så om du inte har erfarenhet av träning bör du överväga arbeta med en professionell hundtränare till att börja med. Snart kommer du att lära dig de träningsfärdigheter som krävs för att upprätthålla lydnad under hela livet för din Neo Bullmastiff-valp.

Grooming✂️

Dessa hundar har inte tjock eller lång päls, så de behöver bara borsta eller kamma en gång i veckan för att hålla sin päls ren och bevarad. De behöver vanligtvis inte bad, eftersom de tenderar att rengöra sig själva väl; deras ansiktsrynkor bör dock vara rengöras med en fuktig trasa regelbundet för att förhindra att mat, dregla och allmänt skräp byggs upp. Deras naglar bör klippas en gång i månaden eller så, beroende på deras aktivitetsnivå.

Hälsa och villkor

Tyvärr finns det några hälsotillstånd som dessa hundar är benägna att drabbas av som potentiella ägare bör vara medvetna om i förväg. Här är vad du behöver veta.

Mindre förhållanden
 • Retinal dysplasi
 • Läppveckspyodermi
 • Hudvecksdermatit
 • Wobblers syndrom
 • Ataxi
 • Ektropion
 • Entropion
Allvarliga förhållanden
 • Höftdysplasi
 • Armbågsdysplasi
 • Svälla
 • Magdilatation

Avdelare 5Man vs Kvinna

Hanar tenderar att vara ganska lite större än honor, vilket är den första skillnaden mellan Neo Bullmastiff-könen som de flesta märker. Vissa ägare säger att kvinnor är mer självständiga än pojkar, och vissa säger att pojkar lättare kan tränas hemma. Men oavsett ras har varje Neo Bullmastiff sin unika personlighet och temperament, så det är nästan omöjligt att veta hur en valp kommer att bli när den växer upp baserat på könsobservationer.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Dessa enorma hundar är roliga, lojala och lågmälda, vilket gör dem till ett fantastiskt husdjur för dem som bor i ett hus med en inhägnad trädgård att använda. De behöver konsekvent träning och positiv förstärkning, men i gengäld kommer de att ge dig tillgivenhet och skydd som du kan lita på under hela livet.

De är relativt lätta att ta hand om, men de är envisa ibland. Därför trivs de bäst när ett kärleksfullt men ändå bestämt kommando tas med dem. Vad gör dig mest upphetsad med Neo Bullmastiff? Vi vill gärna höra dina tankar i vårt kommentarsfält nedan!


Utvald bildkredit: Fomin Serhii, Shutterstock

Innehåll