Papimo (amerikansk eskimåhund och papillonblandning)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 8-12 tum
Vikt: 8-15 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Vit, fawn, svart, röd, sobel, brun
Lämplig för: Aktiva familjer som letar efter en liten vänlig hund
Temperament: Livlig, lekfull, tillgiven, alertPapimo är en unik blandning mellan det läckra Fjäril och de hårt arbetande Amerikansk eskimåhund . Båda föräldraraserna har en lång lista med önskvärda egenskaper, som att vara kärleksfull och utåtriktad. De är också lojala valpar som kommer att knyta starka band med sina ägare. Men deras bakgrund kunde inte vara mer olika.

Papillon har varit en favorit bland kungligheter och kändisar. Denna hund har många ivriga beundrare. Den amerikanska eskimåen var historiskt sett en mångsidig gårdshund. Han var en valp för alla ändamål som gjorde alla möjliga uppgifter från att skydda sitt hem till att jaga vilt. Båda är aktiva hundar som var och en har ett färgstarkt förflutet som gör det ännu roligare att äga dem.

Papillon började som ett sällskapsdjur på grund av sin storlek och söta sätt. Men den här hunden har också en sportig sida av honom som går tillbaka hundratals år tillbaka till hans förfader Continental Toy Spaniel . Trots sitt namn kommer den amerikanske eskimåen från Tyskland som en del av Spitz-gruppen av hundar. De United Kennel Club (UKC) erkände rasen 1913 som en del av de nordiska raserna.Ursprunget till hybriden Papimo är okänt. Men både Designer Dogs Kennel Club och American Canine Hybrid Club erkänner blandrasen för dess unika egenskaper. Det är en hund som säkert kommer att fånga någons blick.

avdelare 10Papimo-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av @sirsnowballz

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Att forska rasen på en hund är en viktig del av köpprocessen. American Kennel Club (AKC) erkände Papillon i 1915 . Organisationen tilldelade inte den amerikanska eskimåen den äran förrän 1994. Den senare har tre kategorier: leksak, miniatyr och standard. Därför kan hans höjd variera från 9–19 tum. Vi rekommenderar att du kontrollerar vilken förälder som är för att hjälpa dig att bestämma.

Papimo är en älskvärd blandning mellan dessa två olika raser. Det finns flera egenskaper de delar. Båda är aktiva valpar som tycker om att leka så ofta de får en chans. De är lojala husdjur som är ganska tillgivna med alla i familjen. Dessa hundar är också smarta och relativt avslappnade. Underhållet för din hund varierar beroende på den dominerande rasen.

I alla fall är Papimo en vänlig hund som passar även för nybörjare. Hans intelligens och vilja att lära kommer att göra jobbet enkelt för dig. Grooming behov och hälsoproblem kommer också att skilja sig åt. Vi rekommenderar att du ber säljaren att se fader och moder innan du köper en valp. Det hjälper dig att mäta vuxens storlek.

Vad är priset på Papimo-valpar?

Papillon i Papimo-blandningen är den viktigaste faktorn som kommer att driva priset på hunden. Han är den populäraste av de två föräldraraserna. Du kan förvänta dig att betala minst 000 för en valp från en välrenommerad uppfödare. Vi föreslår att du skaffar en valp som är minst 8 veckor gammal eller helst 12 veckor. Mindre hundar som Papimo behöver den där extra tiden med sin mamma och kullkamrater.

Det är viktigt att förstå att att köpa en valp är en investering, både ekonomiskt och tidsmässigt. Din valp kommer att behöva din uppmärksamhet Träning och husbrott. Sedan är det kostnaden. Papillon är utsatt för tandproblem. Din veterinär kommer sannolikt att rekommendera årlig tandrengöring för att hjälpa din valp att hålla sig frisk. Denna procedur är inte billig eftersom den kräver bedövning av ditt husdjur.

Naturligtvis finns det andra utgifter med rutinprov, mat och leksaker. Att äga ett husdjur kommer att köras minst 1 000 dollar och förmodligen mer, beroende på din hunds allmänna hälsa. Vi föreslår att du diskuterar frågor som träning och vård med ditt hushåll innan du köper en valp. När allt kommer omkring är Papimo en relativt långlivad hund som kommer att dela ditt hem i många år.

Avdelare 83 föga kända fakta om Papimo

1.Båda föräldraraserna fångade kända artister.

Både amerikanen Eskimå och Papillon är stiliga hundar. Det är inte konstigt att konstnärer tyckte att de var utmärkta motiv för målningar. Goya och Rembrandt förevigade Papillon medan Gainsborough valde den amerikanske eskimåen för flera av hans verk. De gamla mästarna visste vad som krävdes för att göra övertygande konst.

två.Papillon symboliserade lojalitet.

Vi känner alla till historien om ståndaktiga Lassie, som stod vid sina ägare och räddade dagen så många gånger. Legenden säger att Marie Antoinettes Papillon stod vid henne till slutet - bokstavligen! Thisbe påstås ha varit med drottningen den ödesdigra dagen i oktober 1793. Det blir inte mycket mer lojalt än så. Medan Marie Antoinette omkom överlevde Thisbe prövningen.

3.Den amerikanska eskimohunden följde en gång med cirkusen.

Du vet bara att en så snygg hund som den amerikanska eskimåen var tänkt att vara i utställningsbranschen. Det visar sig att han var det. De var en del av cirkus i hemlandet Tyskland . Lokala zigenare hade dessa valpar, som skulle vakta sina läger. De gjorde också tricks eftersom de var så lätta att träna. Dessa egenskaper fortsätter att definiera rasen till denna dag.

eskimåfjäril

Papimos föräldraraser. Till vänster: Papillon | Till höger: Amerikansk eskimåhund

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Papimo

Den lilla storleken på Papillion kommer igenom i den lilla kroppen av Papimo. Det betyder dock inte att han har brist på personlighet. Den här valpen är en smällare! Han får elegansen från Papillon, kombinerat med den amerikanska eskimåns hårt arbetande och lojala natur. Mixen är en vinnare rakt igenom. Båda föräldraraserna är intelligenta och ivriga att behaga.

Papimo kommer att göra livet intressant för ditt hushåll. Deras utåtriktade temperament och lekfullhet smittar av sig. Han är måttligt noppig, placerar den i samma kategori som de flesta valpar. Han knyter starka band med sina mänskliga följeslagare. Han har alltså en hög benägenhet för separationsångest. Den här hunden behov uppmärksamhet för att vara lycklig.

Är dessa hundar bra för familjer?

Båda föräldraraserna är ganska sociala och kommer att komma överens med nästan vem som helst, inklusive barn. Du bör övervaka små barn med din Papimo, speciellt om han har mer av den känsliga Papillon i sig. Den amerikanska eskimåsidan av honom brukade titta på de unga i familjen — tillsammans med boskapen. Den här valpen vet hur man vallar, oavsett om det är får eller barn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Papimo är i allmänhet hundvänlig, en egenskap han får från sina föräldrar. Men som med alla hundar rekommenderar vi tidig socialisering. Var försiktig om han är med större hundar eftersom Papimo inte alltid inser hur liten han är. Historiskt sett jagade den amerikanska eskimå varmints, vilket gav honom en måttlig bytesdrift. Det räcker förmodligen för att hålla familjens katt på spetsen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Rexi Roo (@rexiiroo)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Papimo:

Det viktigaste att förstå med att bjuda in en Papimo till ditt hem är att han behöver mänsklig interaktion. Han är inte en valp att lämna med sig för långa sträckor. Han är en lojal följeslagare som kommer att ge tillbaka den kärlek du ger honom. Papimo är en anpassningsbar hund som kommer att klara sig bra på landet eller i staden. Den amerikanska eskimånen i honom betyder att han är ganska kyltolerant också.

Mat & Diet Krav

Papimo delar många av alla leksaksrasers oro när det gäller att äta. Små hundar mognar snabbare än stora. Därför är deras mat mer närings- och kalorität för att stödja denna snabba tillväxt. Det betyder att det är absolut nödvändigt att ge dem en diet formulerade för deras storlek och livsstadium. Det kommer att säkerställa att din valp får alla vitaminer och mineraler som är nödvändiga för god hälsa och korrekt utveckling.

Den andra frågan handlar om att upprätthålla stabila blodsockernivåer. Eftersom han växer snabbt är Papimos ämnesomsättning lika hög. Det är viktigt att se till att din valp inte missar en måltid. Som valp kan du mata honom tre eller fyra gånger om dagen. Det kommer att ge din hund en pålitlig energikälla. Du bör övervaka din hunds intag för att se till att den äter och inte går upp för mycket i vikt.

Övning

Denna lilla spitfire har massor av energi för att hålla dig och barnen aktiva hela dagen. Regelbunden träning kommer att hålla honom mentalt och fysiskt vältränad. Det kommer också att kontrollera hans vikt. Om du är en stadsbor, ta din Papimo för dagliga promenader. Det kommer att främja ett starkare band mellan dig och ditt husdjur. Det kommer också att ge honom möjligheter att umgås med andra människor och hundar för att upprätthålla sitt hunduppförande.

Papimo är en lekfull valp. Vi föreslår att du uppmuntrar detta beteende med tricks och leksaker att hålla honom sysselsatt. Det hjälper honom att bränna av lite energi så att ni båda kan sova på natten. Den här valpen är lättsam och tar inte hans lek den där allvarligt. Bli inte förvånad om han har kul att springa runt på egen hand och hitta på spel medan han går.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas genom att minnas Lenny ❤ (@lenny.2017)

Träning

Båda föräldrarasernas intelligens kombinerat med Papimos iver att göra träningen till en lek. Han kommer att fånga nya trick och kommandon ganska snabbt. Vi rekommenderar att du endast använder godsaker som träningshjälpmedel. Det hjälper till att förhindra att hans blodsockernivåer stiger och ger din valp ytterligare en anledning att lyda.

Trots sin elakhet är Papimo också en känslig hund. Han hanterar inte hårda ord bra. Istället föreslår vi att du använder positiv förstärkning för att hjälpa honom att lära sig hur man beter sig. Godsakerna kommer naturligtvis att göra det enkelt också. Konsekvens är kännetecknet för ett väluppfostrat husdjur. Upprepa lektioner kommer att säkerställa att han kommer ihåg dina kommandon och sina trick. Det kommer också att cementera bandet mellan er två.

Grooming ✂️

Föräldraraserna är ganska olika pälsar. Den amerikanska eskimåen har en tät, dubbel päls. Han fäller också — mycket. Papillon, å andra sidan, har fint, långt hår. Varje hund kräver speciella skötselrutiner. Det räcker med att säga att regelbunden borstning är nödvändig för att kontrollera fällningen och förhindra mattor, oavsett vilken ras som är dominerande i din Papimo.

Om din valp tar efter Papillon kommer han att ha de stora, hårtäckta öronen som är karakteristiska för rasen. Du borde rengör dem ofta och dra överflödigt hår för att säkerställa god luftcirkulation för att förhindra öroninfektioner. Namnet, Papillon, betyder förresten fjäril på franska. Klipp också din valps naglar ofta, var särskilt uppmärksam på hans daggklor.

Hälsa och villkor

Många av de hälsoproblem som Papimo kan ha delas av många små raser. Vi uppmanar dig starkt att endast köpa din Papimo från en uppfödare som gör de rekommenderade testerna för var och en av förälderraserna. Lyckligtvis är den amerikanska eskimåen en robust hund med få kända hälsotillstånd. Regelbundna veterinärundersökningar är dock nödvändiga för att säkerställa att ditt husdjur håller sig i form.

Mindre förhållanden
  • Tandköttssjukdom
  • Öroninfektioner
  • Dövhet
Allvarliga förhållanden

Avdelare 5Man vs Kvinna

Papimos hanar och honor är lika förtjusande hundar. De har båda den livlighet som gör det till en sådan glädje att äga en. Om Papillon är den dominerande rasen kan du förvänta dig att en hona är mer feminin. Om den amerikanska eskimåen är den, kan din hund vara starkare och mer atletisk. Oavsett vilket kön du väljer rekommenderar vi kastrering eller kastrering din hund på inrådan av din veterinär.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Papimo är full av överraskningar som kommer från denna intressanta match. Han är en lekfull hund som kommer att få dig att le och glad varje dag för att ha tagit med honom till ditt hem. Många skulle säga att han är den perfekta storleken med rätt blandning av lekfullhet och kärlek. Vi kunde inte vara mer överens. Hans lojalitet och tillgivna natur är de egenskaper som gör att äga ett husdjur till en så givande upplevelse.

Papimos berättelse lyder som Romeo och Julia , med två väldigt olika raser som på något sätt hängde ihop. Matchen är en vinnare, med två valpar med önskvärda egenskaper i ett bedårande paket.


Utvald bildkredit: gayleenfroese2, Pixabay

Innehåll