Peekapoo (pudel- och pekingesermix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 8-11 tum
Vikt: 4-20 pund
Livslängd: 10 till 15 år
Färger: Vit, grå, silver, kräm, svart, brun, choklad, röd
Lämplig för: Familjer, singlar, lägenheter, seniorer
Temperament: Vänlig, lojal, tillgiven, mild, intelligent, aktivPeekapoo är en hybridras, en blandning av det bedårandePekingeseoch det pråligaPudel. Detta lilladesigner hundhar en lång historia och var en av de första pudelblandningarna som tog fäste på 50- och 60-talen. Rasen kommer mestadels från första generationens korsningar - Peekapoos korsas sällan med andra Peekapoos. De är uteslutande uppfödda som bedårande sällskapsdjur och är knähundar genomgående. Som sagt, deras pudelarv ger dem ibland ett bytesdrift, och de kan vara skickliga små rattlare. Att ta en kort titt på föräldraraserna kan hjälpa dig att lära känna denna lilla hund bättre.

Pekingeserna var länge de kinesiska kejsarnas lojala följeslagare, som troddes ha fötts upp för omkring 2 000 år sedan. De är modiga små hundar med långa moppar av hår, vilket ger dem smeknamnet, Lion Dog, och de lever upp till detta smeknamn med sitt orädda temperament. De är inte lejon, men Pekingese är en av de närmaste moderna relationerna till vargar. De påminner inte fysiskt om vargar, men tro det eller ej, de är bland de minst förändrade hundraserna på DNA-nivå.

Pudlar har en lång historia och rykte som bortskämda utställningshundar , komplett med snygga frisyrer och handgjorda kragar. Trots detta rykte, var dessa hundar faktiskt uppfödda som skickliga jakthundar och kan hålla sig med vilken annan jaktras som helst ute på fältet. De är också bland de mest intelligenta hundarna i världen, näst efter Border Collie.Om Peekapoo låter som den perfekta varvföljaren för dig, läs vidare nedan för en djupare titt på detta en halvliters hybridras .

Avdelare 1

Peekapoo valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av ♡𝔹 𝕒 𝕚 𝕝 𝕖𝕪 & ℤ 𝕠𝕠𝕖𝕪 ♡ (@bailey_doggies)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Peekapoo är förvisso en knähund, men de kräver mycket motion för en så liten hund. Detta gör dem till idealiska följeslagare för små hem och lägenheter, men de måste ändå ta sig ut och springa dagligen. De kan variera mycket i storlek, beroende på pudelsidan av deras härkomst, men förblir fortfarande relativt små.

De är inte vakthundar, men de är fantastiska vakthundar och kommer att skälla på allt som verkar vara utöver det vanliga. Låt dig inte luras av de här hundarnas storlek i pintstorlek - de har ganska mycket skäll i sig. Deras ringa storlek lurar också ägare att tro att de gärna är i ditt knä hela dagen, men dessa hundar har massor av energi och behöver en hel del motion varje dag. De är försiktiga med främlingar, och det kan ta ett tag för dem att värma upp till nya ansikten. De är dock sällan aggressiva, och när du väl har förtjänat deras förtroende har du en vän för livet.

Så även om de är små i storlek, kompenserar dessa hundar för det i karaktär och energi, och detta måste beaktas noggrant innan man tar hem en valp.

Vad är priset på Peekapoo-valpar?

Priset på Peekapoo-valpar kan variera kraftigt, beroende på stamtavlan för föräldraraserna. Pudlar med en historia som utställningshundar kommer att få högre priser, och detsamma gäller för Pekingese. Med detta i åtanke kan priset för en Peekapoo-valp variera från så lite som 0 hela vägen upp till 000, beroende på uppfödare och tillgänglighet.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Peekapoos

1.Både pudel och pekingeser är gamla raser

Pudeln är en gammal ras, och variationer har funnits i tusentals år. Medan deras sanna arv till stor del är okänt, hävdar vissa teorier att en pudelliknande hund har sitt ursprung i Asien och så småningom tagit sig till Tyskland med resenärer. Pudlar är Frankrikes officiella hund och har länge förknippats med fransmännen, men i själva verket härstammar den moderna versionen av rasen från och utvecklades i Tyskland.

Pekingese är också en uråldrig ras, som vanligtvis hålls som följeslagare för kinesiska imperialister. Vissa DNA-bevis bekräftar att Pekingese är en av de äldsta kända hundraserna, som tros ha funnits i Kina så länge som 2 000 år.

två.Den snygga frisyren hos Poodles fyller ett viktigt syfte

Det bortskämda utseendet på Poodles är inte bara för stilen utan har också ett användbart syfte vid jakt. De välskötta fluffbollarna är designade för att hålla hundens leder och vitala organ varma när de springer genom kallt vatten under jakt. Håret är tjockt och grovt, och att hålla det kort förhindrar att de trasslar in sig i gräs och buske och förhindrar knutningar och mattor. Deras päls kommer att fortsätta växa om de inte klipps och så småningom krullas till långa lockar om de lämnas okontrollerade.

3.De är mycket intelligenta

Pudeln är en av de mest intelligenta hundar på planeten , näst efter Border Collies. Deras betyg betyder att de kan lära sig ett nytt kommando på färre än fem exponeringar och lyda kommandon 95 % av gångerna.

Pekingesen är inte heller slarvig när det kommer till intellekt, med många ägare som beskriver dem som påstådda. De är ofta inte erkända för sitt höga intellekt på grund av sin envishet och oberoende natur. Även om de kanske inte lär sig kommandon lika snabbt som pudlar, beror det snarare på att de helt enkelt inte har samma önskan att följa order.

Pudel & Pekingese

Bildkredit: Vänster: Pudel: chili71, Pixabay | Höger: Pekingese: Olga Aniven, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Peekapoo

Peekapoos är kärleksfulla och tillgivna hundar som älskar att gosa med sina ägare, och om de inte är ihoprullade i ditt knä, kommer de sannolikt att vara nära din sida. De är lojala och skyddande djur och kommer ofta att välja slagsmål som de omöjligt kan vinna för att skydda sina ägare. Med en skäll som är mycket större än deras bett kan dessa hundar hamna i farliga situationer, vilket ibland är roligt men kan orsaka verkliga problem. Tidig socialisering är avgörande.

Dessa hundar älskar att vara en del av varje aktivitet, vilket leder till att de blir skugghundar som följer alla dina rörelser. Även om de fortfarande kommer att uppskatta massor av utomhusaktiviteter - speciellt om du är där - älskar de att mysa nära sina ägare mer än något annat.

Är dessa hundar bra för familjer?

Peekapoos är fantastiska familjehundar eftersom de är små och lätta att underhålla och sällan aggressiva. De blir dock väldigt fästa vid sina ägare och är inte ett bra val om du ofta är borta från hemmet. De kan vara ett problem med mycket små barn, eftersom de inte tycker om att bli behandlade grovt. Detta kan få dem att knipa på små barn, så det är viktigt att lära alla barn som kan vara runt dem hur man försiktigt hanterar dem.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Peekapoo är en mestadels mild ras som inte har en stark bytesdrift eller aggressiv strimma och kommer att komma överens bra med andra husdjur. Det enda problemet som du kan stöta på är naturen hos dessa hundar att bli mycket fästa vid sina ägare, och de kan knäppa eller visa aggression mot andra husdjur om de känner att anslutningen hotas på något sätt.

Peekapoo preparerade

Bildkredit: Christine Olson, Flickr

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Peekapoo

Mat & Diet Krav

Peekapoos är små poochs med lika liten aptit, men de kommer att äta för mycket om de ges chansen och är benägna att bli överviktiga. Det är därför vi rekommenderar en diet som innehåller mycket koncentrerad näring och låg på tomma kalorier som vete och soja. En eller två koppar torrt kött av hög kvalitet (beroende på din specifika Peekapoos storlek) är perfekt, och det är en bra idé att byta ut magert kött som kyckling och fisk ibland också.

Dessa hundar har inga behov som skiljer sig särskilt mycket från de flesta andra hundar, och en högkvalitativ föda och undvikande av mat som vete, socker och andra godsaker kommer att säkerställa en frisk och glad hund.

Övning

Även om de är små och verkar vara bortskämda knähundar, har Peekapoos en hel del energi för en sån pint-stor hund och kräver minst en timme eller två av motion varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att skapa ett band med din valp, samt hjälpa till att minska eller förhindra dåligt beteende som skällande eller grävande.

Peekapoos är lekfulla hundar, och interaktiva apport- eller frisbeespel är fantastisk mental och fysisk stimulans för dem. Beroende på föräldraraserna kan dessa hundar ha en högre energinivå än genomsnittet, så det kan ta tid att trötta ut dem. Det är därför vi rekommenderar att du tar minst en timme om dagen för att hålla dessa hundar tillräckligt motionerade.

Träning

Peekapoos är intelligenta hundar, så de är vanligtvis lätta att träna. Med detta sagt kommer de fortfarande att behöva ett konsekvent och regelbundet träningsprogram som börjar från den dag du tar hem dem. Utan bra träning är dessa hundar benägna att skälla överdrivet och kommer att springa iväg och jaga andra djur. Av dessa skäl är grundläggande lydnadsträning ett måste, och även om formella träningslektioner är bra, är informell hemmaträning fortfarande viktig. Detta kan lätt bli en del av din dagliga rutin med din hund, och att få dem att sitta för mat eller innan aktiviteter är en idealisk metod som kommer att få dem att lyda kommandon snabbt.

Leende Peekapoo

Bildkredit: Angelica, Flickr

Försök att hålla träningspassen så underhållande och så korta som möjligt – max 20 minuter. Detta kommer att göra din hund glad för träningen och hjälpa den att lära sig snabbare, och korta pass kommer att förhindra att den blir uttråkad och distraherad.

Grooming✂️

Peekapoo har vanligtvis en lockig och vågig päls som kräver noggrann uppmärksamhet och regelbunden borstning för att undvika knutning och mattning. Vissa kommer att ärva de snäva lockarna från sin pudelförälder, och andra kan ha det övervägande vågiga eller raka håret som Pekingese. Att borsta håret minst varannan dag, oavsett vilken päls de ärver, är viktigt. Bad är inte nödvändigt om de inte blir extremt leriga, i så fall är det bättre att använda rent, varmt vatten eller ett speciellt husdjursschampo. Standardtvålar och schampon kan snabbt torka ut din hunds hud.

En tandborstning minst några gånger i veckan är nödvändig för att förhindra tandstensuppbyggnad eller tandproblem, och hundar med små munnar kan ofta drabbas av överflödiga tänder, där mat snabbt kan fastna och orsaka karies. Annat än det kan de behöva en och annan nagelklippning för att förhindra smärta eller infektion.

Hälsoförhållanden

Även om Peekapoos drar nytta av hybridkraft, en korsningsegenskap som gör att de kan vara friskare än sina föräldraraser, kan de fortfarande ärva de hälsoproblem som är förknippade med pudlar och pekingeser.

Kollapsande luftstrupe är vanligt hos små hundraser, såväl som överflödiga tänder. Små hundar kan utveckla detta tillstånd eftersom de har små munnar där tänderna kan bli överfulla och orsaka att mat fastnar. Regelbunden borstning och matning av dem med torrfoder kommer att hjälpa detta drastiskt.

Pekingeser har små, korta nosar och kan lida av brachycephalic airway syndrome. Detta kan orsaka andningssvårigheter, och tillståndet kan vanligtvis överföras till Peekapoos.

Patella-luxation och höft- och armbågsdysplasi är vanliga hos både pudlar och pekingeser och kan ärvas av din Peekapoo. Progressiv retinal atrofi är också ofta förknippad med dessa hundar, eftersom de har utbuktande ögon som också är ganska lätt skadade.

Fetma är ett av de vanligaste hälsoproblemen hos dessa hundar, så du måste hålla ett strikt öga på deras näring. De är benägna att äta och kommer ofta att äta långt över de är mätta, och de bör definitivt inte matas fritt.

Mindre förhållanden
 • Allergier
 • Svälla
 • Fetma
 • Progressiv retinal atrofi
 • Övertalliga tänder
 • Kollapsande luftstrupar
Allvarliga förhållanden
 • Cancer
 • Patella dislokation
 • Höft- och armbågsdysplasi
 • Kollapsande luftstrupar
 • Brachycefaliskt luftvägssyndrom
 • Legg-Calve-Perthes sjukdom
Avdelare 5

Man vs Kvinna

Den första punkten att ta hänsyn till när man bestämmer sig för en hon- eller hanhund är att varje hund är en individ. Din hunds uppväxt och miljö kommer att ha en mycket djupare effekt på deras personlighet än deras kön. Kastrering av män eller kastrering av honor kommer ytterligare att mildra de flesta, om inte alla, skillnader mellan könen, eftersom det undertrycker hormonella egenskaper som kan orsaka saker som aggression.

Den andra punkten att tänka på är de hundar som du redan har hemma. Hundar av samma kön är mer benägna att slåss och bli territoriella, särskilt hanar. Detta kan dock till stor del mildras med kastrering och kastrering och god socialisering.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Peekapoos är den perfekta knähunden och kommer snart att bli din nya skugga i hemmet. Även om de älskar att mysa i soffan är de ganska energirika och behöver fortfarande regelbunden daglig motion. Att träna dessa hundar är vanligtvis en bris eftersom de är mycket intelligenta och snabbt tar upp kommandon. De blir mycket fästa vid sina ägare, så att lämna dem hemma ensamma under långa perioder kommer säkerligen att resultera i dåligt beteende. De gör bedårande, kärleksfulla och tillgivna familjehundar som anpassar sig väl till nästan alla miljöer.

Om du letar efter en gosig knähund som fortfarande kan hänga med dig på leden, är Peekapoo ett utmärkt val!

Relaterad läsning:

 • Basset Hound & Corgi Mix

Utvald bild: jbentler, Shutterstock

Innehåll