PekareHöjd: 22-28 tum
Vikt: 40-80 pund
Livslängd: 12 – 17 år
Färger: Svart, brun, Isabella, vit
Lämplig för: Jägare, de som vill ha en väluppfostrad men energisk hund
Temperament: Lydig, energisk, intelligent, tillgiven, jämnt humör, bullrig

När du tänker på jakthundar, finns det en god chans att Pointern är den första valpen som du tänker på. Dessa valpar används ofta i tecknade serier för att representera jakthundar, tack vare de tydliga visuella signaler som de avger när de upptäcker nedfällda byten.

De är dock inte bara arbetsdjur – de är också fantastiska husdjur. Även om de är en högenergiras, är de lika kärleksfulla och tillgivna som en labrador eller golden retriever, två andra jaktraser som oftare hålls som sällskapsdjur.

Eftersom de inte är lika vanliga som de andra två hundarna, kanske du inte är lika bekant med Pointers som du är med deras kusiner. Det är okej eftersom den här guiden kommer att fylla i allt du behöver veta om dessa underbara mutts.Avdelare 1

Pekarvalpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Dog life with River Monster (@river_monster_gsp)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Det finns många ord som du kan använda för att beskriva pekare: lång, mager, graciös, elegant, etc.

Men exakt inget av dessa adjektiv kan användas för att beskriva dem när de är valpar.

Pointervalpar är några av de mest bedårande klumpiga djuren på planeten. De har redan de långa benen som de kommer att idrotta när de blir mogna, men de har ingen aning om hur de ska använda dem än. Som ett resultat snubblar de hela tiden över sig själva, särskilt när de spelar.

Det saktar dock inte ner dem ett dugg. Pointervalpar lever för att leka och äta, och de kan göra båda i timmar i sträck. Du kan se en Pointer-valp utplåna i toppfart, göra ett fruktansvärt vagnhjul genom gården och sedan dyka upp som om ingenting någonsin hänt - faktiskt, som om de menade att göra det.

De kan vara ganska destruktiva när de börjar få tänder, men det är en vana som de vanligtvis växer ur sig. Ändå vill du ge dem massor av tuggleksaker och träningsmöjligheter medan de är unga.

Få människor som tar hem en Pointer-valp ångrar sig någonsin. De som gör det var helt enkelt oförberedda på sina träningsbehov, så så länge du inser att du adopterar en högenergivalp borde du vara mer än nöjd med ditt beslut.

Vad är priset på pekvalpar?

Priset på Pointer-valpar kan variera mycket och beror till stor del på om du bara vill köpa ett husdjur eller en brukshund.

Om du letar efter en jakthund (eller en utställningshund) kommer priset att bero på hundens blodslinjer och uppfödarens rykte. Vissa av dessa hundar kan bli otroligt dyra och kostar långt över flera tusen dollar.

Om du bara vill ha en bra Pointer kommer priset att sjunka avsevärt. De är fortfarande inte billiga - du kan förvänta dig att betala mellan 000 och 500 för en - men du behöver inte ta ett andra inteckningslån.

Var bara försiktig när du handlar efter din hund, eftersom du kan stöta på bakgårdsuppfödare, valpfabriker eller andra oönskade karaktärer på vägen. Kontrollera uppfödarens referenser noggrant och inspektera deras anläggningar personligen om du kan.

Naturligtvis kan man alltid adoptera. Även om det är osannolikt att du hittar en renrasig Pointer vid pundet, kommer de förmodligen att ha underbara blandningar, eller så kan du kolla med räddningsgrupper i ditt område för att se om de har några spår.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om pekare

1.Pekare tränas för att hålla sin ställning väl efter att pistolen har avfyrats

Dessa hundar är kända för sin pekande ställning (därav namnet), och de använder den ställningen för att peka ut sitt byte. De håller denna ställning även efter att jägaren har tagit sitt skott, eftersom de inte kommer att släppa det förrän de fått ytterligare instruktioner av sina ägare.

Detta hjälper till att förhindra att de av misstag blir skjutna, men det är också ett bevis på deras fantastiska disciplin. Inte nog med att de inte skrämmas av skottet, utan de kan också hålla tillbaka sin spänning över tanken på att hämta en fallen fågel tills de släpps av sina människor.

Detta kanske inte verkar så viktigt om du inte använder dem för jakt, men du kan fortfarande dra nytta av den förkärleken under regelbunden träning. Att lära dem att stanna borde vara en bit av kakan.

två.De avlades för jakt innan vapen ens uppfanns

Deras förmåga att tolerera skottlossning är ännu mer imponerande när man inser att hundarna användes för jakt innan vapen kom. De pekade fortfarande på byten, men deras ägare kastade då nät över fåglarna istället för att skjuta dem.

Detta understryker deras anpassningsförmåga, eftersom de kan anpassa sig till alla förhållanden eller krav som du kan ha av dem. Det visar också hur mycket de älskar att ha ett jobb att göra, så om du kan ge dem någon form av konstruktiv sysselsättning kommer det att räcka långt för att hålla deras energinivåer i schack.

3.Medan de älskar att arbeta, älskar de att koppla av lika mycket

Dessa hundar kommer att tillbringa hela dagen med att arbeta med svansen på fältet, men när du väl tar hem dem, bli inte förvånad om de kör dig till soffan. Om du kan ge dem den motion de behöver, kommer du att upptäcka att de faktiskt är en avslappnad hund med lågt underhåll resten av tiden.

Faktum är att dessa valpar kan vara direkt lata. De tar över din säng, soffa eller sittsäck, och de kan ha lika roligt att sitta genom ett Netflix-maraton som du.

engelsk pekare

Bild av foxycoxy från Pixabay

Avdelare 3

Temperament & Intelligens of the Pointer

Pointers är några av de mest lättsamma hundarna på planeten. De är jämna och visar sällan, om någonsin, aggression, så de kommer överens med nästan alla.

De är tillgivna och lojala, så bli inte förvånad om du hittar dem uppkrupen i ditt knä så fort du sätter dig ner. Skaffa inte en om du inte är okej med att spendera större delen av din stilleståndstid med att klappa, gosa eller på annat sätt lugna din valp.

Du kommer att få svårt att hitta ett smartare djur. De älskar att lära sig, och du kan lära en Pointer att göra nästan vad som helst. Att träna dem är en bris, och de kommer att suga upp alla instruktioner som du kan dela ut.

Ännu bättre, de kommer sannolikt inte att använda dessa kraftfulla hjärnor för skändliga syften. Det enda du behöver oroa dig för är att de flyr från din bakgård, eftersom de kan ha svårt att tacka nej till möjligheten att jaga efter byten.

Om du har en tillräckligt säker gård med ett tillräckligt högt staket, kan du njuta av sällskapet med ett otroligt smart, tillgiven djur.

Är dessa hundar bra för familjer?

När du tänker på familjehundar är labradorer och golden retrievers vanligtvis de första raserna som du tänker på. Pekare förtjänar att vara med i det samtalet också.

De är extremt tålmodiga och kärleksfulla mot barn, och de kan leka med dem utan att bli för grova. Du kan dock behöva se upp om du har småbarn, eftersom en bullrig Pointer potentiellt kan köra rakt över ett litet barn av misstag.

De kan också hantera uppmärksamhet från alla medlemmar i din avel, och de har den energi som krävs för att hålla jämna steg med en lång dag med lek och spring. Du kan behöva värva hela din familj för att ta hand om dem, eftersom de kan vara outtröttliga om de har roligt.

Dessa valpar klarar sig bra med stora bakgårdar, men de kan också vara utmärkta lägenhetshundar. Du behöver dock tillgång till en park eller någon annan plats där de kan springa runt, eftersom de kommer att studsa mot väggarna om du inte blöder av deras överskottsenergi.

De är inte heller kända för att spela favoriter, så de kommer gärna att studsa från en familjemedlem till en annan utan att känna sig överbeskyddande. Dina barn kan bjuda in sina vänner och du behöver inte oroa dig för att din Pointer ska tappa vettet om att ha en inkräktare i huset.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Till skillnad från många jakthundar tycker Pointers om sällskap med andra djur. De kommer att älska att ha en annan hund i huset, eftersom det kommer att ge dem en lekkamrat som kan matcha deras energinivåer, och de är inte kända för att vara aggressiva mot andra hundar.

De är till och med toleranta mot katter och andra små husdjur, speciellt om de är uppfostrade med dem. De har inte en stark bytesdrift, så du behöver inte oroa dig för att de ska förfölja eller jaga din katt runt huset.

Däremot kan de se de små husdjuren som lekkamrater, så du måste se till att alla grovhushållningar inte går ur hand. Din katt kanske inte tycker om att brottas med hunden lika mycket som Pointern tycker om att brottas med katten.

Allt som allt, men bli inte förvånad om du hela tiden hittar din Pointer uppkrupen bredvid katten i soffan.

Tysk korthårig pekarjakt

Bildkredit: Drazen Boskic FOTO, Shuterstock

Avdelare 4Saker att veta när du äger en pekare

Pointers är en lätt ras att äga, och de kräver inte mycket i form av specialiserad kunskap. De är underbara, helamerikanska hundar och bra för förstagångsägare.

Men det finns fortfarande några saker som du bör lära dig om du vill få ut det mesta av din upplevelse av att äga Pointer. Att veta hur och vad man ska mata dem, till exempel, kommer att gå långt för att hålla dem så friska och lyckliga som möjligt.

Pekare är fantastiska plug-and-play-hundar, och informationen nedan ger dig en snabb introduktion om hur du bäst tar hand om ett av dessa djur.

Mat & Diet Krav

Pointers är medelstora hundar, så de kommer inte nödvändigtvis att äta upp dig utanför huset och hemmet. Du måste ändå vara uppmärksam på vad du matar dem, eftersom en högkvalitativ kost kan minska risken för hälsoproblem senare i livet.

En kibble med hög proteinhalt är en bra idé, eftersom det ger dem massor av energi att springa och leka under dagen. Om du kan hitta en som också innehåller mycket fett och fibrer, kommer den att hålla dem mätta samtidigt som de säkerställer att de förblir regelbundna.

Se upp för billiga kolhydrater, eftersom dessa kan ge dem kortvariga energiutbrott men också öka risken för fetma, vilket är hemskt för dessa hundar. Undvik ingredienser som majs, vete, soja och animaliska biprodukter, och leta istället efter högkvalitativa frukter och grönsaker som passar till magert kött.

De är inte nödvändigtvis benägna att äta för mycket, men du bör fortfarande inte låta dem äta fritt. Ge dem istället en eller två portionskontrollerade måltider per dag och var noga med att ta upp skålarna när de är färdiga.

Du kan ge dem godsaker om du vill, men gå inte överbord. Du behöver inte använda dem i träningssyfte, eftersom dessa hundar är så ivriga att behaga att några berömda ord kommer att göra allt som ett hundkex kan.

Träning

Detta är en energisk ras, så daglig, kraftfull träning är ett måste. Lyckligtvis krävs det inte mycket maning för att övertyga dessa hundar att springa runt i högsta hastighet, så du borde inte ha stora svårigheter att se till att de tränas ordentligt.

De behöver gott om utrymme för att sträcka ut sina långa ben, och om du inte har en bakgård som är stor nog att rymma dem, måste du hitta en park eller annan vidöppen plats för att låta dem zooma runt. De passar naturligt för hundparker, eftersom de älskar att leka med andra valpar och sällan visar aggressivitet mot konstiga djur.

Deras lydiga och energiska natur hjälper dem att utmärka sig i sporter somagility träning, så du kanske vill överväga att investera i en hinderbana som du kan ställa upp på din bakgård.

Mental stimulans är lika viktig som fysisk. Dessa är smarta hundar, och du måste beskatta deras hjärnor lika mycket som deras muskler. Lydnadsarbete är bra för detta, men du kan också använda godispussel eller spel som kurragömma för att uppnå samma mål.

Om du ger dem all motion de behöver (ungefär en timme om dagen borde göra susen), kommer du att upptäcka att dessa hundar faktiskt är fogliga och avslappnade. De låter dig mer än gärna koppla av i slutet av en lång dag om du ser till att ta hand om dem först.

Engelsk pekare

Bildkredit: No-longer-here, Pixabay

Träning

Det finns lite som Pointers inte kan tränas i. Om du är en jägare, din Pointer blir en naturlig följeslagare , och de kommer att älska varje sekund av det.

Även om du aldrig har planerat en dag av jakt i ditt liv, kommer du fortfarande att tycka att det är lätt att träna dessa trevliga hundar. De tar snabbt upp kommandon, och eftersom de är så ivriga att behaga, bör du inte behöva upprepa dig själv mer än ett par gånger.

De älskar att umgås med dig, så de upprepar gärna samma kommandon om och om igen om det gör dig glad. Du bör dock försöka variera deras träning så mycket som möjligt för att hålla dem mentalt engagerade.

Du bör använda positiv förstärkning när du tränar dem, eftersom de kan vara ganska känsliga. Alla typer av straffåtgärder kommer sannolikt att slå tillbaka, så belöna helt enkelt det beteende du vill uppmuntra och ignorera det du inte gör.

Att träna en Pointer är så enkelt att även förstagångshundägare inte borde ha några problem att göra det framgångsrikt. Naturligtvis kan du alltid ta hjälp av en professionell om du har det svårt, men dessa hundar föredrar att få instruktioner från sina familjemedlemmar, eftersom det hjälper till att stärka bandet mellan er båda.

Grooming ✂️

Pointers har korta, täta pälsar, så deras skötselbehov är minimala. Du kanske vill ta med en snyggare borste till dem varje vecka eller så bara för att hålla håravfallet under kontroll, speciellt om du bor i ett varmt klimat, men det är inte nödvändigt.

Bada dem bara när de är synligt smutsiga och undvik att bada dem alls tills de är minst 6 veckor gamla. Att tvätta dem för ofta kommer att ta bort viktiga naturliga oljor från huden, vilket ökar risken för hudirritation.

Du måste klippa deras naglar regelbundet, men om du låter dem springa runt tillräckligt mycket kan de fila ner klorna på egen hand. Se dock till att de inte växer för länge, eftersom det kan leda till skada.

Deras tänder bör borstas regelbundet (dagligen om möjligt), och du bör schemalägga en regelbunden tandkontroll med din veterinär för att undvika risken för tandsjukdomar.

Deras långa öron kan vara infektionsbenägna om de inte rengörs regelbundet, så gör det en gång i veckan eller så. Se också till att torka ut dem ordentligt om de blir blöta.

Hälsa och villkor

Generellt sett är Pointers friska hundar. De har lyckats kringgå de inavelsproblem som har plågat andra renrasiga hundar, så de förblir genetiskt sunda.

Det betyder dock inte att de inte lider av några olika hälsoproblem. Det finns flera saker som du bör vara uppmärksam på med dessa hundar, särskilt när de blir äldre.

Det är viktigt att notera att de beslut du fattar när du föder upp dessa hundar kan gå långt för att avgöra hur friska de kommer att bli senare i livet. Det viktigaste du kan göra är att se till att de håller en hälsosam vikt, och du bör också försöka se till att de får en ordentlig mängd motion.

De lider ofta av ledbesvär, så det kan vara lämpligt att sätta dem på ett tillskott som glukosamin tidigt i livet. Du bör också vara noga med att begränsa aktivitet med hög effekt som att hoppa, särskilt på hårda ytor som betong.

Nedan har vi listat vanliga problem som dessa hundar möter. Inte alla Pointer kommer att uppleva dessa (och din Pointer kan uppleva problem som inte är listade här), men förhållandena nedan är en bra utgångspunkt för dig och din veterinär att övervaka din hunds hälsa.

Mindre förhållanden

  • Körsbärsöga
  • Hudallergier
  • Öroninfektioner
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Epilepsi
  • Svälla
  • Akral stympningssyndrom
  • Medfödda hjärtfel

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Manliga och kvinnliga Pointers är lika i de flesta avseenden, men det finns några viktiga skillnader du bör vara medveten om.

Hanar tenderar att vara lite större än honor, eftersom de kan väga så mycket som 15 pund mer och stå några centimeter längre. Detta är varken bra eller dåligt utan är helt enkelt en fråga om personliga preferenser (även om du kan behöva mata en hane lite mer).

Om du använder hundarna i jaktsyfte bör du veta att honor tenderar att vara lite mer skygga på fältet, medan hanar är mer aggressiva och kraftfulla. Hanar distraheras dock mycket lättare, så du kan hitta en hona som är lättare att träna.

Båda könen är tillgivna, men hanar kan vara lite klängigare, eftersom kvinnor tenderar att föredra att du kommer till dem. De kommer dock att njuta av en god mys i soffan.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Vi är stora fans av Pointers – och vi tror att du också kommer att vara det. Dessa hundar gör otroliga husdjur, eftersom de är kärleksfulla, lojala och jämna.

Det största problemet med rasen är deras höga träningskrav, men i den meningen är de inte annorlunda än labradorer eller golden retrievers. Så länge du kan se till att de får all fysisk stimulans de behöver, bör du ha en lugn och tålmodig hund på händerna.

Även om de kanske inte är lika populära som vissa andra jakthundar, är Pointers lika bra som deras vanligare kusiner. Om du tar med dig en hem, bli inte förvånad om du blir en livslång anhängare av rasen, eftersom dessa valpar kan stjäla ditt hjärta från första dagen du träffar dem.


Utvald bildkredit: isakH, Pixabay

Innehåll