PomeranianHöjd: 7-12 tum
Vikt: 4-7 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Tan, vit, svart, orange, grå
Lämplig för: Familjer med äldre barn, lägenhetsboende, människor som letar efter en sällskapshund
Temperament: Utåtriktad, lojal, alert, aktiv, knäpp, nyfiken, bossig

Pomeranians är en av de mest populära hundraserna idag, till och med jämförbar med labradorer och andra kända raser. Dessa små hundar av Spitz-typ är sällskapshundar med energi som aldrig tycks ta slut, vilket gör dem till ett populärt val även för familjer. Även om de kan vara små, har Pomeranians jättestora personligheter som de stolt visar upp. Alltid på alerten, Pomeranians är stora vakthundar i små kroppar. Låt oss ta en närmare titt på denna bedårande knähund och vad som krävs för att äga en Pomeranian:

Avdelare 1

Pomeranian valpar – innan du köper...

Pomeranian valpar

Bildkredit: Natalia Fedosova, ShutterstockEnergi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Pomeranian-valpar?

Pomeranians är renrasiga hundar som alltid efterfrågas, så det är ingen överraskning det de kan bli dyra . En renrasig Pomeranian kan kosta allt från 0 till uppåt 00, med ett genomsnittspris på cirka 0 per valp. Faktorer som genetik, härstamning och fysiska egenskaper kan påverka det slutliga priset. Pomeranians som fötts upp för vissa fysiska egenskaper eller rastävlingar kommer att bli dyrare än, säg, Poms som fötts upp för sällskap. Oavsett priset är det viktigt att hitta en ansedd Pomeranian-uppfödare och att undvika bakgårds- eller modehunduppfödare. Pomeranian löpning

3 föga kända fakta om Pomeranians

1.Pomeranians har tre ansiktsvariationer

Pomeranians har tre ansiktsvariationer: nallebjörnsansikte, rävansikte och babydockansikte. Varje variant har en specifik uppsättning egenskaper som ger dem utseendet på räven, nallebjörnen och babydockan. Det bör dock noteras att rävansiktet Pomeranian främst används för att beskriva rasen.

två.Pommern kommer från Pommern

Pomeranians kommer från Pommern, som är en region mellan Polen och Tyskland. Även om det är lite nu, är Poms ättlingar till tyska spetshundar. Tyska spetshundar föddes en gång i tiden för slädhundar, vilket förklarar de höga energinivåerna som Poms är kända för.

3.Drottning Victoria ägde en gång en Pomeranian

Pomeranians har alltid varit populära, särskilt bland adelsmän och kungliga i Europa. Drottning Victoria ägde en gång en särskilt liten Pomeranian, som så småningom blev rasens standardstorlek.

valp pomeranian

Fotokredit: Purplehorse, Pixabay

Pommerans temperament och intelligens

Pomeranians är bullriga och pigga hundar, som ofta står i centrum var de än är. De behöver att inte bara veta vad som händer i deras omgivning utan att varna dig så snart som möjligt, vilket är anledningen till att de är utmärkta vakthundar. Det är viktigt att träna din Pomeranian att sluta skälla på kommando eftersom de kommer att fortsätta skälla och skälla tills de är nöjda.

Även om de kan vara bråkiga, är Pomeranians också ganska tillgivna. Dessa små knähundar vill inget hellre än att spendera tid med sin favoritperson, så det här är inte en bra ras att lämna ifred under långa perioder. Denna tillgivna sida kanske inte strömmar över till besökare och främlingar - Pomeranians tenderar att vara försiktiga med nya människor. Tack och lov kan Pomeranians vara glada och vänliga med människor om de socialiseras omedelbart och konsekvent.

Bortsett från djärva personligheter,Pomeraniansär otroligt smarta och aktiva hundar. De kan lätt utmärka sig i lydnad och är ganska villiga att lära sig, men tålamod och konsekvens är nyckeln.Pomeranians kan göra så bra träningatt de ofta hittas i lydnadstävlingar - och vinna dem också. De är så smarta att många Poms har blivit registrerade servicehundar, vilket är bra för ägare som letar efter en små tjänstehund.

Hur smarta och kärleksfulla de än kan vara, har Pomeranians vissa envisa tendenser som kan förvandlas till fullständiga beteendeproblem om de inte kontrolleras. Dessa hundar burk och kommer ta över hushållet och utse sig själva som chef, så det är extra viktigt att börja träna din Pomeranian direkt.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja och nej. Medan Pomeranians kan vara bra för familjer med barn i alla åldrar, är deras små kroppar ömtåligare än större hundar. Vi rekommenderar dem för familjer med äldre barn som kan vara milda. Pomeranians klarar sig inte heller så bra med att retas, så de är inte lämpliga för familjer med alltför stökiga barn.

  Relaterad läsning: Pomeranian vs. Yorkie: Vilken hund är rätt för dig?

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Generellt sett, ja, Pomeranians brukar klara sig bra med andra husdjur. Den här frågan är alltid svår att svara på när man frågar om Pomeranians eftersom deras tolerans mot andra husdjur kan variera mycket. Medan vissa poms kommer överens direkt med de flesta hundar och husdjur, kommer andra att vara påträngande och bossiga. Vissa Poms kan också försöka skälla och jaga nya hundar, så det är viktigt att introducera din nya Pomeranian-valp långsamt för alla nya husdjur.

Avdelare 4

Fotokredit: BLACK17BG, Pixabay

valp pomeranian sidovy

Saker att veta när du äger en Pomeranian:

Mat & Diet Krav

Pomeranians kanske bara väger runt 5 pund, men de har viktiga kostbehov för att hålla dem friska och starka. Poms behöver en näringsrik kost som innehåller mycket protein, särskilt animaliska proteiner som lax eller nötkött.

I likhet med andra små hundar är Poms benägna att få tandproblem som kan leda till allvarliga tand- och tandköttsproblem. Vi rekommenderar att du hittar en knaprig kibble som hjälper till att rengöra tänderna och tandköttet, men den bör vara proteinrik och speciellt framtagen för små raser.

  Relaterad läsning: Hur mycket ska du mata en Pomeranian?

Förutom torrfoder brukar blöt konserver rekommenderas för ytterligare kalorier och näringsämnen. Det är dock viktigt att inte övermata din Pomeranian eftersom de är benägna att få fetma. Om du är osäker på vad din Pomeranian behöver, kontakta din veterinär för en mer anpassad dietplan.

Övning

Motion är en av de mest förbisedda delarna av att äga små hundar, även med högenergihundar som Pomeranians. Som ett minimum kan några korta men raska promenader och en timmes lektid i ett slutet område vara tillräckligt för att hålla din Pomeranian glad. Men de flesta Poms kommer efterfrågan uppmärksamhet när de vanligtvis ber om något sätt att bränna av energi.

De kommer också att behöva någon form av mental stimulans för att förhindra att tristess och beteendeproblem uppstår. A pusselleksak är ett bra sätt att ge underhållning och ingjuta förtroende för din Pom, även om de förmodligen kommer att ta reda på det snabbt.

Eftersom Pomeranians är naturligt energiska hundar, tycker de om att springa runt och har uthålligheten att göra det. Överväg att ta upp agility med din Pomeranian, som de också kan briljera med. Hitta ett lokalt hundträningscenter och fråga om eventuella agilityprogram. Alternativt kan du hitta agilityutrustning online och skapa en bana i din bakgård!

Träning

Träning kan vara en rolig upplevelse för dig och din Pomeranian. De kanske inte alltid vill lyssna, men uthållighet och konsekvens är nycklarna till att träna en Pom framgångsrikt. Positiva förstärkningsträningsmetoder med en blandning av låga och högvärdiga godsaker är bäst för dessa små hundar, eftersom de är matdrivna och snabbt övergår till grundläggande lydnad. Pomeranians är väldigt smarta och är ganska ivriga att visa upp sin intelligens, så det kommer inte att dröja länge innan din Pom kan en handfull tricks. I likhet med agility kan Poms göra riktigt bra ifrån sig i lydnadstävlingar.

En viktig aspekt av att träna Pomeranians bör fokusera på skällande, speciellt om du är i ett hyreshus. Pomeranians älskar att skälla och de varnar dig gärna om allt de anser nödvändigt, så det är viktigt att kväva det överdrivna skället i knoppen direkt. Även om detta kan låta svårt, kan Poms lätt lära sig att sluta skälla på kommando.

En annan viktig del av att träna din Pomeranian är inbrott i hemmet, vilket kan vara svårt för små hundar och deras blåsor i halvliters storlek. Lådträning är ett bra sätt att förhindra olyckor samtidigt som det förstärker tanken på att gå ut, men Poms bör inte förvaras under långa perioder. Eftersom Pomeranians är intelligenta kan de tränas att gå på valpdynor om boxträningen inte fungerar. Det är dock viktigt att inte blanda lådametoden med valpdynor, annars kommer du att förvirra din Pom.

Slutligen behöver Pomeranians tidig socialisering med människor och djur för att förhindra aggressiva eller besittande tendenser. Dessa hundar älskar sina ägare, vilket kan leda till en mycket bossig, aggressiv Pom. Se till att socialisera din Pomeranian-valp omedelbart och fortsätta socialiseringen under hela dess liv.

Avdelare 5

Fotokredit: BLACK17BG, Pixabay

Grooming ✂️

Pomeranians hartjocka dubbelrockarsom har måttliga skötselbehov. De bör borstas minst två gånger i veckan för att förhindra mattning, vilket också hjälper till att minska utfall. Några Pomeranians har rockar som kan behöva borstas ut mer, särskilt under säsongerna med håravfall. Förutom att borsta kan Poms dra nytta av ett bad en gång varannan till var tredje månad för att förhindra att dålig lukt bildas. Vissa ägare kan klippa eller trimma sina Pom-rockar, men det är vanligtvis inte nödvändigt. Att raka din Pomeranian ner till huden bör aldrig göras om det inte rekommenderas av medicinska skäl eftersom deras päls kommer att kämpa för att växa ut igen.

Hälsa och villkor

Bortsett från några mer allvarliga tillstånd är Pomeranians relativt friska hundar som vanligtvis lever fulla, långa, friska liv. Men även med renrasiga hundar är det omöjligt att veta hur din Pomeranians hälsa kommer att vara om tio år. Det är bäst att förbereda sig för medicinska nödsituationer om något av dessa tillstånd skulle utvecklas i din Pom. Här är några av de tillstånd som Pomeranians är benägna att:

Mindre villkor:
 • Torr hud/hudallergier
 • Fetma
 • Tandproblem
Allvarliga förhållanden:
 • Patellar Luxation
 • Trakeal kollaps
 • Alopecia X
 • Hypoglykemi
 • Hypotyreos

Avdelare 3

Man vs Kvinna

Man och kvinnaPomeraniansär lika i temperament och personlighet, så det är en fråga om personligt beslut. Vissa hävdar att män är svårare att träna, men det finns inga definitiva bevis för detta påstående. Det enda potentiella problemet du kan möta med en manlig Pom är territoriummärkning, men detta kan stoppas med rätt träning. Annars är beslutet om man eller kvinna en personlig preferens.

Slutgiltiga tankar

Pomeranians är smällarna i den lilla hundvärlden, som har energinivåer hos stora hundar med kroppar av knähundar . De trivs med sin plats som hushållets följeslagare, men de tar snabbt över om du tillåter dem. Oavsett deras utåtriktade och djärva uppförande är Pomeranians fortfarande mycket eftertraktade. Om du har tid, engagemang och energi att hålla jämna steg med dessa små spetshundar kommer Pomeranian att överträffa alla förväntningar.


Utvald bildkredit: funeyes, Pixabay

Innehåll