Portugisisk vattenhund

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 17-20 tum
Vikt: 35-60 pund
Livslängd: 11-13 år
Färger: Svart, vit, brun, svart och vit, vit och choklad
Lämplig för: Aktiva individer eller familjer, de som söker en hund utan skjul, hem nära vatten på landsbygden eller förortsområden, ägare som tycker om utomhusaktiviteter
Temperament: Kärleksfull, Oberoende, Atletisk, Budduglig, Tillgiven, Social, Hårt arbetande, Äventyrlig, Vokal, Mycket intelligentLetar du efter en självsäker hund att dela utomhusäventyr med? En som är intelligent, motiverad och söt som fan? Tja, med den portugisiska vattenhunden kanske du äntligen har träffat din match!Och de med husdjurshår och mjällallergier har tur – Portugisiska vattenhundar är också allergivänliga och släpp inte ett dugg.

Denna ras har sitt ursprung i Portugal i Algarve-regionen. De föddes ursprungligen upp för att fungera som allsidiga hjälpare åt fiskare och använde sin smarta och simförmåga för att utföra ett stort antal komplicerade uppgifter.Så långt tillbaka som 1297 har det funnits berättelser om drunknande sjömän som räddats av stora, svarta, grovpälsade hundar med tuftade svansar. Det är möjligt att den portugisiska vattenhunden och standardpudeln båda sprungit från denna gamla stam.

Idag har denna ädla vattenhund till största delen ersatts i sina jobb av teknik, men de används fortfarande än idag för vattenräddning. Portugisiska vattenhundar är också utmärkta herdar, terapihundar, tjänstedjur – allt där deras stora hjärnor och känslighet kan lysa!

Avdelare 1

Portugisiska vattenhundsvalpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Winston & Henry (@winstonianthekingstonian)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Portugisiska vattenhundsvalpar är nyfikna, fluffiga och oseriösa – totala hjärtstjälare! Och de växer till skarpsinnade, energiska hundar som behöver en viss mängd social, fysisk och mental stimulans.

Men innan du går vilse i valpögonen, ställ dig själv några frågor: tillåter ditt arbetsschema täta valpbadrum och träningsuppehåll? Är din ekonomiska situation stabil nog att försörja en hund genom sjukdom och hälsa i över ett decennium?

Och om du kommer i kontakt med en uppfödare, ställ många frågor till dem också. De kommer gärna att ge rekommendationer, råd och information om hur de umgås och tar hand om sina hundar. Och om de inte är det, bör du förmodligen överväga att skaffa en hund från dem.

Vad är priset på portugisiska vattenhundsvalpar?

Som en något sällsynt, renrasig hund kan dessa valpar vara ganska dyr . Uppfödare kommer vanligtvis att debitera mellan 000 och 000 för en portugisisk vattenhund, med variationen ofta på grund av att visa blodslinjer och stamtavlor.

Men om du är tålmodig och har tur kan du hitta en portugisisk vattenhund för adoption. Skyddshem tar i allmänhet inte över 0 för att återinhysa en hund, och det priset kommer med uppdaterade skott och medicinsk vård.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om portugisisk vattenhund

1.De är verkligen gjorda för vatten

Den atletiska portugisiska vattenhunden heter så på grund av sin förmåga och avel för vattenarbete. De har använts för att jaga fisk i nät, hämta en fiskares förlorade verktyg, rädda människor från att drunkna och till och med bära meddelanden till den spanska armadan.

Oavsett om det var deras kärlek till vatten som kom först, eller avsikten att föda upp dem som hjälpare till fiskare, dessa valpar är byggda för vattnet. Det har de till och medsimhudsförsedda tårför att hjälpa dem att simma bättre!

två.De hjälpte San Francisco Giants att spela mer baseball

Under några år i början av 2000-talet var ett team på sex portugisiska vattenhundar anställda av San Francisco Giants. Närhelst homerunbollar forsvann ut i det iskalla vattnet i San Francisco Bay, B.A.R.K. (Baseball Aquatic Retrieval Korps) fick i uppdrag att hämta dem.

Dessa Splash Hits lades sedan ut på auktion och intäkterna donerades till ett lokalt ideellt djurhem.

3.Rasen är en favorit bland amerikanska politiska familjer

Ted Kennedy var ett stort fan av portugisiska vattenhundar. Han tog med sig sina två valpar, Splash och Sunny, överallt. Senator Kennedy skrev till och med en barnböcker från Splashs perspektiv som heter My Senator and Me: A Dog's Eye View of Washington, D.C.

President Obama har till och med en portugisisk vattenhund! Bo är en av Sunny Kennedys valpar och gavs till familjen Obama som en uppvärmningspresent för Vita huset.

Brun portugisisk vattenhund

Foto av melchor gama från Pexels

Temperament och intelligens hos den portugisiska vattenhunden

Portugisiska vattenhundar är kärleksfulla, aktiva, omtänksamma och pisksmarta. De är ivriga att behaga och du kan träna dem till nästan vilken uppgift som helst.

De är vänliga med främlingar och älskar att få nya vänner. Portugisiska vattenhundar kommer sannolikt att binda sig närmast till en person men är oerhört kärleksfulla med hela sin familj. Deras sociala karaktär gör att de föredrar att inte spendera mycket tid ensamma.

En unik egenskap hos dessa pigga valpar är att de använder ett överraskande utbud av vokaliseringar för att kommunicera. De är i allmänhet tysta hundar, men de kommer att prata med dig med sina fleroktavröster i en blandning av burbles, skällande, gnäller och byxor.

Är dessa hundar bra för familjer?

Den tillgivna och milda portugisiska vattenhunden är en utmärkt familjekamrat. De kommer särskilt bra överens med aktiva, äldre barn.

Men deras oberoende natur kan orsaka friktion om dessa hundar behandlas grovt eller oförskämt av mindre barn. Hundar borde tränas för att interagera med barn och vice versa. Lär din valp och barn hur man är mild och respektfull, så kommer de att komma överens.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

På samma sätt är den viktigaste delen av relationer mellan husdjur att se till att alla djur har blivit ordentligt socialiserade med varandra. Den ljusa och mycket träningsvänliga portugisiska vattenhunden tar väl emot att umgås med andra djur och kommer inte att utgöra några problem.

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en portugisisk vattenhund

Nyfiken på hur livet med en av dessa aktiva varelser är? Läs vår sammanfattning av saker du bör veta om att äga en portugisisk vattenhund.

Mat & Diet Krav

Som en mycket aktiv ras bör du vara särskilt uppmärksam på kvaliteten på proteinet i din portugisiska vattenhunds mat. Magert kött och hela livsmedel som fisk, fågel och ägg är näringsmässigt täta och utmärkta för att bygga starka ben och muskler.

Ingredienser av dålig kvalitet som animaliska biprodukter och blodmjöl är lika tveksamt hälsosamma som de låter, och vi rekommenderar att du helt och hållet undviker varumärken med den här typen av ingredienser.

Vill du ge den här smarta byxvalpen lite spännande, ny mat då och då? Testa att låta din portugisiska vattenhund prova en liten portion okryddade, veterinärgodkända grönsaker och frukter. Många hundar älskar bär , morötter , och ävenpumpa.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Adogable (@truly.adogable)

Övning

Den portugisiska vattenhunden är ingen slarvig. Detta är en hund som längtar efter träning, utomhus och lektid i överflöd. Lägenhetsbor akta dig, eftersom du måste kunna erbjuda flera långa träningsmöjligheter utomhus om dagen för denna hund.

Aktiva ägare behöver bara ansöka. Portugisiska vattenhundar njuter mest av sina utomhusäventyr om de kan leka med sin bästa vän – du! De kommer att älska vandring, apport, löpning, agilityträning och mer.

Och, naturligtvis, dessa valpar godkänner alla utomhusaktiviteter som involverar vatten. Sjöar, stränder, sprinklers – om det är blött så är de inne! Regelbundna simningar under varma månader är särskilt tillrådligt och hjälper er båda att svalka er i värmen.

Träning

Det underbara med att träna en portugisisk vattenhund är att de är otroligt intelligenta och lär sig med skärpa och iver.

Din hund kommer att utmärka sig i lydnadsträning och sport och är en utmärkt kandidat för hundträning för service och anfallssvar. Dessutom kommer de att älska varje minut av det!

Den inte så stora delen är dock att denna ras ofta kan vara mycket självständig. Deras arbetsdrift är stark, liksom deras önskan om mental stimulans. Träning är nästan en nödvändighet med denna smarta valp, eftersom tristess och understimulering kan leda till dåligt beteende och destruktivitet.

Portugisiska vattenhundar är kända för sin tendens att hoppa i hälsning, samt balansera och dansa på bakbenen. Om detta är ett oacceptabelt beteende, vill du börja träna valpen nerkommandot tidigt - annars kan du kyssa mat som finns kvar på köksbänken hejdå.

Portugisisk vattenhund

Bildkredit: susan lipschutz, Pixabay

Grooming ✂️

Portugisiska vattenhundar är en av få raser som inte fäller alls. De är hypoallergena och är utmärkta hundkompisar för dem som lider av djurrelaterade allergier.

Men bara för att de inte faller betyder det inte att de inte behöver skötas. Långt ifrån! De har hår snarare än päls, och det kommer att växa i det oändliga om det lämnas åt sig själv. Regelbundna trimningar och daglig borstning är en nödvändighet för att förhindra trassel, mattor och dreadlocks.

Den portugisiska vattenhundklubben i Amerika säger att det finns två typer av päls för portugisiska vattenhundar:

Lockig

Kompakta, cylindriska lockar, något glanslösa. Håret på öronen är ibland vågigt.

Vågig

Faller försiktigt i vågor, inte lockar, och med en lätt glans.

För att hålla din luddiga kompis frisk och se skarp ut bör du också rutinmässigt kontrollera deras tänder, öron och naglar. Öron och tänder behöver båda rengöras varje vecka, och naglarna bör klippas ungefär en gång i månaden. Om du börjar med dessa rutiner tidigt i din hunds liv kommer de snart att lära sig att uppskatta dina tjänster.

Och oroa dig inte, de kommer att ge sig själva massor av bad om de får en halv chans!

Hälsa och villkor

Den portugisiska vattenhunden är en måttligt frisk ras med en genomsnittlig livslängd. Men deras genpool blev begränsad under en tid när rasen nästan dog ut. Bristen på genetisk mångfald i denna ras gör att de är mer benägna att få ärftliga sjukdomar.

Här är en lista över alla hälsoproblem att se upp för och prata med din veterinär om:

Mindre förhållanden

 • Luxating patellas
 • Keratokonjunktivit sicca (KCS) eller torra ögon
 • Ögonproblem, som grå starr och progressiv retinal atrofi (PRA)
 • Mönster skallighet
 • Sköldkörtelproblem
 • Njure eller urinblåsa stenar
 • Underbett eller prognatism
 • Allergier, hud och säsongsbetonade
 • Inflammatorisk tarmsjukdom
Allvarliga förhållanden
 • Addisons sjukdom, en störning i det endokrina systemet
 • Lymfom
 • Hemangiosarkom
 • Hemofili
 • Epilepsi
 • Armbågs- och höftdysplasi

Man vs Kvinna

Den portugisiska vattenhunden är större och ibland mer muskulös. Han är mer benägen till en grälsjuk natur när han når sexuell mognad och kan uppvisa beteenden som att pucka, stiga och markera sitt territorium med urin.

Honan kan å andra sidan vara lite mildare i attityden. Hon kommer sannolikt att vara mer känsligt ben, men fortfarande ganska atletisk.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Så, är den portugisiska vattenhunden rätt hund för dig?

Om du bor i en trång lägenhet, eller långt från några parker eller sjöar, så är den här atletiska valpen kanske inte ditt förstaval.

Men om du och din familj är utomhus och vill inkludera en ljus hund i din aktiva livsstil, överväg att välkomna den portugisiska vattenhunden ombord!


Utvald bild: T.Ivarsson, Shutterstock

Innehåll