Rashon (Rat Terrier & Bichon Frise Mix)Höjd: 7-12 tum
Vikt: 5-12 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Brun, svart, kräm, vit
Lämplig för: Aktiva familjer som letar efter en liten, lekfull hund
Temperament: Vänlig, intelligent, nyfiken, tillgiven

Kombinationen avRåttterrieroch Bichon Frisé är en intressant sådan. De två raserna delar många egenskaper av hög energi och nyfikenhet som definierar valpar av dessa typer. Båda var jägare som skyddade sina hem från gnagare. Var och en går tillbaka hundratals år med lika mörka historia. Sedan skiljer sig deras respektive förflutna.

Råttterriern har förblivit en brukshund, med en mängd olika roller, från terapihund till polistjänst. Bichon Frise, å andra sidan, har övergått från gården till palatset. Den här valpen gnuggade armbågar - eller tassar - med sådana som Henry III och konstnären Francisco Goya. Det söta ansiktet och den vänliga naturen hos denna valp gör honom till en naturlig på dessa fronter.

De American Canine Hybrid Club känner igen dettablanda, även om datumet för dess ursprung är osäkert. Rashon har mycket att erbjuda för alla som letar efter enliten hundsom kommer att göra ditt liv tillfredsställande med tillägg av ett husdjur. Hans ringa storlek gör honom till ett utmärkt val, oavsett om du bor på landet eller i staden. Valpen har sina egenheter, men han är ett välkommet tillskott till alla hem som kan ge honom den kärlek han behöver.
Avdelare 1

Rashon Puppies – Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Cooper (@cooperthomasthedog)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Det är viktigt att lära sig det goda, dåliga och fula om valp du funderar på. Entusiaster har selektivt fött upp hundar för många egenskaper som kan placera denna hund i kategorin dealbreaker eller dealmaker. Det är en viktig uppgift för alla som överväger att ta med ett husdjur till sitt hem, oavsett om det är en hund eller en hamster. De innebär ett engagemang i tid och pengar som du måste förstå på förhand.

Rashon är en högenergivalp. Han längtar efter aktivitet och mental stimulans för att hålla sig glad och vältränad. Det betyder att han inte är en hund att lägga i en låda hela dagen medan du arbetar. Han vill ha ditt sällskap och kan utveckla dåliga vanor om han känner sig försummad. Det är bra att undersöka historien om en ras för att få en uppfattning om vad du kan förvänta dig.

Även om Bichon inte är för högljudd, gör Rat Terrier sin närvaro känd. Båda raserna har en måttlig tendens att nappa, vilket är något du måste korrigera tidigt. Som du kan förvänta dig med en jakthund , denna valp har en angelägen bytesdrift och lika stor vandringspotential. Du bör vara försiktig när du låter honom koppla loss.

Vad är priset på Rashon-valpar?

Ingen av föräldraraserna är högt upp på listan över American Kennel Clubs (AKC) mest populära hundar. Det gör priset för en Rashon-valp mer överkomligt, från 0. Du kommer sannolikt att betala mer på vissa marknader. Faderns och moderns härstamning spelar också roll. Vi rekommenderar att du endast köper en valp från en välrenommerad uppfödare som gör de rekommenderade hälsoundersökningarna före aveln.

Rashon har mycket att erbjuda, vilket kan motivera priset du betalar. Han är en vänlig hund som är tillgiven med sin familj. Vi gillar alltid att se en valp som gör livet roligt. Han är intelligent och nyfiken nog att utforska sin värld och få dig att skratta under processen. Han är också relativt långlivad som hälsotestning kan fånga upp.

Att äga en hund är också ett ekonomiskt åtagande, främst på grund av den här valpens långa livslängd. Ditt första år är det dyraste om du väljer att sterilisera eller kastrera din valp. Det finns också nödvändiga vaccinationer och annan förebyggande vård. Den aspekten av husdjursägande är absolut nödvändig. Du måste se till att din valp får allt den behöver.
Avdelare 8

3 föga kända fakta om Rashon

1.Bichon Frise satte sin prägel på utställningsbanan 1971.

AKC erkände officiellt Bichon Frise i 1972 . Han gjorde dock sina avtryck i utställningsringen 1971. Han gjorde så bra ifrån sig att organisationen snabbade upp hans inträde i deras led.

två.Råttterrierns släktträd innehåller några oväntade medlemmar.

Råttterriern är kulmen på selektiva uppfödningar av flera hundar, några som kan få dig att klia dig i huvudet. Sambandet medManchester Terrierverkar självklart, men vad sägs om Vinthund eller Mastiff ? Tro det eller ej, det är sant.

3.Bichon Frise har sina havsben.

Historien om Bichon Frisé börjar i Medelhavet. Det dröjde inte länge innan han fångade sjömännens hjärtan och tog sig till Italien, Spanien och andra delar av världen. Så vördad var denna valp att resenärer bytte hundar.

ratterrier bichonfrise

Rashons föräldrar. Vänster: Bichon Frise, Höger: Rat Terrier

Avdelare 2

Temperament & Intelligence of the Rashon

Rashon är en intelligent hund, vilket inte är förvånande med tanke på hans föräldraraser. Båda var rattlare och var tvungna att hålla sig alerta för att göra sitt jobb bra. Det är lätt att förstå andra egenskaper hos denna valp när man tänker på hans historia. Han är väldigt anpassningsbar och kommer att ta sig till stadslivet eller i ett hem på landet. Att säga att den här hunden är en folkhund är en underdrift. Han älskar att vara runt sina mänskliga följeslagare.

Båda föräldraraserna är nyfikna hundar, vilket är vettigt med tanke på deras bakgrund. Men det betyder också att Rashon behöver mental stimulans såväl som regelbunden träning. Hans nyfikenhet kan få honom i problem om han blir uttråkad. Att hålla honom sysselsatt med uppmärksamhet eller leksaker är ett av de bästa sätten att förebygga dåliga vanor.

Är dessa hundar bra för familjer?

Rashon är ett utmärkt val för ett familjedjur. Han kommer fritt att skänka sin tillgivenhet mot alla. Han är ganska barnvänlig och kommer att hålla jämna steg med dem med sin till synes gränslösa energi. Han är något reserverad mot främlingar tills han lär känna dem. Denna valp kommer att bli en pålitlig vakthund. Det är dock viktigt att hålla hans skällande under kontroll.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Rashon kommer att klara sig bra med andra husdjur, förutsatt att du umgås med honom tidigt. Vi rekommenderar att du anmäler honom till valpspel så att han kan träffa andra hundar och människor. Båda föräldraraserna har en stark bytesdrift, som kan höja sitt fula huvud om familjens katt springer från honom. Råttterriern i honom har också en hög vandringspotential om han tar upp jakten.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Scott Howard (@howardo101)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Rashon:

Anpassningsförmåga är Rashons starka sida. Han är inte särskilt noggrann så länge han får tillräckligt med uppmärksamhet. Han är benägen att få separationsångest om han lämnas ensam för mycket. Han kommer att trivas bäst i ett hem där det alltid är aktivitet och någon som han kan leka apport med eller mysa i soffan. Rashon är relativt långlivad, förutsatt att han får en diet av hög kvalitet och regelbunden veterinärvård.

Mat & Diet Krav

När du äger en Rashon eller liknande hund är det viktigt att komma ihåg att de måste äta vid varje måltid. Dessa valpar mognar snabbt och behöver tillräckligt näringsstöd. Den andra oro är hypoglykemi eller lågt blodsocker. Valpar av leksaksraser är särskilt sårbara på grund av deras tillväxthastighet och utveckling. Det finns också stressen med att gå till ett nytt hem.

Det bästa sättet att övervaka hans ätande är att uppmuntra honom att äta så fort du lägger hans skål på golvet. Ge honom inte torrfoder. Vi föreslår att du erbjuder honom tre eller fyra måltider om dagen som valp. När han är vuxen kan du skala tillbaka till två gånger om dagen. Det kommer att säkerställa att hans blodsockernivåer förblir stabila hela dagen.

Övning

Rashon är en spetfire. Han har massor av energi och är alltid redo för en apport. Vi föreslår regelbundna promenader så att han kan träna sina koppel uppförande och sociala färdigheter. Råttterriern i honom tolererar inte kylan bra. En kappa eller jacka kommer att hålla honom bekväm på sina promenader genom grannskapet. Så länge du umgås honom ordentligt kan du ta honom till hundparken för att få lite energi.

På grund av hans ringa storlek rekommenderar vi att du övervakar hans tid med andra husdjur. Rashon glömmer ibland att han inte är en stor hund på grund av terriern i honom. Samma försiktighet gäller för lektid med barnen. Du bör lära små barn att leka försiktigt med den här valpen.

Träning

Den här valpens intelligens kommer att göra träningen lätt för dig. Han är ivrig att behaga så länge du ger honom tydliga anvisningar och är konsekventa med hans lektioner. Positiv förstärkning är det bästa sättet att lära ut Rashon. Han är känslig för hårda tillrättavisningar eftersom han bara vill göra dig lycklig. Vi föreslår att du använder godsaker som träningshjälpmedel för att göra lärandet roligare för honom.

Råttterriern i honom tog på sig många olika jobb på gårdarna där han växte upp. Den bakgrunden ger Rashon goda problemlösningsförmåga. Var inte rädd för att utmana honom med nya trick. Den här valpen är smartare än du kanske tror.
https://www.instagram.com/p/CDAH7W6jUKM

Grooming ✂️

Huruvida dina Rashon fäller beror på vilken förälderras som är dominerande. Bichon är i den nedre delen av spektrumet, medan Rat Terrier är säsongsbetonad. Tjockleken på hans päls kommer att avgöra hur mycket borstning du behöver göra och vad du ska använda. En curryborste eller hundhandske kommer att fungera bra för Rat Terrier i honom. Välj en snyggare borste för Bichon.

Du bör kontrollera din valps öron då och då. Att plocka överflödigt hår kommer att säkerställa tillräcklig cirkulation för att förhindra infektioner. Samma rekommendation gäller för hans tånaglar, speciellt om du inte går mycket med honom på trottoaren. Vänja honom vid att ha sina öron och tassar hanterade som en valp för att göra uppgiften lättare för dig.

Hälsa och villkor

Båda föräldraraserna tar upp flera hälsoproblem. En ansedd säljare kommer att utföra hälsokontrollerna före aveln för att minska risken för dessa tillstånd. Ändå är rutinmässig veterinärvård absolut nödvändigt för Rashon eller vilket husdjur som helst. Vissa av dessa problem dyker bara upp hos äldre hundar, vilket gör regelbundna besök ett måste.

Mindre förhållanden

  • Dövhet
  • Hudinfektioner
  • Allergier
Allvarliga förhållanden

Avdelare 5Man vs Kvinna

Storleksskillnaden mellan manliga och kvinnliga Rashons är inte signifikant. Att välja ett kön framför ett annat är ofta en preferens eftersom båda kommer att bli ett förtjusande husdjur. Vi föreslår att du diskuterar kastrering eller kastrering av din valp med din veterinär, särskilt mot bakgrund av eventuella hälsoproblem hos förälderraserna. Tänk på att din hunds risk för fetma kommer att öka på grund av förändringar i ämnesomsättningen.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Rashon är en bedårande valp. Han är så älskvärd och trevlig som husdjur. Han har inte många av de uppenbara problemen som gör att husdjursägande blir tröttsamt. Han rullar med slagen och gör ditt liv lättare med denna valp i ditt liv. Kostnaden för att skaffa en är överkomlig. Övriga ägandekostnader är pari för kursen. Han kommer att göra ett förtjusande tillskott till ditt hem i många år framöver.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit: SunflowerMomma, Shutterstock

Innehåll