Bichon Frisé

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 9-12 tum
Vikt: 7-12 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Vit, grädde
Lämplig för: Sällskap, uppträdande
Temperament: Glad, intelligent, lekfull, nyfikenBichon Frise är en pösig vit hund med ett dockansikte och ett evigt leende. De har alltid lockigt vit eller krämig päls. Med sin lyckliga personlighet har dessa hundar varit ett älskat husdjur i århundraden.

Bichon Frisé är ett franskt namn som härstammar från deras förmodade början. Men de kan också kallas Tenerife Dog, Bichon Tenerife eller Bichon a Poil Frise. Det senare översätts bokstavligen från franska till att betyda lockig knähund.

Avdelare 1Bichon Frise valpar — innan du köper

bichon frise valp

Kredit: Vladimir Nenezic, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Bichon Frise-valpar?

Priset på en Bichon Frise-valp kan variera från 0 till 500. I genomsnitt kostar de runt 0. De har varit mer än kompetenta utställningshundar i många år. Om du adopterar en hund som har utmärkt utställningspotential ökar priset.

Några av de potentiella stamtavlor med dessa hundar är omfattande. Att adoptera en valp med en fantastisk härstamning ökar också priset exponentiellt.

En del av priset på Bichon Frise kommer in med deras popularitet. De är en av de mest populära valparna i Nordamerika, delar av Asien och Europa. De har en lång historia i Europa och har behållit sin popularitet i många århundraden. För närvarande rankar AKC dem som 46 av deras 196 erkända renrasiga.

Även om deras popularitet ibland ökar efterfrågan inom specifika områden, kan det också vara en faktor som sänker priset. Eftersom så många människor vill ha dem är de inte exceptionellt sällsynta. Du kan ofta hitta dem i skyddsrum för mycket billigare också.

Som alltid har uppfödarna som föder upp valparna ett betydande inflytande i deras pris . Att hitta en uppfödare med ett utmärkt rykte är alltid avgörande för att stödja goda avelsmetoder, men det kan också öka mängden.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Bichon Frise

1.Bichon gick igenom anmärkningsvärt olika ägande genom sin historia.

Vi är inte säkra på ursprunget till Bichon Frise. Man tror att det mesta av deras utveckling till hur vi känner dem idag skedde på Teneriffa, som är den största av Kanarieöarna.

Det var där som Bichon Frise blev en favorit bland sjömän, vilket är där namnet Bichon Teneriffa kommer från. Dessa hundar tros vara de främsta förfäderna till de hundar som vi känner idag.

När de började resa med sjömännen importerades de effektivt till stora delar av Europa. Det var vid den här tiden under 1200-talet som de blev mer kända. Det var också vid denna tid som de bildade sin förening med en adel över hela Europa. De var favorithusdjur för adelsmän och kungligheter både i Spanien, Italien och Frankrike.

Under renässansen blev dessa hundar en symbol för klass och kultur. Med sina nyfikna personligheter förkroppsligade de en del av det mänskliga fokuset under eran och älskade dem för alla de mötte.

Som med många andra raser som var omtyckta i Frankrike och de omgivande länderna, föll Bichon Frisén snabbt under den franska revolutionen 1789. Deras mästare och älskarinnor leddes till fängelse eller ännu värre, giljotinen. Dessa små hundar kastades sedan ut på gatorna.

Deras nyfunna bostad avskräckte dem dock inte. Eftersom hundarna är så ivriga att behaga och begåvade, adopterades de av gatuskådespelare och cirkusmän. Det är under denna period som de blir kända som en presterande hund. Detta rykte fick dem att sänkas i de sociala stegen, och de blev hundar för endast artister, respektlöst av de rikaste klasserna.

Detta tog slut med början av världskrigen. Precis som många andra hundar drabbades Bichon Frise igenom. Tillräckligt många anhängare av rasen samlades för att rädda dem från gatan och rädda deras blodslinjer.

De fördes till Amerika 1956 och erkändes av AKC 1972. Deras popularitet sedan dess har aldrig sviktat.

två.De skiljer sig från andra Barbichon-typer.

Bichonerna är inte unika utan tillhör faktiskt en familj av valpar som ser likadana ut. Det kan göra dem svåra att skilja från varandra.

Deras familjemedlemmar inkluderar havanaiserna, malteserna, Coton du Tulear och bologneserna. Till skillnad från resten är dessa valpar de enda hundarna med dubbelt hår. Det gör deras päls lockig och tjockare istället för platt och vågig.

Den dubbla pälsen är en funktion som är bra för hundar som är avsedda att vara i tuffare klimat. Det hjälper dem att dämpa sin temperatur i varma områden, särskilt de som är kända för långa perioder av kyla.

3.Dessa valpar är hypoallergena.

Ingen hund är det 100% hypoallergen , så det är fortfarande viktigt att ge dig själv en provperiod när du adopterar en ny hund. Däremot citeras Bichon Frises ofta på listor med de bästa hundarna som är allergivänliga.

Även med sin dubbla päls fäller inte Bichon Frise-hundar. Det gör deras skötsel och underhåll mer intensiv eftersom du måste hjälpa dem att hantera allt det där håret – det faller inte av naturligt. Ändå är dessa hundar ett utmärkt alternativ för människor som i allmänhet har husdjursallergier.

bichon frisé

Temperament & Intelligence of the Bichon Frise

Dessa hundar är en av de mest modiga valparna du kan hitta. De är studsiga utan att ha energibehov som gör dem till högre underhåll. Denna överlag trevliga attityd är det som gör dem till en sådan utmärkt sällskapshund.

Bichons är tålmodiga men vill alltid vara i centrum för uppmärksamheten. Det är därför de gjort så fantastiska artister och varför de fortfarande är så glada över att visa upp sina små tricks. De vill bli älskade och har mycket kärlek att ge sin familj.

Det bör noteras att de har en egensinnig personlighet som ingjuter dem med en självständig streak. De är dock ett slags gåta, eftersom de också ofta lider av separationsångest.

Så länge människor finns i närheten är den här hunden glad och lekfull. Deras nyfikenhet är vidsträckt, så se till att du kan underhålla dem, så att de slipper problem.

Är dessa hundar bra för familjer?

Dessa hundar gör mer än tillfredsställande husdjur. De är intelligenta och lär sig gränser snabbt. Eftersom de är en så relationshund kommer de snabbt att lista ut dig, liksom alla dina familjemedlemmar.

Dessa hundar tenderar att bete sig bra runt barn. Eftersom de har en så bekväm storlek, utgör de inte mycket fara för barn även om deras tålamod börjar bli tunt. Se ändå till att arbeta med både hunden och barnen om hur man beter sig på ett lämpligt sätt med varandra.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Bichon Frise gillar att fokusera i vilket rum som helst, så ibland kan de bli avundsjuka på andra djur. Vanligtvis är denna manifestation söt, men om den inte behandlas korrekt kan de bli pigga och mer aggressiva.

Precis som med alla andra hundar är tidig socialisering nyckeln till att bete sig bra runt andra husdjur. Dessa hundar kan komma bra överens med hundar och katter, men det bör vara en del av deras träning för högre framgång.

bichon frise löpning

Bild: Pikist

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Bichon Frise

Mat & Diet Krav

Bichon Frise är inte en mycket aktiv hund. Deras personlighet är studsig, men de visar inte ofta detta på mycket aktiva sätt. Deras aktivitetsnivå, tillsammans med deras lilla storlek, betyder att de bara behöver cirka 1 kopp mat varje dag.

Mata dem för att uppmuntra fortsatt hälsa, särskilt i deras ben och muskelvävnadhögkvalitativ mat. Bichons gillar att bli bortskämda, men för mycket kan ha stor inverkan på deras funktioner.

Mata domtorr matmer än blötmat eller snacks. Kibblen är skrymmande och fyller dem mer, så de äter bara det de behöver.

Övning

Dessa hundar är inte lata; de behöver helt enkelt inte lika mycket aktivitet som andra hundar av samma storlek. Eftersom benen är så små har de ofta inga problem med korta promenader under hela dagen för att möta sina behov.

Försök att ge ditt husdjur minst 30 minuter om dagen med konsekvent aktivitet. Om du gillar att ta dem ut på promenader, sikta på cirka 7 mil under veckan.

bichon frisé

Kredit: Elisabeth Hammerschmid, Shutterstock

Träning

Att träna dessa valpar beror starkt på din relation till varandra. Anledningen till detta är att utan respekt kan deras benägenhet att vara envis stiga till ytan med frekvens.

Låt dock inte deras egensinniga attityd påverka dig, och de älskar att lära sig nya saker. De vill göra dig nöjd överlag. Se till att ge dem mycket beröm under träningen och reagera aldrig negativt på misstag.

Alla andra aspekter av dessa små hundar gör dem bra för förstagångsägare förutom deras träningstendenser. Om en av dessa är din första valp, se till att börja förberedd och fast med dina träningspass. Konsekvens är avgörande.

Grooming ✂️

Trimningen av dessa hundar gör dem lite mer underhållsvänligt än de flesta. Det är dock på grund av detta som de är mer allergivänliga än de flesta. De tappar inte, så deras hår behöver extra uppmärksamhet.

Du kan välja att ta hand om detta själv, eller så kanske du vill hitta en frisör inom din budget. Eftersom de har dubbel päls och håret är så vitt måste de borstas noggrant minst två gånger i veckan.

Varje gång dessa hundar blir smutsiga måste du ge dem ett försiktigt bad. För att hålla det smärtfritt, borsta ut dem innan de träffar vattnet. Använd ett känsligt schampo för att behålla sina frisk hud och hår .

Annars är mycket av deras skötsel det som är typiskt för alla andra hundar. Kontrollera och rengör deras öron en gång i veckan för att hålla vaxet fritt och friskt. Borsta tänderna dagligen eller minst två gånger i veckan. De tenderar att lida av tandsjukdomar mer än andra raser.

Bichoner uppvisar viss flytning runt ögonen, näsan och munnen. För att de ska se så presentabla ut som möjligt, rengör ansiktet dagligen med en försiktig gnidning med en fuktig handduk. Håll naglarna klippta för att hålla tassarna friska.

Hälsa och villkor

Bichons är ganska friska hundar överlag. Om du köper din hund från en uppfödare, kolla i deras föräldrars hälsojournaler. Dessa gör det mer uppenbart om din potentiella valp kommer att lida av något specifikt tillstånd.

Ta dem till deras veterinärbesök årligen eller vartannat år för att fånga eventuella sjukdomar så tidigt som möjligt. Det betyder alltid en högre sannolikhet att det kommer att gå att behandla.

Mindre förhållanden

 • Urolithiasis
 • Grå starr
 • Tandlossning
 • Allergier
 • Hemofili
 • Patent ductus arteriosus
 • Atopisk dermatit
Allvarliga förhållanden
 • Patellaluxation
 • Tandsjukdom
 • Höftdysplasi
 • Legg-Calve-Perthes sjukdom

Avdelare 5

Man vs. Kvinna

Det finns inte många personlighetsskillnader mellan hanar och honor av denna ras. Vissa tror att män blir mer fästa vid sitt folk och bildar band snabbare, medan kvinnor kan vara oberäkneliga eller mer självständiga. Varje hund är dock olika.

Deras storlek skiljer sig inte mycket mellan könen. Både hanar och honor växer till en genomsnittlig höjd av 9 till 11 tum. Hanar är lite tyngre, väger mellan 11 till 16 pund och honor 10 till 15 pund.

  Relaterad läsning: 20 franska hundraser Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Om du behöver glädje i ditt liv, bör du ta med en Bichon Frise i den. De är några av de gladaste hundarna som finns. De kan vara enbra förstagångsägares hund, men du skulle också behöva vara beredd på att arbeta hårt med bindning och träning.

Dessa hundar kan ibland vara yappy, särskilt eftersom de gillar att vara i centrum för uppmärksamheten. De behöver bara en måttlig mängd motion men en hel del mental stimulans eftersom en uttråkad Bichon är en stygg Bichon.

Med TLC kan vilken som helst av dessa vita puffballs se ut som en imponerande utställningshund.


Utvald bild: Eudyptula, Shutterstock

Innehåll