Schnauzer Bulldog Mix (engelsk bulldog & dvärgschnauzer)

Höjd: 12-18 tum
Vikt: 18-35 pund
Livslängd: 12-14 år
Färger: Vit, brun, svart, grå
Lämplig för: Familjer med barn i alla åldrar, de som letar efter en lojal följeslagare
Temperament: Lojal, kärleksfull, tolerant, accepterande, energisk, livlig

Bulldog Schnauzer är en hybridras som blandar den engelska bulldoggen med dvärgschnauzern. De två föräldraraserna är ganska olika, vilket innebär att du kan njuta av en mängd egenskaper och egenskaper hos din designerhund.Bulldoggen är en ganska lat, avslappnad hund. De är tjocka och muskulösa och har klämda ansikten, vilket kan leda till andningssvårigheter. Detta är en av anledningarna till att Bulldog kan ha korsats i första hand - för att föda fram de brachycephalic ansiktstendenserna.

Däremot är dvärgschnauzern livlig, aktiv och vill vanligtvis göra något. Han kan vara lite busig, vilket innebär att ägare måste ge en bra mängd mental stimulans, såväl som fysisk, för att förhindra destruktivt beteende.

Även om du inte kan vara säker på om du kommer att få en hund som tenderar mot bulldogens eller schnauzerns personligheter och egenskaper, kommer din hybrid sannolikt att vara aktiv när du är ute och går, men mer reserverad när du är hemma. I båda fallen bör han vara bra med barn och kommer vanligtvis att komma överens medandra djuroch husdjur, särskilt om han har socialiserats från en ung ålder.

Avdelare 1Bulldog Schnauzer-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Sassy (@keepingupwithsassy)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Bulldog Schnauzer-valpar?

Bulldogschnauzer är fortfarande en relativt okänd ras. De är ovanliga eftersom föräldraraserna är så olika. De flesta hybrider kombinerar två raser som är lika i något avseende, men den engelska bulldoggen och dvärgschnauzern är olika på nästan alla sätt. Eftersom de inte är så efterfrågade kan det vara svårt att hitta en uppfödare, så du kan behöva shoppa runt och vara beredd att resa för att hitta valpar. När du hittar Bulldog Schnauzer-valpar bör du räkna med att betala mellan 0 och 000 vardera.

Eftersom ägare är osäkra på de troliga egenskaperna hos denna valp när de växer upp, kan du hitta dem i lokala härbärgen. När du adopterar en hund, skaffa så mycket information om dem som möjligt. Möt dem och försök avgöra om de lyssnar på dig och se alltid till att de är ljusa och alerta.

På samma sätt, när du köper från en uppfödare, bör du ta dig tid att träffa valpen och åtminstone en av hans föräldrar, vanligtvis mamman. Även om det inte finns någon garanti för att valpen kommer att anta samma egenskaper som sina föräldrar, kan det ge en bra indikation. Det kommer också att tillåta dig att bestämma tillståndet som valparna hålls i. Om de göms undan i en mörklad lada eller ett rum kommer de att ha lite interaktion med andra, och detta kan dyka upp senare i livet.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om bulldogschnauzer

1.Bulldoggar föddes upp för att bekämpa tjurar

Namnet är något av en giveaway, men Bulldogs föddes från början för att bekämpa tjurar. De avlades kort så att de kunde hålla sig till marken och försöka ta sig under tjurens horn. Härifrån skulle de bita tjurens näsa. När de väl hade håll, försökte de hålla greppet, och deras korta kroppsbyggnad gav dem en låg tyngdpunkt så att de var mindre benägna att bli skadade när de kastades av. Till och med deras rynkor tjänade ett syfte – de bildade kanaler i ansiktet som lät blod rinna ner och höll det borta från deras ögon. Den kortare nosen gjorde att de kunde andas lättare medan de hade tag i tjuren, även om detta ansiktsdrag har varit orsaken till andningssvårigheter för bulldoggen. Tack och lov förbjöds den hemska sporten tjurfäktning i början av 19thårhundrade. Bulldoggar har fötts upp för sitt sällskap sedan dess.

två.Bulldoggar utrotades nästan

När tjurfäktning väl förbjöds, förlorade Bulldog gunst hos de flesta uppfödare. Bulldograsen stod inför utrotning som ett resultat. Lyckligtvis transporterades några exempel av rasen till USA och några till Tyskland, där de fann ynnest som vallhundar. De hade trots allt blivit uppfödda för att hantera tjurar, och det gjorde att de var kapabla att valla dem. I England behöll de ett litet antal ägare som uppskattade deras sällskapsegenskaper. Tack och lov fick de sina aggressiva egenskaper framfödda ur dem, och de föddes upp för att ha ett snällare uppträdande så att de blev populära som husdjur.

3.Dvärgschnauzrar är mycket intelligenta

Dvärgschnauzer anses vara en av de mest intelligenta raserna. De rankas högst av de tre schnauzerraserna, faktiskt, och anses allmänt vara en av de mest intelligenta icke-arbetsraserna. De anses också vara lydiga hundar, och denna kombination av lydnad och intelligens gör dem idealiska för träning. De kan plocka upp nya kommandon i cirka 10 repetitioner, vilket innebär att de enkelt behärskar grundläggande kommandon, och kan läras in några imponerande knep och vanor på relativt kort tid. Denna intelligens är anledningen till att rasen användes för att råtta och valla mindre djur på gårdar. Idag är det mer sannolikt att de hittas framför elden eller i ägarens knä än på fältet, men de har behållit sin intelligens.

Föräldrar till Bulldog Schnauzer

Föräldrarna till Bulldog Schnauzer. Vänster: Engelsk Bulldog, Höger: Dvärgschnauzer.

Avdelare 4

Temperament & Intelligens av Bulldog Schnauzer

Bulldog Schnauzer kombinerar två väldigt olika raser, vilket gör det svårt att förutsäga exakt vilka egenskaper man kommer att anta. Bulldoggen är ganska lat, medan Schnauzern är energisk. Bulldogen är distanserad och tycker om sitt eget utrymme, medan Schnauzern tycker om att vara runt sina människor, speciellt om de är villiga att leka eller interagera med honom.

De flesta ägare rapporterar dock att denna ras är vänlig, kommer överens med alla familjemedlemmar och är både respektfull och mild mot barn och andra djur. De kommer också att tendera mot intelligensen hos hans Schnauzer-anor, vilket betyder att din Bulldog Schnauzer ska vara lätt att träna. Även om du förmodligen ska förvänta dig att de är lite egensinniga och kanske mer än lite lata, så korta skurar av intensiv träning kommer att fungera bättre än timslånga pass.

Är dessa hundar bra för familjer?

Bulldog Schnauzer anses vara en utmärkt familjehund. De är kärleksfulla och lojala. Beroende på om rasen Bulldog eller Schnauzer är dominerande, kan de njuta av att sitta vid dina fötter, eller så kanske de föredrar att ha lite utrymme för sig själva.

Även om han kan vara tjock och muskulös, betyder Bulldog-sidan av denna ras att han inte är lika benägen att ladda energi runt huset. Han kommer också att ha en till synes instinktiv uppskattning av ett barns behov av utrymme och tid, och han kommer att tillåta smekning, klappning och lite försiktigt ryck. Tiden mellan en hund och små barn bör dock alltid övervakas.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ingen av förälderraserna kommer särskilt bra överens med hundar utanför familjen, och schnauzern kan fortfarande ha en viss bytesinstinkt, vilket gör att din hund kan vara benägen att jaga katter och säkert kommer att vilja jaga allt som är mindre. Med det sagt, så länge du introducerar dem försiktigt, långsamt och tålmodigt, finns det ingen anledning att han inte kommer överens med andra hundar i hushållet.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Not So Little Miss Chubellina (@bellathechubchub)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Bulldog Schnauzer

Bulldog Schnauzer kan vara ett fantastiskt husdjur. Schnauzern i honom betyder att bulldoggen är mindre benägen att få andningssvårigheter, men det finns några hälsoproblem som du fortfarande måste se upp med. Läs vidare för mer information om att äga en av dessa unika hybridraser.

Mat & Diet Krav

Bulldoggen är benägen att gå upp mycket i vikt. Detta beror på att han älskar att äta och han leder en stillasittande livsstil. Även om din hybrid sannolikt kommer att vara mer aktiv, kan han fortfarande ha en benägenhet att äta gott. Räkna med att mata cirka 1,5 koppar av bra kvalitet varje dag, och kom ihåg att om du använder godsaker som ett sätt att träna, bör du ta hänsyn till detta när du beräknar hans kostbehov.

Övning

Schnauzern är en aktiv hund, medan bulldoggen inte är det. Du kommer sannolikt att ha en hund som hamnar någonstans mellan dessa två ytterligheter. Räkna med att ge minst en anständig promenad om dagen, som varar i minst 30 minuter. Om Schnauzer är den dominerande rasen, kommer din valp att njuta av lydnadsträning och högaktivitetsklasser. Om Bulldog är dominant, kommer han att föredra att lägga sig vid dina fötter.

Träning

Även om hybriden kan vara ganska liten jämfört med vissa andra raser, måste han fortfarande veta att du är flockledaren och att det du säger stämmer. Du ska aldrig använda fysiska tillrättavisningar när du tränar en hund, och positiv förstärkning fungerar bättre än negativ. Schnauzern kommer att vilja glädja dig och är en av de mest intelligenta raserna, men bulldoggen är troligen lat och lite egensinnig. Välj kortare och mer intensiva träningsperioder, snarare än timmar av försök att träna samma kommandon, så har du större chans att lyckas.

Socialisering är viktigt för alla raser, men speciellt för denna korsning. Bulldoggen kan vara blyg för främlingar, men socialiseringen lär dem att nya människor och nya situationer inte nödvändigtvis är att frukta. Denna socialisering kan tillhandahållas genom valpklasser och även genom regelbundna promenader i livliga parker och områden.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Sassy (@keepingupwithsassy)

Grooming ✂️

Båda föräldraraserna är måttliga avkastare. Bada endast din hund när det är nödvändigt, för att undvika att ta bort den på deras naturliga, skyddande oljor, och var beredd att ge din hund en borste varje vecka för att bli av med dött hår.

Om din hund har bulldogens rynkor behöver dessa lite uppmärksamhet. Smuts och bakterier kan byggas upp i hudvecken, vilket kan leda till infektion. Inspektera deras veck och använd en fuktig trasa för att ta bort smuts, och se till att du torkar dem med en torr trasa efteråt.

Alla hundar behöver hjälp medtandhygien. Börja när han är en valp och rengör din hunds tänder tre gånger i veckan. Att börja när de är unga innebär att de kommer att acceptera aktiviteten mer, vilket kan vara upprörande för en vuxen hund.

Du bör också börja klipper sina naglar när de är unga. Ett tecken på att det är dags att trimma dem är när du kan höra dem klippa på hårda golv som trä eller laminat. Hundar behöver vanligtvis klippa klorna var eller varannan månad, oftare om de bara går på mjuka ytor och mindre ofta om de går på slipande betong.

Hälsa och villkor

Bulldoggen är ökänd för att ha andningssvårigheter på grund av sitt brachycefaliska ansikte. Även om detta kan vara mindre troligt i en hybrid, finns det fortfarande en risk. Detta är bara ett möjligt område för oro. Leta efter tecken och symtom på följande tillstånd och sök veterinärbehandling om din hund visar något av dem.

Mindre förhållanden

  • Körsbärsöga
  • Hypotyreos
  • Keratokonjunktivit sicca
Allvarliga förhållanden
  • Blåsstenar
  • Hjärtproblem
  • Fetma

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Även om hanen av rasen sannolikt kommer att växa sig lite större än honan, är skillnaden inte stor. Båda könen anses vara lika när det gäller egenskaper och egenskaper.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Genom att blanda den engelska bulldoggen med dvärgschnauzern har uppfödare skapat en hybrid som korsar två väldigt olika raser. De ser olika ut och har olika egenskaper, samt olika hälsoproblem du behöver hålla utkik efter. Med det sagt är Bulldog Schnauzer känd för att vara en vänlig, lojal och kärleksfull hund, men han kan falla på latsidan och vara egensinnig och envis.

Socialisera din hybrid tidigt, se till att du börjar träna när han är ung och övermata inte denna ras, annars kan du sluta med en grinig, asocial, fet hund med hjärtsjukdom.

Din valp kommer sannolikt att komma överens med alla familjemedlemmar, inklusive både hundar och människor, och han kommer att bli en bra vakthund, en utmärkt följeslagare och ett kärleksfullt husdjur.


Utvald bildkredit: Pikrepo

Innehåll