Sealyham Terrier

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 10,5 tum
Vikt: 20-24 pund
Livslängd: 12 – 14 år
Färger: Vit med markeringar av citron, solbränna och grävling
Lämplig för: Aktiva familjer som bor i staden eller på landet
Temperament: Tillgiven, envis, utåtriktad, rolig, pigg, modigSealyham Terrier är en renrasig hund som har sitt ursprung på egendomen Sealy Ham i Wales i mitten av 1800-talet för att jaga uttrar, rävar och grävlingar. Dessa robusta terrier är pigga och anpassningsbara hundar som har en lite envis strimma.

De anses vara en av de största små hundarna och har långa kroppar och korta, små ben. Sealys har väderbeständiga, dubbla pälsar med mycket päls som täcker pannan och är vita med solbränna, grävling eller citronmarkeringar. Deras öron är små, triangulära och floppiga, och de har en riklig mängd päls som täcker deras undersida.

Avdelare 1Sealyham Terrier-valpar – innan du köper...

Sealyham är en energisk hund som är mycket frisk och har en lång livslängd. De är vänliga, sociala hundar med andra djur men kan vara försiktiga med främlingar. De är relativt lätta att träna så länge ägaren är bestämd men mild.

Sealyham Terrier valp

Bildkredit: Utekhina Anna, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Sealyham Terrier-valpar?

Att hitta en Sealyham-valp i Nordamerika är lite av en utmaning eftersom de är något mer sällsynta i denna del av världen. En Sealy-valp kan variera i pris från 500 till 500 om du tittar på en uppfödare.

Du bör vara helt säker på att undvika valpkvarnar och bara ta itu med en ansedd och ansvarsfull uppfödare.

Här är 4 tips som säkerställer att du engagerar dig med en bra uppfödare:

 • Möt uppfödaren ansikte mot ansikte: Ett möte med uppfödaren på deras plats kommer att ge dig möjligheten att själv observera hur väl omhändertagna hundarna och kennlarna är. Är hundarna friska och glada och verkar ha en bra relation med uppfödaren? Du bör använda videochatt om du inte kan träffa uppfödaren personligen.
 • Hundens medicinska bakgrund: En bra uppfödare kommer att vara villig att visa dig sin hunds fullständiga medicinska historia.
 • Träffa föräldrarna: Genom att träffa föräldrarna till din blivande valp kan du kontrollera hundarnas hälsa och temperament. Detta kommer också att ge dig en uppfattning om hur din valp kan bli när hon blir vuxen.
 • Fråga frågor: Du borde ha massor av frågor redo för uppfödaren som de gärna ska svara på. En ansvarsfull uppfödare bör inte bara vara villig att svara på dina frågor utan också uppmuntra dem.

Det kommer också att finnas ytterligare kostar ta in en valp i ditt hem och ta hand om en hund långt upp i sina äldre år.

En del av det dagliga underhållet för en valp kommer att omfatta:

 • Mat
 • Godsaker
 • Vatten och matskålar
 • Träningsunderlägg för valp
 • Koppel, sele och krage
 • Lek och tugga leksaker
 • Sängkläder och hundlåda

Andra utgifter att tänka på kan vara:

 • Veterinärbesök
 • Att få din valp kastrerad eller kastrerad
 • Grooming
 • Tränings- och lydnadsklasser
 • Mikrochips

En annan väg för dig att överväga är att adoptera en hund . Adoptionsavgifter är vanligtvis lägre än att köpa en valp från en uppfödare. Att adoptera en hund kan kosta omkring 0 till 0, men dessa avgifter kan ibland sänkas eller avstås helt om du adopterar en seniorhund eller hund med särskilda behov. Du kommer att ta hem en veterinärkontrollerad och rehabiliterad hund och ge den en andra chans till ett bättre liv.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Finny Muers-Raby (@west_country_interior_design)

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Sealyham Terrier

1.Deras vänliga natur gör dem perfekta för hjälpsamt arbete.

Sealy har varit känt för att användas för att hjälpa människor på vårdhem, som terapihundar och på barnsjukhus.

två.De älskar att jaga.

Sealys kommer att jaga nästan allt litet som rör sig. Detta kan inkludera de vanliga ekorrarna såväl som fåglar, kaniner, katter och till och med andra hundar.

3.Sealy föddes upp med en vit päls för ett specifikt ändamål.

Eftersom Sealy föddes upp för att jaga mindre djur i Wales, avlade jägare dem specifikt med vita rockar för att identifiera dem i fält och se skillnaden mellan deras terrier och byte.

Sealyham Terrier liggande på gräs

Bildkredit: Olga Aniven, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Sealyham Terrier

Sealyham är en lugn men ändå aktiv hund som kommer att njuta av att jaga allt som rör sig. De är terrier och kommer att gilla att gräva och utforska, plus att de är fantastiska vakthundar.

Sealy är mycket intelligent men kan vara oberoende till sin natur, så tålamod är viktigt med denna ras. De är mycket hängivna och kärleksfulla hundar som knyter an till sina familjer och de kan vara försiktiga med främlingar.

Är dessa hundar bra för familjer?

Sealys är utmärkta familjehundar men skulle klara sig bäst med äldre barn som vet hur man är försiktig med hundar. De har utåtriktade och roliga personligheter, vilket kommer att göra dem till fantastiska lekkamrater och följeslagare för hela familjen. Det ska alltid finnas tillsyn med yngre barn, och det behöver alla barn vara lärt sig att respektera hundar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

The Sealyham kommer överens med andra husdjur, men bara om de är socialiserade i ung ålder och har vuxit upp med dessa husdjur. Deras socialisering bör innefatta att bli introducerad till så många andra hundar som möjligt.

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Sealyham Terrier:

Mat & Diet Krav

Din Sealy bör matas med en högkvalitativ hundbit (som den här ), men hur mycket och hur ofta du matar dem beror på din hunds ålder, aktivitetsnivå och storlek. När du väl har bestämt dig för ett hundmat kan du läsa riktlinjerna på baksidan av matpåsen för att hjälpa dig att bestämma hur mycket du ska ge henne varje dag.

Försök att inte ge din hund för många godsaker och dubbelkolla med din veterinär om vilken typ av mat som är okej för din hund att äta. Om du någonsin är orolig för din hunds hälsa eller vikt, kontakta alltid din veterinär.

Övning

Sealy är en aktiv hund och kräver mycket motion. Detta kan dock åstadkommas genom att låta henne springa runt i ett slutet utrymme. Tänk på att Sealy inte mår bra i varmt väder, så se till att träna henne endast tidigt på morgonen och kvällarna. Träna inte din Sealy till utmattning, bara tills hon är någorlunda trött. Om hon är trött blir hon lugnare i huset.

Sealyham Terrier går utomhus

Bildkredit: Ricantimages, Shutterstock

Träning

Sealy har en oberoende strimma, så träning bör utföras med fast men försiktigt tålamod. De har en tendens att vara matvakter, och de måste tränas mot detta omedelbart. Återigen, socialisering är absolut nyckeln med denna ras.

Grooming✂️

Sealys har väderbeständiga dubbelrockar med lång päls på ben, undersidor och huvuden. De måste putsas 2 eller 3 gånger i veckan för att förhindra mattor. Sealyham fäller inte, men de måste vara det handavskalad (processen att dra ut hår med rötterna, vilket gör att en ny päls växer. Detta skadar inte hunden om det görs på rätt sätt) eller klipps ner regelbundet. Ge din Sealy bara ett bad ungefär en gång i månaden med en bra hundschampo .

Du borde rengör dina Sealys-öron ungefär en gång i månaden, och klippa deras naglar var 3:e till 4:e vecka. Deras tänder bör borstas cirka 2 eller 3 gånger i veckan.

Hälsoförhållanden

Mindre förhållanden

Din Sealy kan vara mottaglig för:

Veterinären kommer att kontrollera din hunds ögon och göra tester på din Sealys ögon för att hjälpa till att utesluta eventuella problem.

Allvarliga förhållanden

De Sealyham Terrier är benägen att:

Din veterinär kommer att kontrollera dina Sealys-öron och göra hörselundersökningar för eventuella möjligheter till detta tillstånd.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Sealyham är i allmänhet inte större än 10,5 tum i höjd och väger cirka 23 till 24 pund. Honor tenderar att vara mindre och lättare än hanar och kan väga närmare 20 till 24 pund och något mindre än hanarna.

Den mest uppenbara skillnaden ligger i hundens biologi. Om du bestämmer dig för att ha kirurgi för din Sealy är att sterilisera honan en mer komplicerad operation än att kastrera hanen, så förvänta dig en längre återhämtningstid och betala lite mer. En av de viktigaste fördelarna med att sterilisera eller kastrera din hund är att det hjälper till att ge henne ett längre liv eftersom det förhindrar framtida hälsotillstånd. Det kan också göra din hund mindre benägen att springa iväg och minskar de flesta aggressioner.

En annan skillnad mellan män och kvinnor är i temperamentet, mendet finns debatterom detta. Det anses allmänt att kvinnor är lättare att träna och mer tillgivna än män, men det kommer alltid att finnas undantag från regeln. Det främsta avgörande för personlighet och beteende kommer alltid att vara hur valpen socialiserades och tränades och hur den vuxna hunden har behandlats under hela hennes liv.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar:

Sealy är en bedårande och robust terrier som är både hårt arbetande och självständig och tycker om att umgås med sin familj.

Det finns inte många Sealyhams i Nordamerika men att hitta en uppfödare kan vara lika enkelt som att göra en snabb internetsökning; du bör dock räkna med att betala extra för frakt. Om du väljer att använda en hundräddning finns det rasspecifika räddningar som Sealyham Terriers Forever Foundation . Annars, prata med din lokala eller nationella hundklubb, gå på hundutställningar och publicera ditt intresse för att hitta en Sealy på sociala medier.

Denna energiska, smarta och kärleksfulla hund kommer att bli en fantastisk följeslagare för rätt familj om du har turen att hitta en.


Utvald bildkredit: Liliya Kulianionak, Shutterstock

Innehåll