Sheepadoodle (Poodle & Old English Sheep Dog Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 13-28 tum
Vikt: 40-85 pund
Livslängd: Ungefär 12 år
Färger: Vitt, svart, lite rött
Lämplig för: Familjer, de som letar efter en svagt fällande hund, de som är aktiva med mycket utrymme
Temperament: Lekfull, mild, lättsam, lojalEn Sheepadoodle är en blandning mellan en pudel och enGammal engelsk fårhund. Sheepadoodle är en hund av större ras som kommer att tillföra massor av energi och kärlek till ditt hushåll. Eftersom Sheepdadoodle är så stor och har en hel del krav när det kommer till skötsel, är det bäst att förstå detta djur innan du köper en.I den här guiden kommer vi att ge dig det bra, det dåliga och det fula med Sheepadoodle-föräldraskap. Vi hoppas att du kommer att kunna fatta ett välgrundat beslut när du har läst klart.

Avdelare 1Sheepadoodle-valpar – innan du köper...

sheepadoodle valp

Bild av Jill Verduin från Pixabay

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Sheepadoodle-valpar?

Sheepadoodle valpar är inte billiga. Sheepadoodle kommer sannolikt att kosta dig över 00, och ibland kommer du att betala närmare 00. Det finns flera anledningar till varför en Sheepadoodle är så dyr. En anledning är att detta fortfarande är en nyare och sällsynt ras. En annan anledning är att dessa hundar för det mesta är hypoallergena hundar som inte faller av. Detta är en egenskap som allt fler hundägare är ute efter. En kombination av lågt utbud och mycket eftertraktade egenskaper orsakar höga priser för denna ras och andra liknande den.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Sheepadoodle

1.De är hypoallergena

Sheepadoodle är en utmärkt hund för en person som är allergisk mot de flesta hundar. The Sheepadoodle fäller knappt. Med tanke på hur svårt deras hår kan vara att underhålla, är detta en positiv aspekt som kommer med att vara en Sheepadoodle-ägare.

Vanliga allergener kan fastna i pälsen på din Sheepadoodle. Om du plötsligt nyser när din hund kommer nära, kan den ha pollen eller ett annat allergen fast på pälsen. Ge din hund ett snabbt bad, och de borde vara tillbaka till att vara allergifria.

två.De härstammar från den amerikanska armén

Sheepadoodle introducerades först på 1960-talet när den amerikanska armén utvecklade dem för användning som militärhundar.

3.De är vänliga vakthundar

Sheepadoodle har en hög skällande som fungerar bra för att hålla ditt hus skyddat. Om din Sheepadoodle ser ett nytt ansikte vid dörren kommer de att varna dig om detta. Det enda problemet är det skydd som denna hund erbjuder kommer troligen att stanna vid skället. Sheepadoodles är mycket vänliga och älskvärda.

Om den personen skulle ta sig in i ditt hus, skulle din Sheepadoodle mycket troligt ge honom en boll att leka med. Om du letar efter en hund som har skäll men inget bett är Sheepadoodle ett utmärkt val. Ibland kommer Sheepadoodle också att morra efter skällande, men återigen, det är för att varna dig om att det finns något nytt eller potentiellt farligt i närheten.

Föräldrar till Sheepadoodle

Föräldrarna till Sheepadoodle. Vänster: Pudel, Höger: Old English Sheepdog

Temperament & Intelligence of the Sheepadoodle

En Sheepadoodle är lätt att komma överens med. Den här hunden kommer snabbt att bli en del av din familj och kommer att vilja vara delaktig i allt som händer på en dag. Eftersom Sheepadoodle är stor och ibland kan vara lite svår att träna, anser vissa människor att dessa hundar är vilda och oregerliga. Men de är mest älskvärda luddbollar.

Om en Sheepdoodle inte får den aktivitet som de behöver en viss dag, kan de vara väldigt vilda; men de försöker bara spela. Sheepadoodle är en lättsam hund som vill mysa och vara din vän, och de är alltid redo för ett bollspel.

Både pudeln och den gamla engelska fårhunden är mycket intelligenta raser, och därför är det också fårhunden. Det här är en av de smartare hundraserna där ute, och du kommer snabbt att se vad de är kapabla att göra. Deras intelligens kan användas på ett bra eller dåligt sätt om de inte är lämpligt utbildade.

Om du letar efter en följeslagare som hjälper dig att komma upp från soffan är Sheepadoodle ett utmärkt val.

Är dessa hundar bra för familjer?

Det snabba svaret på denna fråga är ja. Sheepadoodles är en bra hund för familjer eftersom de har många av de egenskaper som du skulle vilja ha hos ett familjedjur. Du kommer att vilja ha en lekfull och snäll hund som också ser upp för dig och dina anhöriga. Detta är precis vad Sheepadoodle kommer att göra. Det finns dock några saker som måste övervägas innan du tar med en Sheepadoodle till din familj.

    Upptagen livsstil:Om du har en ung familj med flera barn och alla springer åt alla håll, kan Sheepadoodle vara en knepig passform. The Sheepadoodle kräver mycket uppmärksamhet. Mellan träningen och skötseln kommer den här hunden att behöva flera timmar av din tid varje dag. Om du inte har så mycket tid att ge till en hund, leta efter en ras med lägre underhåll. Knäppning:Eftersom Sheepadoodle delvis är en Old English Sheepdog, har de ärvt några av vallningsegenskaperna och egenskaperna hos sin förälderras. En av vallningsteknikerna som används av dessa hundar är att nappa. Nu är dessa nyp inte alls bett, och de är inte aggressiva. Däremot gjorde de ont. Små barn kan bli upprörda, skadade eller rädda av nappen. Det bästa du kan göra är att träna Sheepadoodle tidigt att inte nappa. Detta kan ta lite tid och tålamod, men det kommer att vara värt det i längden. Energi:Eftersom Sheepadoodle är en hund med så hög energi, kan dina små barn behöva vara medvetna och vara försiktiga. Du kommer att se när en Sheepadoodle släpps ut för att springa att de behöver bränna bort mycket ånga. Som ung valp kanske de inte inser att det kan skada dem att stöta på eller hoppa på barn. Återigen, med rätt utbildning kan detta åtgärdas. Summan av kardemumman är att du alltid bör övervaka dina barns interaktion med alla husdjur som du kan ha i hemmet.

Sheepadoodle borde vara ett bra husdjur för din familj. Du kommer att behöva se till att träningen är tillräcklig och du kan ha det bättre om du har äldre barn som kan lägga mer tid på att ta hand om hunden. Att ha en Sheepadoodle medan dina barn är äldre kan hjälpa till att lära dem en hel del ansvar också.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Sheepadoodle kan komma bra överens med andra raser om de tränas från tidig ålder. Eftersom detta är en hund med hög energi kan det verka som om de är aggressiva, men ärligt talat så är de bara ute efter att leka. För en hund som kan vara rädd eller nervös kan de tycka att Sheepadoodle är djärv, och de kanske försöker försvara sig.

Ha alltid din hund i koppel när den lär sig att umgås. Presentera din valp för andra djur så snart det är säkert att göra det.

sheepadoodle

Kredit: Logan Swenson, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Sheepadoodle:

Nu när du har en allmän uppfattning om denna ras, kanske du funderar på att skaffa en. Innan du investerar i något djur är det viktigt att förstå hela omfattningen av vad som är involverat i att ta hand om dem. The Sheepadoodle kommer att kräva mycket av din tid. I gengäld kommer du att få mycket kärlek. Det är dock avgörande att inte underskatta detta tidsbehov. Det sista du vill är att skaffa en Sheepadoodle-valp och vara i över huvudet när det gäller vård.

Mat & Diet Krav

En Sheepadoodle är en stor hundras. De kommer att kräva en hel del mat för att hålla sig friska och aktiva. Du bör alltid rådgöra med din veterinär när du utformar din hunds diet. När din Sheepadoodle är en valp kommer deras matbehov att skilja sig från när de blir vuxna. Sheepadoodles gillar sin mat och de tenderar att äta snabbt ibland. Du måste se upp för problem med uppblåsthet.

sheepadoodle

Kredit: Logan Swenson, shutterstock

Övning

Sheepadoodle behöver många övningar. Om du letar efter en ny träningspartner kan denna hund vara den magiska biljetten. Sheepadoodle kommer att behöva cirka två timmars träning om dagen. Övningen kan vara en blandning av utomhusroaming på gården, gå en promenad eller springa och spela boll.

Du kommer att se problem med Sheepadoodles beteende om du inte utsätter dem för tillräckligt med träning. De kommer att vara väldigt hyper; de kan hoppa på människor eller utagera. De kanske aldrig slår sig ner och kopplar av på natten om de inte får rätt mängd spel på en dag.

Försök att se till att du inte bara släpper ut hunden på gården, utan att den också tränar. Även om det är bra för dem att gå runt och utforska, är det absolut nödvändigt att de får springa och leka lite. Du måste göra träning till en stor del av din rutin när du äger en Sheepadoodle.

Om du bor i ett litet utrymme utan några ordentliga eller lokala parker för hunden att springa, är Sheepadoodle inte för dig. En Sheepadoodle behöver utrymme att röra sig och utforska. Om du är en arbetande person som inte är hemma särskilt mycket under dagen, kan du ha svårt att ge Sheepadoodle den tid och uppmärksamhet den förtjänar.

Träning

När du har en lysande hund , träning kan antingen vara väldigt lätt eller väldigt svårt. Med Sheepadoodle faller träningen någonstans i mitten. Även om din hund kommer att ta tag i tricks och korrekt beteende ganska snabbt, kan den välja att göra något annat som tilltalar dem mer.

Det bästa sättet att arbeta med en Sheepadoodle är genom positiv förstärkning. De är lojala och de älskar att vara din följeslagare. Om de vet att du är lycklig, och du fortsätter att ge positiv förstärkning, kommer de att upprepa de rätta beteendena.

Det är absolut nödvändigt att börja träna din Sheepadoodle när de är en ung valp. Eftersom den här hunden har så mycket energi, kommer de ibland att ha svårt att hålla tillbaka sig och agera korrekt i vissa situationer. Du måste tillbringa tid med och arbeta med beteenden från en mycket ung ålder.

Var noga uppmärksam på nappvanan som vissa Sheepadoodles kommer att ta upp. Försök att stoppa denna vana snabbt. Även om beteendet inte är gjort på ett elakt sätt, kan det fortfarande vara smärtsamt om du är mottagaren av ett av dessa nyp.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Daisy (@daisy.the.sheepadoodle)

Grooming ✂️

Detta är deal-breaker för de flesta när det kommer till att äga en Sheepadoodle. Med all kärlek och tillgivenhet och sällskap som du kommer att få från denna hund, är skötseln värt det. Du måste dock se till att du är redo för detta.

Din Sheepadoodle kommer att behöva vårdas professionellt var 4-6:e vecka. Om du håller håret kortare kan du kanske gå längre mellan besöken hos frisören. Även med denna grooming måste du borsta din Sheepadoodle varje dag.

Detta kan inte vara en tvåminutersborste och klar. Med hur deras päls är och det faktum att de inte fäller, kommer du förmodligen att behöva spendera minst 30 minuter om dagen med att borsta din hund.

En annan sak du vill vara försiktig med är dina Sheepadoodles-öron. De bör rengöras, och ibland behöver håret trimmas också. Pudlar är benägna att ha öroninfektioner, och tyvärr har detta varit känt för att vara ett problem för Sheepadoodle också. Om du är noggrann uppmärksam när du putsar bör du kunna undvika några betydande problem.

Hälsa och villkor

Sheepadoodle tenderar att vara ett friskt djur. Eftersom detta är en nyare ras finns det inte för mycket data om långsiktig hälsa och problem att se upp med. De vanligaste problemen verkar vara uppblåsthet.

Mindre förhållanden

  • Öroninfektioner
  • Svälla
  • Allergier
  • Magproblem
Allvarliga förhållanden
  • Anfall
  • Ledproblem

Avdelare 5

Man vs. Kvinna

De manliga Sheepadoodles tenderar att vara något större och lite mer familjeorienterade än Sheepadoodle honor. Även om honan Sheepadoodles primära mål är att ta hand om och knyta an till sin familj, kan hon göra det mer självständigt. Hanarna verkar vara mer intresserade av att gosa och vara nära.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Sheepadoodle är en fantastisk hund att ha om du har tid att ägna dig åt dem. Underskatta inte hur mycket tid du kommer att behöva spendera när det kommer till att träna och sköta Sheepadoodle.

För all tid du kommer att lägga ner för att hjälpa din hund att trivas och hålla sig frisk, kommer de att betala tillbaka dig med kärlek och tillgivenhet. The Sheepadoodle betraktar sig själva som en stor del av din familj, och de kommer att ta stor omsorg för att skydda och älska medlemmarna i ditt hushåll. Detta är en utmärkt hundras som kommer att hålla dig och din familj leende i många år framöver, var bara ärlig mot dig själv om den tid du måste lägga på att ta hand om Sheepadoodle.


Utvald bildkredit: Lisa Mounteer, Shutterstock

Innehåll