Silky Pug (Pug & Silky Terrier Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 7-11 tum
Vikt: 9-13 pund
Livslängd: 11-13 år
Färger: Grå, silver, blå, kräm, fawn, svart
Lämplig för: Familjer, seniorer, singlar, lägenhetsboende
Temperament: Busig, vänlig, anpassningsbar

Silky Pug är en blandrasvalp, en korsning mellan enSilky Terrieroch aMops. De är inte särskilt vanliga. De är en liten hund eftersom båda föräldraraserna anses vara leksakshundar.

Dessa små hundar ärver ofta en busig sida från sin terrierförälder och är vänliga som mopsen. Om de socialiseras från en tidig ålder kommer de att klara sig bra med nästan allt de stöter på.

En envis strimma finns hos båda raserna, så de är inte det bästa valet för en förstagångshundsägare. Dessa hundar är inte allergivänliga och kommer att behöva skötselvård.Avdelare 1Silky Pug Valpar - Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Desirae Jaye (@desiraekenney)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Silky Pug-valpar?

Priset på en Silky Pug är mellan 0 till 0 i USA. Det är närmare £500 i Storbritannien.

Flera faktorer påverkar priset på en Silky Pug, ungefär som alla andra raser. En av dessa är hybridens popularitet, såväl som deras föräldrar.

Mopsen är fortfarande en av de mest populära hundraserna i USA och till och med i hela Europa. Silky Terrier är populär hos båda, även om Yorkshire Terrier ofta överglänser dessa små hundar.

Eftersom båda föräldrarna är omtyckta finns det gott om uppfödare för båda. Det betyder att hybriden inte är svår att hitta. Eftersom de är relativt vanliga går priset ner.

Den andra viktiga faktorn som påverkar deras pris är uppfödaren och deras rykte. Uppfödare som har arbetat för att utveckla ett fantastiskt rykte i sitt omgivande samhälle kommer ofta att kunna ta mer betalt. Det är vanligtvis värt det eftersom de behandlar sina hundar exceptionellt bra och föder upp dem med den omsorg som motsvarar föräldrarasens stamtavla.

Det finns flera saker att göra innan du slutför adoptionen för att säkerställa att uppfödaren du har valt behandlar sina hundar väl och ger dig valpen med den härstamning du vill ha. Be att få en rundtur runt deras uppfödningsanläggning. Varje uppfödare bör gärna ge dig en rundtur runt någon del av anläggningen som de tillåter sina hundar i.

Innan adoption, be att få se beviset på förälderns raser. Att göra det ger dig bekräftelse på att de är den ras du vill ha. Slutligen, verifiera deras hälsa och eventuella problem genom att kolla in deras veterinärregister. Uppfödaren bör ha en komplett historia att ge dig.

Dessa är inte nödvändigtvis en deal-breaker, men de kan hjälpa dig att förbereda dig för alla problem som din valp kan lida av och varna din veterinär.

Avdelare 83 föga kända fakta om Silky Mops

1.Silky Terriers kom från Australien för inte så länge sedan.

För det mesta antar vi att våra hybridhundars renrasiga föräldrar har funnits i hundratals år. Ofta är en del av syftet med att korsa hundraser att ge dem större hybridkraft.

Men i fallet med en Silky Terrier har de bara funnits i drygt ett sekel. De föddes ursprungligen upp i Australien. Silky Terriers är en blandning mellan Yorkshire Terrier och Australian Terrier. Australian Terrier är en större hund som användes i arbetssyfte och det är där Silky Terrier får mer av sin storlek.

Yorkshireterrier var inte infödda på något sätt i Australien. Istället fördes de över från England när folk av högre klass började flytta till kontinenten. Andra förfäder som ingår i deras härstamning är Dandie Dinmont Terrier, Skye Terrier och kanske till och med Cairn Terrier från Skottland.

Silky Terrier började korsas under 1890-talet, men de erkändes inte som en särskiljande ras förrän 1906 i New South Wales i Australien. Nyheten kom ikapp och blev accepterad i Victoria 1909.

Mellan dessa två primära städer i Australien fanns det flera skillnader i rasstandarden. Till slut, 1926, nåddes en kompromiss, och rasstandarden accepterades officiellt. De kallades ursprungligen Sydney Silky. 1955 ändrades detta, och de kallas numera Australian Silky Terrier.

Silky Terrier kom inte ut från den australiensiska kontinenten för det mesta förrän efter andra världskriget. Amerikanska soldater började sedan ta hem dem när de återvände från kriget, och avelsklubbar bildades på amerikansk mark.

två.Mopsar är en av de äldre hundraserna i världen.

Mopsar kontrasterar Silky Terriers relativt nya historia eftersom de är en av de äldsta raserna i världen. De kommer från Kina, med sina rötter som går tillbaka till 400 f.Kr.

De betraktades som kungligheternas favoriter i Kinas kejserliga palats. De var otroligt bortskämda här. Vissa av dem antecknades ha haft egna minipalats, och många hade personliga vakter för att hindra dem från att bli hundtuppade.

Mopsar brukade vara större än de är nu. De var inte bara kungligheter i Kina utan hölls också som husdjur och vakter av buddhistiska munkar och de gamla tibetanska klostren.

3.Mopsar har varit följeslagare till många framstående historiska figurer.

Mopsar har varit en sällskapshund så länge som deras historia går tillbaka. En del av anledningen till detta är att de är exceptionella på att få människor att känna sig älskade och uppskattade. De har bedårande personligheter och unika fysiska egenskaper som skiljer dem från de flesta andra raser.

Många anmärkningsvärda människor genom historien har varit stolta ägare till en mops. Några av dessa inkluderar prinsen av Orange 1572, Marie Antoinette, Josephine Bonaparte, drottning Victoria och Goya.

Prinsen av Orange höll dessa hundar i högsta aktning eftersom det sägs att en räddade hans liv. Vid en avgörande tidpunkt i historien varnade hans mops honom om mötande lönnmördare i tillräckligt med tid för att rädda honom och hans familj.

Marie Antoinette hade en mops som sades aldrig lämna hennes sida. Hon döpte hunden till Mops, och hunden följde med henne ända till slutet.

Josephine Bonaparte ägde en mops vid namn Fortune, som Napoleon sades förakta. Anledningen till detta hat var att mopsen förmodligen bet honom första gången han försökte komma till Josephines säng.

Drottning Victoria födde upp dessa hundar och är till stor del krediterad för att ha utvecklat den lilla leksaksstorleken som de finns i idag.

silkypug

Föräldraraser till Silky Pug | Vänster: Silky Terrier, Höger: Mops (Bildkredit: 1 , två )

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Silky Pug

Silky Pug har ingen utvecklad rasstandard ännu, så det kan vara svårt att veta exakt vilken typ av temperament din valp kommer att ha. Men genom att titta på Silky Terriers kombinerade egenskaper och Mops kan du få en relativt korrekt bild.

Dessa små hundar är sannolikt ganska vänliga och tillgivna mot människorna de älskar. De trivs ofta med mycket mänsklig interaktion och kan drabbas av separationsångest om de lämnas ensamma för länge. Silky Mops kan ha ränder av territoriell karaktär i sina personligheter. Att umgås med dem tidigt är det bästa sättet att lära dem hur de ska bete sig ordentligt runt andra människor.

Silky Pug kan vara en liten hund, men de är smarta och alltid på alerten. Dessa egenskaper kan göra dem till en utmärkt vakthund om deras träning är rätt.

Är dessa hundar bra för familjer?

Dessa små hundar kan vara ett bra val för familjer, särskilt de med äldre barn. I dem gör Silky Terrier dem inte så tålmodiga med grov hantering som kan komma från yngre barn.

Oavsett vilken ålder valpen eller barnen är, är det viktigt att lära dem korrekt beteende. Det är bäst att inte lämna dem ensamma under längre perioder, särskilt tidigt efter introduktioner.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Silky Pug kan komma överens med andra husdjur om den socialiseras på lämpligt sätt. De har inte för hög bytesdrift, men det är fortfarande nödvändigt att vara försiktig när du introducerar dem för andra djur, särskilt de som är mindre än de är.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Desirae Jaye (@desiraekenney)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en silkeslen mops

Mat & Diet Krav

Den lilla storleken på Silky Terrier gör deras matbudget ganska hanterbar. De behöver bara ungefär 1 kopp mat varje dag . Får de mer motion kanske de vill ha lite mer. Men Pug genetik kan göra det lätt för dem att snabbt gå upp i vikt.

Ge aldrig dessa hundar fritt. Tilldela istället din hund specifika måltidstider. Det är bäst att dela sina måltider jämnt, lägga en på morgonen och kvällen.

Små hundar kan kämpa med matsmältningsbesvär, vilket kan vara skadligt om det blir ett vanligt problem. Att fördela sina måltider och dela upp mängden mat hjälper dem att undvika detta problem.

Mopsar har en benägenhet att lida av matallergier. Om din valp börjar visa några symptom som är typiska för allergier, övervaka noga deras intag. Du måste isolera orsaken till deras allergi så snart som möjligt för att skydda deras hälsa.

Övning

Silky Mops anses vara en medelenergisk hund. Men om de ärver mopsens brachycephalic ansikten, kommer de inte att kunna delta i fysiskt krävande övningar. De kommer att väsa och kämpa för att få andan om de trycks för hårt.

Ta dem på långsammare promenader eller till hundparken. Om du gillar att gå ut på promenader, försök att sikta på en sträcka på 5 miles varje vecka. För att hålla sig frisk bör mopsen få cirka 45 minuters aktivitet varje dag.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Minnie, Holly & Angel Mickey (@minnie_holly_angelmickey)

Träning

Att träna Silky Pug kan vara svårt om de har en stark, envis strimma. Denna egenskap är det som inte gör dem till en bra valp för förstagångsägare. Du behöver mycket tålamod när du tränar dessa små hundar. Se till att vara så konsekvent som möjligt.

Att belöna dem med mycket positiv förstärkning hjälper dem att fortsätta att bete sig på liknande sätt. De vill göra dig lycklig, så det är viktigt att kommunicera denna lycka med dem.

Grooming ✂️

Silky Mops kan ärva mer av pälsen från Silky Terrier eller Mops. Om de har en Mops päls kommer den att vara ganska lite underhållsfri, eftersom den är kort och mer trådig. De skulle dock ha en dubbel päls, vilket fäller en hel del. Så länge de borstas flera gånger i veckan kommer det att förbli hanterbart.

Om de ärver Silky Terrier-pälsen kan de vara det anses vara allergivänliga , även om det är osannolikt. Deras hår blir längre och silkeslenare. De kommer att behöva semi-regelbunden skötsel för att det ska hålla sig friskt.

Förutom att sköta sina rockar behöver de uppmärksamhet på sina öron, naglar och tänder. Rengör öronen en gång i veckan för att förhindra öroninfektioner. Använd en mjuk trasa för att försiktigt rensa bort fukt och eventuellt skräp. Borsta tänderna minst en gång i veckan, helst dagligen. Klipp naglarna när det behövs, vanligtvis när du kan höra dem klicka mot golvet när de går.

Hälsa och villkor

Silky Mops är mindre frisk om de ärver ansiktet av Mops. Om inte, kommer de inte att kämpa lika mycket med att andas och äta ordentligt. Fortsätt att besöka veterinären årligen för att säkerställa fortsatt hälsa för din valp.

Mindre förhållanden

 • Sår på hornhinnan
 • Patellaluxation
 • Allergier
 • Diabetes
 • Trakeal kollaps
Allvarliga förhållanden
 • Mops hundencefalit
 • Entropion
 • Legg-Calve-Perthes sjukdom
 • Spongiform leukodystrofi
 • Levershuntar
 • Nekrotiserande meningoencefalit
 • Urolithiasis

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Det finns för närvarande inga märkbara skillnader mellan hanar och honor i denna ras.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Silky Pug är ett utmärkt val för en familj som har erfarenhet av valpar och vet hur man tränar och agerar runt dem. De är mycket tillgivna hundar och älskar att utforska nya områden. De gör stora tillägg till någons liv om de behöver en sällskapshund.

Beroende på vilken förälder de föredrar, måste du övervaka deras andning noggrant och deras matintag. Om de någonsin verkar ha negativa symtom, ta dem till veterinären direkt.


Utvald bildkredit: 1 , två .

Innehåll