Sprocker Spaniel (engelsk Springer Spaniel & Cocker Spaniel Mix)

Sprocker Spaniel Hund Ras InfoHöjd: 14-20 tum
Vikt: 30-45 pund
Livslängd: 10 – 13 år
Färger: Svart, blå, brun, gräddfärgad, fawn, röd, vit
Lämplig för: Familjer med äldre barn, par, aktiva individer
Temperament: Intelligent, Lätt att träna, Energisk

Sprocker Spaniel, som kom till marknaden för designerhundar 1997, är den perfekta lilla hunden för en familj med äldre barn, par eller aktiva individer. Resultatet av uppfödning av enEngelsk Springer Spanielmed enCocker Spaniel, en enorm personlighet finns i denna petite valp.

Tillgänglig i en mängd fantastiska färger, har Sprocker Spaniel ett fantastiskt utseende och ett temperament som matchar. Om du är intresserad av att ta med dig denna uttrycksfulla hund hem, läs vidare för att ta reda på allt om denna fantastiska hybrid! sprocker spaniel valp

Sprocker Spaniel-valpar – innan du köper...

Avdelare 8

Kredit: Abi's Photos, ShutterstockEnergi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Med stora floppiga öron och själfulla ögon är Sprocker Spaniel-valpen fruktansvärt svår att motstå. Men innan du öser upp henne och tar hem henne finns det en hel del saker som du bör ta hänsyn till. Kommer hon att komma överens med dina barn? Hur är det med dina andra husdjur? Är hon lätt att träna?

Den första regeln när du handlar efter en Sprocker Spaniel-valp är att hitta en från en högkvalitativ och ansedd hunduppfödare. För att få en glad och frisk valp måste du göra din forskning.

Här är några tips att leta efter när du letar efter en förstklassig uppfödare av Sprocker Spaniel-valp:

 • Valpens föräldrar kommer att vara på plats och du kommer att kunna träffa både mamman och pappan.
 • Båda föräldrarna är vid god hälsa och umgås med främlingar.
 • Uppfödaren kommer att vara kunnig om rasen och vänligen svara på alla frågor eller funderingar som du har.
 • De kommer att behålla valparna tills de är minst åtta veckor gamla och ge sin första omgång vacciner.
 • De kommer att ha rekommendationer att ge dig om du ber om dem.

Några röda flaggor för en dålig uppfödare, eller bakgårdsuppfödare, inkluderar:

 • Att inte tillåta dig att träffa eller träffa valpens föräldrar
 • Rutinmässigt annonsera nya valpar online
 • Om du träffar föräldrarna är de vid dålig hälsa
 • Att ge bort valparna innan de är åtta veckor gamla, eller utan rätt vaccinationer
 • Att inte ha någon dokumentation för valparna eller deras föräldrar
 • Svarar inte på dina frågor

Om du märker någon av dessa egenskaper, köp inte en Sprocker Spaniel-valp från denna uppfödare, oavsett hur prisvärda de kan vara.

Vad är priset på Sprocker Spaniel-valpar?

Sprocker Spaniel-valpkostnaderna kan variera mycket och kan vara allt från 0 upp till 000. Du måste komma ihåg att den initiala kostnaden för din valp bara är den första checken du ska skriva för henne.

Experter konstaterar det äga en hund kan kosta dig mellan 400 och 300 årligen. Detta tar hänsyn till högkvalitativt husdjursfoder, hundpromenader och -passare, leksaker, rutinmässiga veterinärbesök, grooming, förebyggande mediciner och mer.

Kom ihåg att att köpa en valp är ett decenniumlångt åtagande eller mer. Om du vill att din Sprocker Spaniel ska trivas måste du investera både pengar och tid i henne.

Föräldrar till Sprocker Spaniel

3 föga kända fakta om Sprocker Spaniels

1. De föddes ursprungligen av viltvårdare

Sprocker Spaniel-hybriden kom på scenen för cirka 30 år sedan. Det antas att viltskötare målmedvetet fött upp Cocker Spaniel och Springer Spaniel för att skapa en tålig revolverhund som skulle kunna arbeta i utmanande terräng och under tuffa förhållanden.

2. Deras historia bör inte lura dig

Trots sin historia som jägare är Sprocker Spaniel-hundar perfekta husdjur som, om de socialiseras på rätt sätt, kommer överens med nästan alla.

3. De har frodiga, fylliga pälsar

Sprocker Spaniels är allmänt beundrade för sin silkeslena och vågiga päls. De är den bästa kombinationen av både brawn och skönhet!

Sprocker Spaniel Hund Ras Info

Föräldrarna till Sprocker Spaniel. Till vänster: Cocker Spaniel | Till höger: Springer Spaniel

Temperament & Intelligens av Sprocker Spaniel

Precis som sina spaniel-föräldraraser trivs Sprocker Spaniel-designerhundar av att vara runt sina mänskliga följeslagare och är roliga, lojala hundar. Men de är extremt energiska hundar som behöver rejäl träning för att hålla dem sysselsatta och avvärja tristess. Perfekt för aktiva familjer som har en stor trädgård, Sprocker Spaniels är lätta att träna och strävar alltid efter att behaga. Således fungerar positiva förstärkningsträningsmetoder bäst för dessa hundar.

Är dessa hundar bra för familjer?

Sprocker Spaniels är hängivna familjehusdjur. Alert, tillgiven och aktiv, dessa hundar är både hårt arbetande och familjevänliga hundar. Men de är nyfikna hundar som alltid hamnar i bus, vilket är en del av deras förtjusande dragningskraft.

Din Sprocker Spaniel kommer att blomstra när den får en uppgift att göra och älska sitt folk. Men om de lämnas på egen hand i timmar i sträck, kommer denna valp att ge efter för tristess ganska lätt och ta upp dåliga beteenden, som att tugga. Så, Sprocker Spaniels kommer att klara sig bäst i ett hem där det alltid finns en husdjursförälder att leka med.

Även om dessa hundar är bra med barn, bör lektiden mellan dem och dina unga barn alltid övervakas.

mjuk hundmat för dåliga tänder

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Absolut! Sprocker Spaniels älskar att leka med andra hundar och, även om de är nyfikna på familjens katt till en början, kommer de snabbt att bli vänner med henne. Men som med andra brukshundsraser kan din Sprocker Spaniel vara benägen att jaga katten då och då. Så håll bara ett vakande öga på deras interaktioner.

Det är viktigt att notera att som med alla andra hundraser, är tidig socialisering ett måste för din Sprocker Spaniel. Anmäl henne till valpklasser, ta henne till en hundpark eller gå runt med henne i grannskapet för att vänja henne vid andra hundar från en ung ålder.

Avdelare 4

Sprocker Spaniel Hund Ras Info

Saker att veta när du äger en Sprocker Spaniel

Att förstå din Sprocker Spaniels temperament är bara det första steget för att förstå om denna ras är rätt för dig och din familj. Här är några andra saker du behöver veta innan du tar steget och tar med dig en Sprocker Spaniel-valp hem.

Mat & kostkrav 🦴

När du tar hem din Sprocker Spaniel-valp kommer din uppfödare med största sannolikhet att ge dig ett matningsschema för henne. Du bör göra ditt bästa för att hålla dig till samma rutin och ge henne samma mat för att undvika orolig mage.

Din nya valp behöver utfodras med högkvalitativt, mycket näringsrikt foder för att kunna växa och utvecklas korrekt. Som en tumregel, mata din valp tre till fyra gånger om dagen. När hon är 11 månader kan hon byta till vuxen hundmat.

Mängden mat du kommer att mata din vuxna Sprocker Spaniel beror på hennes vikt och aktivitetsnivå. Kontrollera alltid med din veterinär om de rätta mängderna att ge henne.

Övning

Sprocker Spaniel-hundar är mycket intelligenta hundar med hög energi. Som sådana behöver de effektiva mängder mental stimulans och fysisk aktivitet för att säkerställa att de är både glada och friska. Din Sprocker Spaniel behöver cirka 60 till 80 minuters kraftfull lektid varje dag. Detta kan inkludera en rask joggingtur, en lek på bakgården eller en omgång dragkamp inomhus.

Eftersom din hund är extremt smart behöver hon utmanas nästan dagligen. Arbetarraser trivs med uppgifter. Så se till att hålla henne sysselsatt med sysslor! Lär henne att hämta dina tofflor eller morgontidningen. Investera i några vovvepussel för att underhålla henne. Var bara säker på att hon får den mentala stimulans hon behöver för att hålla tristess på avstånd.

Avdelare 3

Fotokredit: TheOtherKev, Pixabay

Träning

Tack vare deras två intelligenta föräldraraser,Sprocker Spaniel är en hund som är lätt att träna. Hon strävar alltid efter att behaga, så att använda positiva förstärkningsträningsmetoder är alltid bäst. Klickträning är ett utmärkt sätt att snabbt lära din Sprocker Spaniel grundläggande och avancerade trick.

En Sprocker Spaniel-egenskap som du snart kommer att upptäcka efter ett träningspass eller två är att hon kan lida av selektiv hörsel. Även om denna envisa strimma är lätt att hantera, bör hennes förmåga att upptäcka dåligt beteende övervakas noggrant. På grund av sin höga intelligens kan hon lätt ta upp dåliga vanor om hon lämnas på egen hand.

Sprocker Spaniels trivs med den en-mot-en-uppmärksamhet de får under sina träningspass med dig. Du bör dock sträva efter att visa henne nya knep för att behålla hennes intresse.

Grooming ✂️

På grund av deras långa, flytande päls, Sprocker Spaniel-hundarbehöver skötas dagligen. Du bör vara mycket uppmärksam på deras magar, tassar och öron där det långa håret lätt kan bli knutet eller trassligt.

Hälsa och villkor

Mindre förhållanden

 • Allergier
 • Progressiv retinal atrofi
Allvarliga förhållanden
 • Höftdysplasi
 • Hypotyreos

Din Sprocker Spaniel kan drabbas av några av samma hälsoproblem som hennes föräldraraser kan. Detta kan inkludera progressiv retinal atrofi, som kommer att leda till blindhet, allergier och hypotyreos, vilket kan få din valp att gå upp i vikt och känna sig slö.

Det är viktigt att regelbundet schemalägga kontroller med din veterinär för att din Sprocker Spaniel ska må som bäst under hela hennes livstid.

Man vs Kvinna

Kvinnliga Sprocker Spanielstenderar att vara lugnare och känsligareoch tillgivna än sina manliga motsvarigheter. Hanar är ofta mindre behövande och mer självständiga. Honorna är också mindre i längd och vikt.

Slutgiltiga tankar

Sprocker Spanielhybridhund är en väl avrundadoch bedårande designerhund för alla typer av familjer. Även om de tenderar att vara lite väl underhållna när det gäller grooming, är de vänliga, livliga ochroliga följeslagareför människor i alla åldrar.

Om du bestämmer dig för att skaffa en Sprocker Spaniel, se till att hon får mycket uppmärksamhet, lektid och är noggrant socialiserad och tränad från en ung ålder.

Sammantaget dettapigg spanielblandningär en fantastisk hund som kommer att vara en hängiven följeslagare hela hennes liv.


Utvald bildkredit: onthegoTam, Pixabay

Innehåll