Staffordshire Bull Terrier & Rottweiler Mix (Staffie Bullweiler)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 19-24 tum
Vikt: 60-120 pund
Livslängd: 11-14 år
Färger: Svart, brun, brindle, vit
Lämplig för: Aktiva ägare söker ett lekfullt och kärleksfullt husdjur
Temperament: Lojal & kärleksfull, smart, lätt att träna, vänlig, egensinnig, energiskStaffie Bullweiler, även känd som Staffweiler eller bara Bullweiler, är en hybridhund, skapad genom att blandaStaffordshire Bull Terriermed rottweiler . Lite är känt om hybriden eftersom den bara har en kort historia, men som en hybrid av två renrasiga hundar kan vi fastställa de troliga egenskaperna hos denna korsning.

Staffordshire Bull Terrier föddes upp som en kamphund, men med avsikten att vara snäll mot sina ägare. Trots att de har ett lite dåligt rykte, är välsocialiserade och vältränade Staffies extremt lojala, mycket kärleksfulla och är fantastiska husdjur. De är också livliga och energiska, har mycket energi och är starka hundar.

Rottweilern, å andra sidan, är en tysk ras som ursprungligen föddes upp som krigshund men som senare användes för att valla boskap. Liksom Staffien kan rottweilern visa tecken på aggression om han tränas på det sättet, men också som Staffordshire Bull Terrier är det mycket mer sannolikt att han är kärleksfull, snäll och ett bra familjedjur.Förutom att göra ett bra familjedjur som tycker om att leka och kommer att visa kärlek till alla familjemedlemmar, kommer Staffie Bullweiler att göra en vakthund. Han kommer alltid att skydda sin familj.

Avdelare 1

Staffie Bullweiler-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nala❣️ (@nalagramx)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Staffie Bullweiler-valpar?

Staffie Bullweilers föds upp från stamtavla och priset på stamtavlaföräldrarna förs vidare till köparna. Med priser för föräldrar som sträcker sig från 000 till 000, bör du räkna med att betala runt 500 för en Bullweiler-valp.

När du köper från en uppfödare är det alltid viktigt att du träffar hundens föräldrar och ber om att få träffa eventuella kvarvarande syskon. Detta är särskilt viktigt med raser som Rottweiler och Staffordshire Terrier eftersom du måste se till att föräldrarna inte är aggressiva. Aggressiva föräldrar garanterar inte en aggressiv valp, men det kan vara bäst att undvika dessa hundar.

Helst kommer valpens föräldrar att ha haft ett begränsat antal kullar, och om du kan hitta en uppfödare som rekommenderas av andra är detta ett gott tecken.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Staffie Bullweiler

1.Staffie Bullweilers är mycket lojala hundar

Staffie Bullweiler-blandningen är lojal mot sina familjemedlemmar, och om du tränar dem tidigt, vanligtvis inom det första året eller så, kommer de att bilda ett mycket starkt band med dig. Tidig träning är mycket viktigt med denna ras eftersom de kan vara maniska och ibland aggressiva.

Träning gör att du kan uppmuntra till goda vanor och bli av med dåliga vanor, lär din hund vad som förväntas av honom, och det är också ett bra tillfälle till tidig socialisering. Att umgås med din hund innebär att den blir bättre rustad att möta nya människor och djur. De kommer att lära sig att respektera andra djur och det kan hjälpa till att lindra spänningen som visas när de möter en annan hund, vilket är ett särskilt vanligt drag hos Staffordshire Terrier.

två.De har mycket energi

Staffie Bullweiler är full av energi och behöver utlopp för den energin för att förhindra att han blir uttråkad och gör sina egna spännande spel som att tugga soffan. Regelbunden motion är viktigt, och du bör räkna med att behöva gå denna ras i en timme eller mer varje dag om du hoppas kunna trötta ut dem.

Helst kommer du också att ha en muromgärdad eller inhägnad trädgård där de kan leka. De kommer att njuta av att spela apport och dragkamp, ​​vilket ger dem en chans att träna sina käkar och andra muskler. Agilityklasser är också en bra idé för denna ras. De erbjuder ett annat sätt att bränna bort överflödig energi och att hålla hunden mentalt stimulerad också.

3.Rottweilers blev nästan utrotade

Rottweilern är nu en av de tionde mest populära hundraserna i USA, enligt kennelklubbens siffror. Det har dock inte alltid varit en populär ras. De användes som vallhundar och när järnvägsspår och vägar byggdes i mitten av 19thtalet var det mindre efterfrågan på körande hundar. Som sådan minskade deras popularitet vid denna tidpunkt.

Senast den 20thtalet hade en grupp rottweilerälskare etablerat rasen som en intelligent och modig polishund. Rottweiler var bland några av de första räddningshundarna som skickades till Twin Towers-platsen omedelbart efter attackerna den 11 september. De fungerar fortfarande som räddnings- och polishundar idag och har också ökat i popularitet som familjedjur.

Föräldrar till Staffie Bullweiler

Staffie Bullweilers föräldrar. Vänster: Staffordshire Bull Terrier, Höger: Rottweiler

Temperament & Intelligens av Staffie Bullweiler

Staffie Bullweiler är vanligtvis en vänlig, energisk och rolig hund med massor av energi och spänning. Som hundens ägare måste du hitta sätt att förhindra att energin blir uppdämd, så förvänta dig att spendera mycket tid på att träna, träna och på annat sätt engagera din hund. Men belöningarna är väl värda det.

Bullweilern kommer att returnera din positiva hantering med vänskap och kärlek. De kommer att vara otroligt lojala och kan vara mycket beskyddande mot sina ägare. De brukar trivas bra med andra hundar, inklusive de i sitt eget hem, och de är bra familjehusdjur för dem med barn. De klarar sig dock inte bra i trånga utrymmen, så du bör undvika att låsa in dem i ett rum. De kan anpassa sig till livet i en lägenhet, men du måste ge din hund mycket motion om den inte har en trädgård eller trädgård att leka i.

Bullweilern har längre ben än någon annan Staffie-ras vilket innebär att de kan hoppa högre och springa hårdare, så om du har en trädgård måste du se till att den är säker för att förhindra att din hund kommer ut.

Trots deras typiskt positiva temperament rekommenderas inte denna ras för förstagångsägare eftersom de behöver fast träning för att hindra dem från att få sina egna idéer om vad som är rätt och fel. Deras storlek och styrka gör dem också till en utmaning för en nybörjare.

Är dessa hundar bra för familjer?

Staffies och Rottweilers har fått utstå mycket dålig press genom åren. Staffien kan misstas för en Pitbull, som är förbjuden i många länder, medan rottweilerns skyddande natur och styrka gör att han har använts som attackhund genom åren. Men Bullweiler är ett kärleksfullt, omtänksamt och skyddande familjedjur med rätt träning. Se till att du börjar träna i ung ålder och umgås med människor så ofta du kan.

Det är aldrig en bra idé att lämna någon hund med en bebis eller ett litet barn, oavsett hur glad och kärleksfull hunden är. Bebisar tenderar att ta tag i saker, och detta inkluderar hundöron, svansar och andra bitar, och om detta orsakar smärta eller överraskning kan det leda till att din hund morrar eller nappar.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Staffies är ökända för att vilja träffa andra hundar. Om de inte är mycket vältränade och med mycket stark återkallelse, går de vanligtvis bäst i koppel. Men deras vänlighet gör att de kan göra ett bra tillskott till din familj, även om du redan har en eller flera hundar. Faktum är att din Bullweiler inte bara kommer att uppskatta sällskapet utan kommer också att njuta av att ha en annan hund i närheten att leka med.

Att introducera denna ras för katter är möjligt, men det görs bäst när båda djuren är unga. Med det sagt betyder rasens skyddande karaktär att din Bullweiler kan vara mycket skyddande mot sina kattdjur och andra vänner.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av fiona (@shinytrexmum)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Staffie Bullweiler:

Staffie Bullweiler är en stor hund med mycket energi. Han behöver regelbunden motion, kommer att äta i stort sett vilken mängd mat du lägger framför honom, och han kommer att kräva träning för att förhindra dåliga vanor och uppmuntra bra.

Hans idealiska hem är ett med en inhägnad trädgård för då kommer han att kunna ladda runt i trädgården och leka. Hans ideala ägare är vältränad och aktiv och har tidigare erfarenhet av att träna potentiellt egensinniga hundar. De anses vara en frisk hundras och är relativt fria från kända tillstånd, även om de kan lida av en form av demens som är känd för att vara vanlig hos Staffies.

Mat & Diet Krav

Bullweiler kallas ibland för en medelstor till stor hund, men de tenderar att växa till stor hundstorlek. De är också mycket energiska, och det betyder att de har stor aptit. De kommer lätt att ta sig igenom fyra koppar av god kvalitet varje dag, och de kan bli överviktiga om de matas för mycket, så det är en bra idé att ge dem två eller tre måltider om dagen. Detta bidrar också till att lägga till struktur i deras liv, vilket kan hjälpa till med beteende och träning.

Eftersom rasen är muskulös kommer de att dra nytta av en proteinrik kost. Protein används för att bygga upp och reparera muskler och är viktigt hos valpar såväl som muskulösa hundar. Om du använder godsaker när du tränar, se till att de inte är feta och att de är hälsosamma men tilltalande mellanmål. Dessa kommer att hjälpa till med träning, eftersom rasen är känd för att njuta av ett mellanmål, men bör förhindra att din hund blir överviktig. För mycket vikt belastar hundens muskler och leder och kan leda till ledvärk och andra komplikationer. Det är också mycket svårt för hundar att gå ner i övervikt.

Övning

Bullweilern är en mycket aktiv hund och har mycket energi i dessa muskler. Han kommer gärna att leka med leksaker men föredrar en mänsklig följeslagare när han gör det, och han kommer att behöva mycket daglig aktivitet för att hålla honom väl anpassad. En vältränad Bullweiler är en glad hund. Tillbringa minst 45 minuter om dagen med att gå ut med din hund och avsätt lite tid för att leka och träna honom också. Detta är också en bra bindningsupplevelse, och bindning är viktigt för denna ras.

Även om de gillar utomhusträning, är denna ras inte lämpad för livet utanför. Han bör få tid på gården för att springa runt men bör inte förvaras i en kennel eller annat utomhusområde eftersom han kommer att sakna mänsklig interaktion.

Träning

En utom kontroll Bullweiler kan vara mycket svår att hantera, och de kommer att bli ostyriga om de inte ges ordentlig och konsekvent träning. Även om de är intelligenta hundar och tycker om att tillfredsställa sina ägare, kan deras uppmärksamhet vandra och de kan vara egensinniga, så om de inte vill göra något krävs det en erfaren förare för att kunna övertyga dem om något annat. Den erfarna föraren kommer att veta hur man är fast men rättvis och kommer konsekvent att träna sin häst. Anmäl dig till valpklasser från en ung ålder eftersom detta kommer att lära dig och din hund allt om träning. Det kommer också att ge dem lite tid att umgås med andra hundar och med människor.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nala❣️ (@nalagramx)

Grooming ✂️

Båda föräldraraserna är måttliga fällare, så du bör förvänta dig att din Bullweiler också är måttlig. Daglig borstning under fällningssäsongen hjälper till att ta bort döda hårstrån, håller din hund bekväm och förhindrar att de blir för varma. Det hjälper dig också att kontrollera hundhår som byggs upp i ditt hem.

Lyckligtvis är håret långt och rakt. Det betyder att det är lätt nog att borsta smuts från pälsen utan att behöva bada dem. Hundar har en naturlig olja i pälsen som hjälper till att skydda den, och ofta badar pälsen av denna olja. Bada endast din hund när det är absolut nödvändigt.

Tandhygien är lika viktigt för din hund som för dig, så ta för vana att borsta din hunds tänder två eller tre gånger i veckan. Detta kommer att förhindra tandstensuppbyggnad och skydda deras tandkött.

Du bör sträva efter att hålla din hunds klor på en rimlig längd. Om de regelbundet går på betong eller andra nötande ytor, kommer detta att hjälpa till att naturligt slita ner naglarna, men du kan fortfarande behöva skära dem då och då. I allmänhet vet du när det är dags att klippa naglarna eftersom du kommer att kunna höra dem gå över trägolv eller andra hårda golv.

Slutligen, för att förhindra öroninfektioner, kontrollera hans öron varje vecka eller varje gång du borstar hans tänder. Använd en mjukpapper eller en fuktig trasa för att torka bort skräp eller smuts. Om den tillåts samlas kan denna smuts bli obekväm och kan leda till infektion.

Hälsa och villkor

Båda föräldraraserna förväntas bli cirka 12 år gamla, och hybriden Bullweiler har en liknande förväntad livslängd. Denna ras är känd för att vara tålig och motståndskraftig mot de flesta hälsotillstånd, men leddysplasi är vanligare hos hundar av denna storlek. Staffies kan också lida av en neurometabolisk störning som leder till demens, och du bör se till att din valp har screening för detta tillstånd för att undvika det.

Mindre förhållanden

  • Höftdysplasi
Allvarliga förhållanden
  • Neurometabolisk störning

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Hanen av rasen Bullweiler är vanligtvis märkbart större än honan. En fullvuxen kvinnlig Staffie Bullweiler kommer att tendera mot en maxvikt på 90 pund. En manlig Bullweiler kan nå en maximal vikt på 120 pund.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Bullweiler är en blandning av Staffordshire Bull Terrier och Rottweiler. Båda dessa raser har använts för att slåss och tränats som attackhundar tidigare och har fått ett mestadels orättvist rykte på grund av detta. Faktum är att båda raserna gör kärleksfulla och otroligt lojala familjehusdjur. De kommer bra överens med barn och andra hundar, och vissa kommer bra överens med katter och andra djur.

De är fyllda med gränslös energi och är väldigt muskulösa hundar som utan ordentlig träning har en tendens att hoppa upp när de träffar nya människor. Att träna en Staffie Bullweiler är lätt för den erfarna tränaren men kan visa sig vara mycket mer utmanande för nybörjare eftersom de kan vara egensinniga och envisa om de inte förstår resonemanget.

Var beredd att ge din Staffie Bullweiler massor av motion, i form av regelbundna promenader men också genom roliga och bullrande lekar. Den här rasen älskar dragkamp och apportspel, kan göra mycket bra ifrån sig på agilitykurser och träning i agilitystil, och de kommer att fortsätta till synes för evigt. Var också beredd på att de äter med liknande feber eftersom de älskar sin mat.

Bullweiler är en frisk hund, vanligtvis, och kan leva i 12 år eller mer. När de matas med en bra kost, får mycket motion och rätt tränade och socialiserade kan de ge sällskap ännu längre än så här.

Relaterad läsning:


Utvald bild: Newland fotografi , Shutterstock

Innehåll